Az AMD megjáratta a Polarisokat a GDC-n

Az AMD a GDC-n már a nagyközönség számára is kihelyezett két olyan PC-t, amelyekben a Polaris architektúra, azaz a GCN4 dolgozott. Maga a tényleges teszt nem újdonság, mivel a kisebbik, Polaris 11-es fejlesztést már decemberben megtekinthették a kiválasztott újságírók, és a CES-en a nagyközönség is, de a nagyobbik, Polaris 10-es lapka még nem volt kiállítva működő formában egy rendezvényen sem.

A Ryan Shrout beszámolója szerint a kis Polaris ezúttal 4K-s virtuális valóságban futó tartalmat jelenített meg, mindezt pedig passzív hűtés mellett tette. Valószínűleg ezzel hívták fel a figyelmet arra, hogy a lapka gyorsítja a 4K-s VR-re szabott videókat is, ami újdonság, mivel a Polaris 11 korábban csak játékok futtatása közben volt látható.

A nagyobbik Polaris már az új Hitman játékot futtatta állítólag maximális részletességgel (bár erre vonatkozóan nincs bizonyíték és a vállalat is titkolózik), 2560x1440 pixeles felbontásban, de a valós teljesítményét nem lehetett látni, mert az aktív vertikális szinkron 60 Hz-re korlátozta a sebességet. Mindenesetre ezt a teljesítményt a Hitman esetében legjobban teljesítő Radeon R9 Fury X sem tudja elérni, tehát, ha igazak a kiszivárgott adatok, akkor gyorsabb VGA jöhet.


(forrás: VRWorld) [+]

A VRWorld szerint egyébként a Polaris 11 méreteiben a Radeon R9 Nanohoz hasonló, ezért is demonstrálta az AMD a rendszert egy kisebb Cooler Master házban.

A kiállított kártyák prototípusainak hátlapján három darab DisplayPort 1.3, egy HDMI 2.0a és egy DVI-D kimenet volt látható, de ez a megjelenésig még változhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés