Hirdetés
- Modding és elektronikai kérdések
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Jóárasított kézikonzollal tarolna jövőre a Lenovo
- Milyen notebookot vegyek?
- Hordozható PlayStation 5 bukkant fel a sufni ajtajában
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
Hasonló cipőben jártam én a 90-es évek első felében egy multi nagyvállalatnál. Akkoriban az IT részlegek nem a mai értelemben működtek a vállalatokon belül. Inkább számítóközpontok voltak valamilyen batch rendszerekkel. A PC-k tömeges megjelenésekor és elterjedésekor én lettem kijelölve informatikusnak (na jó, nem sértődtem ezen meg mert ez volt a hobbim is). Először csak a főnök meg az osztályvezetők kaptak gépeket (286, 386 sőt még XT-k is voltak) majd egyre több kezdett megjelenni. Magam építettem ki az első hálózatot is (nem kértek erre, azt sem tudták mi az, plusz pénzt sem kaptam érte, de mégis megérte). Az első hálózat még ARCNET volt, majd ETHERNET-té alakítottam koaxkábelen. Üzembe lett helyezve egy Netware szerver is amin először csak fájlkezelés ment, majd központi adatbázisszerver is futott rajta.
A szoftvereket akkortájt én készítettem. A cég folyamatai szerint voltak megtervezve, szakértők bevonásával úgy érzem valódi tervezéssel, a kornak megfelelő minőségi szoftverek keletkeztek, melyeket az ország többi telephelyén is használatban vettek (bár nem votl kötelező, lehetett papír alapon is dolgozni). Aztán a 90-es évek második felében a vállalat országos IT infrastruktúrával rendelkezett és elkezdődtek a szoftverek migrációi. Akkor már külső fejlesztő cégek kaptak megbízást, én pedig szakértői szerepeket, illetve a teszteléssel, bevezetéssel, kapcsolatos teendőket végeztem.Amiért mindezt leírom az az hogy rengeteget lehet tanulni, lehet megbecsülést, elismerést szerezni és úgy gondolom ha valaki kellően talpraesett és bátor, akkor igenis ilyen helyzeteket kihasználva saját lábra is állhat valamilyen vállalkozás formájában (tudom nem egyszerű).
Én csak bátorítalak hogy még akkor is ha anyagilag nem kifizetődő jelenleg a munka, és érzel affinitást a feladathoz (főleg úgy hogy saját munkádat egyszerűsíted vele), bátran vágj bele a szoftverfejlesztésbe, a papír alapú ügymenet elektronizálásába. Tanulni, tapasztalatot szerezni biztosan fogsz.
Találkoztam én is "tákolmányokkal" és az valóban gáz. Sajnos benne van a levegőben hogy helyi "olcsó" munkaerővel minőségi szoftvert készíttetni nem mindig sikerül. De igényes munkával, pici odafigyeléssel, nyitottsággal azt gondolom hogy igenis születhet minőségi szoftver házon belül. Persze ehhez megfelelő szaktudás, ismeret is szükséges, de egy jól motivált, megfelelő képességekkel rendelkező ember (ez lennél te) mindezt össze tudja szedni."Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
bucsupeti
senior tag
Igen. A 16. pont....
Ez csak egy alternatív javaslat akart lenni, de megcsinálható benne.
Ettől függetlenül én magam Java-ban csinálnám Hibernate-el, mivel úgy tűnik hogy a cégnek az első saját üzleti folyamatait támogató IT rendszerről van szó és ha megvalósul, akkor fognak igazán beindulni a felhasználók (és a főnök) fantáziája, hogy jó lenne ha ezt, meg azt tudná stb. A továbbfejleszthetőség szempontjából választanám a Javát. A Drupal ilyenkor már problémás lehet és szerintem a PHP is....
[ Szerkesztve ]
"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
DopeBob
addikt
Hát, ha rendelkeztek vele, én így első az MS Access-t mondanám, viszonylag egyszerű benne ilyeneket csinálni adatbázis + rá űrlapok adatfelvitelhez/módosításhoz, illetve jelentéseket is könnyen lehet vele csinálni. Nem esküszöm meg rá de valami hasonló demo adatbázisa mintha lenne is (valami eszköz nyilvántartó) Hányan használnák egyébként?
[ Szerkesztve ]
MZ/X
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen autót vegyek?
- Modding és elektronikai kérdések
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest