-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TA
friss újonc
Sziasztok!
Kaptam egy kellemes feladatot... Raspberry PI4 szerkezeteken futnak raktárkezelő alkalmazásaink évek óta hibátlanul. Most azonban jött egy olyan igény, hogy a raktárkezelőnek egy elektromos zárat kellene működtetnie. Mechanikai, elektronikai részét megoldottam.
A pi-vel való összekapcsoláshoz vettem egy relé modult, amit kifejezetten ehhez ajánlottak, ahogy a neten olvasgattam.
A panelen van 1 VCC, 1 GND, és 4 db IN tüske. Raktam a pi-re egy relés progit, amit a málnasuliról töltöttem le, összesen 8 kimenetet lehet vele ki-be kapcsolgatni. A program jól működik, a megfelelő lábon tudok 3,3 Voltot mérni, azonban a relé modulom nem működik. Ha a relé modul bármely bemenetét a testtel zárom, akkor behúz a relé. Először arra gondoltam, hogy hibás a relé modul, ezért rendeltem másikat, de ugyanez a helyzet. A megfelelő GPIO kimeneteket összekötve a relémodul bemeneteivel, az adott relé állapot visszajelző ledje halványan világít.
Végigolvastam már minden magyar nyelvű leírást erről a relé modulról, de mind szerint működnie kellene így, de mégsem működik...
Rosszul kötöm össze, vagy kellene még valami a pi és a modul közé? Vagy esetleg programozható, hogy a kimeneten mit adjon ki?
Köszönettel:
T. Ádám
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Hővezető paszták
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest