Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
totron
üzenetére
Én most realtime OS irányban kutakodom a Pi Zero-mhoz. ChibbiOS-t néztem ki magamnak tegnap hogy kicsit jobban elmerülök benne. Vagy Realtime Linux, esetleg nyers vasra programozás. Ezek már olyan szintre hozzák a Raspberry-t mintha valami mikrokontrollerre fejlesztenék csak nyilván ez sokkal erősebb hardver. És a Pi Zero igazából ilyen célra is készült, valami más projektbe beágyazni.
Elég elvetemült ötletem van vele. Az 1541EMU projekthez hasonló valamit szeretnék csinálni ami képes cycle accurate módon emulálni a C64 floppy drive-ját és ehhez elég nagy pontosságú időzítések kellenek amit normál Linux alatt nem lehet megoldani. Persze tudom hogy ez nem kis feladat, de most még érdekel a téma. Direktben portolni nem hiszem hogy lehetne mert a forráskódjának több mint fele x86 assembly.
Remélem mindenki kikiáltott nem normálisnak ha elolvasott idáig
Egyébként ismerve magamat szerintem nem lesz hozzá kitartásom egy ponton túl, de majd meglátjuk 
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Eladó gamer pc 11400f 16gb ddr4 ram
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3080 , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- ASUS CORE I7 8700 GAMER MAX PC 16Gb RAM 512GB NVME SSD ASUS GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 1ÉV GAR!
- ASUS CORE I5 8400T GAMER MAX PC 16Gb RAM 512GB SSD ASUS GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 1ÉV GAR!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Raktáron lévó VGA-k!!! Kamatmentes részletre is!! Érdeklődj!!!
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Egyébként ismerve magamat szerintem nem lesz hozzá kitartásom egy ponton túl, de majd meglátjuk 
wassermann