-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Kis útmutatást szeretnék kérni tőletek (remélem eltaláltam a topikot).
A problémám/történetem röviden:
A mostani cégnél ahol dolgozom a főnököm célul tűzött ki egy informatikai szoftver fejlesztést, aminek a 1,5 éves végkifejlete az lett, hogy a profi/nagy létszámú flottakezelő szoftverek "túl sokat" tudnak és drágák, így marad a házon belüli megoldás, ami jelen esetben az informatikusra, azaz rám hárul. (mert egy ITs az ugye mindenhez ért a hálózat kiépítésen át a szervereken keresztül a nyomdai anyagleadásig, plusz némi CMS ismeret ugyebár...)
Hozzávetőlegesen 6 éve dolgozom a cégnél, amióta a feladataim inkább a honlapok készítése/karbantartása, nyomdai anyagok, grafikák készítése, hardver/szoftver karbantartás/fejlesztés felé irányult, plusz a gépjárműveink szerviz/javításait menedzseltem, egyszóval a programozási tudásom eléggé megkopott, amit annak idején összeszedtem fiatalabb koromban (az is inkább pascal meg C volt, aztán kaptam még pár minimál adagot a főiskolán)
Szóval a program, lényege, röviden összefoglalva:
A meglévő autóparkunkban szereplő gépjárművek adatait kellene lekövetni, elsősorban az olajcseréket ( km vagy idő), forgalmi adatokat, műszaki érvényesség, kártörténet, felszereltség stb. Egyszóval egy kisebb adatbázis néhány adattal és lekérdezésekkel, időszakos riasztásokkal (szerviz esedékesség, műszaki, stb). Lehetőség szerint távoli eléréssel, irodán kívül és belülről is. (jelenleg üzemel egy micro-szerver a cégnél, így saját felhőből elérhetőek az benti adatok) Maga a felhasználói felület kinézete nem lényeges, sőt a spártaian egyszerű kezelőfelület inkább előny lenne.
A fenti rövid összefoglalás alapján tudnátok ajánlani nekem egy programozási nyelvet, ami hozzávetőlegesen gyorsan elsajátítható és talán viszonylag gyorsan megvalósítható egy ilyen program? (Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy 2 napos dolog, de nem is annak tervezem, viszont azt is tudom, hogy hosszútávon magammal b*szok ki, ha nem csinálok egy ilyen programot, mert a saját munkámat is jelentősen megkönnyítené)
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Okos Otthon / Smart Home
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Reklámblokkolók topikja
- Xbox tulajok OFF topicja
- Spórolós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Autós kamera eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest