-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano #7717 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy a főnököt elég jól sikerült leírnod, bár azért legalább nem tart minimálbéren. (Az összes főiskolás évfolyamtársamnál jobban keresek, már akikkel tartom a kapcsolatot. Közel nem egy "képviselői" fizetés, de éhen nem halok). Viszont jó hazai mikróvállalkozáshoz hűen a munkaköri leírások közel sem fedik a valóságot, épp ezért nem is tudok igazán kapálózni, plusz nincs jelenleg másik állás alternatíva. Illetve, mint írtam, hosszabb távon a saját életemet könnyíteném meg vele. A túlórát hagyjuk, az sose volt létező fogalom és szerintem sose lesz, nem érthető fogalom.
Az egyéb költségbe még talán belemenne, de szerintem abból se vennék házat...
On: Így van, a program nem egy többezres flottát kell, hogy lekövessen, arra vannak programok, de mint mondtam drága és eszméletlen sok a felesleg benne (legutóbb a T-online flottájának fejlesztett szoftvert kínálták eladadásra, de még az is sokkal többet tud, mint ami nekünk kéne, viszont nem mindent, ami kéne). A cég jelenleg is működik, csak excel + papír alapon, ami nem minden kényelmi funkciót lát el, plusz a papírnál ugye nem működik a Ctrl+F. Az általam elképzelt rendszer nem túl bonyolult, viszont a cégre szabott megoldások vannak benne. Ezért is kérdeztem, hogy a lentebbi leírás alapján miben lehetne egyszerűen elkészíteni.
A tatár nem hajt, ráérős a dolog, csak valahol szeretném elkezdeni, illetve felmérni a dolgot, hogy egyáltalán képes vagyok-e rá, illetve megéri-e a befektetett időmet.
-
válasz
martonx #7708 üzenetére
Webes felület se lenne hátrány, talán még könnyebbé tenné az irodán kívüli használatot. ASP.NETben esetleg - idővel az alapok után - lehet olyan funkciókat is betenni, mint pl: autó kártörténet képekkel, bizonyos fileok csatolása egy adott autóhoz (pdf, jpg), stb?
Mennyire bonyolult nyelv az ASP.net? ( Mondjuk számomra. Viszonyításképpen: régen a pascal-t imádtam, a C-vel is elvoltam, html/ kevés php nem riaszt el. Negatív példa a Perl-t, amikor tanultam egy szemeszteren át, akkor megfontoltam, hogy tökön szúrom magam és elvonulok valami zárdába inkább)
-
válasz
DopeBob #7706 üzenetére
6 fő a létszám, ebből 5 fő használná (meg egy az Ügyvezető, de Ő szerintem max az elején nézné meg, aztán annyi). Ms Access most nincsen, az új gépekre csak sima Home & Business lett vásárolva, abból kimaradt. Gondolom a lekérdezésekhez is kellene Access, ugye? (Az én gépemre még nem lett megvéve, ha elég lenne egy Access az elkészítéshez, akkor nekem a Professional változatot venném meg)
-
Sziasztok!
Kis útmutatást szeretnék kérni tőletek (remélem eltaláltam a topikot).
A problémám/történetem röviden:
A mostani cégnél ahol dolgozom a főnököm célul tűzött ki egy informatikai szoftver fejlesztést, aminek a 1,5 éves végkifejlete az lett, hogy a profi/nagy létszámú flottakezelő szoftverek "túl sokat" tudnak és drágák, így marad a házon belüli megoldás, ami jelen esetben az informatikusra, azaz rám hárul. (mert egy ITs az ugye mindenhez ért a hálózat kiépítésen át a szervereken keresztül a nyomdai anyagleadásig, plusz némi CMS ismeret ugyebár...)
Hozzávetőlegesen 6 éve dolgozom a cégnél, amióta a feladataim inkább a honlapok készítése/karbantartása, nyomdai anyagok, grafikák készítése, hardver/szoftver karbantartás/fejlesztés felé irányult, plusz a gépjárműveink szerviz/javításait menedzseltem, egyszóval a programozási tudásom eléggé megkopott, amit annak idején összeszedtem fiatalabb koromban (az is inkább pascal meg C volt, aztán kaptam még pár minimál adagot a főiskolán)
Szóval a program, lényege, röviden összefoglalva:
A meglévő autóparkunkban szereplő gépjárművek adatait kellene lekövetni, elsősorban az olajcseréket ( km vagy idő), forgalmi adatokat, műszaki érvényesség, kártörténet, felszereltség stb. Egyszóval egy kisebb adatbázis néhány adattal és lekérdezésekkel, időszakos riasztásokkal (szerviz esedékesség, műszaki, stb). Lehetőség szerint távoli eléréssel, irodán kívül és belülről is. (jelenleg üzemel egy micro-szerver a cégnél, így saját felhőből elérhetőek az benti adatok) Maga a felhasználói felület kinézete nem lényeges, sőt a spártaian egyszerű kezelőfelület inkább előny lenne.
A fenti rövid összefoglalás alapján tudnátok ajánlani nekem egy programozási nyelvet, ami hozzávetőlegesen gyorsan elsajátítható és talán viszonylag gyorsan megvalósítható egy ilyen program? (Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy 2 napos dolog, de nem is annak tervezem, viszont azt is tudom, hogy hosszútávon magammal b*szok ki, ha nem csinálok egy ilyen programot, mert a saját munkámat is jelentősen megkönnyítené)
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- RTX 4090, I9-14990 PC Eladó!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest