- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
helltp
aktív tag
válasz
Asztee #26950 üzenetére
Én arduinon már használtam szimultán több i2c eszközt. Mivel bus alapú (multi) master-slave kommunikációt valósít meg ez a protokoll (bővebben) ezért addig amíg meg tudja különböztetni a master (azaz a pi) a slave-eket (azaz a hangkártyát és a kijelzőt) addig tudsz velük ugyanazon a két lábon kommunikálni. Ehhez az kell hogy a device ID különböző legyen a két eszközön. Próbd ki szerintem, ha minden igaz mennie kell. Doksiból elég annyi hogy i2c, onnan már tudod hogy a pi melyik lábára kell kötni az eszközt. Ha még a device ID-t is írják akkor még azt is ki lehet zárni hogy egyformák.
(#26949) kormoskandur: Én a legolcsóbb USB-s SNES kontroller klónt használom vele, tökéletesen működik. Alin kb 4$, vagy annyi se.
Szerk.: Ha I2S-t használakkor végképp nem összeférhetetlenek szerintem.
(Halkan megjegyzem, hogy attól még hogy az I2C digitális adatot visz át sorosan, tudsz rajta hangot átpaszírozni, mint sorosított digitális adat (ADC), de lehet tényleg nem praktikus, ebben már én nem vagyok otthon.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Ryzen 7 9800x3d RTX 4070 ti
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest