- Mikor lesz már jó a Bluetooth? — Bluetooth 6.0 technológia
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Valami baja van a tápomnak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
A zero 2 w-n a 64bitest úgy tudtam feléleszteni egyelőre, hogy a kiírt áprilisi rendszerre kézzel felmásoltam a boot-ra a firmware repó master ágáról a legfrisebb boot tartalmát és a git repós modul mappából az 5.10.76-v8+ mappát a kártya rootfs particiójának /usr/lib/modules -be a régi mellé. (Linux alól csináltam, szóval az lát minden particiót. Root jogú mc-vel
)Így be todott bootolni, képet is adott meg minden. A régi kernellel nem volt kép indulás után grafikus felülettel. A többi boot cucc nélkül meg nem is jutott szivárvány képernyőn túl.
A full rendszer 64 biteséből a mostani kiadás [link] lite emitt [link]
githubról meg a masteren a code gomb mögötti download zip módban leszedett friss csomag a legegyszerűbb [link]Nem tudom a hivatalos imager app milyen imaget szed le, de gyanús, hogy nem azt töltötte le akkor a 32 bitesből sem, ami direkt linkel kinn van. Vagy nem tudom milyen turpisság van, hogy a 32 bites rendszer elindult alapból. Az biztos, hogy sikeres elindulás után az apt upgrade is húz le frisebb kernelt, mint ami az imageben van.
A libreelec pi3asokhoz való 9.2.8 verziója sem tud alapból elindulni. Ott is kellhet valami boot partició magic, de vigyázni kell, hogy olyasmi ne legyen felülírva, ami kell neki. Lehet elég lenne csak a zero 2-es dtb fájlt áttenni, nem biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- BMW topik
- Mikor lesz már jó a Bluetooth? — Bluetooth 6.0 technológia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- További aktív témák...
- DDR4 ECC SZERVER memóriák eladóak
- CoolerMaster N200 Mini ITX i3 9100 Wi Fi Win11 Pro
- R7 5800X / MSI B550 TOMAHAWK / RX 6800 / 32 GB DDR4 / SAMSUNG 980 PRO 500GB M2 / HDD 6 TB
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- mini pc/ WIN11/ i5 10500T/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ WiFi/ BT/ 1 év garancia, számla
- Dell Wyse 5470,14",FHD,Touch,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- S22 Ultra 512/12
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue használt, újszerű 100% akku (0 ciklus) 12 hónap gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
wassermann