- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Mégsem lettek annyira pénztárcabarátok az új Intel CPU-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Akciókamerák
- Nagy méretű táblagép érkezett a Vivotól
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
sztanozs
üzenetére
jaja, ha jól emlékszem a /etc/sudoers.d mappában van az a konfig, ami pi user jelszó nélküli adminra váltását adja.
Nem is nagyon értem a többiek problémáját. Simán lehet mindent állítani. Akár azt is, hogy a root-an is legyen jelszava vagy be tudjon lépni vagy azt is hogy más user legyen admin.
Ha jól emlékszem nemrég, amikor másik felhasználót hoztam létre arra kellett még figyelni, hogy minden csoportba tegyem be az új felhasználót is, amiben a pi is benne van, hogy mindent elérjen. Én egyébként a titkosított homehoz hoztam létre egy új usert, mert olyan helyen terveztem hagyni egy pi-t, ahol más is könnyen hozzáférhetne az sd kártyához és kellemetlen lenne, ha ki tudná olvasni a kódolatlan fájlrendszert

Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ AMD RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 32GB RAM 1TB SSD! 1 év garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4404
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann