- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- 3D nyomtatás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
NAS-on agyalok még mindig. Olyan kérdésem van, hogyha NAS-t csinálok, mellette ugyan azt a hardvert tudom még használni printservernek is?
-
cellpeti
nagyúr
NAS-t mindenképp akarok, meg most elkezdtem törpölni egy VPN szerveren is.
Pi-s VPN szerver lehet olyan jó, mint pl. egy MikroTik-es?
-
cellpeti
nagyúr
no! Az első meg is van Egy NAS nem jönne rosszul. Érdemes megvenni a 8GB-os változatot, vagy elég hozzá a 4GB is?
-
cellpeti
nagyúr
oké, rendben!
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Nagyon érdekel a Raspberry, de nincs ötletem miket lehetne vele megvalósítani
-
cellpeti
nagyúr
válasz
MaCS_70 #23662 üzenetére
Milyen bitrátájú filmet: Full HD film a teteje a dolgoknak.
Hányan szeretnétek egyszerre nézni: Maxium 2 TV menne róla.
Mekkora lenne az FTP-forgalom: hát automatizálni szeretném az adatok felmásolását 1 gépről mindenképp
mi jut még eszedbe: majd ha belemerülök, hogy mire képes a masina, akkor biztos lesz még ötlet. Kezdésnek ennyi lenne.De most azon agyalok, hogy nem járnék-e jobban egy NAS-val. Abból a szempontból nem, h ez a zsebembe is elfér
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Rapsberry Pi 3-an gondolkodom. Amire kellene: FTP szerver, Media szerver, nyomtató szerver és még majd ami eszembe jut.
Ezekre elég lenne?
-
cellpeti
nagyúr
egyre jobban agyalok egy Pi2-esen. Linuxval futtatnám. Tudtok ajánlani külföldi fórumot, ahol tudnék róla még olvasgatni?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
sanchomuzax #6286 üzenetére
a helyzet, hogy én most ebből semmit nem értettem. életembe nem volt ilyen gépem, fogalmam sincs hogyan kell összerakni, illetve milyen uton módon telepíthető rá bármi is. Illetve nem tudok angolul
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
Egy ilyen gép beállítható nyomtató szervernek?2 nyomtatót szeretnék rákötni, de úgy, hogy a többi gépen mind Windows fut és azok bármikor tudjanak nyomtatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD AM5 Gamer PC (Ryzen 7500F, 32GB DDR5, RX 7700 XT 12GB, 1TB SSD)
- Igényes AMD setup r7 5700x , 3060ti fe, 16gb
- RTX4080/ Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL 1U rack sín PowerEdge R620
- Lenovo P510 - 1650-2680 v4 akár 14 mag/28 szál, 32GB DDR4 RAM, akár M4000 8GB VGA, számla, 6 hó gar
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Tenda RX2 Pro Wifi6 Router
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3295
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest