Új hozzászólás Aktív témák
-
Memphis79
aktív tag
Hát nem rossz az X4 de nekem egy 660Ti-t se hajtott ki.Vettem gombokért i5 2500-t hát ég és föld mind játékban mind videó tömöritésben.A min-max fps most stabil a kártya kihasználtság nem 50-80% között ingadozik hanem folyamatos 98%,nincs bottleneck.
-
adler741
tag
nekem van most egy I5 2500 @3.3 Ghz ,ez kb egy szinten van az itt szereplő Intel Core i5 3470 -al?
Mi a különbség integrált IGp? -
freeapro
senior tag
Grat!
A core5-ösök kicsit alulreprezentáltak a tesztben. -
ÁDI
aktív tag
visszatalálós...
-
fRooStzzZ
senior tag
Udv!
Nezegettem itt a teszteket, de sokkal elorebb nem jutottam.
Van egy Ax4 760K-m, de van egy sanda gyanum, hogy a 7870oc-t nem birja kihajtani.
FM2+ lapocskam van, es lasabbnak tunik nekem minden, mint anno a 6950-el. (Igaz az Intel alatt szaladt)
Van valami masik proci, amire erdemes lenne valtani akar FM2 vagy FM2+ vonalon?
Nem muszaj IGP-nek lennie benne, ha ugy van. De ha tudnak egyutt mukodni, akkor nem hatrany.
koszi -
Oliverda
titán
válasz
Kronos3000 #482 üzenetére
Alig jött ki valami tavaly szeptember óta. Haswell már ebben a tesztben is volt, a 4790K pedig nem egy nagy előrelépés. Kijött még a Haswell-E ami elég rétegcucc és a Kaveri. Az AM1 annyira nem vág ebbe a mezőnybe szvsz.
Talán majd jövőre.
-
Kronos3000
senior tag
Megjelent egy csomó új proci,haswell,fm2+,am1....szerintem lehetne egy új tesztben belevenni ezeket is....
-
Elmör
őstag
Szerk.: bocsi most vettem észre, hogy nem Batu-é volt az utolsó hozzászólás.
Ha van rá pénz, ahogy írtad akkor én megvenném a Core i7-es procit, lapból inkább a Z77-est választanám, viszont VGA-ból valami kicsit erősebbet, ha már úgyis spórolnék a lapon, illetve ha belefér, illetve nem tudom SSD-d van-e, akár csak egy 120GB-osat is, de vennék. A többi ok.
-
proci985
MODERÁTOR
Nyomatékosan megkérnék mindenkit, hogy térjen vissza a topik témájához. Ahogy az pár embernek nem feltétlenül tűnt fel, ez itt NEM a "Milyen asztali gépet vegyek" topik.
Batu: Milyen asztali gépet vegyek? topikba legyél szíves átfáradni. Esetleg ha spec kérdéseid vannak, tedd fel a megfelelő topikban.
Ha tovább folytatod az offot ebben a topikban, akkor figyelmeztetést kockáztatsz. Szóltunk.
-
Dealer95
őstag
válasz
Dealer95 #472 üzenetére
1333Mhz vs 2133Mhz [link]
1600Mhz vs 2400Mhz: [link]
És itt részemről lezártam.
Ez az én véleményem, amit alá is támasztottam.
Játékokban észrevehetetlen és mivel játékra kell neki a gép, így nincs értelme a drágábbat venni.
Biztos van, akinek kell a gyors RAM, ezt nem vitatom. De ha nem használná ki, akkor felesleges.15-ért pedig kapni 64GB-os SSD-t, ami többet javít a rendszer sebességén, mintha 15.000 helyett 27.000-et költene memóriára és kb. észre sem venné a különbséget.
-
Dealer95
őstag
-
parampa
aktív tag
-
Dealer95
őstag
Semmivel sem fürgébbek a programok.
Nem lett gyorsabb a rendszer.
SSD-m van. Na az már észrrevehető javulás HDD utánJobban megéri a felárat mint a 1600 vs 2133Mhz RAM
AIDA teszten kívül semmi változás.
És ezt senki sem fogja bemagyarázni, hogy észreveszi, hogy egy program 5 vagy 5,5 esetleg 6 másodperc alatt tölt be. És hogy ezért megéri ilyen felárat fizetni.
Hétköznapi használatról, játékokról van szó.
RAMdisk-et nem használok.
APU-hoz megéri a jobb RAM, máshova felesleges az a +10-15.000.
Annyiért inkább egy SSD. Az már észrevehető.Persze ez személyes vélemény/tapasztalat.
Mindenki a saját igényeinek megfelelően vegyen hardvert, és arra amire használja is. -
ukornel
aktív tag
Ha komolyan veszed a játékot, akkor sem érdemes i5-3470-nél, vagy FX-8320-nál drágább procit venned, amik kb hasonló teljesítményűek és a maguk térfelén ár/érték bajnokok. A i7-3770K - i5-3470 árkülönbséget inkább fordítsd videokártyára.
Persze, ha Titánra, vagy kétmagos GPU-ra fáj a fogad, vagy esetleg tuningolni szeretnél és van is rá "tehetség", akkor i7-3770K...Ha a célok közül kiveszem a "játékot", akkor a "FullHD filmek, net, egyebek,semmi extra" nem igényel többet egy mini-ITX alaplapra integrált A6-5200-as Kabini-nél (lásd ECS KBN-I, ASUS XS-A, MSI E1-2500I-E33, Sapphire IPC-FT3GS, ASRock KA5200-ITX). Egy SSD-vel megbolondítva igen csendes, keveset fogyasztó, viszonylag olcsó, de agilis otthoni tartalomfogyasztó masina építhető vele. Lehet ehelyett erősebb AMD APU-t vagy Intel i3-t is venni, de a fenti használatban nemigen érezni a különbséget.
Azt kell látni, hogy ma már az alapigényeket kiszolgáló teljesítményszint az okostelefonoké. A fent vázolt leggyengébb konfiguráció is bőven afölött van.
-
Batu
tag
Végre valaki, aki a kérdésre tud lényegi választ is. Nagyon köszönöm!
Nos a környezet és a cél, FullHD filmek és játék, net, egyebek,semmi extra ezen kívül. Monitor fullHD plazma tv (106cm Pana). De ezt vagy 3-4 évig tudjam maxon vagy közel maxon tartani.
Egér, gamepad, bill. van, lehet nem a legprofibb, de eddig még nincs bajom velük.
Egyenlőre nem szeretném sokat cserélni, 3-4 év múlva, ha ezért 300-at kell kiadnom,legyen.
OK, az ssd és a winyó rögzítve.
i7-3770k ? vagy i5-3470?
Alaplapból erre a kettőre gondoltam: MSI Z77 POWER vagy ASUS p8Z77-V Deluxe?
Szerintem a memo mellett kitarthatok, ha most nem is később jól jöhet a 2400MHZ:
Kingston HyperX Predator 8GB (2 x 4GB) 2400MHz memóriacsomag
(KHX24C11T2K2/8X)
A videokártya akkor,elvileg oké? Ha van erősebb nem sokkal többért,várom a javaslatot.
MSI GTX 760 GAMING (N760 TD 2GD5/OC), de ezt találtam a legértelmesebbnek,remélem kitart.
valami elegendő táp és hűtőre is tudsz ötletet?
Házra erre gondoltam: Cooler Master 690 II AdvancedNagyon köszönöm a segítséged!!!
-
parampa
aktív tag
-
Prof
addikt
Rengeteg szempont lehet egy PC konfignal. At kell gondolnod pontosan mire, milyen kornyezetben fogod hasznalni. Valamint azt hogy jobban megeri inkabb gyakrabban cserelni alkatreszt es nem kifizetni elore a premium arat az aktualis csucskategoriaert (pl. 780GTX)
Azt tudnod kell olyan PC nem letezik amin minden megy tokeletesen max-on, nagysagrendekkel nagyobb terhelest lehet adni konnyeden szoftverrel a gepnek, mint amit elbir.A periferiakat ne becsuld ala, a user elmeny csak egy resze a gep belseje. (eger,billentyuzet,gamepad is kell a jatekhoz). Valamint megfelelo halk hutes/haz.
Mindenkeppen egy 256 GB koruli SSD-t tervezz bele (pl. samu 840) egy 2TB-s HDD tarsasagaban.
Proci szintjen egy 4770k-s Haswell-el tuti nem jarsz rosszul ha csak a teljesitmenyet nezed, de jatekra tok felesleges es draga, megha a BF3-4 tud is profitalni a 8 szalbol.
Altalaban elmondhato jatekra egy i5-nel nem kell tobb, reszemrol a K-s variansokat preferalom a tuning miatt, de valojaban ahol X proci ero keves ott 1.2X-el se vagy elorebb sokkal.
Ami meg fontos egy nagy (9-12cm ventis) huto amivel teljesen csendben mukodik huvosen a procid.VGA szintjen gondolom 1920x1080 a megcelzott felbontas, ehhez jo valasztas ar/teljesitmenyben a 760-as Nvidia. Ez nem azt jelenti hogy a Crysis 3 maxon nem fog szaggatni, hanem hogy high-on tudsz minden jatekkal jatszani szepen.
Nekem jo tapasztalataim voltak a Gigabyte fele WindForce huteses kartyakkal csendesseg/hutes szempontjabol. -
parampa
aktív tag
válasz
Dealer95 #455 üzenetére
1333-ról váltottam 2133-ra és kb. semmi változás.
Tehát nincs különbség 1333Mhz CL9 és 1333Mhz CL5 között?
Ezt ugye te sem írtad komolyan.Kemény 4eHuf-ért vételeztem 2GB 2000-est és 1333 CL9-ről az 1600 CL7 igencsak észrevehető.
XP alá elég a 2GB, még sok is.SSD persze kell, ha van pénz. 64-128GB azért elég kevéske, kell mellé 1 hdd is.
Ez így már 30k fölött van. Inkább vettem egy terrás gyors hdd-t 17k-ért, kényelmesebb. -
imibogyo
veterán
Kaptál választ privátban is már! Csak éppen még válaszra sem méltattál.
Egyébként az SSD és a RAM is nagyon fontos egy mai gépben, de 1600 MHz felett egy-két biztosan fellelhető ellenpélda ellenére sem éri meg feltétlenül menni. Lehet gyorsul a gép valamennyit, de diszkrét VGA és erős proci mellett valószínűleg bench-eken és egy-két célprogramon kívül nem veszed észre.
-
Batu
tag
http://prohardver.hu/teszt/asus_rog_tytan_pc-k/konfiguraciok.html
esetleg innen a gyengébbik, nem hiszem, hogy alkatrészenként befektetve 600k lenne, bár még nem néztem meg egyenként az árakat.
-
Dealer95
őstag
válasz
atti_2010 #456 üzenetére
De itt a fent leírt konfigról volt szó tudomásom szerint
Egy i7-es, GTX760-as gépbe nem hinném hogy kéne az a 2000+-os ram... inkább egy jobb táp, jobb hűtő stb.
Én csak azért vettem Corsair 2133-as RAM-ot, mert az Aqua-ban leárazás volt 24k-ről 16-raBatu 450#
Nem írtad el a RAM árát? 15K? Én árgépen 27 alatt nem láttam azt a típust. -
stratova
veterán
-
Batu
tag
Üdv mindenkinek!
Sok év után újítanék, a keret 300 körüli, de mindenre, Plazma TV van monitornak, szóval anélkül.Cooler Master G600 táp 20e
Core i5 3470 LGA 1155 proci 1. 46e
Intel Core i7-4770K LGA 1150 2. 82e ebből a foglalatúból a tesztben nem láttam gyengébbet, olcsóbbat, hiányoltam is.
Cooler Master 690 II Advanced ház 20e
MSI Z77 MPOWER LGA1155 alaplap1. 50e
MSI z87 MPOWER MAX LGA1150 2. 70e
MSI GTX 760 GAMING (N760 TD 2GD5/OC) videokártya 70e
Kingston HyperX Predator 8GB (2 x 4GB) 2400MHz memóriacsomag
(KHX24C11T2K2/8X) 15e220 277
A cél a mai és a jövőbeni játékok gond nélküli futása, legalább 3-4 évig.
Örülnék, ha kapnék tanácsokat, ötleteket, igazi profiktól. Ez csak egy hozzávetőleges naív ötlet, tapogatózás.
Köszi!!! -
imibogyo
veterán
Már most is kinőttem szerintem, nagyon átalakulóban van a géphasználati szokásom.
Épp azért szeretnék laptopra váltani. Igaz abból egy komolyabb példányra, de azért mégis csak megalkuvás ez. Szerintem most veszek egy komolyabb lapost i7-el, meg SSD-vel és egy kicsit komolyabb VGA-val és azzal már el leszek jó darabig. Játszani már alig-alig játszom, tervező progikat valamennyire használok, de már azokat sem napi több órában, csak ad-hoc jelleggel. CSS meg elfut egy jobb laposon is, ha arra támad kedvem.
Jelenleg a 7970 cseréjén kívül (7970-ről 7970-re váltottam
) már közel egy éve nem nyúltam a nagy géphez. És ha továbbra is úgy fogok állni anyagilag ahogy most, akkor ez a veszély nem is fenyeget a közeljövőben sem.
-
nyunyu
félisten
válasz
imibogyo #443 üzenetére
Szerintem sokan nem szeretnénk összeadni, hogy mennyit költöttünk gépekre, főleg ha az asszonypajtás is a közelben van.
Idovel kinovod.
Jo ideig ketevente csereltem alaplap+proci+memoria kombot, meg kb. evente a VGAt, de volt olyan idoszak 98-99 korul, hogy egy even belul valtottam 3x.
Aztan tizeneve leszoktam rola, most mar 3-4 evente bovitek csak.
Legutobb 2009. karacsonyan volt egy nagyobb upgrade, akkor csereltem Core 2 Duorol a mostani Phenom II X4-re.
Azota aprankent fejlesztgettem csak:
- 2010. junius: Philips 32" 160k (evente -12k villanyszamla az elozo 21" CRT-hez kepest)
- 2010. oktober: GTX460 768MB 38k
- 2011. februar: Onkyo 508 85k (10 eves 474-et valtott.)
- 2011. oktober: Seagate 2TB 18k (1 honappal az arviz elott)
- 2012. januar: alaplap+memoriacsere ~15k (olcsobb volt DDR3-ra valtani, mint venni +4GB DDR2-ot.)Na jo, most tervezem, hogy karacsonyra meglepem magamat egy uj VGAval max 35-40k-ert, meg SSDvel.
De szerintem ennyi boven eleg lesz a kovetkezo 2 evre, legfeljebb veszek egy nyolcmagos FX-83xx-et, ha mar nagyon keves lesz a mostani procim ereje. -
imibogyo
veterán
válasz
Dealer95 #446 üzenetére
Van nekem is mellette egy lapos, de szegényke elég lassú. Én viszont ha már veszek akkor DTR gépet vennék, mert sokszor vidéken is kell a Sketchup meg ilyenek és az a mostani kis MSI-nek betesz rendesen. Ezért gondolkodtam, hogy akkor eladom a mostani gépemet és veszek az árából egy Elitbook-ot, vagy ilyesmit.
-
imibogyo
veterán
válasz
stratova #444 üzenetére
Én is most gondolkodom, hogy eladjam a gépemet. Igazából már meg is hirdettem, de az a baj, hogy nagyon nagy a bukta. Fél-egy éves a gépem, majdnem 100k-val adom olcsóbban, mint a bolti ára és még ebből is mindenki alkudni akar. Pedig én is nagyon erős huzalmat érzek, hogy áttérjek laptopra. De biztos, hogy ha eladom a nagy vasat, akkor egy hét múlva újra hiányozni fog.
-
stratova
veterán
válasz
imibogyo #443 üzenetére
Akkor én túl nyugodtan alszom
[ezek a saját példányok]
2004.06 - 2006: Abit IC7 Max3, Pentium 4 2800 [800], Zalman CNPS7000C-AlCu, 2x512 DDR, 80 GB HDD, ATI Radeon 9800 Pro 256 MB, Chieftec Dragon + 420 W-os Chieftec táp (a gyári 360 helyett), NEC DVD-RW, ViewSonic G 90f.
2005 HDD csere 160-ra
2007 DVD-RW csere, Radeon gyári hűtés csere Zalman VF700 AlCu-ra.
(Egy ideje anyós-PC, ebben idén kellett egy RAM-ot cserélni és a VGA lebutult egy Gef2 GTS-re, mert elkezdett szemetelni a RAM a 9800 Pro-n, a monitort pedig egy 3e-ért vásárolt 17" EZflat váltotta)
2006.06 - Asus A6Vm (erről írok általában)
2014 - Kaveri - Probook? - ki tudja :) -
imibogyo
veterán
válasz
Zsivaagoo #441 üzenetére
Szerintem sokan nem szeretnénk összeadni, hogy mennyit költöttünk gépekre, főleg ha az asszonypajtás is a közelben van. Ha jól számolom 2010 óta a jelenlegi a 9. teljesen cserélt gépem és egyik sem középkategóriás volt. Ezen kívül számtalanszor csak egy-egy alkatrész lett cserélve.
Például:
VGA: GTX 460 --> 570 --> 7850 --> DC2 670 --> DC2 680 --> DC2 7970 --> Giga 7970 --> Sapph. 7970
Proci: Phenom 955BE 2x --> X6 1065T --> FX 8350 --> 2500k --> 2600k --> 3770k
Monitor: 19"-os Acer --> 22"-os Acer --> 28"-os HannsG --> 42"-os Samsung
Alaplap, vinyó, ram: már nem is tartom számon.....Röviden jobb az ilyennek nem utána számolni és akkor nyugodtabban alszol.
-
Dealer95
őstag
válasz
Zsivaagoo #441 üzenetére
Nekem 2 éven belül:
Phenom X2@X4->FX8150->FX8320
VGA: HD5830->HD5870->HD7850
Alaplap: AsRock 970 Ext3 -> 990FX Sabertooth
HDD: 128GB Vertex4, 2TB Seagate, 750GB Samsung
RAM: 2x2GB 1333Mhz +2x1GB 1333Mhz-> 2x4GB Corsair 2133MhzTáp, ház, monitor maradt:
Gigabyte E570
Samsung 2494HM
Gigabyte Aurora 3D2011 év végéig egy 2003-ban vásárolt Celeronos gépem volt
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
stratova #440 üzenetére
Na, az én fejlesztési szokásaimtól falnak mennének a marketingesek.
2007-től 2011 elejéig jó volt a P4, aztán 2,5 év alatt:
Proci: 1 db Athlon II X4 640 (a tervezett X2 250 helyett), aztán 2 db Phenom II X4 965BE, most FX-8320.
Alaplapból: Giga 880GM-UD2H, 880GM-D2H, GA-970A-UD3 meg valami olcsó 760G-s Asus.
VGA: Giga HD5670, HD6850, HD7770 és Asus HD6670.
RAM: Kingston: 2x2 GB DDR3 1333; 2x4 GB DDR3 1600 XMP HiperX Blue és RED; 1x4 GB DDR3 1600 Kingmax.
Vinyó: 2 db 500GB WDCaviar Blue ; 2 db 1TB WD Caviar Blue SATA2; 2db 1 TB WD Green (SATA2 és 3).
Monitor: 1 db Samu 22" 1 db AOC 19 vagy 20".
TV: Samu HDTV digitális vétellel, MindigTV olvasó+kártya.AGP-s VGA-ból 2 db Palit 9550 (bontóba került beragadt raktárkészletből). 4 db 1GB DDR400 Kinston RAM heroin árért.
P4-es vállalati gép 1 db. Ára 7000 Ft, taxiköltség az isten háta mögé + vissza: 10.000FtMobilteló: 2-3 db, ebből 2 okostelefon.
----------------------------------------------------Eladva: 1 db 965BE konfig .
Elajándékozva, havernak, barátosnénak, idősebbik öcsémnek, kisöcsém (gyerekeinek): 3 db komplett P4 konfig + 1 db Athlon XP 2200+ konfig, komplett 965BE konfig, 3 db Radeon 9550 512 MB VGA, 6-10 db IDE vinyó 40-80-120-160-250-320 GB vegyesen Maxtor, Seagate, Samu, WD. 1 db HD5670, 500GB WD Blue.-----------------------------------------------------
Ki sem merem számolni, hogy 2,5 év alatt mennyit adtam ki elektronikára... Milla fölött van. A föle aggaszt engem.
A fölének a feléből legalább 10-szer bé tudnék rúgni, mint az pocsolyában fetrengő, szőrös, sörtés, mangalica kandisznyó.
-
stratova
veterán
válasz
Zsivaagoo #437 üzenetére
Egyik állásponttal sem tudok teljes mértékben egyetérteni. Utóbbiból egy huszárvágással annyit vonnék le: vedd meg most azt ami erősebb, az általad használt programokban, mintsem a jelenleg gyengébbet, ami később erősebb lehet a várható fejlődési irány miatt (itt pl a több szál miatt).
Szvsz ez az ember géphasználati és vásárlási/fejlesztési szokásaitól függ. Van aki 1-2 évig használ egy gépet, azt nem fogja földhöz vágni, hogy 1-2 év után "A" verziónál zéró a terméktámogatás, míg "B"-nél több év csak kisebb a nyers teljesítmény.
Aki 3-5 évente vált (és ehhez nem feltétlenül kellett mondjuk csúcs hardvert vennie anno, csak kicsit engedett az igényekből) az már máshogyan ítéli ezt meg.Én még örültem, hogy a 2006-os AM2+ lap fogadta a Phenom II 945-öt az X2 3800+ után ősöknél. Hétvégén asszonypajti leült elé és megjegyezte milyen piszok gyors a laptopjainkhoz képest, egyszerre n+1 dolgot csinálhat. Az aláírásomban lévő géphez képest nem csoda, de a másik egy i5-520M-es (Arrandale 2C/4T 2.4-2.933 GHz).
-
Zsivaagoo
őstag
Ezt valaki lefordítaná emberi, magyar nyelvre? Mert nagyon klasszika-filológus bölcsész-közgazdászul hangzik. Csurig van marketing promóciós bullshit-tel.
-
-
parampa
aktív tag
-
kalap12
tag
-
kalap12
tag
...én fx 6300-at fogok venni, eldöntöttem..viszont mivel még egy nevetséges i3-as is erősebb egy szálon, így fent tartásaim vannak a téren, hogy ha egy régi 2-3-4-5-6 éves 3d-s akció játékot beteszek, nem lesz e nagyon gyenge ezek futtatására, pont az egy két szál miatt amit az akkori játékok használnak. De szerintem még így is sokkal de sokkal gyorsabb lesz mint a mostani Athlon II x 250-es procim egy két szálon
Hogy látjátok ezt a kérdést drága fórum társak?
-
miresz
veterán
Milyen processzort vegyek? Itt tessék kérdezősködni.
-
kalap12
tag
Kérdésem lenne...egyik barátomnak microlaggol rendesen meg néha akad a játék a gépén a microlagogn kívül, tudjátok amikor össze vissza dobálja az fps-eket a vga...egy Athlon II x250-es van a GTX 650 TI alatt, kérdés hogy ez a proci ugye kevés alá..? Milyen procit ajánlotok a GTX 650TI alá? Ez okozhatja a microlagot+azt hogy akad a játék mert nincs ami tolja a vga-nak a jelet? Köszönöm nagyon a válaszotokat!
-
ukornel
aktív tag
válasz
Zsivaagoo #411 üzenetére
"miért relativisztikus minden teljesítményérték, pláne fogyasztásra viszonyítva"
Ezt nem értem.
A tesztekben (5-9. oldalak) minden wattban, másodpercben, fps-ben, benchmark pontszámban, samples/pixelben, stb szerepel.
Az összegző grafikonon (10. oldal) már valóban relatív teljesítményértékek szerepelnek, ahol a viszonyítás alapja egy konkrét processzor (Core i3-3220) összesített eredménye. De abban még nincs benne a fogyasztás. -
stratova
veterán
válasz
Zsivaagoo #414 üzenetére
Ha valaki kimondottan bizonyos területre keres CPU-t annak ott vannak a részeredmények. Nekem a konklúzióval sincsen semmi bajom (látod FX-6300 is ajánlható lett az i5-ök mellett). Viszont kíváncsi lettem voltna FX-8350-nél milyen eredmények születnek 1 mag / modul (CMT OFF) módban mind teljesítmény mind fogyasztás tekintetében.
Kitérőként finomhangolás címszó alatt pedig Ga kolléga TDP-n belül tuningolt FX-6300-a is csemege lenne -
stratova
veterán
válasz
stratova #412 üzenetére
Egyébként ők szoktak alulfeszelést is tesztelni FX-9590-nél 0,1 V-ot tudtak faragni (1.4 V). Így a teljes rendszer fogyasztása Prime95 alatt 303 W-ról 287 W-ra csökkent. Az ár/teljesítmény mutató persze már nem aktuális, mert rengeteget esett az FX-9590 ára is.
Pclab.pl-en készítenek még kimerítő tesztet rengeteg processzorról, és a tuningolt CPU-kat minden programmal újra letesztelik. -
stratova
veterán
válasz
Zsivaagoo #411 üzenetére
Kérlek. mivel FX-9370-ről [4.4-4.7 GHz] nem nagyon találtam remélem megteszi az FX-9590 [4.7-5.0 GHz]. Emitt egy másik teszt.
Computerbase szerint összesítésben 1080p felbontásban i72600K-t (81.9%) és i5-4670-et (83.8%) előzi meg kicsivel (84%). Alacsonyabb felbontáson e kettő közé ékelődik be i7-2600K (78.6%) FX-9590 (79,7%) i5-4670 (81%), i7-3960X (100%). -
Zsivaagoo
őstag
Azt szeretném kérdezni a tisztelt tesztelőktől, hogy miért nincs olyan grafikon, ahol:
- processzor, adott órajel, a végrehajtásban elért eredmény szerepel?
- miért relativisztikus minden teljesítményérték, pláne fogyasztásra viszonyítva?Magyarán: Ha arra vagyok kíváncsi, hogy egy FX-8320 4,5GHz-re húzva mennyi idő alatt látja el a feladatot, akkor nem arra vagyok kíváncsi, hogy az i3 fogyasztás/teljesítményben 25%-kal jobban teljesít, mert ez olyan mértékű ordas ferdítés, amit csak a mindenkori pártunk és kormányunk szokott előhozni.
Tehát: VALÓS SZÁMOKAT AKAROK, nem dimenziómentes viszonyszámokat. Vegyészmérnök vagyok alapból, nem kell a rizsa!
-
válasz
VaniliásRönk #404 üzenetére
"hol került homokszem a gépezetbe?"
Ez egy jó kérdés! Szerintem nincs ember, aki ezt tudná! -
stratova
veterán
Ugyanezt írtam már feljebb, csak nem gondoltam megint kifejteni.
-
stratova
veterán
Bár nem kifejezetten pártatlan program az 1 vs. több szál kerdésében elég jó támpontnak lehet tekinteni a Cinebench 11.5 eredményeket. Ha vki. megnéz egy Corei i 1/x szálas eredményt ill. ugyanezt FX-nél egész jól látszik a skálázódás ill. az egy szálon muatatott teljesítmény. Az eltéréshez hozzáadódik még, hogy egy játék ritkán fog olyan jól skálázódni több magra/szálra mint a renderelés, de a multi gyakran szereti (csak ezt sokkal kevesebb helyen tesztelik).
Fx-nél úgy rémlik több oka is volt a gyengébb egy szálas kraftnak. Magas cache késleltetés és kisebb cache-ek. A decoder nem feltétlenül tudta optimálisan etetni a modulon belüli magokat (órajelenként 4 utasítás fordítása/modul, ezért is duplázza ezt Steamroller).ViZion: nem hiszem, hogy FX-et szandékosan tolták volna el az APU-kkal szemben, hiszen CPU-ként kb. ua. előnyöket vagy hiányosságokat mutatnak azonos szálszám mellett. Ez ilyen lett. A lap és termékkínálat pedig az erősebb (nagyobb marketingtámogatást nyújtó) kutya... elven megy. Látszólag csak a szervereknél marad meg 4+ szál. Még azt sem tartom kizártnak, hogy ez a gyártókapacitás szűkössége miatt történne (Konzol APU + PC (mobil/asztali) APU is 28 nm-en készül).
-
ViZion
félisten
válasz
VaniliásRönk #404 üzenetére
Jogos. Viszont pár dolog érthetetlen az AMD részéről: a fentebb is kritizált alaplap választék. Egyszerűen "kimaradnak" a jóból, nincs mATX. Másik a követelmények hiánya: gyakorlatilag olcso FX deszka=probléma. Miért engedik ezt? És ott van még a fura beállítás... ha nem is annyit, mint jó hűtővel, de lehetett volna magasabb gyári órajellel, és/vagy alacsonyabb fesz-re kiadni az FX procikat. Azért elég fura, h pl. az emlegetett 6300 a topikban 4 GHz-t hibátlanul viszi mindenkinél az auto feszen, sőt, alatta. Miért nem csiszolgatták és jobb biossal jöttek volna, ahol a 3,5 GHz-n sokkal jobb fogyasztást hozna? Tudták, h ez lesz, csak lesz@rták már az APUk miatt? De akkor is, mire "beérik" az APU az még pár év, FX még egy generációval csak jól jött volna nekik...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #401 üzenetére
A CMT-nek elvileg pont az volt a lényege, hogy optimalizálás nélkül van meg az említett +80%, hol került homokszem a gépezetbe?
#403 gbors: "...így meg nem értem, miért nem gyorsabb..."
Ezzel szerintem sokan voltak így az AMD-nél is.
-
válasz
VaniliásRönk #400 üzenetére
hmmm, tényleg ezt mutatják az architektúra ábrák, jogos... mondjuk így meg nem értem, miért nem gyorsabb, de ez már messzire vezet.
-
kalap12
tag
...nem nagyon érdekel az ár/teljesítmény..ha már I3-at vesz az ember, akkor vegye belőle a leggyorsabbat, hogy minél tovább tartson, érted. + stratova : Lehet hogy I5 lesz belőle használtan..nem tudom
-
válasz
VaniliásRönk #393 üzenetére
A HT esetében nem az utasításvezérlés, hanem a regiszterek vannak megduplázva, ami pont a másik vége a folyamatnak. Ezért látja 2 egységnek az oprendszer, de minden más szimpla. Az utasítás előrejelző, az elágazásbecslő stb. részek, amik ellátják feladattal a számoló egységeket, mindössze optimalizálva vannak arra, hogy a proci üresjáratát felhasználják egy másik szál végrehajtására.
Az AMD megközelítése viszont ennek az ellenkezője, ugyanis 2 végrehajtóegységet (legalábbis egész számosat, mert lebegőpontosból csak 1 van modulonként) 1 előkészítő rész lát el feladattal.
Elméletben az Intel megközelítése 5% tranzisztorért cserébe akár 20-25% többletteljesítményt is hozhat, de ez a valóságban talán a fele.
Az AMD megközelítése 50% tranzisztorért akár 80%-ot is hozhat, de a valóságban 40-70%.
A dolgok mai állása szerint, pont az AMD megközelítése az, ahol a többletteljesítményt nehezebb realizálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest