Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boyrob
csendes tag
Sziasztok.
Pár napja vettem egy Raspberry Pi 2 gépet házzal-hütőbordával-2A táppal-16GB Sandisc MicroSD.
Az eladó Ubuntu MATE oprendszert rakott rá kérésemre, ment is bár eléggé röcögve, ablakok lenyitására várni kellett stb. de ezt betudtam a kis gépnek, előtte sose volt még személyes tapaszatlatom RPI2-vel.
A fő problémám az hogy a videokat iszonyat lassan szaggatva játsza le Youtubon is ott ugye Flash Playert vagy HTML5-öt használ, de MPV vagy VLC player is ugyanez, egyedül az OMXPlayerben megy rendesen akadásmentesen ahogy kell.
Probáltam Firefoxban is Chromiumban is meg mondom több Playerrel is.Aztán felraktam a Raspbiant próbára, na az sokkal gyorsabb volt, ablakok nyíltak rendesen stb. kicsit fapados de jó!
Viszont a videókkal ugyanaz a helyzet ebben is!
Végül feltettem egy OpenElec-et ami viszont rettenetesen jól tolja, Youtube videonál 720p (Wifi) alig van processzor terhelés. Most tanácstalan vagyok hogy akkor más op rendszerben mi a nem jó?
http://kepfeltoltes.hu/view/151216/screenshot020_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/151216/screenshot008_www.kepfeltoltes.hu_.pngMert ahogy olvastam csak MPEG2 kód megvásárlásával használja a hardveres gyorsítást, akkor OpenElec is szoftveresen játsza ilyen könnyedén?
A lényeg amiért szenvednék a desktop környezettel hogy online sorozatokat szeretnék nézni magyar oldalról és magyar hanggal ezt pedi nem tudom OpenElec-ben mivel nincs alatta böngésző
Teljesen kezdő RPI2 felhasználóként nem tudom, valaki tapasztaltabb esetleg tudna tippet adni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Autós topik
- Jövedelem
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V903 - i7-14700KF - RTX 5070 -DDR5 32GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V101 - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V100 - i5-12400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- MSI Cubi NUC 1M-072BCZ - wifi6E - 16GB DDR5 / 500GB SSD Win11 Pro
- Gigabyte A520M K V2 + Ryzen 7 5700x + 32GB 3600MHZ Ram
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- PS Plus előfizetések
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest