-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Megvan a hátlap, csak használhatatlan. Elérte a falat és behulláosodott. Több rajt a hullám, mint a viharos Balatonon. Ha kellően leterhelem, hogy kisimuljon, le tudom venni a méretét, talán még a szellőző lyukak/nyílások helyét is. Új lapot vágni rá natúr bútorhátlapból, vagy vékony, rétegelt lemezből pár perc és szükség is lenne rá, mivel teljesen más csatlakozók mennének rá (HDMI, USB2.0 x2 (ha nem Pi, akkor USB3.0 is) ethernet, tápbemenet, különböző kapcsolók... (fő tápkapcsoló, erősítő tápkapcsoló, board tápkapcsolója, reset, stb...))
(#27407) Pé:
Na igen. Nekem tényleg csak a doboz kellene, az erősítő része valami őskövület, a felvett ménkü nagy része nem hang, hanem hő formályában távozhat a készülékből. Akkor már inkább valami korrektebbnek tűnő erősítő e-bay-ről. Pl.
Az előlapi potméterhelyeket felhasználva az erősítőből kivezetékelve (vajon lehet???) az egyes potmétereket egy nyákdarabig a rádió előlapjáról mehetne a hangerő és a mély/magas szabályozás. Két frekvencia-/funkcióváltó kapcsolóval meg bemenetváltás is megoldható lenne elvileg. Pi(vagy alternatívája/egyéb (pl. satbox) Rádió nekem nem kell bele, a skálát dísznek meghagynám, lefixált pozícióban LED-es háttérvilágítással (1-2db 3-as LED-szalag darab + plexicsík. A tápálás egy 12V-os ipari tápról mehetne, A linkelt erősítő 12-24V-ról üzemeltethető. A központi egység részére az 5V egy DC-DC konverterrel megoldható lehet.Egyelőre még labdázok a dologgal. A rádió még jó darabig meglesz. Kidobni nem fogják.
(#27409) DBob:
Nem audiphil cucc épülne, csak egy jobb hangú konzumer.(#27408) bally4:
Én 2,5"-ost vennék. A 3,5"-oshoz tuti kell külső táp, a 2,5-est lehet, hogy elviszi a Pi tápja. (lehet, de nem garantált)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby gamer asztali gép RGB i5-114600/RTX 2060 12GB/32 GB RAM/500 GB NVMe
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Lenovo ThinkCentre M73 4-magos Core i5 asztali PC 16Gb Ram
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest