Új hozzászólás Aktív témák
-
sshr3kk
tag
Na végre egy újabb rakás sz@r a MS jóvoltából...
-
SilveRado
tag
Remélem hamarosan kiadnak már egy normális probaverziót
-
Realradical
őstag
Eszméletlen jónak tűnik. Tetszik ez az online átméretezek egy futó app mellett némi asztalfelületet stb. Remélem a Win8 phone-okon is ilyesmi lesz, nem csak tableteken
-
kerelo
aktív tag
"A Windows 8 a Microsoft állítása szerint nem követel komoly hardvert a gyors működéshez. Az információk szerint ahol jól futott a Windows 7, ott az új rendszerrel sem lesz probléma. " Ez jó hír,remélem attól hogy érintés vezérelt is lesz,attól még tényleg jól lesz használható,bill és egér párossal is
-
RaZroX
addikt
Más is észre vette, hogy a videóban észre lehet venni az új intézőt. (az Office stílusúra gondolok)
-
Воланд
titán
válasz
#17896960 #135 üzenetére
Még érdemes azt is hozzátenni, hogy az általad linkelt videóban és a cikkben szereplőben is mennyire hangsúlyozzák, hogy az új ui használható lesz majd egérrel és billentyűzettel is, mégis amikor a computexes videóban ezzel a két eszközzel navigál (a kétkezes-touchpados "vezérlésről" nem is beszélve), nos, hát... fogalmazzunk úgy, hogy újjal sokkal gördülékenyebb, kényelmesebb a navigálás. Ebből (is) kiindulva mondom én azt, hogy nem ez lesz az elsődleges felület pc-n.
-
törölt tag
..letisztultnak letisztult, talán túlságosan is. Annyira, hogyha például látni szeretném, hogy mennyi az idő, azért nyomkodnom kell[start menü jobbjára "klikk vagy a klasszikus desktop nézet választása]".
Furcsa volt nézni, ahogy keresgélte valamelyik megnyitott "ablakot". Csak húzta-húzta jobb oldalról az "ablakokat" de csak nem akart meglenni, amelyiket kereste és ha jól látom, akkor megnyitásuk sorrendjében helyezkednek el, tehát ha valamit 5 "ablakkal" előtte nyit meg az ember, akkor végig kell mennie az azután következő négyen?!
Azért ez a jelenlegi verziónál jóval hatékonyabban megoldható, szvsz.
Bakker, ha belegondolok, hogy most az asztalomon látom az időt, az időjárást, az árfolyamokat, stb-stb., a böngészőt tucat megnyitott lappal, videó lejátszót akármilyen méretben, Ps, Dw, etc., bármilyen megnyitott vagy még meg nem nyitott app-ot, és tulajdonképpen egy klikkeléssel átválthatok bármelyikre, és igazából klikkelnem sem kell a legtöbb dolog azonnali eléréséhez, van ami eleve ott van, van ami fölé elég csak odavinni az egeret, stb.. Ebből a megközelítésből nem nagyon értem a dolgot.
-
törölt tag
Megnéztem Mike Angiulo prezentációját és most nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek!
-
Gusztáv
addikt
válasz
M00NOL1TH #132 üzenetére
Igen, én is azon gondolkodtam, hogy az alkalmazások vajon mind meg voltak-e nyitva a háttérben, mert olyan pillanatok alatt indult minden. Az osztott bill. meg tényleg remek ötlet, én pont azon szívok a 7" tablet-el, hogy fektetett módban a középen lévő gombokat nem érem el, csak ha fogást váltok.
-
M00NOL1TH
csendes tag
-
M00NOL1TH
csendes tag
Nah, nekem is első hozzászólás...
Nem tudom, de aki nézte a videót, annak nem esett le, hogy amit annyira mutogatnak az igazából egy új start menü?
Egy Fullscreen, live Start menü.
Ebben a videóban a csóka a Windows gombot, meg a tálcán a Start orbot nyomogatja amikor visszatér erre a csempés felületre, aminek a felső sarkában egyébként ott van, hogy "Start"
És sztem ez irodai környezetben is sokkal használhatóbb lesz, ha az új Office meg egyéb más programok ugyanúgy kiköltöznek kis csempékre mint mondjuk az iexplorer... Nem kell megmondani Gizikének, hogy Start gomb (nem is tudom hogy képesek használni a Start Orbot mikor nincs is ráírva, hogy "Start"...) "Minden Program/Mozilla/ThunderBird/Thunderbird.exe" meg nem az asztal lesz teleszemetelve ikonokkal (hanem a start menü)
-
ArchElf
addikt
A két Windows verzió között egyébként a Windows API is különbözik, de korábban már bebizonyosodott, hogy maga a felület elég jól portolható, így egy megfelelően megírt program esetében a C vagy C++ kódot csak újra kell fordítani, és futtatni lehet az ARM-os termékeken is.
Aha, szóval megfelelően megírt program kell (.NET) ahogy alanat írva vagyon. Amúgy nem értem miért különbözik az API, hacsak nem azért, hogy a MS a .NET-es vonalat erősítse. És tényleg értelmet nyer az a 15 éves vicc, hogy
Két Windows (8) beszélget - azt mondja az egyik:
'Hallom mi kompatiobilisek vagyunk', mire a másik 'Hö?'AE
-
nyergess
tag
Hihetetlen, mennyire teleszemetelték az értetlen, olvasni, videót értelmezni nem tudó emberek ezt a topikot (is). Folyton oldalakat kell lapozni egy-egy értelmes kommentért...
Kíváncsi vagyok, az energiakezelést hogy oldják majd meg, mind tabletes, mind pc-s (notebook) fronton. Jó lenne, ha 3-4 óránál tovább tartana egy tablet egy töltéssel. Notebook esetében szintén jó lenne vmi olyan energiatakarékos funkció, amit egy gombnyomással bekapcsolva lekapcsolna minden fölösleges funkciót (csilivili, animációs vackok), részletes beállítási lehetőségekkel, hogy mit akarok ki-bekapcsolni.
-
Воланд
titán
válasz
///Krisz\\\ #124 üzenetére
Nekem a 2011-es wlm is a régi "skinnel" megy (ugye egy kattintással át lehet váltani) és teljesen használható attól még. Mondjuk megértem a teljes nézetet is, ha össze van kapcsolva fb-vel, akkor az ismerősök állapotfrissítéseit lehet látni, anélkül, hogy be kelljen jelentkeznem fb-re, (plusz amit megosztok wlm-en, az megy ki rögtön fb-re). Szóval nem rossz, de a kompakt nézetet jobban szeretem.
(#126) DarkByte: Elméletileg az ősszel megrendezésre kerülő BUILD konferencia (szeptember 13-16) környékén lesz az első publikus béta.
-
DarkByte
addikt
Nagyon tetszik. Végre jöhetnek azok a tablet-ek amivel dolgozni is tudok asztali környezetben külső perifériákat rádugva (legalább is remélem Oracle portolja majd ARM-re a JDK-t és akkor NetBeans/Eclipse nem akadály), viszont ha eltávolodok asztaltól is tudom használni rendesen táblagépként ezzel az új UI-val (ARM végett remélhetőleg az akksi idő is kedvezően alakul).
Várjuk
Első béta mikor várható?
-
blackydan
senior tag
Szóval akár 2012 végén a gépünkön lehet az új op., igazából én arra a fenenagy játéktámogatásról is meghallgatnék infókat amiket kb egy éve beharangoztak.
Remélem erről is kapunk majd valami morzsát a közeljövőben... -
///Krisz\\\
senior tag
Ez igaz, de akkor is mindig ott lesz ez a ronda faliújság amit ki kell kapcsolni és ki tudja milyen jó kis feature-öktől fogok elesni a kikapcsolás miatt. Meg ahogy elnéztem a 2011-es MSN-t, meg a Windows Phone 7-et ez az új irányvonal szóval biztos megpróbálják majd valahogy "rákényszeríteni" az embert, hogy használja ezt. De remélem, hogy neked lesz igazad és a faliújság kikapcsolása után kapunk egy szép, jól használható felületet.
-
mexicanraven
senior tag
válasz
zsúrficsúr #9 üzenetére
Az appokat lehet egyenként is frissíteni...
-
Lacus MD
tag
Na én most akadtam ki. Megnéztem a computexes videót és azt mondta a fickó, hogy az asus t121 nem tudja az alkalmazásokat egymás mellett megjeleníteni, mert nem widescreen. Az én notebookomban is 1280x800-as kijelző van, és 12,1"-os. Most komolyan nem rakhatok egymás mellé úgy két alkalmazást, mint a demoban, mert kisebb 86 pixellel, mint az ajánlott 1366x768? Ezt komolyan gondolják?!
-
RyanGiggs
őstag
Az teljesen oké,hogy lesz rajta aero felület ami szuper,
mert ha nem lenne akkor egy pc-s se venné meg!!!
De akinek jelenleg win7 fut a gépén, az miért cserélné le erre?!
Sajnos ebből a cikkből semmi,de abszolút semmi nem derült ki a win8-ról.
Itt egyszerűen csak arról volt szó,hogy milyen lesz aki nem pc-n futtatja!
Ami meg épphogy látszott a videón, az meg tök olyan mint a win7!
Szóval... egy picivel többet is elárulhattak volna belőle,mert
ez így a pc-seknek egy nagy nulla volt!!
Mert az hogy akiknél a win7 simán ment, annak a win8 is simán fog menni.
Köszi, ennél egy picivel több infót szerettem volna.
Pl. még gyorsabban fog felállni a rendszer, a játékok jobban mennek rajta, DX12!? -
Воланд
titán
válasz
///Krisz\\\ #119 üzenetére
"csak hát akkor az történik, hogy egy az egyben kapunk egy Windows 7-et."
Ez az ami nem teljesen igaz. A új Aerot pl még nem lehetett sehol sem látni. A ribbonnal rendelkező explorerről is nagyon kevés még az információ.
-
///Krisz\\\
senior tag
"...Ilyen mozaikalapú felület váltja a hagyományos desktopot az új Windowsban – nemcsak az érintéssel vezérelhető készülékeken, de a hagyományos PC-ken is...."
Ez itt található meg. Ezt azoknak linkeltem akik tegnap azt mondták, hogy "Áhh ez csak egy tabletes felület" és igen ki lehet ezt kapcsolni csak hát akkor az történik, hogy egy az egyben kapunk egy Windows 7-et.
-
moha21
veterán
Amúgy, ha olyan egyszerű portolni, akkor miért nem teszik meg ők
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sokan el sem olvassák a cikket, csak telehányják a topikot!
-
kokyt
senior tag
"Nehéz ügy ez srácok. Akkor sem lehet mindenkit kivágni ha nem akarja megtanulni."
Miért is nem? Ha én nem vagyok hajlandó fejlesztőként egy új technológiát használni, akkor az még nem ok arra, hogy kirúgjanak? Szomorú ezt így kimondani, de mindenki szembesülhetett már vele, aki állást keres, és nem az iskolapadot koptatja, hogy nagyon erős versenyhelyzet van. Senkinek nincs bebetonozott helye (oké, erre az állami szférában vannak ellenpéldák, de ott látszik is az eredménye), ha ő nem teszi meg, akkor lesz helyette 10 másik, aki igen.
-
Gusztáv
addikt
Nekem is bejön ez a felület, kíváncsi vagyok egérrel mennyire lehet vezérelni (a monitor összetapicskolását én nem támogatom). Én simán használnám desktop-on is, amikor csak úgy netezget az ember, akkor talán még kényelmesebb is mint a mostani. Ha meg valami komolyabb dolgot kell csinálni, akkor lekapcsolod. És ahhoz képest hogy ez még erősen béta, hihetetlenül folyamatos az egész.
Ja lehet, hogy perverz vagyok, nekem tetszik a WP7 felülete is és van egy Zune HD-m is, azon is Metro UI van.
-
válasz
LackoMester #110 üzenetére
Nemtudom és nemtetszik? A hétszázát...
A témához: sokan azt várták, hogy majd minden szoftver futtatható lesz mindkét rendszeren, de aki ért hozzá, az tudja, hogy nehéz lenne megoldani, vagy csak nagy kompromisszumokkal. Ellenben ha mindkét rendszerre lesz egy jó és gyors java engine, akkor azért sok jó szoftvert lehet írni, ami mindenhol fut.
-
Balu972
aktív tag
Én kipróbálnám a jó kis wacom táblámmal.
Ahogyan sok kollega, én is gyerekkorom óta nyúzom az ipart. Munka is meg hobbi is. Évek alatt egyre próbáltam egyszerűsíteni a használatot, egységesíteni a rengeteg vinyón kialakított könyvtárrendszereket. Gyorsult a világ, egyre több az infó, egyre több a gép. Néha belefáradok a hackelesébe, és inkább megveszem (sose hittem, hogy idáig jutok).
Szóval ha egy ésszerűen egyszerűbb, de mélyésgében úgyanúgy berhelhető rendszert kapunk, hát én nem bánom. -
LackoMester
addikt
Nemtudom, de ez nekem így elsőre nemtetszik, vagyis új és érdekes.
-
Воланд
titán
Igen, lesz új office (office 15), lesz új explorer (a videóban már ie10 van), sőt a "másik" explorer (intéző) is meg fog változni (ribbon ui, szintén benne van a videóban, csak figyelni kell).
(#108) Mancsy: Megbocsátok, de amit írtam, azt továbbra is tartom (igen a stílust is, bár én nem találok benne semmi kivetnivalót, biztos velem van a gond
). Tényleg csak el kellett volna olvasni, hogy mit írtak előtted, vagy legalább a cikket.
-
Mancsy
HÁZIGAZDA
Ilyen kedves emberrel ritkán találkozni!
Kimérten ellenséges és visszataszító a stílusod, már megbocsáss. Remélem a hétköznapokban mindenkitől, akivel találkozol, hasonló hozzáállást és bánásmódot kapsz. Mert megérdemled?
De semmi baj, végül is Magyarországon vagyunk.
Peace. -
EkSYS
senior tag
érdekesnek tűnik nekem. Valahogy mintha egy enyhe kis androidos hatást látnék rajta. Persze még jó hogy lehet majd billentyű+egér párossal és nem csak taperával kezelni.
És az új windózzal akkor kezdődik minden megint előröl? Új office, új explorer, stb. mindent lehet újra megtanulni? + gondolom ez új directX-et is akar majd - úgy lenne stílszerűbónuszkérdés: ha nem kell erősebb HW akkor minek az Ivybridge+bulldozer és tsi.? Örüljünk a szép új win8-nak és vegyen mindnenki megint c2d-t
-
KvPt
tag
Ja bocs, kicsit keverem a dolgokat, nemrég bátyám sírt, hogy csináljam vissza olyanra mint a 2003-ban aztán persze annyit csináltam, hogy lekicsinyítettem a szalagot, és ő meg testreszabta a gyorselérési eszköztárat, és így nagyjából úgy néz ki mint a 2003, és így az rögzült bennem, hogy vissza lehet csinálni, de valóban, teljesen nem lehet eltűntetni, súgóban le is van írva, hogy:
"A menüszalagot nem lehet törölni, sem a Microsoft Office korábbi verzióinak eszköztáraira és menüire lecserélni. Ha viszont több helyre van szükség a képernyőn, kisméretűvé alakíthatja a menüszalagot." -
nyunyu
félisten
válasz
#19617792 #79 üzenetére
Eddig a régi Office szalagtoolbaros megoldása szerintem kicsit kényelmetlen, nem teljesen felhasználóbarát (egy halom kis ikon közül kell kibogarászni mit is akarok, ami aztán egyre csak több lesz a toolbarok miatt), ellenben a ribbon felület csoportosít és tényleg praktikus, igaz, más logika alapján kell használni (pl. font, betűméret beállítások kellenek? Akkor megkeresem a kezdőfülön. Be akarok szúrni valamit? Beszúrás fül).
Nem volt kotelezo kirakni 10 toolbart a regi Officeokban.
Fontot kellett allitani? default toolbaron ott voltak.
Be kellett szurni? Ctrl+Ins/Shift-Ins, vagy win 4.0+-on szocializalodottaknak Ctrl+C/Ctrl+V.
Ha meg valami egzotikusabb kellett, akkor a megfelelo tematikus menuben megvolt.Most meg hulyet kapok a ribbontol, mert sosem talalom, melyik fulon van a keresett funkcio.
Nyilvan ha ezt hasznalnam tizeneve, akkor ez egne bele a tudatomba, nem a Word 6.0-11.0 menurendszere.
Mindenesetre melohelyen nem eroltettem az Office 2010 felrakasat, epp eleg szivas itthon azt hasznalni, mert a kotsog Outlook 2010 beta elso inditasnal atkonvertalta az 5+ eves komplett levelezesemet. -
Воланд
titán
válasz
FireKeeper #100 üzenetére
Erről nincs semmi információ, legalábbis nekem nem rémlik, hogy lett volna erről szó. De még sok van hátra a megjelenésig, szóval ki tudja.
-
moha21
veterán
Margitkáéknak kötelező egyből win8-ra váltani? / csak, mert sok helyen még mai napig találok DOS-t!!! /
De tényleg ez nem egy kötelező dolog, emlékszem DOS-al én jól megvoltam meg a 3.11-el.
Utána win95 hát na talán annyit nem szidtam semmit. Win98 SE teljesen jó volt ( persze azért nem teljesen, de a millenium felejtős volt sosem akartam, havernál láttam elég is volt. bejött az XP nekem azóta az meg az ubuntu tökéletes / jó néha más linux-ot is muszáj használnom /, de win7-et egyik haverom gépénél se tudtam megszokni, ezért nem is ruháztam be rá. Egyébként ezek az én berögzüléseim.>Ez a tapis dolog meg úgy ez az egész nekem nem tetszik, persze attól még lehet kiváló csak tényleg már-már annyira egyszerű így, hogy mindenre elég 2 agysejt.
Nyilván aki annak idején baszott megtanulni a DOS-t is és más indította el a pre2-őt a suliba helyette annak mindegy ezután is... Na mindegy megyek vissza a norton vagyis total commander-hez:> -
FireKeeper
nagyúr
lehet nem jó helyen kérdezem, de a win8-ban lesz új directx?
-
priti
addikt
Wáhá, a forradalmár kokyt kardot ránt, de hiába, ők vannak többen és összehívják őket.
Egy troll szalagot köt a karjára és egy emelvényről ezt ordítja:
"Az ilyen kokyt-ok a gyárakba űztek titeket, hogy a gép sarkára ragasztott képekből éljetek! Árulók! Tisztességes emberek voltatok tisztességes életet éltetek és most még fogatok sem marad, mert nem tudtok eljárni egy rendszeres fogászati kezelésre a váltott műszak miatt. Mire újra nappalos leszel már kirágod a próbatömést és még a fogadat is otthagyod ! (tömegből: Mocskos hazaárulóóók!!!) Én azt mondom harcoljunk a tisztességes életért! Tűzbe minden hivatalt !"Nahh, aztán mit lépsz? Nehéz ügy ez srácok. Akkor sem lehet mindenkit kivágni ha nem akarja megtanulni.
-
Alchemist
addikt
a Windows 8 a következő év utolsó hónapjaiban meg is jelenhet
Akkor éppen jön a világvége.
-
kokyt
senior tag
"Persze, ki lehet rúgni az összes Margitkát és be lehet őket nyomni operátornak egy kóreai termelő üzembe ahol annyi lesz a dolga, hogy egy kék meg egy zöld gombot nyomogat egész nap."
Egyrészt aki felelősség teljes munkát végez, és pénzt kap érte, az vegye a fáradtságot hogy olvasson, és gondolkodjon kicsit, ellenkező esetben mehet gombokat nyomogatni, másrészt ha mindig a Margitkák "igényeit" tartanánk szem előtt valószínűleg még kavicsokat pakolgatnának jobbról balra, jobb esetben abakusszal számolgatnának, bár ez utóbbit is gyakorolni kell, és úgy egyáltalán megtanulni.
Tartani kell a tempót a fejlődéssel, nem fékezni azt.napos2600: +1
-
napos2600
tag
nem kell kirúgni margitkát, el kell küldeni tanfolyamra vagy csak venni neki egy ribbon for dummies könyvet, de ha ötödszörre sem érti, hogy mi az a szalag és nem találja meg a betűméret állítást vagy akármit, akkor sebbge kell rúgni, mert nem tudja ellátni a feladatát.
és egy kicsit neki is változni kéne (persze ezt sem lehet mindenkire ráhúzni), de a hozzáállással van itt baj: ha nem értem, nem is fogom és nem is akarom megtanulni, tehát az egész szar (és a kormány és a mindenki szar és takarodjon) - így tényleg nem fog haladni az a nemzeti szekér! -
priti
addikt
Persze, ki lehet rúgni az összes Margitkát és be lehet őket nyomni operátornak egy kóreai termelő üzembe ahol annyi lesz a dolga, hogy egy kék meg egy zöld gombot nyomogat egész nap. Tökéletes gyógyterápia pármillió sorozatfüggő alulmotivált zombi kineveléséhez. Íme az európai álom. A tudás alapú társadalom meg a life long learning, gratulálok
-
3ye
tag
Margitkát ki kell rúgni és felvenni egy olyat, aki megtanulta.
Jó tudom, ez most genyó volt meg szegény...meg árva meg mitudomén mi....
Csak akkor vagyok ideges amikor egy BKV pénztárnál még mindig kézzel írják a számlát és 20x kell neki elmondani a cég nevét, mert még betűzve is rosszul írja le.Engem bezzeg és gondolom ezzel sokan vannak így, ha nem tudok valamit megoldani időre vagy netán elszúrok valamit, 5-iknél megköszönik az ott létem, el lehet menni.
Tanulja meg vagy menjen el nyugdíjba vagy akármi.
-
Воланд
titán
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
#19617792 #31 üzenetére
+ (#32) woland_y2k + (#33) Dave™ + (#34) erdoke
Értem, vagyis nem.
Úgy látom ez bonyolultabb mint gondoltam, ennek még utána kell olvasnom. Igen, nehéz megérteni, mert még egyszer sem volt Tablet a kezembe nem, hogy használtam volna. Én csak megnéztem a videót és abból azt láttam, hogy ha ilyen lesz a következő Windows (Desktop PC-re szánt) akkor az ronda/szar lesz, nem tudtam, hogy ez csak egy Tabletekre szánt skin. De mea culpa én nem tudtam eleget a dologról, de pótolom ezt és újból megnézem a videót.
Köszönöm a felvilágosítást!
-
priti
addikt
válasz
#19617792 #79 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy nem konkrétan régi Office-t, illetve egy adott szoftvert kell megtanulni használni, hanem általánosságban az irodai szoftvereket
Ez kúvaszépen hangzik, csak amikor azt mondja a főnök Margitkának hogy van 5 perced egy kimutatásra és Margitka még 1 óra múlva is az új felületet bogarássza 3 telefonos segítség után akkor szvsz, kiderül, hogy a termelékenységet Margitka adja, mert ő ül ott és nem te, mert te szarsz odaülni nettó nyolcvanér vaze
-
törölt tag
válasz
napos2600 #80 üzenetére
"ja és mindezt irányíthatod úgy is, hogy a 24"-nál nagyobb monitorodat taperolod, mert az laza! "
Hát, ha taperolni kell, szerintem idő után kényelmetlen a levegőben hadonászni a monitor előtt, meg tiszta majsz lesz az egész.
Ellenben egy nagy touchpad jó lenne, ahol mondjuk az egyes dolgok körvonalait látnánk és úgy matatnánk köztük.
-
Dasuud
csendes tag
Kíváncsi leszek a sima pc-s kezelőfelületére
-
napos2600
tag
ennyire rég lelkesített fel valami, de ez most nagyon. taperolni akarom már most!
és akkor a fanyalgóknak: képzeld el hazamész és az adatkockádat berakod a dokkolóba. az asztal lapján megjelenik a billentyűzet (másoknak kiemelkedik a síkből egy billentyűzet és egér) és a gép már áll, nem vársz rá, hogy bootoljon. bejön a képernyőre a pár négyzetés egyből látod, hogy új levél jött az online játékodban és elkészült egy fejlesztés, levelet is kaptál (ott van melyik fiókodba érkezett, hiszen a gmail kék, hotmail meg mondjuk piros).
látod a friss tweeteket a jobb oldali magasabb dobozban, mellette facebook (vagy akármelyik közösségi oldal) és persze a PH lapcsalád egyik oldala, most már nem csak rss formában, hanem pár friss híres megjelenéssel, alján gomb, amivel azonnal nyílik bele böngészőbe, fullscreenben (vagy nem).
vagy kattintasz és máris nyílik bármelyik általad favorizált program, amiben továbbra is fekete alapon, zöld felirattal tudsz majd kódolni, vagy a kreatív programban (direkt nem írom mi) az asztalt használva rajztáblának alkotsz, vagy csak simán szórakozol a neten. szőrmentén érintve ennyire vágyom és ezt látom jövőnek. a cloud alapról nem nyitnék vitát, de abban is van bizonyos szintig ráció.
ja és mindezt irányíthatod úgy is, hogy a 24"-nál nagyobb monitorodat taperolod, mert az laza!
szumma szummárum a MS oda fog ba**ni ezzel. keményet és nagyot fog csapni. lehet csak elkapott a médiagépezetük és tökéletesen rám van szabva minden jelmondatuk, de egyelőre nem tudok belekötni (ez még azért változhat).
"A Microsoft a debütálásról csak annyit mondott, hogy ha minden az ütemterv szerint alakul, akkor a Windows 8 a következő év utolsó hónapjaiban meg is jelenhet." - ez azt jelenti, hogy a Microsoft hozza el a világvégét?
-
törölt tag
"Ez divat. Most annak mi haszna, hogy a teljes opciós struktúrát átvariálják egy office-ban? Semmi, csak hátráltat, mert újra meg kell tanulni mit hol keress holott a fejlesztéseket meg a régi szerkezetre is rá lehetne tenni, de most nem a menü, hanem a fülezés meg a sávozás a divat és akkor ú, az új office az milyen faja. "
Ezzel az a baj, hogy nem konkrétan régi Office-t, illetve egy adott szoftvert kell megtanulni használni, hanem általánosságban az irodai szoftvereket.
Eddig a régi Office szalagtoolbaros megoldása szerintem kicsit kényelmetlen, nem teljesen felhasználóbarát (egy halom kis ikon közül kell kibogarászni mit is akarok, ami aztán egyre csak több lesz a toolbarok miatt), ellenben a ribbon felület csoportosít és tényleg praktikus, igaz, más logika alapján kell használni (pl. font, betűméret beállítások kellenek? Akkor megkeresem a kezdőfülön. Be akarok szúrni valamit? Beszúrás fül).
-
priti
addikt
Te ezen még stresszelsz?
Ennek az egésznek már vajnyi köze van a gyakorlati hasznossághoz. Ez divat. Most annak mi haszna, hogy a teljes opciós struktúrát átvariálják egy office-ban? Semmi, csak hátráltat, mert újra meg kell tanulni mit hol keress holott a fejlesztéseket meg a régi szerkezetre is rá lehetne tenni, de most nem a menü, hanem a fülezés meg a sávozás a divat és akkor ú, az új office az milyen faja. Ugyan szart se használsz több funkciót mint korábban, csak pár debil most megtalálja talán amit eddig nem talált, de ez sem bizonyított.Amúgy meg igazuk van a népeknek. Mint minden irány, amit a divat diktál ez is szar irány. Szerintem ez arról szól, hogy kijön majd a kétféle win. Lesz platformgép fillérekért ami elé majd leülhet a gyerek a suliban így biztosítva a win egyeduralmát, meg az érintőképernyős hordozható vackok aranyárban rózsasziromfestéssel meg kristályberakással műkörmökhöz fejlesztve meg lesz x86 amiből csak drága verzió lesz, mert árban úgysem nem tud majd versenyezni, csak teljesítményben és mindez azért mert gécéknek nem jött be, hogy a kormányok mennek az ingyenes szoftverek felé.
Na ... majd a platformgépen nem lesz olyan jó, mert az nem x86 alapú így a régi ubuntu, slax meg a többi nem fut, az új (ha lesz, de biztos lesz) meg elmarad majd a win-től mert nincs mögötte akkora szponzorált fejlesztő erő és megjöttünk, weszik majd a nyolcat meg a kilencet meg az új olcsó de javíthatatlan egészben cserélhető platform vasakat a kormányok.
Így a hardvergyártók és a Microsoft is ...míííííndenki örül... Rendszergazda se kell üzemben tartani, elég egy kis pöcsike rohangászni és ennyi. Boldogság van, van benne böngésző szóva' fészbúk az van, Office van, mást úgyse tanítunk gimiben jóóóó lesz, ócsó lesz. -
Angel1981
veterán
Szerintem hihető.
A Win 7 sem igényel többet, mint a Vista.
Már nem tudnak annyi új funkciót kínálni, hogy ne bírnák el egyre lazábban a továbbra is dinamikusan fejlődő hardverek.
Arról nem is beszélve, hogy így jobban eladható a termék, és már nincsenek abban a helyzetben, hogy bármit megengedhetnek maguknak. -
Exelsior
őstag
én már használtam a windows phone 7-et és igenis jó az a Metro UI.
Windows-ban sem lesz rossz szerintem csak nem munkára meg PS-re az tuti.
De közösségi programokhoz meg multimédia, szempontokból meg stb. miatt igenis fasza lesz.Majd meglátjuk egy RC-ben.
-
bitblueduck
senior tag
Erre számítottam, megy a siránkozás, hogy ez a WP7-szerű felület miatt már ki sem próbálom.
Persze angol tudás nélkül végigtekeri a videót és kiakad. Ha esetleg valaki elolvassa a cikket is, akkor mehetne arról a vita, hogy jaj, mennyi alkalmazás nem fog ARMüon futni, meg milyen jó a multi platform...
Arról meg végképp kevesen tudnak elgondolkodni, hogy milyen jó kis stabil, okos kernel lehet alatta meg mennyire más ez mint a win95 idején. Meg GPU gyorsítás, optimalizált erőforrás kezelés stb.
Facebook integráció és szarbugos kernel kellene nektek.
Én várom. -
kpal
nagyúr
Én szerintem kihagyom a Win 8 -t majd a 9-re leszek kíváncsi.A Win 7 bőven jó .
-
3ye
tag
Azon nevetek mindig, hogy annyira felháborodik a nép, mintha kötelező lenne ezt használni, mert, ha nem, akkor világ vége van.
Úgy ontjátok magatokból a hülyeséget, hogy az hihetetlen. Mégis mit mutatott volna meg?
Ez kell az embereknek, social, xbox és okosteló. Apple mit csinál? Ugyanezt.
Azt is szidjátok. Ubuntu, az is csilli-villi már, az is szar? (példa volt, még mielőtt valaki nekem ugrana, hogy az milyen jó).
Ráadásul a társaság 70% WAREZ W7-et használ és közben van pofája szidni azt ami még meg sem jelent.Mindent szidtok (tisztelet a kivételnek), de ahogy látom ez már kb. hagyomány Mo-n. Semmi se jó, minden szar, csakis szar lehet és különben is. Ez megy mindenhol, ahelyett, hogy egy picit örülnétek, hogy vannak még emberek, akik azért dolgoznak, hogy legyen egy WP7-es telefonod vagy egy Warezolt W7-ed.
Hihetetlen.
-
priti
addikt
...na persze mit is mutatnának meg előre egy operációs rendszerből... Mi izgibb ennél a 12 egy tucat médiaközpontnál? ...hát ez tök izgi
-
Recon666
Közösségépítő
Nekem teszik ez az új tabletes win8.
-
e.feco
csendes tag
Első kommentem, juhú.
Lehet, hogy hülye kérdés, de vajon a jelenleg forgalomban lévő tabletekre (Samsung Galaxy Tab 10.1, vagy Acer Iconia A500) fel lehet majd húzni a win8-at Szerintetetek?
-
molnarpeter
nagyúr
WP7+X360 dash+MediaCenter
mp
-
törölt tag
Az érintőképernyő nagyon kényelmessé tudja tenni a géphasználatot. Már éppen itt az ideje, hogy felnőjön hozzá a Windows. Szerintem jó lesz és az emberek hamar meg fogják szokni.
-
Devid_81
félisten
Ez jó lesz majd húzogatjuk tologatjuk rendszeresen
Egyébként maga a Win8 nem lesz sokkal másabb, mint a win7 legalábbis a videó alapján (videón 3:17 és 3:22 között) -
törölt tag
válasz
@matthew@ #36 üzenetére
"jöjjön a MAC pedig nem szeretem ezt a gyártót, de ilyen fost legalább nem csinálnak"
Erre inkább nem mondok semmit...
"Oké h érintős felület de a win7 kinézetével is simán lehetne érintős a felület."
Oké, tegyél Windows 7-et egy 6-7"-os x86-os tabletre és próbáld ujjal kezelni, "légiesen", mint egy telefont. Nem rossz, de nem a legkényelmesebb...
"Néztem telefonként windows phone 7-es készüléket de a menüje a használhatatlannál is sz@rabb..."
Na ez pont nem mondható el róla, egyedi koncepció van mögötte és úgy kell értelmezni, mindenképpen egyedi és ötletes.
"Na meg ha nem vagyok oda az érintős cuccokért akkor mi van vagy ha nincs olyan beviteli cuccom pl monitor ami jó lene hozzá akkor ezt egérrel és billel kéne használnom na az még rosszab lenne."
És tetszett olvasni a cikket, vagy korábbiakat, ez a felület tableteknél lesz, ami azt hiszem érintőképernyős eszközöket takar. A hagyományos desktop PC-k esetén marad a "jóöreg" Windowsos UI.
"Sztem halott dolog már előre ez a dolog, bár nagyon remélem h csak tévedek"
Tévedsz.
(#52) brumi1024: Ha nem írják ki 1024-es betűmérettel, akkor se olvasni, se értelmezni nem fogják.
-
Csabroncka
addikt
Jelenleg úgy érzem, hogy nem lesz nyerő a win 8, valószínűnek tartom, hogy a win7 az xp-hez hasonló lesz majd..sokáig széleskörben lesz használt.
Én inkább a 3D-s tartalmat erőltetném egy új oprendszeren, és ehhez még érintőképernyős szoftver sem kellene, azt hiszem van is egy ilyen "magyar találmány" a fábriban mutatták meg, amit virtuálisan lehet kezelni egér nélkül.
-
julius666
addikt
A cikkben van egy-két elég csúnya csúsztatás:
A felhasználói felület egyébként abból a szempontból különbözik a Windows Phone 7-től, hogy nem a Silverlight technológiára épít, hanem a HTML5 és JavaScript előnyeit használja ki. Ez egy fontos újítás, mivel a grafikus magok aktívan gyorsíthatják a tartalmak megjelenítésétGrafikus gyorsításhoz egyáltalán nem kell HTML5 + JavaScript használata, most konkrétan nem tudom a Silverlight renderere grafikusan gyorsított-e, de simán lehetne az is. A jelenlegi felület is hardveresen gyorsított.
Illetve én úgy tudom nem maga a GUI lesz HTML5 + JavaScript alapú, hanem az appoknak lesz ez a nyelve. [link]
Abu néha a szoftveres oldalról tud vicceseket írni.Viszont helló emberek, bizony a Win8 egy tabletre optimalizált oprendszer lesz, valószínű erős cloudos kötelékekkel. Kíváncsi vagyok moonman mit szól hozzá, amikor anno ezt megjósoltam és az orra alá dörgöltem akkor nagyon felhúzta magát.
-
RaZroX
addikt
Szerintem nagyon jó ez az új felület.
Ráadásul szerintem ha valakinek nem tetszik akkor úgyis ki lehet kapcsolni... ha meg nem akkor ne használja. Csak azt remélem, hogy egérrel is kényelmesen lehet majd kezelni.
Amúgy voltak pletykák, hogy 3D felületet kap a Windows 8. Ez még várható ? Vagy csak fantázia ? -
Dave™
nagyúr
Ha még egyszer valaki a videó megnézése vagy értelmezése nélkül ontja a baromságot, csinálok egy screenshotot a hozzászólásáról, megkeresem két év múlva egy Win 8-at futtató laptoppal meg a tablettel, megnyitom rajta ezt a screenshotot és pusztán nevelési célzattal beleverem a hülye fejét mindkettőbe. (Természetesen a megfelelő GUI-kat futtatva az adott gépen, hátha így sikerül felfogni a lényeget.)
-
brumi1024
veterán
válasz
enginev3.0 #39 üzenetére
Egérrel marad a tálca+asztal kombó, neked is mondom.
-
enginev3.0
félisten
válasz
osztraksajt #10 üzenetére
Végre az első értelmes hozzászólás amit olvasok.
Nem értem mit sír mindenki
Ha nem láttok egy tálcát legalul már kivagytok akadva? Honnan tudjátok, hogy nem fog sokkal jobban bejönni, és tetszeni nektek is mint a jelenlegi xp vagy windows 7? Azért mert láttatok egy videót és mindenkinek furcsa a kinézet már is, rossz, sz r, hülyeség, megszokhatatlan stb...
Az emberek nem tudnak kiszállni a megszokott dolgokból, és egy új felé nyitni, ami lehet sokkal jobb lesz mint a jelenlegi... Vagy csak féltek az újtól mert nem értetek hozzá, mi?
És egyébként, nekem nagyon is bejön, igaz, hogy végig ujjal vezérli a windowst, de szerintem egérrel is jó lesz.
Már várom
Hajrá hajrá
-
Воланд
titán
-
@matthew@
őstag
Na ez nagyon gagyi, ha ilyen lesz az egész sztem a windows le is húzhatja a rolót és jöjjön a MAC pedig nem szeretem ezt a gyártót, de ilyen fost legalább nem csinálnak
Oké h érintős felület de a win7 kinézetével is simán lehetne érintős a felület. Néztem telefonként windows phone 7-es készüléket de a menüje a használhatatlannál is sz@rabb.... Na meg ha nem vagyok oda az érintős cuccokért akkor mi van vagy ha nincs olyan beviteli cuccom pl monitor ami jó lene hozzá akkor ezt egérrel és billel kéne használnom na az még rosszab lenne. Sztem halott dolog már előre ez a dolog, bár nagyon remélem h csak tévedek
mondjuk a tálcával és start menüvel lehet nem lesz használhatatlan
-
brumi1024
veterán
Szerintem meg kifejezetten jó ötlet így összehozni a tableteket a pc-kel, így legalább már lehet is normálisan használni a tableteket+akár otthon dokkolóba a tablet és ott az asztal meg a tálca.
-
erdoke
titán
"A felhasználói felület egyébként abból a szempontból különbözik a Windows Phone 7-től, hogy nem a Silverlight technológiára épít, hanem a HTML5 és JavaScript előnyeit használja ki. Ez egy fontos újítás, mivel a grafikus magok aktívan gyorsíthatják a tartalmak megjelenítését, és ez a legtöbb ARM-os terméknél számottevő szempont,"
Nem látom az állítás és a következtetés között az összefüggést. A WP7 Silverlight alapú felülete, ill. az arra megfelelően írt programok is GPU gyorsítottak. Emellett szintén ARM termékekről van szó.
Egyetértek, hogy fontos lépés a váltás, de nem a felsorolt okokból.(#30) ///Krisz\\\
Annyira nehéz elképzelni, hogy egy klasszikus tablet esetében, amikor billentyűzettel és egérrel használod, az egyik felület aktív, ám amikor kihajtod, a másik? Sőt, nem is kell ehhez klasszikus, egybeépített tablet, elég ha bedokkolod a pucér tabletet, és válthat a felület. Go és Pro. Pont amire nem jó az iPad vagy az androidos tabletek. Cipelem magammal a laptopot és a tabletet is, de ennek jövőre vége. -
Dave™
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #30 üzenetére
Én még mindig nem értem mi olyan marha bonyolult ezen a videón, hogy ennyien képtelenek felfogni.
-
Воланд
titán
válasz
De, jelen lesz (ha akarod használni, akkor használod, ha nem akkor nem). A név még nem végleges. Valószínűleg a tabletes "WIndows 8" előbb fog megjelenni, mint a pc-re szánt verzió és ennek más neve lesz. De ez még nem biztos.
-
törölt tag
válasz
Az OS közös mind desktop PC-n, mind tableten, ám desktopon az alap Aeros felület van/lesz, tableten viszont a tile-os felület az aktív. Ez is le van írva a hírben, de már korábban is jópár alkalommal át lett rágva.
A neven nem kell változtatni... Már a Windows 7-ben is (de asszem a Vistaban is) már vannak tabletes featurek, sőt, maga az UI is itt-ott tablet optimalizált egy picit (pl. a tálca gombjainál lévő gyorsmenüt nemcsak jobb klikkel lehet elérni, hanem bal klikk + húzással). Tableten egyértelműen a Metro UI az előnyös, mert nagy dolgokat kell taperolni, még lókolbásszal is el lehet találni minden elemet, míg az alap Windowsos UI-nál ez egy kicsit nehézkesebb művelet ez. Meg a tabletnek (illetve a mai okostelefonoknak) részben az is funkciója, hogy ha valami információt gyorsan akarunk elérni, akkor elég csak rálesni a képernyőre és a live tile-ok szolgáltatják az információkat külön keresés, gépelés, klikkelés nélkül.
-
///Krisz\\\
senior tag
-
ladlac
tag
Félelmetes, hogy le van írva értelmesen, magyarul, és nem sikerül megérteni.
Remélem Sony NGP-re is rá lehet majd hekkelni.
-
Воланд
titán
válasz
Kronos3000 #24 üzenetére
Miért?
-
Kronos3000
senior tag
Valamiért régóta az az érzésem,hogy a Vista sorsára jut ...
-
Idézet a cikkből:
Az asztali gépek számára természetesen megmarad a hagyományos felület is, azaz nem kell elbúcsúzni a tálcától, és a start menütől sem, így a Windows 8 továbbra is kényelmesen kezelhető billentyűzettel és egérrel.
Legalább olvassátok már el, amihez kommenteltek..
-
V_imi
csendes tag
Azt ugye realizálta a sok 'utálok mindent, ami más, új, vagy nem tetszik' hőbörgő, hogy ez még közel sem a végleges verzió? És mikor megjelenik, senki nem fogja pisztollyal kényszeríteni a megvételére?
A médiacenteres hasonlatot egy átgondolatlan, kétségbeesett riposztnak tartom.
-
3:20 nál látni lehet a valódi vindóz-t, ez csak egy tapogatós UI lehet nem?
-
zsolt320i
senior tag
nekem speciel bejön
-
Воланд
titán
Tényleg olyan nehéz a cikket és a hozzá tartozó 14db kommentet elolvasni és ezek tartalmát értelmezni? Nem ez lesz az alapértelmezett ui pc-n (ott majd lesz új aero meg ribbon az explorerben meg ki tudja, hogy még mi), ez a tabletekre szánt felhasználói felület, pc-n opcionális lesz a használata.
Az meg, hogy te mit hiszel és mi (lesz) a valóság, az két különböző dolog.
(#17) Pug: Jah, nagyon úgy néz ki a dolog.
-
Mancsy
HÁZIGAZDA
Ez tényleg elég röhejes, maximum valami csúfos Media Centernek jó tabletre.
Ilyet PC-re? Olyan, mintha valamelyik WP7-es mobilt rádugtam volna egy monitorra.
Pont úgy néz ki, mint az a kupleráj a falon a videóban, a kijelző mellett/körül/mögött. Egészségükre
Ráadásul kötve hiszem, hogy a nép majd özönlik érte, és, hogy a "gagyi" gépeken is jól fut majd. -
DonToni
aktív tag
Ez most ugye csak valami vicc ?!
Komolyan ilyen lesz a Win8 ???
Ne máááár.... mér kell mindig a trendet követni ??? (komolyan nem értem....) -
Geller72
veterán
"A Windows 8 a Microsoft állítása szerint nem követel komoly hardvert a gyors működéshez. Az információk szerint ahol jól futott a Windows 7, ott az új rendszerrel sem lesz probléma."
-Ezen azért egy picit elmosolyodtam..
.
-
eziskamu
addikt
Mintha a MediaCentert kiokosították volna és jobban beleintegrálták volna a Windows7-be. Addig ok, hogy tableten megkönnyíti a kezelést, de asztali gépnél azért nem hiszem, hogy nagy előny ez a felület.
BotaN: akkor nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel
-
osztraksajt
őstag
Valamerre elindultak, majd az idő eldönti, hogy jó irányba-e.
Aézrt az x86-on remélem a visszamőleges konpatibilitást nem dobják sutba. Mert onnantól megyek linuxra az tuti, egy vitrulis gépre meg XP a régebbi programjaimnak, úgyis van dobozos licenszem.
-
zsúrficsúr
tag
Szerintem sokkal jobb ötlet ez a meglévő OS-re touch UI-t húzni megoldás, mint az Apple féle derivált OS a táblákra, normál OS a desktopra/notebookra. Szóval az, hogy egy ébresztőóra-hiba kiküszöbölése miatt a usernek fél gigát kelljen letöltenie, és mintegy újrahúznia a teljes oprendszert, vagy hogy az appok is csak egyben legyenek képesek frissülni, szerintem már a telefonnál is gáz, de egy olyan eszköztől, ami elvileg a jövőben a notebookok szinte teljes kiváltására képes lesz, teljesen kuka. És tök jók lesznek majd így a dokkolós kütyük, mert egy egyszerű UI váltással lehet valakinek egy eszközben tablete és desktopja.
-
///Krisz\\\
senior tag
Én most vagy nem látom át ezt az egészet vagy ez egy katasztrófa. Olyan mintha egy ilyen MSN + Windows Phone 7 + Hotmail gyurmalékot látnék és némelyik program elindításánál bejön a Win7. Ráadásul még ronda is.
(hányó smile)
-
aDamker
aktív tag
Uhhh........hat tobb mint erdekes az biztos. Meresz inkabb a jo szo ra.
Kivancsi vagyok ra, milyen lesz a gyakorlatban. Tetszik ez a html5 alapu dolog, ezzel uj sebessegbe valt a GPGPU technika. -
DrJános
aktív tag
Szép és jó, hogy milyen szépen kezeli az érintő képernyőt. De ha egyszer terveznek majd egy olyan Wint amin csak ilyen feliratos ablakok lesznek onnantól tuti, hogy nem fogom használni az új rendszert.
Ezeket a most mutatott szép opciókat tudja szépen megcsinálni a közönséges mappákkal és ablakokkal is (bár ha minden igaz akkor most ez pont így lesz, vagy nem).
-
BotaN
senior tag
Ez a felület amit láttok a Win 8 tabletes, illetve érintés vezérelt ezközökhöz optimalizált felülete. Ez kb olyan mintha elindítanád a Windows Media Center-t és rámondanád hogy Win 7.
-
vinibali
őstag
eleinte a 7-től is idegenkedtem. de ez már túl sok változás lesz
-
atti_2010
nagyúr
Most szúrom tökön magam csak találjam meg a bökőt! Remélem ez csak egy nagyon nagyon kicsi része a Win 8-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest