- Több játékon engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- Adobe Creative Cloud előfizetést kínál az NVIDIA App
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
S:type
csendes újonc
Egyelőre bash, python, webprogramozás és SQL az, amit gyakorolgatni szoktam. A jövőben lehet mással is fogok próbálkozni.
NAS, médiaszerver van még tervben. De a lehetőségek tárháza végtelen
Épp ezért SZERINTEM egyelőre nem éri meg erre befektetni de ebben nem vagyok biztos.Mi indokolhatja az I/O sebességkülönbségen kívül?
-
csendes újonc
Sziasztok!
Raspberry Pi 4 8GB esetében érezhető jelentősebb sebességkülönbség m.2 SSD-vel?
Gondolkodom egy argon on m2 vásárlásán és egy gyorsabb SSD. Érezhető lenne a különbség? Mivel USD híddal van összekötve a lappal az SSD gondolom a sebesség erősen limitált. Így a kérdés az is lehetne, hogy megéri ennyi pluszba ráfizetni. Van olyan terület, amihez indokolt lehet? -
csendes újonc
Sziasztok!
Hamarosan venni fogok egy Raspberry Pi 4 Model B 8GB alaplapot de előtte lennie 1-2 kérdésem. Hátha másokat is foglalkoztat a téma.Ház: Ti milyen házzal használjátok? Mindenképpen szükségen lesz házra mert azért néha mozgatni fogom. Elsősorban valamilyen jobb minőségű, tartósabb, jő passzív hűtéssel rendelkező házra gondoltam. ARGON ONE V2-re gondoltam mert lehet belekerülne egy m.2 SSD a memkártya helyett. Alternatívát esetleg tudtok ajánlani vagy megfelel a ház?
Emellett szükséges lehet még hűtőborda?
Aktív vagy passzív hűtéssal használjátok? Annyira nem zavar ha esetleg hangos bár nem hiszem túl nagy hangja lenne egy ilyen kis ventillátornak. Cserébe ha viszont van szignifikáns különbség és segítségével lehet nyerni pár fokot akkor lehet megéri.Network monitoringra, webservernek használnám, illetve NAS-nak külső adattárolóval stb. Pontosabban ezeket próbálnám ki. Tanulási céllal vásárolnám.
Milyen OS-t választottatok a használathoz? A Raspberry Pi OS-t még nem próbáltam, Linux Mintet (KDE) raknék fel rá szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Napelem
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Macska topik
- Steam topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Gamer PC , R7 7700X , RX 7800 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- GAMER ALAP! Intel i9-14900K / Z790 TuF / 32GB 7200MHz / 1TB Gen4 / 850w Gold!
- Bányász alaplapok és kiegészítők (RISER-ek, Stb.)
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged