-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
válasz
wassermann #41049 üzenetére
Igen, ez alatt a lassan tíz év alatt jött már március elején, 14-én, májusban is új termék.
-
sztanozs
veterán
válasz
oOKitsuneOo #41042 üzenetére
VPN-re wireguard. Sokkal egyszerűbb, mint az openvpn.
-
oOKitsuneOo
tag
@xPx
@solti
Köszi a válaszokat. Kipróbálom akkor vpn- el is. Most este tesztelgetem a jellyt. Holnap meg vpn. -
solti
senior tag
válasz
oOKitsuneOo #41038 üzenetére
Ha az adatforgalom nem gond, akkor sima openvpn és a telefonon bármilyen videólejátszó. Ha gond, akkor a pi kevés lehet realtime transzkódoláshoz...
(pivpn scripttel az openvpn is egyszerű) -
xPx
csendes tag
válasz
oOKitsuneOo #41042 üzenetére
vpnnek zerotiert [link] ajánlok (a linkben a telepítés leírása van), pár kattintás a beállítása, tökéletesen működik. telefonról is könnyen tudsz csatlakozni a hálózathoz.
-
g.gergo
senior tag
válasz
oOKitsuneOo #41040 üzenetére
Igen. De ha nincs kedved ezekhez, én régebben nem túl elegánsan azt csináltam, h wireguard-al (vpn) csatlakoztam az otthoni hálózathoz, aztán vlc-vel meg kitallóztam, és lejatszottam ami kell.
-
g.gergo
senior tag
válasz
oOKitsuneOo #41038 üzenetére
Pl plex, emby, jellyfin
-
oOKitsuneOo
tag
Sziasztok! Van arra lehetőség, hogy online nézhessem a letöltött filmeket? Nem saját hálózaton, pl. vonaton.
omv, tm, minidlna, ftp, nextcloud ssl, php, stb... be tudtam állítani, de erre nem találtam még megoldást.
Köszi. -
-
-
kopogo
tag
Kezdő kérdés.
Milyen sorrendbe érdemes telepíteni a következő prg.ki hogy csinálja
torrent kliens, nextcloud , fájlmegosztás dlna,ftp.
dockerbe a nextcloud a többit nem + omv abba van fájlmegosztás ftp.
-
buherton
őstag
válasz
wassermann #41028 üzenetére
Egy torrent kliens, egy samba és egy minidlna fut rajta. Se DE, se más nincs rajta. A DE egyébként is minek?
Ezzel egy HD filmet simán meg lehet nézni. Erre nem kell 4 szuper gyors mag, meg dedikált gigás Eth PHY.
Ettől függetlenül teljesen egyetértek, hogy alaposan eljárt felette az idő és igen kevés dologra használható már. Amire viszont nekem kell arra még tökéletes.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #41028 üzenetére
Múltkor kíváncsiságból feltettem egy friss raspi os lite-ot a régi 256MB-os pi1-esemre.
Huh... szegény nagyon gyötrelmesen futott csak. Ha a pi kamerát beaktiváltam, ahhoz meg minimum 128MB ram szükséges és úgy már gyakrolatilag fagyogatott a konzolos rendszer a maradék 128 mellett. De amúgy is nagyon lassú volt. Eljárt felette kicsit az idő. -
buherton
őstag
Megmértem. Volt 5 V (ezen meg is lepődtem volna, hogy ha nincs) és volt 3,3 V is. A többit nem találtam meg. Felbuzdulva azon, hogy ott voltak a feszültségek újra megpróbáltam az SD kártya csere-berét és működött.
Megnéztem jobban ezeket az SD kártyákat és kiderült, hogy deformáltak. Az RPi 1-hez még normál méretű SD kártya kell.
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
buherton #41025 üzenetére
A GPIO kivezetéseken megnézném, hogy megvannak-e a szükséges feszültségek (5V, 3,3V), és ha jól tudom, kellene legyen a panelen még 2,7V és 1,8V is, ha valamelyik nem stimmel, akkor a hozzá tartozó feszültség regulátort kell cserélni. A régi lapokon ezek még külön alkatrészek voltak, az újabb SoC már belül állítja elő a szükséges feszültségeket.
-
Keem1
veterán
válasz
kopogo #41020 üzenetére
Próbáld először a külső IP címeddel (tudom, írtad hogy a domain működik, de mégis...).
http://az.en.ip.cimem:80/nextcloud (vagy bárhogy is legyen a belső/lokál URL, ugyanaz, csak a belső IP/hosztnév kicserélve a külső IP-re).
Illetve próbáld meg böngészőből, olyan gépről, amin megy belső hálón, csak a külső címmel.
Ameddig ez nem klappol, addig szerintem fölösleges telefonnal próbálkozni. -
-
buherton
őstag
Sziasztok!
Van egy Raspberry PI-m, ami a legelső kiadás. Éveken keresztül működött, de egyik nap megadta magát és most már csak a power LED világít a többi nem. Egy külső vinyó volt rajta.
Van műszerem, forrasztópákám és jó néhány SMD alkatrészem.
Esetleg házilag javítható?
-
Keem1
veterán
-
kopogo
tag
Helló kezdő raspberry-s.
telepített nextcloud illetve duckdns hol illetve mit kell beállítani a külső eléréshez.
config.php kell buherálni ???
A duckdns az működik ssh-n elérem a pi-t
köszönöm -
zapikanka
tag
Köszi a válaszokat!
Néztem ha TV-box és tudjon NAS-t is akkor az is ilyen árban van. Azért gondoltam ezt inkább -
afi0903
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap frissítettem a Pi-on lévő dolgokat (update és upgrade-del). A Pi-ról egy külső merevlemez tartalma SMB-vel és NFS-sel van megosztva. Van egy Amazon Fire Stick 4K-m, ezen fut a Kodi. A frissítés után a Kodi az NFS szerveren lévő filmeket szétesve próbálja meg lejátszani. SMB megy vele, csak ott meg a nagyobb sebességet kívánó filmek akadoznak. Az NFS szerver más eszközről gond nélkül megy. A Kodit többször újraraktam, a szervert és a Pi-t is újraindítottam, de nem hozott változást.
Mi lehet a gondja a Kodinak az NFS szerverrel?
Esetleg milyen más szerver jöhetne szóba, amin gond nélkül mennének a 4K-s filmek is? -
zapikanka
tag
válasz
vpleft #41008 üzenetére
Sziasztok!
TV okosításra szeretnék venni egy Raspberry Pi-t. Netflix, HBOGO, M4Sporton Forma1. Később esetleg NAS-ról filmezés és erre torrent.
Ezt a konfigurációt néztem ki és venném meg, a véleményteket szeretném kikérni előtte.Raspberry Pi 4 2GB
NOOBS 16GB
REVOLT PI 4 COOL BOX
RASPBERRY PI OFFICIAL 1M MICRO-HDMI
RASPBERRY PI 4 OFFICIAL TÁP, 15WKöszi szépen!
üdv,
z -
cog777
senior tag
válasz
cSuwwi #41005 üzenetére
Es .. tenyleg. Mindig tanul az ember.
Ez mukodik:
git clone https://github.com/davidflanagan/wifi-setup.git
Cloning into 'wifi-setup'...
remote: Enumerating objects: 42, done.
remote: Total 42 (delta 0), reused 0 (delta 0), pack-reused 42
Unpacking objects: 100% (42/42), done. -
cSuwwi
senior tag
A git@ az ssh repo, csak akkor fog menni ha van jogosultsagod (owner, collab, stb)
Kulsoskent a https link kell, ha klonozni akarod.Nezd meg a klon linket a repoban, mennie kell
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mit kell csinálnom ahhoz, hogy egy git clone le tudjon futni?
git clone git@github.com:davidflanagan/wifi-setup.git
Aztán permission denied (publickey) -ot kapok, ami feltételezem ssh-hoz kapcsolódó dolog, de egyszerűen nem találok rá megoldást. Legújabb noobs frissen felrakva.
Akkor is ezt kapom, ha git helyett https-el próbálkozom.
Letöltöttem zip-ként, de olyannal még nem találkoztam linux alatt, hogy ne menet volna a git clone by default.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/WIFI/I5-8600K/GTX 6GB/Seasonic focus plus 750w gold/)
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest