Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Csorbi

addikt

válasz Kvazár #5280 üzenetére

Tehát a lényeg, az alaplapom támogatja a riad5-öt, de arról nem tudok bootolni, mert az csak adat tárolásra van. Ezért terelődött a figyelem a SW raid5-re, mert hátha...

Na ezt most fejtsd ki bővebben :D Hogy érted azt, hogy alaplapi raid 5-ről nem tudsz bootolni? Ezt honnét veszed? Nekem intel ICH9R a déli hidam, azon van egy 3 lemezes raid 5, és azon van az oprendszer, meg minden, és még szép hogy arról bootolok!

Na ja, egy 9 éves szünetmentesben illene úgy 3 évente akkut cserélni, félévente ráengedni egy runtime tesztet, illetve figyelni azt is, hogy a teljesítménye elegendő-e még a gépedhez (manapság egy 700-as UPS azért szükséges)

Nem értem miért bonyolítod ennyire a dolgot: lemented a gépeden lévő cuccokat egy teljesen különálló, 5-ik lemezre (vagy kölcsönkérsz, vagy veszel egyet - utána eladod), majd fogod a 4 lemezed (ha raidben vannak, akkor előtte törlöd a raidet, hogy különállóak legyenek), és beállítod a raid vezérlő bios-ában a raid 5-öt és hozzáadod mind a 4 lemezt. Beállítod bootolhatónak ezt a raid tömböt (szintén ugyanott), majd restart és a win telepítőről bootolsz, és jöhet a telepítés, ezután visszarakhatod a lementett cuccaid és hátradőlve élvezheted az egészet.

Ja, és azt ne felejtsd el, hogy az op.rendszer hibáit (pl. rendszerösszeomlás, áramszünet utáni hibák, vírusfertőzés, stb) a raid 5 NEM FOGJA kiküszöbölni, erre, mint ahogy már írtam párszor, egy legalább napi szintű image alapú mentés a megoldás, vagyis ha összefossa magát a windows-od, arról a mentésről bármikor visszaállítható az előző napi állapot!

Új hozzászólás Aktív témák