Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

A zero 2 w-n a 64bitest úgy tudtam feléleszteni egyelőre, hogy a kiírt áprilisi rendszerre kézzel felmásoltam a boot-ra a firmware repó master ágáról a legfrisebb boot tartalmát és a git repós modul mappából az 5.10.76-v8+ mappát a kártya rootfs particiójának /usr/lib/modules -be a régi mellé. (Linux alól csináltam, szóval az lát minden particiót. Root jogú mc-vel :D )

Így be todott bootolni, képet is adott meg minden. A régi kernellel nem volt kép indulás után grafikus felülettel. A többi boot cucc nélkül meg nem is jutott szivárvány képernyőn túl.
    A full rendszer 64 biteséből a mostani kiadás [link] lite emitt [link]
    githubról meg a masteren a code gomb mögötti download zip módban leszedett friss csomag a legegyszerűbb [link]

Nem tudom a hivatalos imager app milyen imaget szed le, de gyanús, hogy nem azt töltötte le akkor a 32 bitesből sem, ami direkt linkel kinn van. Vagy nem tudom milyen turpisság van, hogy a 32 bites rendszer elindult alapból. Az biztos, hogy sikeres elindulás után az apt upgrade is húz le frisebb kernelt, mint ami az imageben van.

A libreelec pi3asokhoz való 9.2.8 verziója sem tud alapból elindulni. Ott is kellhet valami boot partició magic, de vigyázni kell, hogy olyasmi ne legyen felülírva, ami kell neki. Lehet elég lenne csak a zero 2-es dtb fájlt áttenni, nem biztos.

Új hozzászólás Aktív témák