Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kam1kaze
tag
Sziasztok,
Új gépet rakok össze és arra gondoltam, hogy RAID 1-et használnék, ha lehet egyáltalán úgy, ahogy elgondoltam. 15 éves alaplapom is tudja, de soha se foglalkoztam eddig vele, ezért ez a téma nekem új. Pár napja utána olvastam, meg itt is a hozzászólások egy jó részét, de nem találtam választ rá (lehet rosszul kerestem Google-be is).

Meg lehet azt oldani, hogy egy SSD-n lenne a rendszer, majd egy 3TB-os és 1TB-os HDD-n az adatok. A 3TB-ból 1TB lenne RAID 1-be (mert ugye a kisebb merevlemez mérete számít ilyenkor), ezen lennének az érzékenyebb adatok tükrözve és a maradék 2TB-on a nem annyira fontosak, ami tükrözés nélkül marad. Ez lehetséges, vagy az a maradék 2TB, teljesen láthatatlan és felhasználatlan marad?
Valószínű ez az alaplap lesz: GIGABYTE GA-Z270-HD3P
HDD-k ugyan olyan típusúak lennének, leszámítva a méretüket.Később lenne még egy 3TB-os HDD adatmentésre, de az csak a mentés idejére kerülne bele a gépbe.
Azért szeretném ezt így csinálni (ha működik egyáltalán), ha hónapokig nem mentek a pót 3TB-osra és elromlik a gépben lévő 3TB-os, akkor a fontos dolgok megmaradnak a tükrözött 1TB-os lemezen.
Lehet hülye kérdés, de számomra ez nem teljesen tiszta, hogy a nagyobb adattárolónak, a fennmaradt részével, lehet-e valamit kezdeni RAID 1 esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
- TP-LINK routerek
- Görögök buktatták le a Moto G67-et és a Moto G77-et
- Okos Otthon / Smart Home
- Kompakt vízhűtés
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Star Trek
- A legjobb INGYENES programok Windowsra!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem lát hasznot az AI-ból a cégvezetők többsége
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB LIAN LI LANCOOL 207 Digital 650W
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Lenovo Legion laptop 15.6 / i5-9300HF/8GB/1TB HDD + 512GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs