-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TA
friss újonc
Sziasztok!
Kaptam egy kellemes feladatot... Raspberry PI4 szerkezeteken futnak raktárkezelő alkalmazásaink évek óta hibátlanul. Most azonban jött egy olyan igény, hogy a raktárkezelőnek egy elektromos zárat kellene működtetnie. Mechanikai, elektronikai részét megoldottam.
A pi-vel való összekapcsoláshoz vettem egy relé modult, amit kifejezetten ehhez ajánlottak, ahogy a neten olvasgattam.
A panelen van 1 VCC, 1 GND, és 4 db IN tüske. Raktam a pi-re egy relés progit, amit a málnasuliról töltöttem le, összesen 8 kimenetet lehet vele ki-be kapcsolgatni. A program jól működik, a megfelelő lábon tudok 3,3 Voltot mérni, azonban a relé modulom nem működik. Ha a relé modul bármely bemenetét a testtel zárom, akkor behúz a relé. Először arra gondoltam, hogy hibás a relé modul, ezért rendeltem másikat, de ugyanez a helyzet. A megfelelő GPIO kimeneteket összekötve a relémodul bemeneteivel, az adott relé állapot visszajelző ledje halványan világít.
Végigolvastam már minden magyar nyelvű leírást erről a relé modulról, de mind szerint működnie kellene így, de mégsem működik...
Rosszul kötöm össze, vagy kellene még valami a pi és a modul közé? Vagy esetleg programozható, hogy a kimeneten mit adjon ki?
Köszönettel:
T. Ádám
Új hozzászólás Aktív témák
- ROG Core PC - ROG X570, Ryzen 7 3700X, 16Gb RGB, ROG RTX 2060 Super 8Gb, 500Gb M2 SSD - Windows 11
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i5-12600KF/ASRock - Z790 PRO RS/D4/MSI RTX 3080 Suprim X 10GB/32 GB DDR4
- Asztali PC , i5 12400F , RX 9060 XT , 16GB RAM , 1TB NVME
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- GMKtec NucBox K12 Mini PC - AMD Ryzen 7 H 255 - Új, bontatlan
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4770K / GTX 1060 6GB /16GB RAM /250SSD + 500GB SSHD
- MacBook Pro 13" M1 16GB RAM/ 1TB SSD 27%-os áfás számla - 0401BE
- Asus Prime X670E-Pro Wifi AM5 alaplap
- AKCIÓ! ASRock Formula OC RX 6900 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bluetooth hangszóró FM rádióval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann