Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hajlok eléggé Pi 4 felé. Nem tudom lenne-e értelme várni a 4B+-ra (már ha ez lesz a neve a következő verziónak), vagy jövő év végéig biztosan nem jelenik meg és nem is hozna akkora újdonságot korábbi 3B, 3B+ tapasztalatok alapján?
Az a helyzet, hogy már kész a projekt, meg van a nyák hozzá és egy fa lapba (ez az óra) van beszerelve, így méretet se tudnék változtatni. Tehát ezen már nem szeretnék módosítani. Továbbá routeren kívüli hálózatról nem is tudom elérni sajnos, amit Pi-nél meg tudnék oldani egyszerűbben. Nem mint ha nagyon számítana, de ha esetleg több érzékelővel szeretném bővíteni, hogy lássam melyik szobában hány fok van, akkor Pi irányában lenne célszerű.
Munkatársam csinált fűtésvezérlést. Pytonban írt Pi-re szabályzást, ESP8266-al (szintén arduino környezetben) olvassa be a szobák hőmérsékletét és kapcsolgatja a szelepeket. A Pi veszi az ESP-k hőmérséklet adatait, aminek megfelelően a Pyton kóddal beavatkozik és küldi a vezérlő jeleket az ESP-nek. Radiátornál ez elég macerás kialakítani, fal vagy padló fűtésnél egyszerűbb.
Tehát mindenképpen ESP-t javaslok én is, mivel arduino-t kezded megismerni, nagyjából ugyan azt kell használni + wifi-vel kiegészítve, de jó minta kódok vannak neten hozzá. ESP32 vs ESP8266 között meg a fogyasztásban, CPU frekvenciában, pin-ek számában van többnyire különbség + Bluetooth van ESP-ben ha esetleg ez fontos, de szerintem a te projektezhez nem kell feltétlen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó AM5 DDR5 Konfig Ryzen 5 8400F 16GB DDR5 512GB SSD RX5700XT 8GB!
- Apple Mac Studio M1 Max (10C CPU / 24C GPU) 32 GB 512 GB hibátlan
- Asztali PC , i7 6700K , RTX 2060 , 16GB DDR4 , 256GB m.2 , 500GB HDD
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eladó Apple iPhone 14 Pro 128GB Arany / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3376, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Z Flip 4 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest