-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyson5
tag
Raspberry 4-re tettem 2db ssd-t, ami GYÁRI táppal kevésnek bizonyult. Változó időközönként instabillá vált és "ledobta őket", vissza mountolni se tudtam, csak reboottal jött helyre. Utánaolvastam, gyakori hibája ez neki. Kell egy külső táp, én egy telefontöltővel próbáltam megtámogatni, de azzal se lett jobb a helyzet. 12-15 ezer forinttól van dokkoló külső táppal, állí○tólag azzal működik.
Én vettem egy 5V 6A-es tápot és csak azzal az egy táppal próbálom meg hajtani a raspbit. Nyomtattam hozzá egy házat amibe szépen beleraktam (még nincs kész).
Szeretném a feszültséget és a felvett áramot mérni és menteni a raspbival, arduinoval, nodeMCU-val, bármivel. Feszültségmérést szerintem meg tudom oldani, az adatmentést is, ha más nem a raspbin futó node-red szerverrel
de az áramméréssel bajban vagyok.
[link] ilyen modullal volt már valakinek dolga? Ti hogy oldanátok meg?Képen: a tápból közvetlenül kap áramot a raspbi és egy aktív USB hub-ba van bedugva a táp és minden SSD
Új hozzászólás Aktív témák
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Ledger Nano S kripto cold wallet (2db van)
- Lenovo ThinkCentre M73 4-magos Core i5 asztali PC 16Gb Ram
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS - 2x E5-2650L v2 - 96GB ECC - 2x10Gbit + 2x1Gbit
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest