Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moli.hu
őstag
válasz hódmaci #8946 üzenetére
fuu, jo komment, annyi kerdes merult fel bennem..
-40000? biztos? en egy vizpumpat csereltem sajat kezuleg (forrasztani is kellett) az csak 2500ft-ba kerult. utangyartott.
-az elso otletem az volt, hogy a masodik elromlott utan en mar olyat vettem volna, amire 3 vagy 5 ev teljeskoru garanciat adnak. ikea, fagor, de ezek csak az elso talalatok googlevel
-a pi birja a furdoben levo parat? szerintem nem
-az viszont teljesen biztos, hogy nem birja ki a razkodast. gepen kivuli dobozba tenned a pi-t, es kabelek lognanak be a gepbe? -
Cinibn
csendes tag
Szia!
Biztos, hogy az a motor kommutátoros?
Esetlen nem dahlander?
Ha kommutátoros, mert miért ne, akkor milyen a gerjesztése, soros, párhuzamos vagy vegyes?
A PI-vel csak valamilyen teljesítmény elektronikával fogsz tudni fordulatszámot szabályozni, de gondolom ez egyértelmű. -
zka67
őstag
Szia, én nem PI-t tennék a mosógépbe, hanem egy ilyen áramkört:
Z111xP New ARM Cortex-M0 Core Module LPC1114 Development
Semmivel nem bonyolultabb programozni, mint a PI-t, meg van írva hozzá az összes perifériájának a cucca, gyakorlatilag csak össze kell állítanod a programodat. Van benne minden, ami csak elképzelhető (egyedül RTC nincs), A/D konvertertől kezdve I2C, SPI, stb... és attól függetlenül, hogy 3.3V-ról működik, az összes lába tolerálja az 5V-ot is, így még csak szintátalakító sem kell hozzá, ha 5V-os cuccokat akarsz hozzá használni. A programozásához sem kell semmilyen külső hw, USB-n keresztül egy programmal tudod feltölteni bele a te programodat, és azonnal indul.
Ha érdekel a dolog, szívesen segítek benne neked.
Én épp most csináltam egy ilyen áramkörrel egy CP/M emulátort, 800x480-as LCD kijelzővel, 4MB DataFlash memóriával, és 64kB külső RAM-mal, PS/2 billentyűzettel. 32kB Flash és 8kB RAM nagyon sok mindenre elég ám.
-
azbest
félisten
válasz hódmaci #10100 üzenetére
kipróbálod mpeg2 és vc1 fájlokkal (már amelyikhez licenszet vettél). A ph-nak van is ilyen a tesztcsokorban: [link]
mpeg2: BDAV_1080p@8Mbps.m2ts
vc1: VC-1_1080p@8Mbps.wmv
Újraindítás kell persze először, hogy alkalmazza is az új codec-ek használatát. Össze tudod hasonlítani, hogy a licensz kód nélkül indítva hogyan (nem)tudja ezeket lejátszani.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hódmaci #10635 üzenetére
Akkor valóban a teljes hardvert kell hordoznod. Erre lehetne jó a RPI, de szerintem eleve a tévébe/monitorba dugós HDMI-s stickek praktikusabbak, másrészt a RPI előnye a multimédiás használatnál jön ki a drivertámogatás miatt, nyers erőben és csatlakozási lehetőségben más kártyák jobbak.
Üdv: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
azbest
félisten
válasz hódmaci #23991 üzenetére
van valami nem hivatalos addon, vpn manager, ami openvpn-re épül [link]. De hogy arm-on jól működik-e vagy csak pécén megy, azt nem tudom.
Nem biztos, hogy a legszerencsésebb médiajátszót használni vpn szervernek, persze ízlés kérdése. Az biztos, hogy a procit lehet megcibálja, ha nagy adatforgalom megy rajta át. Persze a pi2/3 lehet jól elbírja.Alapvetően kliensnek van szánva, de tudtommal csak a konfigon múlik, hogy az openvpn szerver vagy kliesn módban megy. User defined részen lehet tán saját konfigot felvinni.
szerk: úgy tűnik pi-re is jó [link]
Nem használom, csak rákerestem és ezt találtam.Ha szerverként futtatod, akkor a routereden is rá kell irányítani a megfelelő portot a pi-re, hogy kívülről elérd.
[ Szerkesztve ]
-
válasz hódmaci #42679 üzenetére
ha lejjebb tekered a linkelt oldalakat ott van:
When the USB receiver is connected, the default is 2.4G mode connection; To use Bluetooth mode, you need to disconnect the USB receiver.
Magyarán kapsz hozzá egy usb-s vevőt vagy használhatod bluetooth-on isMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
LógaGéza
veterán
válasz hódmaci #42679 üzenetére
Jack - RCA megoldás nem lett volna egyszerűbb a videóra? Még lehet találsz is valahol otthon ilyen kábelt, régen sokmindenhez használták.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest