-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
vargalex #5729 üzenetére
Közben olvasgatok, megtaláltam az arduinohoz szükséges dolgokat is itt: [link]
Noha így valóban kihagyható lenne a képből, és mehetne egyből rpi-re, ami azért talán csak egyszerűbb. Hmm, ez lehet így lesz, és akkor füst/pir/gáz meg megy arduinora.Elolvastam, igen, ez meglehetősen kényelmesnek tűnik, talán ez lesz. Noha nem tudom, de pl. 10 hőmérő esetén szerintem túl nagy áramot vennénk le az rpi-ről, szóval külön betáp kéne, de úgy látom, mennek ezek 5v-ról is, és úgy nem lesz gond.
A tápellátást még ki kell találnom, de lapvetően valami olyasmiben gondolkodok, hogy egy pár amperes adaptert használok, erről menne az rpi, egy aktív usb hub (pl. usb wlannak), az arduinok, és a szenzorok. Lehetne lesz pl. egy külön nyákon két tüskesor, egy 5v, másik föld, aztán lehet rákötni amit akarok.
Itt nekem még kicsit tisztázatlan ez a szabályzott feszültség kérdése, szóval talán raspberry esetén nem gond, mert van fesz szabályzó, és ~3v-ról megy a cucc, de az arduinónál tudtommal nem így van, hanem vagy szabályzott 5v-ot kap, vagy nagyobb értéket (pl. 7-12v), és abból készít 5v-ot.
Vagy egyszerűen keressek direkt olyat, hogy "regulated 5v adapter"?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nyaralás előtti hardverszemle
- GTA V
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged