- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulf
tag
Sziasztok.
Úgy állítottam be a RPi-t, hogy 1 óta tétlenség után alvóba menjen. Ez szépen megy is, de sajnos innen csak billentyűzettel vagy egérrel tudom visszahozni, azt viszont nem szeretnék használni hozzá. SSH-n és böngészőből sem érem el mivel gondolom a hálózatot is lekapcsolja. A Wake-up on lan nem megy mivel csak Wifin használom. Azt nem lehet valahogy beállítani, hogy a TV bekapocsolása felébressze? -
Ulf
tag
Szia. Köszi a segítséget.
Megpróbáltam az általad linkelt oldalon találhatóval, de sajnos ha megpróbálom feltelepíteni az add on repository-t azt kapom vissza a kodi-tól, hogy "repository dose not match libreelec". Ha más verziót próbálok feltenni azoknál csak egyszerűen annyit ír ki hogy sikeretelen a telepítés. -
Ulf
tag
Újabb nyűgökkel szembesültem.
1. Nem tudok SSH-n belépni. PuTTy-val próbálkozom, de nem megy. A routerem simán elérem SSH-n, a Pi-t nem.Iibreelec van fenn, SSH engedélyezve van a beállításoknál. Fix IP-je van a Pi-nek azzal próbálkozom és a 22-es portal. (Próbáltam a 8080-al is)
2. Transmission beállítás? Host/Port/felhasználó/jelszó? Mit kell beállítani?Köszi
-
Ulf
tag
válasz
ger1895 #24334 üzenetére
Köszi.
A megoldás érdekes lett, korábban telepítettem remote controlt 2 telefonra. Az egyik közben elvesztette a kapcsolatot mivel beállítottam a fix IP-t az RPi-nek. Miután újra csatlakoztam a telefonnal egyből levette a mute -ot. A másik telefonon hiába nyomkodtam a mute-ot semmi nem történt, webes felület alól sem. Érdekes... -
Ulf
tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy Libreelec alatt nincs hangom. Már a menüben is mindenhol megjelenik a kis áthúzott hangszóró ikon. Olyan mintha mute-ot nyomtam volna. Friss telepítés, az elején még volt hang emlékszem ahogy nyomkodtam a remote-on a gombokat hallottam a kattogást. Az audio beállításoknál HDMI van kiválasztva (megpróbáltam a többit is), audio beállításokat már resetltem is. Nem értem, vagy csak nagyon béna vagyok
-
Ulf
tag
Sziasztok.
Egy Rpi3 képes a beépített wifi adapterével akadás mentesen 1080p-s filmeket lejátszani wifi hálózaton keresztül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Linux Mint
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest