- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3DMark (2013) eredmények
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
pechman8
tag
Nos beléptem a RAID-et használók táborába. Raid-0-t alakítottam ki 2 db 80GB-os Merevlemezből. (+1 40GB-os de ez nincs egybe fűzve, biztonsági lemez csak).A két HDD nem egyforma az egyik Samsung a másik Hitachi. Leírom a tapasztalataimat hátha jól jön valakinek.
Az alaplap kézikönyve szépen végigvisz a beállításokon. Először az Integrált Perifériáknál be kellett kapcsolni a RAID-et, majd reboot utána bemenni a RAID beállításokhoz (nálam Ctrl+f), ahol meg lehet adni hányas RAID és melyik merevlemezek vesznek részt a bulin. Itt láttam az első meglepetést, hogy a két lemez mérete nem teljesen egyforma. A hitachi 1 gb-al több. Na nem baj ugyis a kicsihez fog igazodni a nagyobb. Így is lett. Ekkor ért a másik meglepetés. Nevezetesen, én azt gondoltam, hogy összefűzve a két kb 80GB-os HDD-t 80GB-os RAID-0-t kapok. De nem így van. ezt rosszul tudtam. 80+80=160 RAID-0-ban is. Na ez jó hír.
OK, Win fel! Az OS, Windows7 64-bit angol. Telepítésnél szépen meglátta az egy darab cirka 160-as merevlemezt. Ekkor jött a következő meglepetés. Drivert akartam hozzá tenni de a Win nem hagyta. Na jó, gondoltam , hátha a win7-hez nem kell. Nem is kellett. Csont nélkül fel ment. Újraindítás és láss csodát minden OK! Nálam ilyen simán ment.Ennyit a telepítésről.
Néhány gondolat a sebességről.
A gépem hardverkiépítését mindenki megnézheti... Nem méricskéltem semmit. Nekem az a fontos, hogy érzetre gyorsabb legyen!!! Nos a Boot, szerintem nem gyorsabb. Kimérve biztosan az, de érzetre semmiképp. A "irodai" programok indulása működése (office, Corel) gyorsabb, határozottan gyors, pikk-pakk! A játék: Crysis WARS: Gyorsabb működés, kevesebb és apróbb lag. A pályák betöltődési ideje érzetre a felére csökkent. A legnagyobb pályák is roham léptekkel töltődnek. Játék közben nem érezhető semmilyen CPU plusz terhelés a Raid miatt. (emiatt aggódtam a legjobban. szerencsére nem kell.)Összegezve: Gyors a RAID-0. Mindenképpen megéri a kialakítás, ha valakinek nincs pénze SSD-re. Most már nem is akarok visszalépni a raid nélküli világba!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD SN850X 2TB Nvme SSD (garis 2028-ig)
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Update 06.11. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged