- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PLC programozás
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VaniliásRönk #404 üzenetére
"hol került homokszem a gépezetbe?"
Ez egy jó kérdés! Szerintem nincs ember, aki ezt tudná! -
válasz
VaniliásRönk #393 üzenetére
A HT esetében nem az utasításvezérlés, hanem a regiszterek vannak megduplázva, ami pont a másik vége a folyamatnak. Ezért látja 2 egységnek az oprendszer, de minden más szimpla. Az utasítás előrejelző, az elágazásbecslő stb. részek, amik ellátják feladattal a számoló egységeket, mindössze optimalizálva vannak arra, hogy a proci üresjáratát felhasználják egy másik szál végrehajtására.
Az AMD megközelítése viszont ennek az ellenkezője, ugyanis 2 végrehajtóegységet (legalábbis egész számosat, mert lebegőpontosból csak 1 van modulonként) 1 előkészítő rész lát el feladattal.
Elméletben az Intel megközelítése 5% tranzisztorért cserébe akár 20-25% többletteljesítményt is hozhat, de ez a valóságban talán a fele.
Az AMD megközelítése 50% tranzisztorért akár 80%-ot is hozhat, de a valóságban 40-70%.
A dolgok mai állása szerint, pont az AMD megközelítése az, ahol a többletteljesítményt nehezebb realizálni. -
-
Ez azért nagyban függ a szoftverkörnyezettől. Nekem például visszalépés lenne az i7-4770, az i7-930- után, mert a progi, amit használok a memóriára és azon belül is elsősorban a sávszélességre épít. A háromcsatornás memvezérlő nekem nagy előny. Persze ennek semmi köze a proci számítási teljesítményéhez, de manapság már nem csak ez határozza meg egy proci teljesítményét. Sok dolog függ attól, hogy az adott program hogyan használja ki a hardver képességeit.
Természetesen lehet felvázolni általános irányelveket, de ez nem igaz minden esetre. -
válasz
#19617792 #225 üzenetére
+ViZion +gbors
Nem véletlenül írtam, hogy a teszt szerint. Mivel nem játszom, csak ebből tudok kiindulni.
Amikor utoljára játszottam, még nem nagyon volt multi, így erről nincs semmi tapasztalatom, de ezúton revideálom magam!
Meghajolok a hozzáértők előtt és módosítom a véleményemet! -
-
-
válasz
neilszab #171 üzenetére
Az az érzésem, hogy esetedben az is fontos lehet, hogy melyik prociban hatékonyabb a feladatütemező. Ezt majd a hozzáértőbbek megmondják.
Én hajlok az Intel felé, mert ilyen esetben (amikor több szál, mint mag), lehet, hogy az egy szálú teljesítmény jobban előtérbe kerül. -
Szerintem az a legfőbb gond, hogy nem tudjuk, milyen programot akar futtatni és szegény kolléga ezért beszélt "baromságot".
Általánosságban igaz, hogy többszálú teljesítményben az FX elég jó, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy többször 1 szál esetében is igaz.
Egy szálon az Intel jobb, tehát ez alapján minél több magos Intel kellene, viszont a HT-n futtatott szál már nem biztos, hogy elég jó lesz.
Sok függ attól, hogy az adott program hogyan használja ki a különböző procikat. -
Nem kis meló lehetett ezt végigcsinálni. Le a kalappal!
És mi meló lesz nekünk összenézni a korábbi tesztekkel, hogy kielemezhessük magunknak a Win8 előnyét (ha van).
Minden esetre ez a teszt is alátámasztotta, hogy még nagyon sokáig elég lesz nekem az i7 930 alulfeszelve és kicsit húzva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest