- Milyen széket vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jercsi
tag
válasz
MegalodonS #319 üzenetére
Az lenne a kérdésem ,hogy xp alatt mennyi magot használ ki a endszer mondjuk egy 4 magos prociból , és ue vista alatt?
-
törölt tag
válasz
MegalodonS #317 üzenetére
Én kértem pár magyar forgalmazótól infót hogy G0 vagy B3 van náluk raktáron.
A válasz háromféle volt:
- most nincs raktáron
- nem tudjuk
- várjak csütörtök-péntekig. -
MegalodonS
őstag
válasz
#95904256 #316 üzenetére
Udv!
Na ezert szeretem a PHt!
Koszi a Segitsegeteket
Sajna telefonon nem tudtak segiteni igy autoztam eggyet.Neztek nagyot mi a bajom elmagyaraztam a gondomat ,es vagy 10 perc utan visza jott az elado es mondta nincs egy darab sem a PCG 05A sorozatbol tehat a B3 sorozattal vannak tele.
Igy elmaradt a vasarlas, de kb mar tobb mit 100db elment nekik.
Itt tenyleg tomegcikk lett az uj negymagos.Uj konfigokat mar quad procival adjak
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
MegalodonS #281 üzenetére
Hali MegalodonS!
Mi a helyzet a procival?
Mikor érkezik? -
Stili
csendes tag
válasz
hunnylander #313 üzenetére
Köszi a válasz(oka)t!
Egyre inkább a Q6600 fele húz a szívem.
A hűtés talán nem lesz gond, igyekszem telerámolni ventikkel, és agyonhúzni sem akarom. -
jugeen
addikt
válasz
hunnylander #313 üzenetére
a relációd erősen alkalmazásfüggő.
de ha matematikailag értetted, akkor az állítás helyes -
hunnylander
őstag
Ha az ár/érték (ár/teljesítmény) arányt nézzük, egyértelműen a Q6600 a nyerő a jelenlegi termékpalettán. Nagyobb teljesítménye és hőtermelése miatt persze nem annyira tuningolható mint egy Core 2 Duo, de a 3-3,2 GHz-et azt kényelmesen hozza általában. Talán a G0-ás stepping-gel a tuningolhatóság is javulni fog, de a fogyasztás és hőtűrés biztosan.
4×3,2 GHz > 2×3,5 GHz -
Stili
csendes tag
válasz
Hacklone #311 üzenetére
Oké, szóval az E6700-es felejtős, viszont ugyanennyiért már 4 magosat is lehetne kapni. :/
Utánaolvasgattam, és elég vegyesek a vélemények. Valaki szerint még a két magot sem használják ki a játékok, mások szerint jövőre már a négymagot is ki fogják.
Nomeg komolyabb hűtés kell neki, de ez nem lesz probléma, legalábbis eleinte.
Késöbb szeretném húzni picit.
Alacsonyabb Mhz és FSB ellenére megérheti most megvenni a Q6600-ast?
Az E6850 vagy a Q6600-as jobban tuningolható? -
Hacklone
csendes tag
Én ajánlanám az e6850 vagy az e6750 ami azért emberibb áron van, de akkor már télleg vehetnél 4 magosat is ha ennyit szánsz a procidra, no és az e6700 at felejtsd el szerintem, csak azért drágább mert a legtöbb embernek, nincs még 1333 mas alaplapja, tehát annál sokkal olcsóbb és picit jobb az e6750 és azt tuningolhatod bőségesen 3 ghz felé
-
Stili
csendes tag
Hali mindenkinek!
A kövi konfigot szeretném összeállítani:
Asus P5K-C
Asus EN8800GTS (320MB)
Kingmax 1 vagy 2GB 1066Mhz DDR-II RAM
Intel Core 2 Duo E6700
...legalábbis ez volt eddig.
Csakhogy az új procik bekavartak.
Szerintetek melyik lenne a jobb választás és miért:
Az E6700 vagy az E6850?
Azt tudom hogy a 6700 2,6Ghz 1066FSB-vel,
míg az E6850 3Ghz 1333FSB-vel.
Árban picivel a 6850-es a jobb.
És kb. itt ki is merül a tudásom.
Előre is köszi a válaszokat! -
hunnylander
őstag
válasz
MegalodonS #307 üzenetére
Given the various enhancements that we've reported on, however, it's only reasonable to expect Penryn to be faster than Conroe, clock-for-clock. Whether that's 10% faster, 20% faster, or something else will be made clear in the future. AnandTech - Intel: More Details on Penryn and Nehalem [link]
-
MegalodonS
őstag
válasz
hunnylander #306 üzenetére
Akkor nem nagy kulonbseg lessz a teljesitmenyuk kozott?
Annyi penzt meg ugysem adnek semmilyen prociert -
hunnylander
őstag
válasz
MegalodonS #304 üzenetére
Messze-messze nem annyival, amennyivel drágább lesz.
Föleg, hogy idén lehet, hogy csak az Extreme Edition ($1000?) Yorkfield jön.
65nm helyett 45nm, néhány kisebb-nagyobb architektúrális finomítás és fejlesztés, plusz egy kicsit magasabbra tornászott órajel. De attól még Core 2. -
hunnylander
őstag
válasz
MegalodonS #303 üzenetére
Az Intel termékek forgalmazóinak meg van engedve, hogy máshol vásárolt de garanciális cuccokat kicseréljenek.
Ezenkívül szerintem a magyarországi Intel képviselettől is lehet megoldást kérni és kapni garanciális és nem garanciális problémákra. Kétlem, hogy ne lennének elég segítőkészek. Az ilyen nagy cégek komolyan szokták venni a Customer Support-ot és bőven van is rá keretük. -
ploteus
aktív tag
válasz
MegalodonS #301 üzenetére
Hát, én nem nagyon találtam ilyet. És az sem lenne kizáró ok, ha csungvai számla lenne az?!
-
ploteus
aktív tag
válasz
hunnylander #291 üzenetére
És a garancia?
Akkor posta vissza?
Amúgy egy ilyet feltehetően beépítek a szerverbe, lekéne tesztelni mit tud. -
MegalodonS
őstag
Hetfon vagy Kedden megmondom mi is a kulonbseg 2 CPU vs 4 CPU
!
Konnyu elmeletek es valos felhasznalas utan -
MegalodonS
őstag
válasz
Nikkel15 #292 üzenetére
MIndenkeppen gyorsul hiszen 4 mag az 4 en a 2 procinal is eszreveszem ha 2,4Ghz @ 3.0Ghz feltuningolom akkor a 4 maggal is biztos jobban jar az ember
!
Inkabb akkor ajanlanam, ha tenyleg hasznalsz 100% olyan felhasznalo progikat,jatekokat amik kihasznaljak a 4 magot zenei,dvd,supreme commander,Stalker,es peszre lassan mar kozutalatnak ki kialtott ''Sakk'' progit az igazi!
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
hunnylander #291 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Eddig vegyesen voltak a dolgok hogy hol fizettem vámot, hol nem. Azt hittem hogy azért mert egyiket csomagként küldik, a másikat meg levélként. Legközelebb nem hagyom magam... -
Nikkel15
tag
Sziasztok!
szerintetek megéri most váltani E6400-ről 4 magos procira?Észre fogok venni valami különbséget általános használat során?(Netezés zenehalgatás filmnézés na meg persze játék) -
hunnylander
őstag
válasz
#95904256 #290 üzenetére
Nem tudom ennek mi lehet az oka. Korrupt vámtisztek, vámtörvények egyéni értelmezése?
Egyetlen egyszer volt egy bosszantó esetem. Az volt életem első külföldről rendelt terméke (dobozos Orion Platinum, zenei szoftver Németországból). Anno 2003-ban, egyébként azért még postával küldtem a pénzt.
Szóval a vámosok eléggé ráültek, náluk dekkolt vagy egy hónapig. Először értesítettek, hogy vámköteles lesz. De én telefonáltam nekik, hogy az nemúgy van, mert mielőtt eldöntöttem, hogy behozatom utánaolvastam a vámtörvényeknek és azt találtam hogy ha magamnak kis mennyiségben rendelem akkor az vámmentes kell, hogy legyen. De még erősködtek hogy én azt nem jól tudom. Aztán szünet. Néhány nap vagy hét múlva jött a csomag, a következő pecsételéssel ''Vámmentes''.
Elméletileg (habár meg kell említeni hogy a vámtörvények elég zagyvák és ellentmondásosak) postai úton behozott cikkekre ugyanazok a szabályok érvényesek, mintha autóddal átgördülsz a határon. Kétlem, hogy bárkit is megvámoltak azért, mert pl. egyetlen dobozos processzor ott figyelt az autóülésen.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
hunnylander #288 üzenetére
Hm... tőlem eddig majdnem mindig leperkáltatta a vámhivatal a vámot. Pedig személyes felhasználásra rendeltem. Sőt, még a szoftverek esetében is le kellett szurkolnom.
Lehet hogy nem kellett volna automatikusa fizetnem?
szerk.: Sőt! Jut eszembe hogy volt olyan könyv is ami után vámot fizettem. Pedig egy angol kiadótól jött egyenesen.
[Szerkesztve] -
MegalodonS
őstag
válasz
hunnylander #285 üzenetére
Hat Anglia sem sokkal dragabb azert 170 Font
-
hunnylander
őstag
válasz
#95904256 #287 üzenetére
Nem, nem. Semélyes felhasználási mennyiség, vámmentes!
Tapasztalatból mondom. Szoktam rendelni külföldről, általában zenei és grafikai 'munkásságommal' kapcsolatos cuccokat kifejezetten spórolási szándék által vezérelve.
Itt [link] egy példa, nézd meg a vásárló nevét és tarózkodási helyét.
Vettem már külföldröl dobozos szoftvereket, AKG fejhallgatót, profi hangkártyát meg ilyeneket. Mind vámmentes volt, értékétől függetlenül. -
törölt tag
válasz
hunnylander #285 üzenetére
Nekem az ilyen cuccok után mindig lekellett szurkolnom a vámot is...
-
hunnylander
őstag
[link]
250$+Airmail Kanadából = 52K
Ha most akarnék Q6600-at venni, a tengerentúlról venném. Én márcsak ilyen spórolós vagyok. -
Oliverda
titán
válasz
MegalodonS #279 üzenetére
70K - Tipikus tömegcikk ár
-
Integra
titán
fel a kezekkel, ki fizette ki a 124rugós árat?
-
Rusher
őstag
válasz
Hát -10W....az nem sok.....de kiindulva a G0 steppinges procikból biztos jobb valamivel.......
-
törölt tag
válasz
Ez az.
-
MegalodonS
őstag
Koszi mindenkinek !
Akkkor ezt kell majd venni?
link:[link] -
Sárpac
nagyúr
válasz
MegalodonS #272 üzenetére
A G0-ás a jobb azzal készülnek az 1333fsb verziók is!
-
R.Zoli
őstag
Aki mostanság vett kishazánkban q6600-ot az milyet kapott?
-
hunnylander
őstag
válasz
MegalodonS #272 üzenetére
Jaj, nem azt!
Ezt: SLACR 05A, ez a G0-ás
A modelnév leolvasható az ablakon kersztül. A PCG szám (a 05A) rá van írva a dobozra.
[Szerkesztve] -
MegalodonS
őstag
Van 1 szo ''Fejlodes''
Sorolnal sorolnal
Neked amugy miert nem 166MMX van a gepedben es miert dual core procit hasznalsz
Felsorolod a programokat.... es kossunk bele stbstb
Mert TE kihasznalod?
EN legalabb ki, ha meg nem tetszik akkor ne kifogasokat keress hanem nezz korul.
Az AMD ugyan ugy 4 magra utazik mint az Intel megerted ''Fejlodes''
Lehet jatszani ZX Spectrum gepen is csak kicsit maskeppen.
Megkerhetnelek irnal a Quadrol is, mint inkabb belem kotnel?
Meg 1 kerdes mi az a SZO ''Atlagos PC tulaj? ki tartozik oda, miert tartozik oda, es miert lessz valaki csak atlagos felhasznalo???
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
MegalodonS #258 üzenetére
Sorolnál nekem olyan többszálas programokat ami nem sakkprogram, nem 3d-tervező, nem multimédiás, nem tervező, nem tesztprogram, nem szerveroldali, a winarar-on kívűl olyat amit egy átlagos pc tulaj is használ otthon? Játékok, haha, persze megy a két magon, de nem 100%.-on.
[Szerkesztve] -
Andre1234
aktív tag
válasz
MegalodonS #261 üzenetére
De ironikus nem???
más: Bocsi az off-ért...
[link] -
Sárpac
nagyúr
BX80562Q6600SLACR
SLACR G0 Stepping!
Szal mindenki ilyenre vadásszon! -
Andre1234
aktív tag
Marketing ide, marketing oda..
Most miről is beszélünk már????
Vicces nem?Topic indító témájához képest már rég a konkurencia hőn áhított cpu-ról van szól...
Mindenki ezt várja..Legyen kék vagy legyen zöld...én úgy érzem a marketing részét letudtuk.. -
masterful87
senior tag
Biztos csak nekem jutott eszembe ilyen hülyeség, de garanica van rá, hogy a K10 nagyot fog durrani???
A HD2xxx is sokat vártunk.
/és papíron tényleg jobb, csak játékokban nem használják ki az erejét/ -
MegalodonS
őstag
En tobb programot is eszrvettem ahol mintha menne a 2 mag is.A Supreme Commander Stalker, mar hasznalja a tobb procit a Crysis es az Unreal is fogja ugy hogy csepegnek a progik lassan.Marketing szoveg? nem ez a valosag lessz.Ha meg nem a sakkprogim vigan kihasznalja majd,en mar csak az miatt is megveszem
[Szerkesztve] -
dezz
nagyúr
''azért ne mondd már, hogy a fejeseken semmi sem múlik, csak az intelen...''
Ezt mondtam volna..? Persze, hogy a fejeseken is múlott: rábolintottak a merészebb tervekre, engedték a mérnököket alkotni... (Mondjuk ez nem volt teljesen véletlen: kisebb cég, kisebb bevétel és nyereség -> alacsonyabb K+F költségvetés, főleg ami a költségesebb gyártástechnológiai K+F-et illeti -> jobban rá voltak kényszerülve az architektúrális fejlesztésekre, kezdeményezésekre.)
''AMD is választhatott volna jobb (/könyebb) utat...''
Hát ez az, hogy én örülök, hogy nem tette. Ti nem? -
Korcsii
őstag
hagyjuk már szegény AMD-t... már párszor el lett temetve, de még él...
majd meglátjuk hogy mi lesz k10-ből...
azért ne mondd már, hogy a fejeseken semmi sem múlik, csak az intelen...
AMD is választhatott volna jobb (/könyebb) utat...
lehet sírni, meg a másikat okolni, de ettől még nem jobb a helyzet...
egyébként végre július 22 is elmúlt -
dezz
nagyúr
válasz
hunnylander #241 üzenetére
''Ha az AMD tönkremenne (amit erősen kétlek) csak magának (pontosabban a vezetőségének) köszönhetné.''
Valóban? Hát szerintem meg nem éppen. Amikor az Intel csak húzta a P4-et (meg mellesleg illegális megállapodásokat kötött a nagy OEM-ekkel), az AMD kidolgozta a 64 bites x86 architektúra bővítést, integrálta a memóriavezérlőt és a HyperTransportot. Utána egy új, robosztusabb architektúrát próbált kidolgozni, és amikor rájött, hogy ez nem nyerő irány, merész húzással elindította az X2 projectet, ami egy ''tisztességes'', natív dual-core proci (alkalmazva pl. az addig csak komolyabb szerverprocikban megtalálható un. cross-bar switchet). Intel meg mit csinált (miután nagy nehezen kapcsolt): sebtében összepakolt 2 P4-et egy tokba, majd (miután így is csak pár nappal sikerült beelőznie az AMD-t a piacra dobásban) kihírdette magát az első dual-core proci létrehozójának. Mit számít, hogy teljesítményben a béka popója alatt volt. Mindegy, az AMD csak ekkor állhatott neki a K8 továbbfejlesztésének, és egyúttal egy szintén natív 4-magos proci fejlesztésének. Közben az Intel, miután a NetBurst teljesen kifújt, elővette az addig lassacskán és csendesen fejlesztett P3/Yonah vonalat, és anyagiakat nem kímélve ''alaposan kipofozta'', ami nagy szerencséjükre elég jól sikerült, még a K8-nál is jobb! Kész csoda! 1-2 milliárd még marketingre, és máris mindenki veszi, mint a cukrot. Még akkor is, ha nincs is szüksége csúcsteljesítményre, és számára adott esetben jobb választás lenne egy X2.
Most akkor az az AMD bűne, hogy nem állandóan a legegyszerűbb megoldást választja? Vagy hogy az Intel 5-10x nagyobb cég, és bőven belefér neki a brutális árháború? Vagy hogy az AMD kűzd, hogy a piaci részesedése ne omoljon teljesen össze (mert jó proci ellenére sem könnyű felépíteni), és ezért kénytelen ''állni a sarat'', ezzel veszteséget termelve? Inkább a VIA-t kellene követnie?
''mert az AMD megmentésére és/vagy helyére lennének jelentkezők''
Megmentésére még talán (és az Intelnek valószínű nem is jönne jól, ha egy tőkeerős cég kezébe kerülne, tehát a tehetséges mérnökök számára az anyagiak nem jelentenének gátló tényezőt). De a helyére? Akkor eddig is jöttek volna, hol vannak? A VIA is inkább meghúzza magát, a Cyrix meg inkább kiszállt. Szal ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy pl. majd az ATI helyére itt terem valaki más.
''Az Intel sem tönkretenni akarja az AMD-t, akármilyen agresszív piaci és fejlesztési politikára váltott''
Csak tudod, egy ilyen helyzetben hajszálon múlik a fizetésképtelenség, azaz a csőd. Nem véletlen zuhant le alaposan a cég piaci (tőzsdei) értéke.
[Szerkesztve] -
Andre1234
aktív tag
válasz
hunnylander #249 üzenetére
hát ja..
mondjuk sztem lejött az írásomból hogy én inkább zöld (fehér) vagyok..
egyértelműen mindeki ugyanazt akarja ..
nagyonjó gép olcsóért..
a k10 topicot érdemes olvasgatni mert olyat olvastok hogy csak pislogtok a végén..
mikor akosf, dezz, P.H. elkezdenek beszélgetni akkor 10 szóból 7et nem értek..
akosf kollega írt egy sse teszter progit és onnan tölthelő és vizsgálják hogy a kék és a zöld mitt tud egymáshoz képest sse számolásban..
meg hasonlók..
szóval érdemes..
mindenesetre OLCSÓ PROCIT ÉS MAGAS TELÉJESÍTMÉNYT!!!!! -
Kinder
senior tag
RZB Relux egyik progija, amit világítástechnikusok kapnak.
A több tucat mag úgy értendő, hogy tud hálózatban is ( és több szálon is egy gépen, ha a proci tudja ) dolgozni a progi, persze akkor minden gépen rajta kell, hogy legyen a program.
Nekem két gépem van, kétmagosok. kb 80-90%-ban gyorsabbak, mint az egymagosak voltak hasonló frekin.
Ha lenne 2 négymagosom, még tovább gyorsulnék... -
hunnylander
őstag
válasz
Andre1234 #247 üzenetére
Ajánlom is az AMD-nek, hogy erősebb legyen.
Nekünk felhasználóknak valóban nem lenne jó ha az Intel-lel nagyon elszaladna a ló. Nem díjaznék egy gyenge-AMD-proci+erős-de-méregdrága-Intel-proci termékkínálatot. Erős procit óccsóé!!!Mindegy milyen színű, kék vagy zöld dobozban.
Egyébként az Egybesült Államokból már tudnék rendelni 300 dollárért szállítással együt, de még az sem tömegcikk kategória nekem. Meg jöhetne már az a Phenom is tömegcikk áron, szeretem a zöldet.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Sárpac
nagyúr
válasz
Andre1234 #247 üzenetére
Erről beszéltem, hogy a core 2 technologia hibája jelenleg az adatbusz gyengélkedése!
De azért az intel is kidobja a maga kis chipkészletét a kövi 45nm technologiához, tehát simán kakukk lehet az AMD-nek megint!
Ez a Quad kicsit emlékeztet a D800as szériára amikor is gyorsba kidobálták ezeket az első dualcore procikat majd fél évvel később már core 2 megjelenésére vártunk!
Szal nem nagyon éri meg zabál 2éves lassan elavult gyártási technológia és nincs benne komolyabb újítás csak a +2mag! Penryn SSE4 viszont érdekes lehet (számomra biztosan)! -
Andre1234
aktív tag
válasz
hunnylander #241 üzenetére
[link]
A megjelenő k10 arcitektúrában már más a k8al szemben.Erősebb lesz mint a c2d simán számítási teljesítményben...
[link]
[link]
[link]
ez a cikk máshol is megjelent..
Tömegcikk....én is láttam tescoban dobálják az emberek után annyira olcsó és elterjedt...
Ha nem lenne erős az amd az intellel szemben akkor kiváncsi lennék mennyire lenne tömegcikk az intel 4magos cpu-i.. nem besazélve a c2d áráról!!!
És a x2 ugyanúgy beleértve..Nekem tökéletesen megfelel ha vmik gyár pillantnyi technológiai előnyben van a másikhoz képest mert akkor van árverseny..
Szóval ha a cikk meg sem született volna ha nem lett volbna uralkodó k8 és nem jött volna c2d.(tisztára mint a F1)
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
Ne aggódj. Az, hogy valami 'többszálas' (multithreaded), az még nem jelenti, hogy nem tud futni egy egymagoson. Egy egymagos rendszeren a többszálas alkalmazás minden szálát egy procinak kell kezelnie és végrehajtani. Na persze az az egymagos hamarabb is padlóra fog kerülni attól a szoftvertől, vagy például játéknál gyér minőséggel futtathatod csak, feltéve ha ahhoz még elegendő az az adott egymagos.
-
haky
senior tag
Megvettem egy Q6600-at előtte 6420 -asom volt megnézem FSX-ben mi lett a különbség. Tévedés ne essék amelyik játék multi core support annak mind 1, h 2 vagy 4 mag van mindegyiket használja. Sok ilyen játék van. Quake 4, Oblivion, FSX, nemsokára crysis. És minél több fizikát ''tesznek'' egy játékba annál cpu igényesebb lesz. Multithreading asszem így írják ott nincs olyan , h 2 magra később 4 magra.. Az többszálra íródott, Amennyi van annyival gazdálkodik, mint pl a szuper windóózunk
[Szerkesztve] -
joshua7
veterán
válasz
MegalodonS #214 üzenetére
Persze.
Egyből 4 magra? Akkor akinek nem olyan procija lesz, mire kijön, az be se töltse? Ez is hülye marketingszövegnek tűnik. Vagy azt akarod mondani, h 4 magra is optimizálva lesz?
-
hunnylander
őstag
Ha az AMD tönkremenne (amit erősen kétlek) csak magának (pontosabban a vezetőségének) köszönhetné.
Egyébként az hogy mi történne az Intellel, ha teljesen magára maradna (ami szinte lehetetlen, mert az AMD megmentésére és/vagy helyére lennének jelentkezők), az sem olyan egyértelmű. Legvégső esetben lenne csak feldarabolás.
Az Intel sem tönkretenni akarja az AMD-t, akármilyen agresszív piaci és fejlesztési politikára váltott, egyszerűen csak bele akarja döngölni a földbe a vetélytársát (szeretné ha az pl. a VIA szintjére esne vissza) hogy soha többet ne forduljon elő az a számukra gyalázatos helyzet, hogy az AMD legyen technológiai fölényben. Az Intelnek a hatalmas piaci fölény önmagában nem elég (az AMD-nek sem lenne az, mindkét cég nagyon hiú), technológiailag is vezetni akar. Még az új Opteronokkal és a Phenomokkal az AMD kicsit elodázhatja ezt. A probléma az AMD szempontjából az, hogy az Intel már a jövő évben meg akar jelenni a Nehalem-mel [link] , ami nagy valószínűségel mégnehezebb helyzetbe hozza az AMD-t, és amihez már kevés lesz a Barcelona meg a Phenom.
Szerintem a Phenomok jók lesznek a Penrynek ellen, szóval az AMD-nek esélye lesz tündökölni velük, de sajnos csak nagyon rövid ideig. -
dezz
nagyúr
Full monopol helyzetben akkor sem lesz, ott van még a VIA is. Persze az is elég lehet nekik, ha nem megy csődbe teljesen az AMD, csak leredukálódik a piaci részesedése néhány százalékra, ami a továbbiakban olyan kis bevételekhez juttatja majd, amiből nem sok fejlesztést tud eszközölni, és még jobban lemarad.
---
britt, mert melléknév, nem? -
xlaci
senior tag
válasz
MegalodonS #235 üzenetére
Aha már látom! Amugy én is Britt közalkalmazott vagyok (a bűnös londonban
), de nemsokára megyek haza
egy időre
-
dezz
nagyúr
Ugye az azért világos, hogy ez nem adakozó kedv az Intel részéről, hanem a monopoltörekvések érdekében hozott áldozat, a konkurencia piaci befolyásának alapos csökkentésére, illetve ellehetlenítésére és csődbe juttatására, ami után jöhet a fekete leves.
-
xlaci
senior tag
válasz
MegalodonS #228 üzenetére
Hát én szurkplok az amd-nek jöhetne mér az igazán jó procikkal, az mégjobban vinné le az érakat, és hát akkor az intelnek is kéne valami ütős választ kreálnia
Egyébként hol melózol/laksz? (tudom hogy anglia, azon belül gondolom) -
JohnnyX
őstag
''valóban párhuzamos utasítás végrehajtás''
Erre mondjatok nekem programot, ami ilyen!
Ennek lenne az ertelme.
Annyira fejlodik ez a vilag, hogy nincs ido az optimalizalasra, a program irasra!!! -
MegalodonS
őstag
Persze a mindig a legujabb a legdragabb is.Az ar ertek az ember penztarcajahoz van szabva.az ár/teljesitmény az a legrosszabb de ezt az emberek nem erdekli ha van ra meg veszi ha nincs ra nem veszi.
En azert veszem meg mert nagyon ''Kedvezo'' az arfekvese, nem is a penz de lehet hogy 250+ fontot mar nem erne meg mert ami most van az is tokeletes.Szerintem meg 1 ev mulva is max 40-60 fontot veszithet az arabol majd.
Kiveve ha nem jon 8 magos meg az AMD is felebred bar ketlem hogy 30% gyorsabbat tudna majd csinalni! -
xlaci
senior tag
válasz
MegalodonS #226 üzenetére
Én nem mondtam hogy nem pénztárcafüggő, inkébb pont forditva, mindig a legdrágább a legjobban pénztércafüggő (mivel minél drágább, annál nagyobb az ár/teljesitmény hányados). Azt sem mondam hogy az baj, ha valaki ilyet vesz, mindenkinek a magánügye, hogy mire költi a pénzét.
-
MegalodonS
őstag
Sajnos ezzel nem ertek eggyett,ne haragudj.A csucskategorias proci az mindig penztarca fuggo ugy mint a porshe,meg a ferrari,akinek van ra megveszi.Nem ertem meg a mai napig hogy aki csucs kategoriat vesz az miert baj ? 999 dollar es akkor mi van!
Vegyuk mar eszre vannak emberek akiknek van penzuk ra,Quadra csucskategoriara es nem csak alapra.Lehet hogy nem olyan ugyes hogy feltuningolja de tudja fut rendesen a negy mag eleg magas orajelen (bar azert ertenek is hozza nem kell felteni oket)
Ha magyarorszagon lenne ra keret hidd el itt sem foglalkoznanak quad 999 dollar hanem inkabb megvennek -
xlaci
senior tag
válasz
Chieftec #221 üzenetére
Nem akarom megint ujrakezdeni az egészet, csak annyit szeretnék belékötni a mondandódba, hogy a felsőkategóriás procik ára mindig az egekben van. Az intelnél pl a legfelsőbb kategória mindig 999 dollár (persze nem a sima júzereknek), ha süt a nap, ha esik az eső. Meg azzal is tudnék vitatkozni hogy csak az veszi meg ezeket akinek tényleg szüksége van rá
(ha kell ha nem
)
-
goofy2053
csendes tag
válasz
Komplikato #219 üzenetére
Én meg úgy gondolom, hogy a gémer társadalom nem az, aki 3dmark-ot használ. Az egyik haveromnak számtech boltja van és miden gép öszzerakása után legyen az akár egy cerka is 3dmarkot futtat, hogy minden rendeben van-e. Nem érdekli, hogy hány pontot kap, vagy, hogy mire lesz a gép.
A másik, hogy én pl. még sosem küldtem el az eredményt.
Az ismerettségi körömben aki gémernek vallja magát, annak 2 mag dolgozik a gépében (a csak egy ''kis'' amd is. Ráadásul van olyan 2 magos proci, ami ma már olcsóbb néhány egymagosnál. A többiek a net-passziánsz-office embrek. Na, erre tényleg fölösleges. -
MegalodonS
őstag
válasz
Komplikato #216 üzenetére
Eszembe jutoott a Supreme Commander is kamatoztat a tobb magbol mar de nekem a strategiak alatt is fut mind 2 mag
-
MegalodonS
őstag
Regebben az X2 4800 meg az Opteron procik nyultak a nepet most meg orulnek ha aproert elviszik.Akinek meg van az meg ugy is megveszi az Intel Quad procikat.
A Gamek kozul en csak azt nem ertem hogy nem hasznalja ki a 2 magot a progi megis amikor fut mind 2 mag aktiv de nem fut a hatterben alkalmazas legalabb is nem ilyen jelentos terhelesu alkalmazas.PL BFME
Lehet hogy az eszkozkezelo meg a billl G15 felre imformalna. -
Chieftec
őstag
válasz
goofy2053 #173 üzenetére
Bazz ennyit kihozni egy 2 soros hsz bol.. Privatban nem megy? Fullra ferertelmezed amit mondok. Annyit szerettem volna irni, hogy regebben a felsokategorias procik ara az egekben volt kb. Csak ez vette meg akinek szuksege volt ra. Ma viszont mi lesz? Ha kell ha nem mindenkinek ez lesz mer olcso, ezt nyomatjak, ez kor kettes. Ennyit akartam, ha tovabbra is problemad van akkor irjal privatot!
-
xlaci
senior tag
válasz
Komplikato #219 üzenetére
Én máshogy látom a helyzetet...
A futuremerk oldaláról pedig: aki csinál tesztet a rendszerével, annak az eredménye ottmarad, tehát ha igy veszed akkor gf4mx sorozat még 5 év mulva is közkedvelt lesz. Persze nekem is jogomban áll tévedni... és amugy meg hol van már az ügyvédem?
-
Komplikato
veterán
Érdemes lenne egyszer megnézned a Futuremark statisztikája alapján mivel nyomul a világ gamer rétege és jól elcsodálkoznál, egy éve pl. legelterjedtebb VGA a közismerten újkorában is f*s GF4MX sorozat volt például. Szóval nem a Kocka PC-sek által látogatott és Tuning fórumok alapján kéne tájékozódni az elterjedt konfigokról. Ha a Hardcore ''minden pénzem beleölöm'' arcokra gondolsz, akkor ők a játékos társadalom elhanyagolható részét teszik csak ki. Szerintem. De jogomban áll tévedni ;)
-
xlaci
senior tag
válasz
hunnylander #217 üzenetére
Van kinnt már egypér játék, ami majdnem teljesen leterheli a kétmagosomat....
A világ gamerrétegének kb 98%-nak már nem egymagos procija van (ne magyarországra gondolj)
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
Mert a játékipar ezt meg is engedheti magának, sőt nem is lőhet túl a célon vele amíg a többmagos gépet használók nem lesznek jelentősen többségben. Gondolj bele mi történne, ha most jönnének ki olyan játékokkal ami pl. majdnem teljesen leterhelne egy kétmagost és egyszerűen használhatatlan lenne egy egymagossal. A gyártó rengeteg vevőtöl esne el, arról nem beszélve hogy milyen nagy felháborodás lenne az egymagos gépet használók részéről. Persze a processzorgyártók dörzsölnék a tenyerüket az biztos.
-
Komplikato
veterán
válasz
MegalodonS #214 üzenetére
Elvileg az Unreal Engine 3.0 és a Half Life 2 Ep2-ben debütáló új Source is, de ígérgetni én is tudok. (Stalkerre is azt mondták támogatja aztán ... hát elég érdekesen ''működik''.)
-
Komplikato
veterán
Hát igen, anno az Alan Wake c. játékot demózták a Kenstfield bemutatóján, de optimista becslés szerint is csak 2008-ban jön ki, a készítők eddigi munkássága alapján meg jó lesz az 2009-nek. Most tényleg annak éri meg, aki dolgozik vele.
Például renderelni, grafikus munkákra és más olyan dologra, amire Isten összes procija és ramja se elég. -
Rive
veterán
válasz
MegalodonS #196 üzenetére
Lehetne arrol beszelni hogy 1-2 honapon belul jonnek a 4magra optimalizalt jatekok
Nem jönnek. A játékipar ennél sokkal-sokkal lassabban reagál. Min. egy év még, mire az első átfabrikált - nem kifejezetten erre készült, hanem átfabrikált! - játék megjelenik négy magra, és még annyi, mire az optimalizált cuccok is. Jelenleg erre a kaliberre csak azok a programok vannak, amik eleve top level WS cuccokra íródtak. -
Racecam
nagyúr
A topicot kitakarítottam. Nem kicsit nagyon!
A továbbiakban tessék kérem a témával, személyeskedés, mellékszálak nélkül foglalkozni.
u.i.: A múltkor egy hasonló esetben nem írtam oda, hogy nagyon szeretném, ha nem kellene még egyszer erre járnom ez ügyben, de most ideírom. Legyetek szívesek komolyan venni!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest