- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Raspberry Pi
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Melyik tápegységet vegyem?
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darkmore
tag
Sziasztok, alábbi projekthez kérnék véleményt, mivel nagyon új vagyok a témában lehet benéztem valamit:
GameboyPi (már sokan csinálták), egy régi klasszikus gameboy burkolatba szeretnék beleszuszakolni egy komplett Rapsberry Pi A+, LCD-vel, aksival, mindennel együtt.
Alapszabály az lenne, hogy magához a Pi-hez semmit nem akarok forrasztani, hogy később másra is tudjam használni gányolás nélkül.
Van otthon egy extra Samsung Zoom aksim, amihez van egy töltőpanelem is, ha jól gondolom csak egy 5V booster kellene, hogy stabilan meglegyen az 5V. Talán ez megfelelne.
Hangot csak kivezetném a Gameboy füleskimenetéhez, csatlakozóval+kábel,
Irányításhoz, szétszednék egy ilyet és egyszerűen beledugnám a Pi USB-jébe. Ez lenne az egyetlen durva dolog szerintem, a gombokat belefaragni a gameboy burkolatba, az L+R gombot hátulra raknám az aksifedélhez.
Egy kb. 16Gb micro SD-re ráraknám a RetroPi és egyből az emulátorok bootolnának be.
Valahogy így raknám össze:
Micro USB töltőpanel --> aksi --> feszültség szabályzó --> Raspberry Pi +LCD +Controller +Audio
Ahogy néztem a méreteket bőven elférnék a gameboy burkolatban, egyenlőre csak füles hangkimenetet tervezek, de ahogy látom egy mini erősítő kb. 500Ft, azt is be lehetne kötni.
Ez így kb. 15.000Ft-ba kerülne, kb. annyiba mint egy PSP, amin szintén elfutna minden emulátor (sőt a PSX hardwaresen megy a PSP-én), de hát nem ez a lényeg!
Vélemények, tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Windows 11
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Háztartási gépek
- Futás, futópályák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Sony WH-720N aktív zajszűrős fejhallgató.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest