- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Acer notebook topic
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
j0k3r!
őstag
válasz
beleszólok #8299 üzenetére
Nem ismerem MonoDevelop-ot, de Visual Studio is ugyanezt csinálja a File -> New Project-nél. A felső mappa a Solution-nek, az alatta levő pedig a Project-nek van létrehozva. (habár Visual Studio-ban van egy checkbox erre, hogy "Create directory for solution")
-
j0k3r!
őstag
válasz
#51177472 #7621 üzenetére
hello!
mutass legyszives valami kodot. egyebkent nem lehet, hogy minden egyes "oldal valtaskor" uj viewcontroller, es uj controllok jonnek letre? illetve a menteses kodra is kivancsi lennek.
"Szóval, azt mire irom rá, hogy oldalváltások után is megmaradjanak az adatok?" - ez attol fugg, hogy mit szeretnel tarolni. lehet menteni adatbazisba (core data), file-ba, keychain-be, userdefaults-ba, stb.
-
j0k3r!
őstag
válasz
bambano #7321 üzenetére
persze, minden lehetseges. viszont, ha egy ugyfeleket csalogato marketing szoveget keptelenek normalisan leirni, akkor mit varhatsz a kepzestol? mellesleg 2 ev alatt ennyi technologiat meg minimalis szinten sem lehet megismerni, ergo ez valami okj-s verpistike nevelde.
(#7320) bigbuda - engem hacsaknem lonenek le afrikai vadaszok egy altatolovedekkel, majd szigeteloszalagoznanak hozza egy szekhez, biztosan nem ulnek be egy ilyen kepzesre, szoval tovabbra is az otthoni tanulast ajanlanam.
-
-
j0k3r!
őstag
elso ranezesre:
- felejtsd el az ilyen getValami jellegu dolgokat, a property get{} reszeben implementald az esetleges hibakezelo logikat (vagy private fuggvenyben, ha tobb helyen kell)
- ha mar exceptiont dobsz, akkor hasznalj try-catch blokkot
- az ilyen "m" es "f" jellegu dolgok helyett hasznalhatsz felsorolastipust (enum), csak ezekkel ovatosan kell banni
- az ilyen nev1, nev2, t, gy helyett hasznalj normalis valtozoneveket
- c#-ban osztaly, property neve altalaban pascalcase
- valtozok beolvasasanal, hasznalj tryparse fuggvenyeket (peldaul amikor stringbol intet varazsolsz)most igy hirtelen ennyi, ha valamit kihagytam majd megirjak masok, ezek alapjan szerintem mar el lehet indulni
-
j0k3r!
őstag
"Ezek legtöbbje egyetemi iromány és ezeket tartod hibásnak?! Hát nem is tudom" - az ilyen iromanyok nagyresze hulladek, keves tanar veszi a faradsagot ujat irni minden evben, ezert 5-10 evvel ezelotti diakbol tartanak eloadasokat sokszor, sajnos.
1 perc alatt 3 konybe belepillantva:
"Az egyik a régi, de stabilabb és elterjedtebb változat. Ez a PHP3. Az újabb, több lehetőséggel rendelkező változat a
PHP4.""<BODY bgcolor="#FF01DC" background="hatter.jpg">"
"Tanuljunk PHP-ül
(Fejlesztés alatt)
Fábián Zoltán
2001-2004 "ezek olyan szinten elavult dolgok, hogy ha veletlen valaki ezekbol kezd el tanulni, akkor ketszer annyi ideje ramegy, hogy utana a sok baromsagot, rossz szokast elfelejtesse magaval. sajnos az informatika ilyen, par ev alatt olyan szinten megfordulhatnak a dolgot, hogy az ilyen konyvek siman mehetnek a kukaba.
egyebkent, ha normalis, "up-to-date" dolgot linkelsz, akkor senki sem fog szolni erte, ebben biztos lehetsz. ha a webes konyveket le akarod cserelni, akkor ajanlom, hogy ezekre keress ra: html5, css3, php 5.x, esetleg asp.net, asp.net mvc
-
j0k3r!
őstag
válasz
Brown ügynök #5608 üzenetére
"Most már csak azt nem értem, hogy néhány oldalnál miért lehet mégis megnézni a képet, ha linkelem?"
ugy, hogy nem minden oldal tiltja a hotlinkelest, ergo nem nezi a referert
"Mire jó ha figyeljük a referer-t?"
a linkelt cikkben is bennevan, de a lenyeg, hogy server eroforrast takaritunk meg vele.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Brown ügynök #5600 üzenetére
referer hianya esetleg
-
j0k3r!
őstag
-
j0k3r!
őstag
ertem. Jim Tonic es hunfatal koszonom a segitseget.
-
j0k3r!
őstag
hello!
nem teljesen programozassal kapcsolatos a problemam, de mivel a netbeans topic halott, vs meg nincs is, ezert gondoltam megprobalom itt. na szoval a problemam az, hogy adott 2 ide: netbeans 7.0.1 es visual studio 2010, valamint van egy mar jol bevalt font kodolashoz: consolas. a problemam az, hogy ugyanaz a font netbeansben gusztustalanul mutat, vs alatt pedig jo.
vs
netbeans
a kerdesem az, hogy van-e valakinek otlete, hogy mi lehet a gond, es hogyan lehetne orvosolni?
elore is koszonom a segitseget. -
j0k3r!
őstag
válasz
Sk8erPeter #5101 üzenetére
<off> amargo alairasa : ) </off>
-
j0k3r!
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #4975 üzenetére
visual studio lesz az, amit te keresel. + [link]
-
j0k3r!
őstag
hello!
olyan kerdesem lenne, hogy erdemes-e belemelyedni a wpf/xaml temaba, vagy inkabb a console app/winformos resz megy inkabb? (tudom, reszben feladatfuggo, de arra vagyok kivancsi mennyire hasznaljak a gyakorlatban a wpf-et)
-
j0k3r!
őstag
válasz
csucsbicep #4826 üzenetére
windowsos verzioju linux? wtf? itt van 2 opcio:
1. vmware
2. linux live cd -
j0k3r!
őstag
válasz
dudika10 #4685 üzenetére
hello!
szerintem ehhez nem kell kulon progi, oprendszer szinten le lehet tiltani valoszinuleg.
itt kerdezd meg: win 7 topic
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Venture Electronics VE RunAbout RA 2B-FE Amplifier
- Venture Electronics VE RunAbout RA 2B-FE Amplifier
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest