Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz DeFranco #453 üzenetére

"- bekapcsolt steam guard
    - különböző steam és email jelszó
    - vagy elkülönített netszámla, vagy paypal használata"

Ezt én így egészeném ki:

- bekapcsolt steam guard
    - különböző steam és email jelszó
    - és elkülönített netszámla, vagy paypal használata

A három együtt a maximális biztonság jegyében.

törölt tag

válasz dabadab #447 üzenetére

Ez érdekes fejlemény, ez van amikor évekkel ezelőtti fóruminfomációkra támaszkodom :D

Pedig van rokonom Ausztriában, Németországban, és Angliában is, csak hát a német nyelvterületen élő rokonságommal a Nagypapám tartja a kapcsolatot, az Angliai szál esetében meg még nem jutott eszembe erre rákérdezni, annyi mindenről megy a duma amikor évente egyszer itt van nálunk, hogy erre még nem tértünk ki :D

törölt tag

válasz HaaS #439 üzenetére

Lehet ők nem is tudják milyen díjak vannak itt közép európa keleti csücskében. Mintahogyan az osztrákok sem hallotték még havi számlavezetési díjról tudtommal...

Egyszerűbben, szólva ez a magyar nép egyéni szoc. problémája.

törölt tag

válasz SityiSXT #410 üzenetére

Egy bizonyos matematikai esélye van annak, hogy ez volt, de egyáltalán nem valószínű... nagyon komoly alvilági IT-s csoportok nem tudták feltörni, akkor majd pont ennek fog sikerülni, aki még reggelente takonnyal issza a kávéját :D

Hihető :D

törölt tag

válasz SityiSXT #407 üzenetére

Igaz, benéztem, ehhez van a külön jelszavam :D

https://support.steampowered.com/index.php

Az nem változott, na majd most átírom egy újabb :)

törölt tag

Na most kicsit gondba vagyok :D

Ugye eddig úgy volt, hogy külön jelszó volt magához a Steampowered.com-hoz és a Steamcommunity.com-hoz. Az előbbi jelszavamat már megváltoztattam, miutáán tényleg megerősítést nyert , hogy felnyomták a rendszert.

Tegnap az utóbbit is megakartam, régen nem használtam már a community-t és oda is külön jelszavam volt. Viszont sehogy sem engedett be a régi jelszóval a community-be. Tippre beírtam a kliens-es jelszavamat azzal meg beengedett. Na most én tuti nem állítottam azonosra a két jelszót. Arra emlékeznék, meg csacsiságot nem lépnék meg.

Ja és ugye a napokban megváltoztattam a kliens-es jelszavamat, és ugye ezt csak a klien esetében tettem meg határozottan emlékszem, a community eddig eszembe sem jutott, így különösen meglepett, hogy a community az új jelszóval enged be.

Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mi lehet az oka, de egy tippem van, nálam amióta létezik a Steam Guard be van kapcsolva. Lehet, hogy emiatt van?

törölt tag

válasz Wolverine #262 üzenetére

Hát igen, nekem pont erről a dologról jutott eszembe a történet, mert szegény srác évekig akarta győzködni a muterját, hogy adja oda neki a kártyájat, de az anyukája ragaszkodott hozzá, ha drágább akkor is boltból vegye :)

Eddig is esélytelen volt tehát neki elmagyarázni :)

törölt tag

válasz Tigerclaw #260 üzenetére

Persze online nem kell, de másodlagos kártya, és nincs rajta pénz, akkor felesleges is lenne. Ez azoknak kellemetlen akiknek olyan dombornyomott kártyája van, amivel mindent tud vásárolni, és ugye ez ott meg is volt adva...

Ha bemegyek idehaza patikába, vagy bármelyik boltba fizetni a VisaElectronnal csupán a zöld gombot kell megnyomni és már adják is az árut. Viszont itt is van egy buktató. Aki lenyulja a fő kártyámat, nem tudhatja, hogy mennyi pénz van rajta. Ha egy chipset megy be venni a penny-be esélyes, hogy ki is ér vele, de ha egy plazmatévét akar venni abba már beletörne a bicskája, és azrt az eladónak is fura lenne ha hősünk ezután benyögné, hogy jaj el is feledkeztem ,hogy nincs ennyi rajta, akkor nézzük egy árszinttel lentebbi terméket :D

Főleg ha már ott is fail lenne, de mindegyis ,mert ha sikerül a vásárlás ha nem - utóbbi a jobb - küldi a bank az SMS-t, és onnan bajban van :)

Amúgy a hajdú bihari naplóban szokták leközölni az ATM-eken keresztül sikeresen vagy sikertelenül pénzt felvenni próbáló kártyatolvajok képét. Van köztük olyan aki a néni pénztárcáját nyúlja le amiben ott van a PIN is, meg olyan is aki PIN-t nem csak a kártyát tudja megkaparintani, és utána még próbálkozik :U :W

Meg azon szoktak vigyorogzni, hogy milyen primitív módon próbálják magukat álcázni, napszemüveg meg baseball sapka, télen esetleg sál :D

törölt tag

válasz hackeeeee #259 üzenetére

Ja :D

Hát én úgy vagyok vele, hogy az első steames játékomat onnan vettem, A Red Orchestra volt vagy a Company of Heroes. Még $ -ban lehetett akkor fizetni. Igazából ami Steam exklúzív, de dobozos formában vettem, azok a COD-ok - 6-os és 7-es az ötös is Steames, de azt giftként kaptam, egy angliai haveromtól :) -, de a DLC-ket ott is közvetlenül a Steamtől vettem, vagy ha nem akkor a D2D-ről. Amikor olvastam a dolgot, azért én is kicsit elszongyolodtam, de ma már rájöttem, hogy nekünk vásárlóknak még akár jó is lehet, mert én például ezek után is repülni fogok az Akciókra ugrani, sőt én tipikusan nincs olyan nap, hogy ne neéznék be a Steamre nincs e valami finomság. Ja és hogy miért is lehet ez nekünk jó? Hát ma azt kezdtem el sejtetni, hogy komoly akciókkal fogják vissza édesgetni az embereket a presztizsveszteséget minimalizálandó. Nyilván lesz 100-ból mondjuk 7-8 ember akik ezek után, nincs az az akció amivel visszalehetne csábítani. Nem tudom pontosan mekkora lesz ez a réteg, de nyilván lesz ilyen.

törölt tag

válasz dystopia #255 üzenetére

"Nem kellett volna letárolni a bankkártya számokat."

Azért vásárlásnál sokkal kényelmesebb mint mindig beirógatni. Ja hát ugye vagy kényelem vagy biztonság.

törölt tag

válasz hackeeeee #235 üzenetére

Több kérdést is felvet ez a dolog.

Ez a Gabe Navell, nem egy buta gyerek, ahogy olvasgattam az életrajzát, az MS-nél is dolgozott, és nem vízhordó volt...

Nyilván több száz vagy több ezer betörési kísérlet történik a rendszerük ellen, de mivel azok elhárításra kerülnek, ezért nem is lesz belőle hír értékű dolog.

Ezek az emberkék akik most betörtek a rendszerükbe valószínűleg ügyesebbek voltak az összes többinél, és nem igen volt a szerencsének benne jelentős része.

Feltételezhető, hogy minden jól el volt tervezve, az időpont... nem véletlen az, hogy nem a nyári ubi szezonban történt az eset. Most ugye kénytelenek voltak közzé tenni a dolgot, és ahhoz sem kell nagy jósnak lenni, hogy belássuk, ez hatalmas presztizsveszteség a vállalatnak, és hatalmas anyagi kár is.

Sokan lesznek akiknek megrendül a bizalmuk, akik félni fognak ezek után megadni a kártya adataikat, jó esetben dobozos gőz exklúzív játékokat vesznek majd, rossz esetben, meg átmennek valami olyan konkurenshez akinél még nem történ meg az ilyen. Pl D2D.

Minden informatikai rendszer sebezhető, ez most újra bebizonyosodott azok számára akik azt gondolták, hogy azért vannak szuperbiztos rendszerek...

Önmagában éppen ezért, mert tudom, hogy minden rendszer sebezhető, engem nem is ez rázott meg... Ha a történet annyiból állt volna, hogy egy csomó titkosított adatot loptak, akkor azt mondanám, hogy hát igen, 2003- 2004- óta mióta a Steam indult ez az első ilyen , várható volt.

Az viszont meglepett, hogy bizonyos személyiségi adatok lakcím, email cím , név meg kitudja még mi, titkosítatlanul voltak tárolva. Ugyan miért? Mint mondtam, a gőzt, nem hülyék üzemeltetik, számítani kellett rá.

Illetve arra is ,ha bekövetkezik, akkor azt el kell mondani az embereknek - ezt meg is tették - ha pedig elmondják, akkor tényleg oltári nagy akciókat kell csinálniuk - árleszállításra gondolok - , hogy azok akik rettegnek ezek után, hogy áldozattá válnak, pár € -t még elmerjenek küldeni.

Konkrétan ha egy játék dobozosan a boltban egy egység, akkor minimum egy ideig itt fél vagy kevesebb egységbe kell, hogy kerüljön. A bizalom egy képlékeny dolog. Nagyon nehéz megszerezni, de egy pillanat alatt ellehet veszteni.

Visszaszerezni pedig még nehezebb mint megszerezni elsőnek.

Ráadásul voltak előzmények, Sony PSP-s balhé, tehát nem lett volna szabad lazulni egyáltalán. A sok siker élmény - az elhárított támadások által begyüjtött sikerélményre gondolok - a jelek szerint elbizakodottá tette őket is, miszerint nagy baj nem lehet. Hát lett.

Azon sem lepődnék meg ha ezek a suttyók, külső megbízásból csinálták volna...

Na és nagy kérdés, hogy mi lesz az adatokkal. Lehet bezsarolják a céget, vagy megpróbálják visszafejteni aztán vagy vagy.

Nos nekem van egy ismerősöm, akinek az édesanyja, soha sem engedte, hogy vásároljon az Interneten még a Steam-en sem játékokat, mert hogy veszélyben lehet a kártyája.

Persze én azt mondtam neki, hogy az életben csak a halál a biztos, de nyugodtan megbízhat a cégben, még soha semmi ilyen nem volt.

Hozzáteszem a muterja nem egy informatikai beállítottságú hölgy. Ezek után hogy győzze meg ?:D

törölt tag

válasz Tigerclaw #251 üzenetére

Na most ugye nekem két kártya van állandóan szinte nálam... az egyik a fő számlához tartozó kártya. Ezt egy négy jegyű PIN védi, ha elhagyom, 3 lehetősége van az csákónak, ha nem veszem észre rövid időn belül... az első bénázás után már kapom is sms-ben az értesítőt, miszerint a baleknak nem sikerült belépnie ... még két lehetősége van, de onnantól már nem cska a kombinációk világával versenyez, hanem velem is mert az első megdöbbenés okozta pár pillanatot követően már hívom is a bankot, és tüstént de rögvest letiltatom...

Egyébként egyszer már tiltattam le a kártyámat, mert azt hittem elvesztettem, közben meg 10 perccel később megtaláltam a szobámban... ja rend másniás vagyok na :D

Onnantól, hogy letiltattam, nincs visszaút, pár nap múlva érkezett az új kártya a móka 1000 Ft -omba került kb.

A másik kártya az Internet kártya, igen ehhez nincs külön PIN-em,tehát ha elveszteném, a kicsit járatosabb tolvajnak felcsillanhatna a szeme egy pár másodpercre, mivel pénz sincs rajta, sőt néha még minuszban is van - mert annyira kicentizem a vásárlásokat, hogyha három napon belül kicsit gyengül a FT- akkor átmegy negatívba, amit utólag orvoslok :D

Onnan meg a csákó életművész ha tud belőle alkotni :D

törölt tag

válasz hackeeeee #232 üzenetére

Annál a résznél én is pislogtam, de a kártya szám titkosított, akkor mit ér a címemmel ? Ami viszont marhára zavar, hogy maga az email cím sem titkos, és a Steamheza fő címemet adtam meg. Na most ezektől a hekkerektől minimálisan az kitelik, hogy az adatbázis - az email cím adatbázist - "értékesítik" szóval készülhetek, hogy a majd 6 éves email címemre,melyre eddig alig alig jött spam, most majd százával jönnek :(((

törölt tag

válasz anulu #48 üzenetére

Dettó. Természetesen a Steam Guard-ot is használom , na meg a biztonság kedvéért ma még le is cseréltem a jelszavamat :D

Bankkártyánál meg esélytelenek a csókák, mert Token-em van :D

törölt tag

válasz Dany007 #6 üzenetére

"Az fa***a... Itt a hátulütője az "intézzünk mindent online" életérzésnek...
    Persze, akinek van egy csöpp esze, az egy másodlagos paypalos számlát ad meg ilyen helyeken, ahová mindig csak annyi pénzt utal, amennyit éppen akkor elakar költeni.
    Így ezesetben viszont nincs semmi nagyobb gond, max majd kap pár sampet"

Nos nekem CIB Internet kártyám van, arról nem tud leszedni az illetéktelen egy petákot sem, mert csak akkor és csak annyi van rajta amennyi a vásárláshoz kell. Ami marad a vásárlás után, egyből vezetem át - vissza a nem Matercard hazai számlámra. Szóval nálam sokat nem ér el...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés