Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• helltp

aktív tag

válasz Tressy #26876 üzenetére

Köszi, ez jónak tűnik, legalábbis ennyi pénzért egy próbát tuti megér. Ellenállást nem biztos hogy nekiállok cserélni, nem vagyok egy nagy smd mágus.

(#26883) aryes: Ezek se túl drágák, nekem is hasonló van itthon, csak van rajta egy usb csati is, és csak 0.5A-t írtak rá a kínaiak.
    A projekt az Pi zero + retropie gameboy házban 3.5" tft-vel. Teljes rendszer fogyasztása elozetes mérések alapján nem hiszem, hogy valaha is meghaladja a 0.6 A-t. 66%-os átlagos átalakítási hatékonysággal és 3Ah-s cellával számolva ez legrosszabb esetben is 3,5 óra játékidőt eredményez, az szerintem alapból nem kevés, és ezen még sok helyen lehet faragni.
    Ha megkerülöd a belső feszültség stabilizátort, akkor lehet állítólag 3V körüli feszültségekről is járatni a PI-t, csak olyankor pl nem megy az usb. Lehet kipróbálom, mert a kijelzőmön is van 3.3V mód, csak akkor se külső usbs gamepad a második játékosnak, se wifi adapter, se usbs hangkártya.

Szerk.: Pi tapfesz usb sztenderd, azaz 5V +/- 5%, szóval 4.8V már eléggé a határon van, majd ha lesz labor táp kipróbálom honnan bootol még biztonságosan.

Új hozzászólás Aktív témák