- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Steam Deck
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darkmore
tag
Sziasztok, alábbi projekthez kérnék véleményt, mivel nagyon új vagyok a témában lehet benéztem valamit:
GameboyPi (már sokan csinálták), egy régi klasszikus gameboy burkolatba szeretnék beleszuszakolni egy komplett Rapsberry Pi A+, LCD-vel, aksival, mindennel együtt.
Alapszabály az lenne, hogy magához a Pi-hez semmit nem akarok forrasztani, hogy később másra is tudjam használni gányolás nélkül.
Van otthon egy extra Samsung Zoom aksim, amihez van egy töltőpanelem is, ha jól gondolom csak egy 5V booster kellene, hogy stabilan meglegyen az 5V. Talán ez megfelelne.
Hangot csak kivezetném a Gameboy füleskimenetéhez, csatlakozóval+kábel,
Irányításhoz, szétszednék egy ilyet és egyszerűen beledugnám a Pi USB-jébe. Ez lenne az egyetlen durva dolog szerintem, a gombokat belefaragni a gameboy burkolatba, az L+R gombot hátulra raknám az aksifedélhez.
Egy kb. 16Gb micro SD-re ráraknám a RetroPi és egyből az emulátorok bootolnának be.
Valahogy így raknám össze:
Micro USB töltőpanel --> aksi --> feszültség szabályzó --> Raspberry Pi +LCD +Controller +Audio
Ahogy néztem a méreteket bőven elférnék a gameboy burkolatban, egyenlőre csak füles hangkimenetet tervezek, de ahogy látom egy mini erősítő kb. 500Ft, azt is be lehetne kötni.
Ez így kb. 15.000Ft-ba kerülne, kb. annyiba mint egy PSP, amin szintén elfutna minden emulátor (sőt a PSX hardwaresen megy a PSP-én), de hát nem ez a lényeg!
Vélemények, tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Íme, a One UI 8.5 újításai
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Milyen autót vegyek?
- eBay
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Új DDR5 Gamer PC i5-12-14400F -ig/RTX 3080 10Gb + 12 Féle VGA/500Gb - 2Tb SSD/16-32Gb Ram 2-4Év Gar
- Intel Core i7 10700/RTX3060/16Gb ram/256Gb SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Új Gamer PC i7 12-14700KF-ig/RTX 3080 + 12 Féle VGA/500Gb - 2Tb SSD/16-32Gb DDR4/600-850W 2-4Év Gar
- Gamer PC - RTX 3070, Ryzen 5 5600X, 16gb RAM
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
- Apple iPhone 15 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB COUGAR GAMING MX330-G 500W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3543
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 Plus Chieftec 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest