-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
A zero 2 w-n a 64bitest úgy tudtam feléleszteni egyelőre, hogy a kiírt áprilisi rendszerre kézzel felmásoltam a boot-ra a firmware repó master ágáról a legfrisebb boot tartalmát és a git repós modul mappából az 5.10.76-v8+ mappát a kártya rootfs particiójának /usr/lib/modules -be a régi mellé. (Linux alól csináltam, szóval az lát minden particiót. Root jogú mc-vel
)
Így be todott bootolni, képet is adott meg minden. A régi kernellel nem volt kép indulás után grafikus felülettel. A többi boot cucc nélkül meg nem is jutott szivárvány képernyőn túl.
A full rendszer 64 biteséből a mostani kiadás [link] lite emitt [link]
githubról meg a masteren a code gomb mögötti download zip módban leszedett friss csomag a legegyszerűbb [link]Nem tudom a hivatalos imager app milyen imaget szed le, de gyanús, hogy nem azt töltötte le akkor a 32 bitesből sem, ami direkt linkel kinn van. Vagy nem tudom milyen turpisság van, hogy a 32 bites rendszer elindult alapból. Az biztos, hogy sikeres elindulás után az apt upgrade is húz le frisebb kernelt, mint ami az imageben van.
A libreelec pi3asokhoz való 9.2.8 verziója sem tud alapból elindulni. Ott is kellhet valami boot partició magic, de vigyázni kell, hogy olyasmi ne legyen felülírva, ami kell neki. Lehet elég lenne csak a zero 2-es dtb fájlt áttenni, nem biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Minden, ami Unreal Engine
- Asztalos klub
- Windows 11
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged