Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
S:type
csendes újonc
Sziasztok!
Hamarosan venni fogok egy Raspberry Pi 4 Model B 8GB alaplapot de előtte lennie 1-2 kérdésem. Hátha másokat is foglalkoztat a téma.Ház: Ti milyen házzal használjátok? Mindenképpen szükségen lesz házra mert azért néha mozgatni fogom. Elsősorban valamilyen jobb minőségű, tartósabb, jő passzív hűtéssel rendelkező házra gondoltam. ARGON ONE V2-re gondoltam mert lehet belekerülne egy m.2 SSD a memkártya helyett. Alternatívát esetleg tudtok ajánlani vagy megfelel a ház?
Emellett szükséges lehet még hűtőborda?
Aktív vagy passzív hűtéssal használjátok? Annyira nem zavar ha esetleg hangos bár nem hiszem túl nagy hangja lenne egy ilyen kis ventillátornak. Cserébe ha viszont van szignifikáns különbség és segítségével lehet nyerni pár fokot akkor lehet megéri.Network monitoringra, webservernek használnám, illetve NAS-nak külső adattárolóval stb. Pontosabban ezeket próbálnám ki. Tanulási céllal vásárolnám.
Milyen OS-t választottatok a használathoz? A Raspberry Pi OS-t még nem próbáltam, Linux Mintet (KDE) raknék fel rá szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- További aktív témák...
- mini pc/ WIN11/ i5 12600T/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ WiFi/ BT/ 1 év garancia, számla
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Montech XR TG FSP 750W
- MSI Z390 Tomahawk + Intel I7 9700K + Be Quiet torony + 2x16GB DDR4 3000Mhz (Garancia)
- Bérelhető csúcskategóriás PC RTX 5090-vel - Ryzen 7/9, DDR5 ram
- Rackszekrény - APC NetShelter SX 48U, Fekete, 2258H x 600W x 1070D mm TAA
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártytafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Inspiron 5490 /i5-10210U/4GB/500GB M.2/MX230/WIN11/Új akku/Billentyűzet problémás/Számlával!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann