- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pelgrim_v1
tag
válasz
csubyy #48441 üzenetére
Mivel többen szóltak hogy érdekli őket így úgy döntöttem igen, természetesen rajzokat, programot nem fogok megosztani csak működési technikákat és elveket, de a folyamat jól látható lesz. Viszont azért a prototípusnak is kell idő, szóval nem tudom mikor mutatom
most hogy megvan az alap elv hogyan lehetséges ez, elkezdem össze rakni és belefutni azokba a dolgokba amire nem gondoltam, kitalálni a megoldásokat rá stb.
-
pelgrim_v1
tag
válasz
csubyy #48439 üzenetére
Ami miatt nyert a dolog és ami miatt lehetséges ennyi eszköz kiszolgálása ennyi pénzből, hogy az esp rendelkezik saját, kommunikációs built in hardware el ami lehetővé teszi az esp k közötti kommunikációt. Ebben az esetben nem gond hogy csak esp esp között tud kommunikálni így, ez az a funció ami megoldotta a legnagyobb gondot (ekkora költségkerettel 1 adó ki tudjon szolgálni 30 vevőt)
itt lesz egy komoly kísérlet hogy meg rengeteg matematika, hány ciklus alatt mekkora erőforrásból hogyan tud ki be tömöríteni stb stb stb, mit hogy hol hogyan veszek fel vagy játszok le, rengeteg optimalizásál, de pusztán a matematikát nézve nem hogy pont belefér, de marad is erőforrás akksi szint mérés és kijelzésre, üzemóra logolásra (késöbbi gari vállaláshoz kellhet) (mekkora sávszél van mennyi eszköz , stb stb stb)
közben még jobban belemerültem, az első prototípus tuti hogy esp alapú lesz, maga a hardver lesz a kissebb gond, mindent meglehet venni, csak össze kell forrasztani
a felprogramozása lesz a “vicces” rész. Végtelenül optimalizáltnak kell lennie .
-
pelgrim_v1
tag
válasz
csubyy #48436 üzenetére
Köszönöm, esp 32 -ről nem is tudtam, aztán kiderült hogy ha a felprogramozásával járó oboát lekűzdöm, tökéletesen eltudja látni ezt a feladatot elméletben. Be rendeltem az első alkatrészeket modulokat , nem nagy ker áron, csak random rendelve is shopból a szükséges alap és modulok 25 euro alatt maradtak.
úgy hogy ebbe az irányba indulok el egyenlőre -
wassermann
Topikgazda
válasz
csubyy #32806 üzenetére
Igen, ez az RTL chipset minden gond (driver telepítés) nélkül felmegy a TVHEADEND alá. A Pi-re kötve DVB-T vételre (földi TV-adás) használom.
Az SDR (software defined radio) nem érdekel, mert ahány sáv, annyi féle különböző antennát kéne gyártanom. Viszont, ha valaki szeretné fürkészni az étert, annak tényleg jó lehet, mert a CB-rádiótól az FM adókon át a légiforgalom követéséig lehet vele mindent fogni.
-
válasz
csubyy #32804 üzenetére
Alapvetően DVB-T-re (nálunk mindig-tv néven fut a szolgáltatás), de ez az RTL chip kicsit másképp is használható. Megfelelően módosított driver-el, és programmal szélessávú kommunikációs vevővé alakítható. (Lehet mezei FM rádió, DAB rádió, de lehet hallgatni vele a légiforgalmat, a rádióamatőröket, ...)
-
válasz
csubyy #28643 üzenetére
Azért előbb nem árt tisztázni, hogy mi ért UPC kártya alatt. A műholdas UPC-t nem ismerem, de a kábeles UPC esetén nem megoldható. Nem elég a kártya, mivel a kártya és a kártyaolvasó (CI+ modul) társítva van, más eszközben nem működik. Per pillanat nem kapható CI+-os kártyaolvasó/modul fogadó (PC-hez sem), csak komplett dvb-c vevőbe(ill. a TV-kbe) építve érhető el.
PABOTHNK
Pontosan meddig jutottál el a beállításokban?
A Windows-os gépeken van külön biztonsági program telepítve(víruskergető/tűzfal/bármilyen plusz biztonsági megolsás). A Windows-os gépek látják egymást, elérik egymás erőforrásait? -
z123456789
addikt
válasz
csubyy #28147 üzenetére
Köszönöm.
Azt elfelejtettem mondani, hogy bár sosem szoktam türelmetlen lenni ilyen rendelésekkel, de jelen estben a pár napos szállítást részesíteném előnyben inkább.
Szóval ha lenne valami közelebbi rendelési lehetőség, szívesen fogadnám ötletként.Elnézést.
(#28148) Egy-két
Uh, egyre jobb ajánlatok pedig.A fene!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bittorrent topik
- World of Tanks - MMO
- Bestbuy játékok
- Építő/felújító topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Path of Exile (ARPG)
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest