Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
neilszab #195 üzenetére
Saját magadnak válaszoltál: a megjelenő új játék generáció igényeit még nem ismerjük
Mennyi rá a keret? Ha végtelen, akkor egy i7 a nyerő, de mondom, könnyen lehet az, hogy egy i7 is elhasal akár már 10 szállal is, mert lehet kevés lesz a mem sávszélesség. Akkor pedig fölöslegesen vettél drága procit, elég lett volna alá mondjuk egy A8 is.
Nehéz kérdés.
-
fastleslie
senior tag
Tetszett!
Különösen a játékok alatti teljesítményteszt, amiből kiderült, hogy arra szinte bármelyik processzor megfelelő lehet (néhány esetben a i5 650 nem adott értékelhető fps-t) bár az is kiderül, hogy az olcsóbb processzorokhoz felesleges erősebb grafikus kártyát párosítani. (De ez már másik teszt lenne.) a HD 7970 sok volt nekik... -
neilszab
őstag
Köszönöm.
A gond az, hogy a megjelenő új játék generáció igényeit még nem ismerjük, így kell tartaléknak lennie a gépben a jövőre nézve is. Szóval akkor azt mondjátok, hogy erre a célra egyértelműen inkább az FX, mint az i5? De gondolom az i7 még jobb lenne, vagy az se biztos?
-
köszi a tesztet
-
zed juron
aktív tag
Jó kis teszt. És biztos vannak benne olyan "hibák" amelyek nagyjából kiküszöbölhetetlenek, mert teljesen, egy az egyben nehéz a CPU-kat összemérni különböző mobo/RAM platformokon. Congrat!
Hm, nálam is alulfeszelve valamivel 4.3 gHz felett megy turboval az FX 8320-as proci. Totál elégedett vagyok vele.
-
válasz
neilszab #171 üzenetére
A minél több mag alapelv mindig hasznos, akkor is, ha sokkal több a szál, mint a cpu. Ha egy c2d-n elmegy 3 szerver, akkor egy 8350-en mai procin elmegy kábé 10-15, egy 4770-en meg kábé 15-20. Persze csak ha kap megfelelő mennyiségű ÉS sebességű memóriát. Mert könnyen lehet, hogy végül kiderül, hogy a memória sávszélessége lesz a szűk keresztmetszet, legyen mögötte bármekkora számítási teljesítmény.
-
parampa
aktív tag
nincs ugyan leírva, de a teszt azt sugallja, hogy a szimpla (hyperthreading nélküli) kétmagos intel, a kétmagos (korábbi felépítésű) AMD, ill. az egymodulos AMD már nem esik a vizsgálandó processzorok közé.
hogyan lehet ezeket a penyákat egy kalap alá venni az 1-2 magos AMD-kkel ?
mikor az összesített listán ez a kis 2 magos 'hyperthreading nélküli' 'már nem vizsgálandó' G2120 cuppogó a 4 magos x4 640 elött végezne. konkrétan a földbe döngölné.
[link] még a kissebb penyák is
-
ha1265
tag
A teszt címéből kiindulva azt hittem, lesz valami összehasonlítás windows 7 alatt nyújtott teljesítménnyel. Sajnos ilyesmit nem nagyon találtam benne, meg tudná valaki mondani, hogy kizárólag teljesítmény szempontjából megéri e váltani windows 8ra? Jelent-e bármilyen előnyt?
-
pakriksz
őstag
válasz
stratova #181 üzenetére
Akkor nézzél még körül, szinte minden openworld játéknál gondot okoz. Mivel a feladatkezelő nem képes értelmes cpu használatot mutatni cpunként (amit mutat az kamu, köze nincs a valósághoz, csak az összesített cpu használat info használható), de egyszerű tesztelni. Ha egy játéknál az összesített cpu használat nem jár 100% közelében, de eközben nem 60 az FPS(vagy a maximum ami be van állítva), és a GPU használat sem 100%, az azt jelenti hogy a render szál ami általában 1 magon fut azt 100%-on terhelve fogja vissza az egész játékot.
Ilyenek az (fsx, xplane, il2-k, Arma-k, de pl skyrimnél is az 1 szálas teljesítmény jelenti a legtöbbször a limitet).
Ezért van az hogy játékra még mindig jobb szokott lenni 2 darab 6 ghz-re húzott mag, mint akár 8 darab 3 ghz-s -
atti_2010
nagyúr
-
stratova
veterán
válasz
atti_2010 #178 üzenetére
pakriksz Hirtelen az FSX-en kívül nem nagyon jut eszembe más még DX9-es játék, aminek gondot okozna egy mai középkategóriás CPU egyszálas teljesítménye.
Egyébként egy szálas tempóra valamelyest optimalizálható FX is, ha veszi az ember a fáradtságot. Egyes példányokból kb. gyári i5-2400 szint csalogatható ki egy szálon CB pontszám alapján.
-
pakriksz
őstag
-
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Elsősorban én is szeretnék gratulálni ehhez a teszthez.Biztos hatalmas munka volt. Szerencsémre pont benne van a processzorom (5800K) és így tudom hova tenni a NAGY processzor rang listában.
Viszont lenne egy olyan kérdésem,hogy ,akkor most a Win8 alatt mennyivel gyorsabbak a processzorok vagy esznek kevesebbet mint a Win7 alatt,mert lehet ,hogy én értettem félre a teszt bevezetőjét,de én azt hittem hogy nem csak egymással lesznek szembe állítva a procik,hanem a Win7-el is. Ha esetleg én nem vettem észre ,hogy hol van erről szó ebben a cikkben akkor elnézéseteket kérem.Tényleg nem rossz indulatból kérdezem csak pont most tervezgetem,hogy váltok Win8-ra és kíváncsi vagyok,hogy körülbelül mennyit tudok profitálni egy új rendszerrel. -
Jakuu
őstag
"A tesztrendszert illetően az egyik legfontosabb változás magát az operációs rendszert érinti, melynek szerepét a Windows 8 Pro 64 bites kiadása vette át. A processzorok szempontjából jó néhány újítást hozott a Microsoft ezen terméke, ugyanis a fejlettebb energiagazdálkodási módok (pl.: CC6, PC6) támogatása mellett a kernel szálkezelése is módosításokon esett át. Ezen változtatásokból elsősorban egyes újabb Intel és AMD processzorok képesek profitálni, előbbiek esetében pedig leginkább a Hyper-Threading technológiát alkalmazó modellek. Mindez röviden annyit jelent, hogy a korábbi eredményekhez viszonyítva ..."
Mondom ehhez a cikkhez az elso megjegyzesek miatt, illo lett volna egy Win7 64 bites tesztsort is megcsinalni.
-
Prof
addikt
Jol mutatja a teszt annak aki nem fizet aramszamlat, a 6 magosithato AMD bizony durvan jo ar/ertek aranyt kepvisel.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
neilszab #171 üzenetére
Az az érzésem, hogy esetedben az is fontos lehet, hogy melyik prociban hatékonyabb a feladatütemező. Ezt majd a hozzáértőbbek megmondják.
Én hajlok az Intel felé, mert ilyen esetben (amikor több szál, mint mag), lehet, hogy az egy szálú teljesítmény jobban előtérbe kerül. -
nincs ugyan leírva, de a teszt azt sugallja, hogy a szimpla (hyperthreading nélküli) kétmagos intel, a kétmagos (korábbi felépítésű) AMD, ill. az egymodulos AMD már nem esik a vizsgálandó processzorok közé.
(#157) ripla: jól. és azt is látod hozzá, hogy a vele majdnem megegyező sebességű 3470 benne van?
-
neilszab
őstag
Nem jársz messze, jelenleg Race07, GT Legends, GTR2, netKar és rFactor2 dedikált szervereket futtatunk egy Core 2 Duo-val, ezek terhelés alatt közepesen számítás igényes programok és 2-3 db 20-30 fős szerverrel a jelenlegi gép még elboldogul, de több már necces.
Szeretnénk felkészülni a jövőre és olyanra cserélni ami a következő 3-4-5 évben megjelenő címek esetén is biztonsággal kiszolgál minket, de a "minél több mag, annál jobb" alapelv csak addig ok, amíg több a mag mint a futó folyamat, de a kérdés az, hogy utána mi van?
-
Ati1979
veterán
Köszönjük!
Nagyon alapos szép munka! (mondjuk még nem teljesen olvastam el
)
Szerintem a 4 magos Sandy B procik elegek lesznek (szinte) mindenre még egy ideig.
-
ddekany
veterán
Ez a legjobb ár/érték dolog amit szokás számolgatni sokat valójában nem jelent. Ha leosztod az árral az elvégzett munkát, akkor kapsz egy technikailag érdekes adatot, de az soha sem arányos azzal, hogy te mennyivel gyorsan tudsz vele dolgozni, és az igazi ér/érték arány ott számolandó. Legtöbb embernek így valószínűleg jóval olcsóbb CPU a legjobb ár/érték arányú, mint az az 57e Ft-os szörnyeteg.
-
ddekany
veterán
válasz
FollowTheORI #155 üzenetére
"Ott viszont már nem mindegy hogy melyik a fontosabb, az hogy egy egy szál hamar lefusson és átadja a helyét a másiknak (adott magon), vagy az hogy egyszerre több mag legyen."
Ezen csak akkor lehet érdemben variálni, ha nem fix, hogy hány példányt kell futtatni. Ha teszem azt 12 folyamatot elindít egy 2 magos CPU-n, akkor sem kettesével futnak majd a folyamatok, sorban állva, hanem látszólag egyszerre időosztással.
-
ripla
addikt
válasz
atti_2010 #158 üzenetére
ha nem vagy teljesítményfüggő, aki képes +10 gigahertzért fizetni +30.000-t akkor egy i5-3570k 2.8 ghz-s processzor a legjobb választás. legalábbis nekem ezt mondták amikor a sajátomat vettem 3 hónappal ezelőtt.
3.2 ghz-n megy meghúzva, ez is beletartozik abba az ár/érték mondandómba. na mindegy. egy ilyen proci+alaplap+8g ram nekem megvolt kerek 100.000-ből, mondjuk tény, nagykerből lett véve. -
neilszab
őstag
válasz
neilszab #143 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!
A gép dedikált játék szervereket futtatna (tehát graf nélkül) és az lenne a lényeg, ha adott esetben több szerver fut, mint ahány mag van, akkor is a legkevesebb eséllyel döccenjenek meg a szerverek.
Ehhez nem tudom melyik típusú architektúra a legmegfelelőbb, nem tudom, hogy az i5 boldogul-e el jobban 12 db párhuzamosan futó szállal, vagy az FX-8350... tehát amikor a külön magok elfogynak és 1 magon kell osztozni két párhuzamos folyamatnak.
Természetesen az ár/érték arány is fontos, nem költenék rá el egy vagyont, ha nem feltétlenül szükséges.
A fogyasztás nem akkor a szempont, mivel a gép komolyan terhelve csak az esti órákban lenne, a nap túlnyomó részében üresjáratban menne, ott meg nincs akkora különbség a fogyasztásban.
-
Geri Bátyó
addikt
Szerintem az a legfőbb gond, hogy nem tudjuk, milyen programot akar futtatni és szegény kolléga ezért beszélt "baromságot".
Általánosságban igaz, hogy többszálú teljesítményben az FX elég jó, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy többször 1 szál esetében is igaz.
Egy szálon az Intel jobb, tehát ez alapján minél több magos Intel kellene, viszont a HT-n futtatott szál már nem biztos, hogy elég jó lesz.
Sok függ attól, hogy az adott program hogyan használja ki a különböző procikat. -
ripla
addikt
jól látom hogy az egyik legjobb ár-érték arányú processzor, az i5-3570k, kimaradt a tesztekből?
-
parampa
aktív tag
Érdekes lenne bevenni a tesztbe:
Intel Pentium G2120 s1155 (3.1Ghz, 1600 DDR3, ár/érték 15.5eHuf) -
FollowTheORI
nagyúr
Értem én, de ez kevés... otthonra 12 magos procit nem tud venni szerintem.
Ha kevesebb akkor meg mindenképp lesz overhead.
Ott viszont már nem mindegy hogy melyik a fontosabb, az hogy egy egy szál hamar lefusson és átadja a helyét a másiknak (adott magon), vagy az hogy egyszerre több mag legyen.Mert elsőre lehet jobb egy intel 4-6 magos, másodikra meg egy AMD "8" magos... főleg ha integer a feladat.
Mondjuk valószínű egy i7-el jár mindenképp jól... utána meg már csak az a kerdés mennyi pénze van. 4 vagy 6 magos procit tud venni.
-
ddekany
veterán
válasz
djculture #147 üzenetére
"Magyarán nem mindegy a szálankénti teljesítmény, mivel 1 magot kezelő folyamtról van szó"
De ez mindegy. Ha futtatsz 12 egyszálas folyamatot, az CPU szempontjából lényegében u.a., mintha egy folyamaton belül 12 szálat futtatnál. (Vannak különbségek, de CPU választás szempontjából azt hiszem az erősen részlet kérdés.) Ha tehát, így vagy úgy, az összes elérhető magot leterheled, a CPU össz teljesítménye számít (nagyon leegyszerűsítve egyszálas x magok), nem az egyszálas.
-
válasz
FollowTheORI #152 üzenetére
Ha egyszerre 11 konkuráló szálat kell futtatni, akkor azzal teljes mértékben definiálta, hogy sok szál minél hatékonyabb együttes futtatása a feladat.
-
FollowTheORI
nagyúr
Nem definiálta mi a fontosabb... a minél több szál futtatása, vagy egy-egy szál minél gyorsabb végrehajtása.
Mindegyikre picit más ajánlható... illetve fontos e az ár? (Inkább olcsóbb, mint picit jobb legyen e.)
Illetve számít e a fogyasztás?Ilyesmit csak ezek után lehet eldönteni...
-
válasz
djculture #147 üzenetére
Már ne haragudj, de ez baromság. Te azt mondod, hogy legyen a legjobb egyszálas teljesítmény, és abból legyen a legtöbb szál. Magyarul ez a létező legjobb (vagy éppenséggel nem is létező) processzort jelentené: "Vedd meg a legdrágábbat, amit az árgépen látsz!" Szerintem ez nem az a fajta segítség volt, amit a kérdező várt. Ha ennyi lenne az elvárása, akkor nem kérdezett volna.
A kérdést magyarra úgy fordítanám, hogy melyik architektúrával kapok meg a legolcsóbban egy átlagosan jó teljesítményt.
-
Drimi
tag
Hezzzaaaaaz! Ez aztán jól sikerült, átfogó, kimerítő és tartalmas teszt lett!
Köszönet érte!
És nem mellesleg megerősített abban, hogy jó választás volt az i5-3470-re
beruházni tavaly -
djculture
félisten
"Tehát magyarul olyan számításigényes programból szeretnék egyszerre 10-12 példányt futtatni minél zökkenőmentesebben, ami csak 1 magot tud kezelni."
Magyarán nem mindegy a szálankénti teljesítmény, mivel 1 magot kezelő folyamtról van szó igaz több példányban akarja majd futtatni. Ha gyenge az egyszálas teljesítmény akkor a folyamat is lassan fog futni ..
-
ddekany
veterán
válasz
djculture #144 üzenetére
Mivel több szállja (10-12) lesz mint magja, miért lenne neki fontosabb az egyszálas, mint más esetben?
Amúgy semmi különös nincs az igényben... minél több mag ill. HT esetén szálat tud a CPU, annál jobb. A benchmarkok ahol minél több szálat dolgoztatott a program (lehetőleg független adatokkal) tehát mérvadóak.
-
neilszab
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, nekem olyan processzorra van szükségem, ami sok egy szálon futó folyamatot tud egymás mellett párhuzamosan hatékonyan futtatni, akár úgy is, hogy több a folyamat, mint a mag. Tehát magyarul olyan számításigényes programból szeretnék egyszerre 10-12 példányt futtatni minél zökkenőmentesebben, ami csak 1 magot tud kezelni.
Melyik a processzor típus a legmegfelelőbb erre a feladatra (otthoni használatra) és melyik teszt/benchmark a legalkalmasabb ennek kiderítésére?
Előre is köszönöm a segítséget
-
Mardel
őstag
Kicsit hianyoltam az amd 4 magosait a tesztbol (Zambezi, Vishera).
-
BoneDragon
veterán
Jó kis teszt, köszi!
-
galocza
aktív tag
megnyugodtam, a 920-am egy darabig még bírja a strapát. ha meg nem, megemeljük 4ghz-re, ahol is stabilan elketyeg a brocken mellett a z9ben.
köszönet a szponzoroknak (öcsém, uokaöcsém) érte! -
kpal
nagyúr
válasz
Oppenheimer #102 üzenetére
Jó az pedig , még a magyar átlag sincs szerintem 4magvas
#136) ttt1 azt én is ... de ha télleg akkor az összes procit húzni milyen lett volna.
de 2maggal is lehet játszatni és egyéb dologkat csak ne várjunk irtózatos sebességet .
#139) galocza
+1 nálam is 920 ketyek, de kitudja lehet idővel bele dobog 980-990 aztán még kis időre oké, az már más kérdés mennyire éri meg akkor egy olyan proci. -
Zodicus
senior tag
Remek teszt lett, köszönöm szépen.
-
hallador
addikt
Kösz a tesztet tettszett.
-
stratova
veterán
Üdv a klubban, nálam egy Pentium M-en vizsgázik szépen az RMCCU. Linuxos megfelelőjét (vagy bármilyen működő megoldást [linux-phc?]) még keresem.
AMD-nél elvileg az AmdMsrTweaker szintén tud ilyet.
Ga kolléga pl gyönyörűen belőtte a legnagyobb teljesítményre az FX-6300-at úgy, hogy bekapcsolva maradt az APM-mel és így 95 W-os TDP limittel.VaniliásRönk: már ahol lehet ilyet BIOS-ban állítani (pl. notebooknál ez eleve bukta).
Oliverda: a teszt velős lett megint
Intel bátyót fogyasztás teljesítményben húzós lesz megközelíteni, de FX-6300 "üde színfolt". A10-6700 sem rossz, bár én még mindig amondó vagyok, hogy ha valaki szeret ezzel foglalkozni egész szépen finomhangolhatja még a kisebbik gyártó CPU/APU-it. Mint a fenti példa is mutatja.
-
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #130 üzenetére
Nálam egy K8-ason szépen teszi a dolgát az RMCCU, 5 profillal, automatikus (gyorsított) váltással. Az újabb procikat sajnos nem támogatja, de nem nyugodnék, amíg nem sikerül valami hasonlót összehozni valahogy.
-
big-J
őstag
Tanulság: még mindig egyedül csak a pénz szórásra jó akármelyik proci az i7-2600 felett játékra.
-
VaniliásRönk
nagyúr
De igen, de ha nem csinálsz külön profilt amit utána manuálisan váltogatsz, akkor ennek nincs jelentősége. Terhelés alatt max. P-State-be vált a proci és ha húzva van akkor jelentősen jobban melegszik, sokkal gyorsabban lépi túl a hőfokot aminél 100%-ra pörög a hűtő. Meg eleve a software-es energiagazdálkodás csak maszatolás. (szerintem)
-
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #128 üzenetére
Az újabb rendszereken nem lehet a FID-ek mellett VID-eket is hozzárendelni a különféle power state-ekhez?
-
nyunyu
félisten
eskü ha most raknék össze egy gépet egy athlon II x4 750k választanék....18 ezerért ajándék..
3.5 eve vettem ujonnan 15k-ert az Athlon II X3 425-ot.
Mint kiderult, teljes erteku Deneb van benne, igy a tesztelt 980-tol csak orajelben ter el, enyem "csak" 2700MHz.De elnezve ezt a tesztet, tovabbra sem rohanok a boltba ketszer dragabb prociert.
Tuningnak sem latom ertelmet, mert jelentosen nagyobb fogyasztassal jar, cserebe atlagosan ugysem lesz ketjegyu a szazalekos teljesitmeny novekmeny, hiszen a proci 99%-ban a juzerre var.
Azt meg tokmindegy, hogy 1.5 vagy 5GHz-n teszi.
-
kpal
nagyúr
QX6700 azert jo meg sokan jatszanak olyannal es hasonloakal ,jobb mint egy natur c2d
Azt viszont latom a x58 i920 procom merre tart most 5eves letére jo azert bőven meg nyilvan az igények ,felhasználas is valtozo mindekinél... En inkabb jatszok oda jo meg ezutan majd a ddr4 korszakban valtok addig max 980x vagy 990x lesz
Azért egy 990x-et megnéztem volna hol vegez a 6magvával
Mindenestre nagyon vartam ilyen részletrs tesztet , Köszönöm! -
bartucc
addikt
Nagyon jól jött ez a teszt, épp péntekig kell döntenem, gépfejlesztés ügyében:
- AM3 lapom van most, és ebbe alulfeszelt x4 640, esetleg Fx-6300
- S1155-re váltás, i3 3220, és azt alulfeszelve.
Leggépigényesebb alkalmazás jelenleg a játék, ami pedig lenne, Photoshop, konvertálás, ott is jól szerepelne az i3, modern felépítése révén. Érdemes váltanom i3-ra, a kisebb fogyasztás reményében? Sokat meg a gép, letöltős gép építése helyett pedig inkább ennek a fogyasztásán faragnék.
-
Trailblazer
veterán
Megdöbbentő, mennyire kikapott a Core2 Extreme
Nyilván nem egy youngster, de a teszt elején többet vártam tőle.
-
WOLFPUNTO
csendes tag
Nagyon korrekt
köszönet érte..Kérdés: szerintetek érdemes FX-8350-et lecserélni intel-re(3770k v. 4770k), valami komolyabb lappal, vagy Amd fanként várjam ki inkább a steamrollert?
a fő szempont játék lenne.
-
Delta-Laca
aktív tag
Igen jó teszt lett, le a kalappal előttetek
Ezek szerint az (eléggé korosodó) i7-860-asom még jó ideig tisztességgel el fogja látni teljesítménnyel a rendszeremet még alapon is -
CoDWaW07
őstag
Jóféle teszt lett, nem semmi meló lehetett vele, köszönjük
-
thatsofemre
tag
Hát számomra megint bebizonyosodott, hogy az FX 8350 megállja a helyét a grafikai alkalmazásoknál (ami nekem számít), ár / érték arányt kiemelve.
-
ViZion
félisten
Minek? OS X alatt sem tesztelik...
Az arányok kb. ugyan ezek, de ott nincs játék, amive lehetne tesztelni, ráadásul disztrónként is lennének eltérések. Másrészt egy SSD-vel és 2 GB rammal a legkisebb tesztelt kockán is száguld mindegyik. Megnyugodtál, remélemalevan: jogos, ráadásul MX 440 magic VGA sincs, pedig egy krájzis tesztre befizetném...
-
Geri Bátyó
addikt
Nem kis meló lehetett ezt végigcsinálni. Le a kalappal!
És mi meló lesz nekünk összenézni a korábbi tesztekkel, hogy kielemezhessük magunknak a Win8 előnyét (ha van).
Minden esetre ez a teszt is alátámasztotta, hogy még nagyon sokáig elég lesz nekem az i7 930 alulfeszelve és kicsit húzva. -
alevan
őstag
Egy VIA proci sincs a tesztben
-
Mici80
tag
Annyira "jó", hogy már minden a Winfos körül forog... Linux alatt mért nem tesztel senki 20 processzort?
-
dezz
nagyúr
válasz
FollowTheORI #4 üzenetére
A Cockos Reaper nem 1-szálas?
-
Geller72
veterán
válasz
Oppenheimer #106 üzenetére
A G0 nem fogyaszt, biosban le lehet venni a fogyit úgy, hogy egy gép moncsi nélkül full cpu load megvan 100W körül..
. Idle még kevesebb. Egy 8400 C2D is zabál ennyit, mértem, konnektorból...
.
-
Geller72
veterán
válasz
Oppenheimer #102 üzenetére
..hülyeség..neked mire nem elég? Tolsz alá egy SSD-t és bexarsz, olyat nyom.
..
...nekem elhiheted..
-
Kiváló teszt
Most már legalább látni hol van alap órajelen az i7 920 a többiekhez képest, már csak azt kéne valahogy megsaccolnom, hogy 3,8 GHz-en hol lenne a listában. Esetleg valaki, aki jobban ért hozzá?
Tudom, hogy a többit is lehetne tuningolni, de azért mégis... -
Oppenheimer
nagyúr
Most megtudtam, hogy a Q6600-am egy kupac szemét.
-
ViZion
félisten
Gratula a teszthez!
Igazán jól sikerült, még akkor is, ha belekalkuláljuk "fejben", hogy az AMD procikban még van egy kis tartalék, pl. FX-6300 procim a 3,5 helyett 4,4 GHz-n üzemel minden gond és melegedés nélkül (és ez egy átlagos proci, vannak ennél jobbak is), de a 8320/8350 procikat is sokan "nyúzzák" 4,3-4,7 között. Fogyasztást kicsit árnyalhatja még, hogy a biosok túl sok feszt adnak auto beállításon az FX prociknak, tehát ott sincs az a hatalmas szakadék, amikkel riogatják a népet néhány topikban, csak be kell állítani normálisan. OK, kitárgyaltuk már, teszthez erre nincs idő, kapacitás, etc., megértem.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen alaplapot vegyek?
- World of Tanks - MMO
- ASUS routerek
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mortal Kombat 1 (2023)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest