- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kompakt vízhűtés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi haladó szinten
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VaniliásRönk #400 üzenetére
hmmm, tényleg ezt mutatják az architektúra ábrák, jogos... mondjuk így meg nem értem, miért nem gyorsabb, de ez már messzire vezet.
-
válasz
VaniliásRönk #393 üzenetére
cizelláljuk még egy kicsit
a hyperthreading úgy van, ahogy írod, de nem kell rá feltétlen optimalizálni. akkor jó, ha a végrehajtó egységek valamilyen szűk keresztmetszet miatt (pl. memória-elérés) nincsenek kihasználva. in-order processzoroknál istenkirály, out-of-order esetén sokkal kevésbé (x86 CPU-k ugye már elég régen ooo-k). amiért mégis jó, az pl. az, hogy az igénytelenül megírt, de több párhuzamos szálat kezelni képes programokon kvázi-optimalizál. pont ezért jó játékra
az fx-ben majdnem minden annyi, ahány modul van, csak modulonként két integer végrehajtóval. ez akkor jó, ha sok-sok integer műveleted van, amit ráadásul tud is etetni az egy modul (meg nem mondom, ennek mi a pontos feltétele). ettől pont kevésbé kiegyensúlyozott ismeretlen workload esetén, viszont valóban kiszámíthatóbb, ha tudod, hogy integer- vagy float-erős a szoftver.
-
válasz
atti_2010 #364 üzenetére
no ez az, amit nem "kell" vagy "nem kell", hanem beállítottság kérdése. én az utóbbi 5 évben egyetlen hardvert vettem, amivel a jövőre is gondoltam (ez a Corsair TX650-es táp volt), és ennek a "jövőállóságát" sem használtam ki. a "mára veszem" típusú HW-ek közül (többek között 4 CPU és 7 VGA, ebből 5 a jövő-nem-állóság miatt sokat szapult nVidia) 0, azaz nulla darab olyan volt, ahol azt éreztem, hogy jobb lett volna az aktuálisan gyengébbnek tűnő, de jövőállóbbnak beharangozott alternatívát vennem.
az érem másik oldala, hogy teljesen rendben van, ha valaki a jövőben várható trendeket igyekszik figyelembe venni, amikor vásárol - viszont nem korrekt ezt a megközelítést az univerzális igazságként hirdetni, mert nem mindenkinek válik be.
-
válasz
atti_2010 #359 üzenetére
a "lesz"-ről beszéljünk akkor, amikor oda jutunk. mi a helyzet a "van"-nal?
(#360) stratova: mindkét forrás megmutatta, hogy a Crysis 3-ban szenved az i3 - de ott az átlagos fps is sokkal kevesebb. más játékban nem láttam nagy ingadozást a frametime-ok terén.
szerk. azért nagyon érdekes ez a kérdés, mert az i3-nak pont az lenne a küldetése játékokban, hogy a kétmagos CPU-knál jól kimutatható akadásokat orvosolja. ha ez valójában nem megy neki, arról jó lenne valami alapos teszt... -
válasz
atti_2010 #354 üzenetére
na, próbáljuk racionális keretekbe tenni ezt a kérdést. tegyük fel, hogy eljött október, és a BF4 annyival jobb lesz a 6300-ason, mint a Crysis 3. akkor ott fogunk tartani, hogy van három játék, ahol a 6300 előnye számszerűen jól látszik - a BF3-4 és a C3. ez alapján már azt tudod / tudjátok állítani, hogy az FX6300 sokkal jobb játékra? mert nekem ez így kissé vékonynak tűnik. ha van más játék, ahol ennyire kijön az AMD előnye, akkor azt tegyük itt közzé.
(#347) Milka 78:
Míg a tuning egy erősen réteg-dolog, az alábbi sokkal érdekesebb:
"Van egy csomó log.itt a ph-n is ahol az i3 bár kellő fps-t tudott felmutatni,de még is darabos volt a valós 4-6 maghoz képest."Ezt sikerült valakinek valahogy számszerűsíteni? Tényleg érdekelne, mert ezt a problémát könnyen el tudom képzelni (ie. ha van pár olyan képkocka, ahol a 4 szálból csak kettő tud aktív lenni, az már akadást okozhat), de a szubjektív érzésekre nehéz alapozni.
-
az i3 minimum egy gamer processzor,és bőven elég mindenre,főként multi játékra,renderelésre,stb is javasolt!
no ez az, amit senki nem mondott. ellenben azt, hogy a 6300 sokkal jobb játékra, mint az i3, azt többen is, csak kevésbé kedves szavakkal. mind a kettő orbitális baromság, csak az első a Te fantáziád szüleménye, a másik meg ténylegesen le lett írva. ezt most akkor hová pontozzam realitásérzék terén?
a vicc az egészben, hogy én egy pofátlanul drága processzornak tartom az i3-at (új áron), és egy teljesen jó vételnek a 6300-at...
-
lassan oda lyukadunk ki ebben a topicban (is), hogy ha Rory Read f***ik egyet, az is elfújja az i3-at mindenestül. fanboyhood vs realitásérzék 1:0. again.
-
Meglepne, ha tudnál olyan tesztet mutatni, ahol az i3-mal a HT rontja a sebességet, mert ez a probléma az i7nél jön elő, ha előjön - a linkeld teszt is i7es, ráadásul Nehalem.
Egyéb kérdés? Igen, miért kell megszállottan olyasmit bizonygatni, amire egyetlen darab bizonyítékot nem tudsz mutatni, és ha már egyszer belinkeltél egy fals tesztet, akkor miért kell még nagyobb marhaságokat állítani ahelyett, hogy elismerned, hogy mellényúltál.
-
kinek a pap... nekem az az önszívatás, ha ilyen hülyeség miatt nekiállnék újrahúzni a windowst. nem maga a rendszer a fájdalmas, hanem az összes app.
(#295) atti_2010:
Az I3 harmatgyenge egy FX 6300 mellett
huhhh, ez nagyon költőire sikerült...az hogy 1 szálon erősebb kompenzálható azzal hogy az FX jóval nagyobb frekvencián működik
erős a gyanúm, hogy már egy 3220 IPC-előnye is több, mint a 6300 frekvencia-előnye...de ha az új játékokat vesszük szinte mindegyikben nagyon le fog maradni az I3
ez meg ugye mérés nélkül csak üres frázis. ráadásul a tesztben a GRID 2 mérés pl. nem ezt mutatta, pedig az komálja a sok magot.ettől függetlenül az fx6300 egy teljesen jó processzor - csak éppen nem véletlen van hasonló áron, mint a 3220. és vszleg lesz olyan játék, amiben az AMD sokkal gyorsabb lesz - azt viszont kétlem, hogy ez lenne a többség.
-
-
és @schawo:
az AMD-t kellene megkérdezni, hogyan csinálja. catalyst 13.4-et használok. a zero core egyáltalán nem működik. 10 indulásból egyszer a catalyst control center az egyik windows-os dll betöltésekor elhasal, és utána restartig kissé kiszámíthatatlanul viselkedik. a Braid című játék, ami egy 2D-s logikai platformer, helyenként akad. a Hitman Absolution bármilyen beállítás mellett akadozni kezd egy idő után. utóbbi kettő jelenség amúgy ugyanezen cég A10-5800-as APU-jával, amiben ugye előző generációs Radeon van, nem jelentkezik. soroljam még? egyik sem drámai, de a hibátlantól azért igen messze áll.
-
-
válasz
Geri Bátyó #223 üzenetére
a pH! game tesztek CPU-szempontból kicsit optimisták, ha sok az aprítás egy jelenetben, akkor ennyire nem egyértelműen VGA-limitesek az FPS-ek sem.
(#224) Cingáriusz: pedig akárhogy is nézem, a 3470 jobb nála, még a játékok nélkül is...
-
válasz
FollowTheORI #218 üzenetére
pontosítsunk - játékra akkor kell négy mag, ha nem nagyon akarsz kompromisszumokat kötni.
-
nincs ugyan leírva, de a teszt azt sugallja, hogy a szimpla (hyperthreading nélküli) kétmagos intel, a kétmagos (korábbi felépítésű) AMD, ill. az egymodulos AMD már nem esik a vizsgálandó processzorok közé.
(#157) ripla: jól. és azt is látod hozzá, hogy a vele majdnem megegyező sebességű 3470 benne van?
-
azt a rézfánfütyülő rézangyalát, emmán' teszt
a Haswell alsóház érkezésével igen aktuális, és rendkívül jó a 21-elemű keresztmetszet a meglehetősen eszement CPU-választékból, ami a piacon van. riszpekt a sok munkáért, és a referenciaként később is használható dokumentációért
@69 vahur: régebben volt price / perf, és akkor a kedves közönség állandóan azon rugózott, hogy rosszak az árak. de ha a teljesítmény-összegzéseket beírod egy excelbe, mindegyik mellé odaírod a neked szimpatikus árakat, és a teljesítményt elosztod az árral, akkor már ott is van, amit keresel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest