Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Négy nagy x86-os újítással készül a jövőre az AMD és az Intel
- Itt a Panther Lake és az Intel rendkívül sokat vár tőle!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- DUNE médialejátszók topicja
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Néhány tapasztalat tévézéssel kapcsolatban ARCH rendszer alól.
- tvheadend simán fordult
- a v4l driver frissítő script is lefut és fordul*, de nem tudja betölteni a dvb.t tuner driverét, valami nem jó fordításkor.
- rtl2832u driver fordítása sikerült*, és működik is
*(a kernel-headers-ből hiányzott egy mappa amit a debian-os kernel forrásból pótoltam)
- úgy láttam hogy af9015 chipsetet alapból támogatja a rajta lévő kernel (van modul)700MHz-es sebességnél egy SD csatorna streamelése 20%, a HD 30% körüli. Kódolt sd csatorna 30% prociterhelést okoz a rapsi-n. Viszont valami nem teljesen ok még, mert erndszeresen bekockásodik a kép. Alig foglal memóriát.
A teljesítmény még javulhat, mert ahogy láttam az arch rendszer armv5-re van fordítva, a boartd meg armv6-ot is tud.
Az 1A nokia töltőm nem elég a tunerhez, vibrál a ledje, le is dobja a linux ahogy felismeri. Egy nagyon gagyi saját tápos usb hub-ot kötöttem a tuner és a pi közé, így már megy... de okozhat problémát (asztali géppel is problémásan működik a hub).
Az it9135 chipsetes tunert lenne jó beüzemelni még, mert az keveset fogyaszt (nem melegszik) és valsz ahhoz nem kell aktív hub.DEBIAN rendszeren nem jutottam eddig. Ott olyan kernelt használnak amibe úgy láttam, hogy nincs belefordítva a dvb-t tuenrekhez szükséges támogatás. Fordítottam saját kernelt, ment is vele, de elbénáztam valamit és hiányzottak a media modulok. Azt hiszem, ha az arch-os kernel konfiggal fordítanék új kernelt, akkor talán az jó lenne debianra. Ez csak azért lenne jó, mert mindenféle újabb tunert is támogatna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Battlefield 6
- Tőzsde és gazdaság
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Váratlan kütyü hódít a nők körében
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 14600k, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Gamer PC - i7 10700K, RTX 3060ti és 16gb RAM + GARANCIA
- Eladó Apple iMac 16.2 21,5": Core i5 4-core 3,1GHz, 16GB RAM
- AMILYEN GAMER PC-t AKARSZ AZT ÉN ÁR ALATT ÖSSZERAKOM NEKED! TELEVAGYOK KOMPONENSEKKEL! ÍRJ BÁTRAN!
- Zotac Mini GAMER PC! i7-10700 / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
- Dell Precision 5560 i7-11850H FHD+ 100%sRGB 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3510
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest