- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
válasz
LógaGéza #52195 üzenetére
Egyelőre úgy néz ki igen. Ahol eddig elment a térerő stb. ott most kristály tisztán tudok telefonálni, majdnem mindenhol ma egész úton 4G volt végig... Jó nagy szopacs volt ez az antenna elmozdulás, úgy lógott a levegőben a srác szerint.....
Mindegy, van most egy tiszta rendszerem, nyitott bootloaderrel köszönet LógaGéza mesternek.
A KK radio/modem szerintem maradhat fent, nemde? Sok helyen azt olvastam az a legjobb, legerősebb... ?
A 06 havi frissítést érdemes OTA vagy IMG feltenni, vagy egyik sem - semmi fontos nincsen benne ?
-
bl4ze
veterán
Nagyon úgy néz ki marad a szeretett N5 : tegnap elmentem a bekapcs gomb miatt linkelt érdi szervízbe, és már a telefon szétkapásakor látta a srác, hogy "lóg" az antenna. Nem érintkezett 100%-ra, ezért volt, hogy eldobálta a hálózatot+mobilnet is ide-oda ingadozott. Tegnap óta úgy néz ki 100%-os a telefon.
Köszönöm mindenkinek a tippet, nagyon jó, hogy nem kell megválni a telótól.Más: most, hogy a bootloaderem nyitva OTA frissítés már nem jön, ugye ?
Lehet tudni, hogy a friss, 06 havi frissítés mit tartalmaz ? Most már csak NRT-vel image-ből tudok frissíteni, ha akarok és érdemes ?
Köszönöm !
-
zolka95
őstag
válasz
MrPetya19 #52190 üzenetére
Először nrt-vel sikerült, mert wipe-oltam mindent és muszáj volt kipróbálni, hogy legalább ezzel felmegy a rendszer.
Közben eszembe jutott ez a program és felcsaptam aztán kipróbáltam, hogy felismeri-e a gép.
Na utána felraktam a hagyományos módszer szerint. Az a legjobb -
zolka95
őstag
NRT-vel húztam fel az új rendszert. Aztán felraktam xda-ról az ADB Installer v1.4.3 programot és ezután már felismeri a winfos.
Ezt a programot be kéne rakni az összefoglalóba, vagy slice14 írásába. -
zolka95
őstag
WinFOS10-ről lehetséges telepíteni az image-t parancssorból?
Hiába raktam fel az adb drivert, az android sdk-t, az sdk manager-ben pedig hiába telepítettem azokat amiket kell. Nem ismeri fel a telefont. Fastboot is not recognized.... írja parancssorban.
slice14 írását is megnéztem.Múltkor is ez volt a baj, de én már nem tudom, hogyan oldottam meg.
-
bl4ze
veterán
válasz
mihione #52180 üzenetére
Pest Megyében Érden őt tudom ajánlani : [link]
Hill Tamást keresd. Nekem már többször segített az N5-tel, akku csere, LCD csere stb.
Ma is megyek hozzá az antenna problémával, amit itt ajánlottak megpucolás, újrapozicionálás, lehet forrasztás. (esett le a telefon korábban lehet kilazult vmi??!) -
mihione
őstag
Eljott az ido gombcserere,pest megyeben tudtok valakit aki vallalja az atforrasztast?Minden mast megoldok en,cseregomb is megvan mar de olyan kis pocs az egesz en otthon nem merek nekiallni.Budapestre nem mennek ha nem muszaj.
-
dkovizoli
addikt
Kint az új image.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Liberator24 #52169 üzenetére
Valami műanyaggal, pl régi bankkártya, esetleg pengetővel szépen alá tudsz nyúlni. Arra figyelj, hogy a hátlap közepén, az S betű körül is van egy kis pöcök, az szeret letörni, és akkor buktad a QI-t, és az NFC-t... Szóval óvatosan.
-
Liberator24
tag
Sziasztok. Akksi cserénél mivel érdemes lepattintani a hátlapot, úgy hogy ne barmoljam szét a készülékházat? Láttam, hogy külföldi rendelésnél adnak az akksihoz egy "szerelő szettet", de ha itthon veszem, akkor csak az akksi jár.
-
Sajtqukac
tag
válasz
///Krisz\\\ #52160 üzenetére
Ezt kerestem, igen! Köszönöm szépen!
Muszáj cserélni mert maximum 1h20m-es SOT-m van. És akkor itt nagyon kímélő módban volt használva, szinte csak wifin böngészve és üzengetésre. Átlagban olyan 1h SOT a szokásos nálam. -
Izzé
őstag
Na jó de az jóval gyengéb/kevesebbet fogyasztó soccal van szerelve és a lényeg: amoled.
Tudom, mert nekem is az van csak műanyag kiadásban (J5).Ez azért nem rossz, lehet megcserélem a 2 telóban a simet...
Egyébként én most cseréltem akksit az N5-ben, de 3 óránál így sem bír többet. Vissza kellene térni KK-re.
-
( V )
veterán
válasz
dkovizoli #52162 üzenetére
2 éves volt márciusban. bár tudom hogy elsősorban a használat számít, meg hogy mi fut rajta (lásd FB app + messenger a két fő memória és akku zabáló), meg a KitKat óta a rendszer sem bánik jól a villannyal...
amúgy vicc hogy az asszony samu Galaxy A5 2016 hogy bírja, 2900 akku, 5 óra SOT után 40%
-
LógaGéza
veterán
CM Snapshotot használ valaki?
-
( V )
veterán
válasz
///Krisz\\\ #52160 üzenetére
és mennyit dob az üzemidőn? érezhető a különbség?
mostanában max 2-2,5 a SOT
-
( V )
veterán
válasz
GrooveHero #52155 üzenetére
Míves és rímes
-
Sajtqukac
tag
válasz
Atomcsirke #52156 üzenetére
Én is most keresek eladó akksikat. Eddig az a tapasztalatom, hogy nem a legolcsóbbat kell meg venni, ugyanis ebay-ről rendeltem egy német eladótól (ti-trade néven árul) és az első akki 3 hét után merült le véglegesen, a második csere akksinak pedig a csatlakozója volt rossz és egy hoasszas levelezés után ki is derült hogy nem eredeti akksikat árulnak hiába írják azt.
Régebben linkelt itt valaki egy magyr boltot ahol lárulnak de hirtelen nem jut eszembe a bolt neve. -
bl4ze
veterán
válasz
Atomcsirke #52156 üzenetére
ebay, aliexpress. Én ebay-ről vettem egy müncheni mobil boltból, teljesen jó minőséget kaptam, rendben volt.
van akinek az aliexpress jött be, keress vissza és látni fogsz linkeket is. -
Atomcsirke
aktív tag
Polgártársak, párom két éves készülékében kezd nagyon lightosan teljesíteni az akksi. Mi a "legteszkógazdaságosabb" módja a cserének?
Gyári szervízekkel általában negatív tapasztalataim vannak, többnyire ordenáré áron végeznek minősíthetetlen munkát, hosszú határidőkkel.
Láttam a TeCsőn egy akkucserés-széthentelős videót, látszólag nem kell elektro- és mechanikai mérnöki PhD a dolgok kivitelezéséhez. Egy friss akku beszerzési forrása inkább lehet kardinális kérdés. Tapasztalatok?
-
( V )
veterán
válasz
GrooveHero #52144 üzenetére
és Mi lett végül? (ha-ha)
-
randras_83
addikt
oneplus 3 azt jónapot.
-
GrooveHero
addikt
Igen, xiaomi mi5 pro-m van, megint megvan a Telefonica 2 évre. Eddig nagyon bejön, nagyon szuper, nem túl nagy, minden sima, sehol egy lag, vagy akadás, minden azonnal történik, a kijelző szuper, 4 giga RAM, 2 giga fölött a szabad, ha nem megy semmi.
Qc 3 töltés hihetetlen gyors, 40 perc alatt 21%-ról 85%+a ment fel.Nem panaszkodom, megérte
-
ALI_G
veterán
Sziasztok!
Nexus 5 gyari legfrisebb szoft telepites ota gyengebb a wifi. Ahol korabban meg tudtam jelet fogni, ott most egyaltalan nem.
Kerestem forumokon, de nem lattam hogy reportaltak volna.
Valaki tapasztalt hasonlot? -
bl4ze
veterán
válasz
GrooveHero #52144 üzenetére
És milyen? Hol vetted az 5x-et?
-
vacs
veterán
válasz
GrooveHero #52131 üzenetére
Vidéken élőnek a B20 hiánya miatt nem játszik a Xiaomi!
GrooveHero: Te városiként könnyen beszélsz!
De mi vidéki legények meg vagyunk lőve B20 nélkül. A vodának van jó 3G-je, de a Telekom+Telenor-nak vidéken vagy B20 4G, ha ez nincs, akkor, marad az Edge. -
bl4ze
veterán
Használ itt valaki 5X-et ? 5-ről 5X-re érdemes váltani ? Miben jobb ?
Az a méret még épp jó lenne 5.2"
-
LógaGéza
veterán
válasz
GrooveHero #52135 üzenetére
Sajnos hagynom kell, pedig már nagyon ott voltam, hogy rendelek egy Mi5-öt... De nem
-
LógaGéza
veterán
válasz
GrooveHero #52131 üzenetére
Az a baj, hogy vidéken lakom
Itt vagy B20-as 4G van, vagy E+... Szóval igen, nagy ügy...
-
Crestol
tag
Valaki fotózik a Nexus 5-el? Makroképek elvarazsolnak osztanatok meg velem párat?
köszönöm!
-
bl4ze
veterán
válasz
LógaGéza #52093 üzenetére
Próbálok még egy kört futni ezzel az antenna csatlakozók megpucolása, újrapozicionálása dologgal.
Géza, ha valamikor online vagy - az első, friss radio-t felraknánk vissza? Megnézném...
MÁS, kicsit OFF : mit ajánlotok a N5 helyett? CSAK internet alkalmazások futnak, NEM játszok a telefonon stb... 5" max 5.2" méret, 2GB ram elég, de ha 3GB van az sem baj, valami N5-höz hasonló méretbe gondolkodnék, tényleg nem kell játékra való erős telefon, de a rendszer ne akadjon, jó erős GPS-e legyen, sokat használok navigációt. Amit néztem : OnePlus X, Honor 6 ... ? Valami más alternatíva, ötlet ?
Zopo, egyéb telefonokból valami amit ajánlotok N5 leváltására ? Használt is lehet, sőt főleg abban gondolkodnék..... THX ! -
vacs
veterán
LógaGéza: utána olvastam a Systemless Xposed-nak. Jól hangzik és már eléggé stabil is és feltenni se nagy cucc. Majd írok róla ha lesz kis időm.
lord.lakli: köszi.
Szerintem ezekre lehetne majd N5-öt cserélni:
1. idei Nexus XY (elvileg HTC)
2. Moto X 2017 (cikk1 + cikk2)
3. HTC 10 (fontos, hogy simán meg lehet venni valamelyik korrekt sufni gsmben is, csak arra kell figyelni, hogy EU régiós modell legyen. Ha eu-s, akkor még számla sem kell, mert imei alapján a htc megadja rá a 2 év gyártói garanciát!)+1. One Plus 3 ( sajnos szinte mindig van valamilyen szoftveres baja)
+2. Asus Zenfone 3 (bemutatták és nekem csalódás) -
CB
senior tag
Én 4.4.4-en használom az xposed-et.
Már nem tudnék meglenni nélküle.
Az egészben a legszebb, hogy annyira stabilan működik a háttérben, mintha eredetileg a OS része lenne.
Ráadásul nem eszi az akkut sem. Nem is értem, hogy miért nem használja mindenki.
Köszi az összefoglalót, nagyon jó lett. -
vacs
veterán
Kicsit frissült a topik összefoglaló, ezek kerültek bele:
Xposed-keretrendszer (így néz ki az xposed kezdőképernyő)
Az Xposed framework nem más mint egy keretrendszer ami alatt tudunk futtatni bizonyos programokat akár gyári kernel alatt is, egy ROM független (bizonyos kereteken belül, pl legalább android 4.0.3 kell hozzá, illetve root) módosításokat lehetővé tevő okosság.
Lényege, hogy nem nyúl bele semmilyen APK-ba, ezáltal ki-be kapcsolhatóak az egyes modulok (az xposeden belül nagy választék van különböző tulajdonságú okosításokra, rendszermódosításokra, ilyen pl a GravityBox, erről késöbb!).
Lényege, hogy egyszerű lehetőséget ad a rendszer viselkedésének módosítására. Csak a memóriában hoz létre változtatásokat, szóval egy modul deaktiválás és újraindítás után az érintetlen rendszer bootol be (már ami az adott xposed modult illeti).
A rendszer egyazon részét több modullal is módosítani tudjuk mindenféle probléma nélkül!Jelenleg KitKat + Lollipop + Marsmallow verziókra is elérhető Nexuson!
Xposed telepítése (root jog szükséges)!
1. A beállítások > biztonság > ismeretlen források menüpont alatt engedélyezd, hogy minden forrásból tudj programot telepíteni.
2. Marsmallow (6.0.x) alatt recovery-ből kell flash-elni az xposed-v84-sdk23-arm.zip nevü fájlt (mindig a legfrissebbet érdemes, jelenleg v84), letöltés innét.
3. Telepítsd fel az XposedInstaller_3.0_alpha4.apk-t (a név idővel változhat), letöltés XDA-ról (első hozzászólás alja, mellékletként csatolt fájl).
4. Indítás után Xposed-ben nyomj a keretrendszer > telepítés/frissítésre, ezután indítsd újra a telefont (kép itt).
5. Nyisd meg újra a programot és menj a letöltések menüpontba ott válogathatsz a modulok közül (kép itt).
Pl keresd meg a Gravitybox [MM] modult (MM = Marsmallow). Miután meg van, telepítsd fel és az Xposed / modulok menüben pipáld be (kép itt), ezzel aktiválod, majd újra kell indítani a telefont (fontos, ha új modult telepítesz, kipipálással mindig aktiválni kell és újraindítani a telefont)
6. Ezek után a programok között megjelenik (jelen esetben) a Gravitybox (így néz ki a Gravitybox kezdőképernyő).
A részletes beállításokról Youtube-on találsz egy videót.Az összes Xposed modul megtalálható itt (illetve telefonon is, az Xposed app letöltések menüpontjában):
xposed module overviewPár ajánlott Xposed modul:
- GravityBox [MM]: az xposed modulok királya. A legsokoldalúbb módosításokat teszi lehetővé egy felületen keresztül. Záróképernyőtől kezdve a navbáron át a gombok viselkedéséig minden módosítható vele. Xposed alá igen ajánlott.
- YouTube Background Playback: nevéből adódóan a youtube videók lejátszását engedélyezi a háttérben.
- YouTube AdAway: Szerintem egyértelmű, reklámokat tilt.
- Enable Ambient Display: Környezeti kijelző bekapcsolását teszi lehetővé.
- Xstana: Navbár személyreszabás skinekkel, színekkel.
- Lock screen widgets: widgeteket tehetünk ki a lezárt képernyőre (pl óra, időjárás stb).
- Amplify Battery Extender: akkumulátor kímélése.
- Battery Home Icon: akkumulátor töltöttség kijelzése a Home (kezdőképernyő) ikonon.
- NeoPowerMenu vagy Advanced Power Menu+ (APM+): a ki/be kapcsoló gomb hosszú megnyomásakor extra funkciók jelennek meg, pl újraindítás, gyors újraindítás, újraindítás recovery módban, újraindítás bootloader módban stb.Ajánlott alkalmazások:
AdAwayHU: reklámblokkoló (root kell neki), ha egy idő után nem tudod frissíteni, akkor a megoldást itt találod.
LocalCast for Chromecast/DLNA: a telefonon lévő képeket/zenéket/videókat tudod átküldeni wifi-n az arra alkalmas tv-re.
Névnap by Leho: widgetként is kitehető névnap alkalmazás. Mutatja a tegnapi/mai/holnapi névnapot, illetve beállítható, hogy figyelje a telefonkönyvet és figyelmeztet, ha olyan név szerepel benne, amilyen névnap éppen van.
Power Toggles: kapcsolókat tehetünk ki widgetként a kezdő képernyőre. Működik root nélkül is, de ha kap root jogot, akkor tudja ki/be kapcsolni pl a mobilnetet is.
Wakeup Touch Nexus: a telefonban lévő távolságérzékelő segítségével felébreszthető a kijelző, ezáltal kímélhető a bekapcsoló gomb (minimálisan növeli az akksi fogyasztást, de ha minden nap van töltve a telefon, akkor semmi jelentősége).
XWidget: a programban megtalálhatók a nagy gyártók gyári widgetjei, illetve rengeteg egyedi, ötletes widget is, jelenleg kb 1500 óra/időjárás widget közül lehet választani (évek óta használom by vacs)
YBrowser vagy OGYouTube: Youtube zenék hallgatása kikapcsolt kijelzővel, root nélkül. -
vmatyko
tag
1-2 hónapja olvastam itt, de most nem találom. Be volt linkelve egy külföldi webshop, ahol jó áron volt még új N5. Tudja vki melyik lehetett? Esetleg egyéb újonnan beszerzési forrás?
-
metal01
őstag
válasz
Crestol #52111 üzenetére
Ha custom akkor Cataclysm saját kernelével. Csak sajnos annak a fejlesztése abbamaradt. De a legutóbbi még használható. Azon kívül talán a Chroma (hozzá a GApps) ami jó EX kernellel párosítva. Annyira nem fasza mint a Cata, de teljesen jól használható. Jelenleg én ezt tolom.
-
Crestol
tag
Sziasztok!
Ki milyen romot használ, illetve milyen kernel? Ki melyiket és miért ajánlja?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv!
-
olandbak
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget, infót szeretnék kérni tőletek. Karácsonyra beujitottunk nekem és feleségemnek 1-1 nexus 5 telefont ebayről. 2014 januári gyártású telókat kaptunk, mindkettő már 3percet bíró döglött akksival érkezett. Kapott mindkettő új akkut, azóta nagyjából 1napos hasznalatot bírták is. (Elég korlátozottan...) Feleségemén csak pár hét után tűnt fel, hogy vidéken nincs rajta térerő. Városban 3 meg 4G-n oké, 2G-n semmi. Bosszantó, de szerencsére ahol mindennapjaink nagy részét töltjük, ott van 3meg4G. Működött is igy a dolog, mig tegnap azzal fogadott nejem, hogy nem tudja feloldani a telefonját. Oldalsó gomb megnyomásával kijelző bekapcsolt, de érintésre nem reagált. Kis idő elteltével elkezdett villódzani a kijelző, keresztbe becsikózódott, elkezdett elhalvanyodni a kijelző egészen odáig, hogy már teljesen fekete. A telefon működik., alkalmazások hangjelzesei óránként megvannak, csak a kijelző semmi. Újraindítás nem segitett semmit.
Kérdésem hozzátok, a 2G hianya antenna hiba lehet vajon? Érdemes illetve lehetséges ebayről alkatrészt rendelni hozzá? Kijelzővel volt valakinek hasonló tapasztalata? Lehetséges, hogy meghalt vagy esetleg lehet valami kontakt probléma? Nem tudom, érdemes lenne-e új kijelzőt rendelni hozza. Bármi tippet szívesen vennék Tőletek.
Köszi előre is és bocsánat, hogy ily hosszúra sikeredett. -
bl4ze
veterán
válasz
randras_83 #52104 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az inputokat. Még tesztelem a telefont, meglátjuk. Lecserélni nagyon nem szeretném.
"antennacsatlakozókat, ugyanis olvastam egy pár esetről, ahol azoknak a megtakarítása és újrapozícionálása megoldotta a problémát."
Ezt még lehet megpróbálom. Aztán meglátjuk. Van a családban egy céges Vodafone kártya, lehet azzal is megnézzük egy hétvégét használjuk azzal az N5-öt, nem életszerű, de meglátjuk.
LógaGéza : majd valamelyik este lehet a KK radio helyett vissza kéne tenni a MM-et. Mit gondolsz?
Vagy tényleg ez a KK a legjobb, legerősebb radio? -
gabro0
őstag
Tornyokat Taskerrel is lehet logolni, bár nem tudom ez csak a SIM-nek megfelelőekre vonatkozik-e.
Antennacsatlakozásra gondoltam én is először.Amúgy ha már csatlakozasi gondok, nekem a WiFi rendetlenkedik. Elég fura a hiba. Itthon felcsatlakozok és nincs net. Telón kikapcs-bekapcs, lám van. Eltelik egy kis idő, és megint nincs... fél éve ezt csinálja és nem tudom mi lehet. Nem csak itthon, már 3 különböző routerrel próbáltam. A februári img van fent, a májusi rádióval. Valakinek volt már hasonló?
Izzé: Ha tudsz valami jó üveget, az is jöhet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest