- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos tablet topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
azbest
félisten
válasz
hódmaci #23991 üzenetére
van valami nem hivatalos addon, vpn manager, ami openvpn-re épül [link]. De hogy arm-on jól működik-e vagy csak pécén megy, azt nem tudom.
Nem biztos, hogy a legszerencsésebb médiajátszót használni vpn szervernek, persze ízlés kérdése. Az biztos, hogy a procit lehet megcibálja, ha nagy adatforgalom megy rajta át. Persze a pi2/3 lehet jól elbírja.Alapvetően kliensnek van szánva, de tudtommal csak a konfigon múlik, hogy az openvpn szerver vagy kliesn módban megy. User defined részen lehet tán saját konfigot felvinni.
szerk: úgy tűnik pi-re is jó [link]
Nem használom, csak rákerestem és ezt találtam.Ha szerverként futtatod, akkor a routereden is rá kell irányítani a megfelelő portot a pi-re, hogy kívülről elérd.
-
válasz
hódmaci #10635 üzenetére
Akkor valóban a teljes hardvert kell hordoznod. Erre lehetne jó a RPI, de szerintem eleve a tévébe/monitorba dugós HDMI-s stickek praktikusabbak, másrészt a RPI előnye a multimédiás használatnál jön ki a drivertámogatás miatt, nyers erőben és csatlakozási lehetőségben más kártyák jobbak.
Üdv: MaCS
-
azbest
félisten
válasz
hódmaci #10100 üzenetére
kipróbálod mpeg2 és vc1 fájlokkal (már amelyikhez licenszet vettél). A ph-nak van is ilyen a tesztcsokorban: [link]
mpeg2: BDAV_1080p@8Mbps.m2ts
vc1: VC-1_1080p@8Mbps.wmv
Újraindítás kell persze először, hogy alkalmazza is az új codec-ek használatát. Össze tudod hasonlítani, hogy a licensz kód nélkül indítva hogyan (nem)tudja ezeket lejátszani. -
zka67
őstag
válasz
hódmaci #8946 üzenetére
Szia, én nem PI-t tennék a mosógépbe, hanem egy ilyen áramkört:
Z111xP New ARM Cortex-M0 Core Module LPC1114 Development
Semmivel nem bonyolultabb programozni, mint a PI-t, meg van írva hozzá az összes perifériájának a cucca, gyakorlatilag csak össze kell állítanod a programodat. Van benne minden, ami csak elképzelhető (egyedül RTC nincs), A/D konvertertől kezdve I2C, SPI, stb... és attól függetlenül, hogy 3.3V-ról működik, az összes lába tolerálja az 5V-ot is, így még csak szintátalakító sem kell hozzá, ha 5V-os cuccokat akarsz hozzá használni. A programozásához sem kell semmilyen külső hw, USB-n keresztül egy programmal tudod feltölteni bele a te programodat, és azonnal indul.
Ha érdekel a dolog, szívesen segítek benne neked.
Én épp most csináltam egy ilyen áramkörrel egy CP/M emulátort, 800x480-as LCD kijelzővel, 4MB DataFlash memóriával, és 64kB külső RAM-mal, PS/2 billentyűzettel. 32kB Flash és 8kB RAM nagyon sok mindenre elég ám.
-
Cinibn
csendes tag
válasz
hódmaci #8946 üzenetére
Szia!
Biztos, hogy az a motor kommutátoros?
Esetlen nem dahlander?
Ha kommutátoros, mert miért ne, akkor milyen a gerjesztése, soros, párhuzamos vagy vegyes?
A PI-vel csak valamilyen teljesítmény elektronikával fogsz tudni fordulatszámot szabályozni, de gondolom ez egyértelmű. -
moli.hu
őstag
válasz
hódmaci #8946 üzenetére
fuu, jo komment, annyi kerdes merult fel bennem..
-40000? biztos? en egy vizpumpat csereltem sajat kezuleg (forrasztani is kellett) az csak 2500ft-ba kerult. utangyartott.
-az elso otletem az volt, hogy a masodik elromlott utan en mar olyat vettem volna, amire 3 vagy 5 ev teljeskoru garanciat adnak. ikea, fagor, de ezek csak az elso talalatok googlevel
-a pi birja a furdoben levo parat? szerintem nem
-az viszont teljesen biztos, hogy nem birja ki a razkodast. gepen kivuli dobozba tenned a pi-t, es kabelek lognanak be a gepbe?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Androidos tablet topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Motoros topic
- Steam Deck
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest