- HDD probléma (nem adatmentés)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
No hát ha tisztában vagy mindennel, akkor létrehozol egy saját form típust a form ősosztályból származtatva, kibővítve azzal a "feltéttel"
, ami kell neked (célszerű ezt a klikk-klikk módon megtenni (projekt / add windows form )). A fő formban példányosítasz, és meghívod a kívánt eseményből a példány show vagy showdialog metódusát attól függően hogy modális vagy nem modális formot szeretnél.
-
csaboo
tag
válasz
Lortech #2998 üzenetére
Amiket felsoroltál, abból egyedül a modális, nem modális ami nem ismerős, a többivel azért úgyahogy tisztában vagyok. Azt természtesen nem gondoltam, hogy a formozás kezdő témakör, viszont minél hamarabb meg kell vele barátkoznom, mert az idő sürget, hogy finoman fogalmazzak...Konkrétum egyenlőre nem nagyon van, most ott tartok, hogy próbálgatom a dolgokat, keresem a megoldást olyan feladatokra, amiket tudom, hogy meg kell majd valósítani. Pl.: egy jelszavas beléptető form, itt valahogy meg kell majd oldani a jogosult felhasználók eltárolását, belépését, aztán egy fő form, melyből további két form legyen közvetlenül elérhető (3 funkciót valósítana meg a progi), stb, stb.
-
Lortech
addikt
Windows forms egyáltalán nem a kezdőknek való, triviális témakör. Csak sokan hajlamosak ezt gondolni a klikk - klikk form tervező és a property ablak nyújtotta könnyedség miatt. Ehhez tudnod kellene a c# oop-t, osztályokat, hatókört, élettartamot, eseménykezelőket, modális - nem modális formokat, hogy meg is értsd, ne csak működjön valami, azt' jóvan.
Amúgy ha leírod, meddig jutottál és hol akadtál el, akkor írok neked kódot.
(pl megvan-e már a másik form típusod, hozzáadtad-e a solutionhöz stb.) -
csaboo
tag
válasz
kicsitomi88 #2993 üzenetére
Elméleti alapom van Pascal-ban, C-ben, C++-ban, C#-ban is (tanulom már ezeket egyetemen pár éve) inkább a gyakorlati tudásom az, ami marhára nagyon hiányos, hát sajnos ez van. Egyetemen is csak az elméletet vágják belénk sajna, a gyakorlati rész hanyagolva van, és ilyenkor ütközik ez ki keményen, amikor élesben csinálnom kéne vmit, ahol tényleg a tapasztalat kéne, ami csak gyakorlat útján szerezhető meg (ezért gyakorlok most sokat, meg kérdezősködök
)
-
csaboo
tag
Most például csupán annyit szeretnék megoldani, hogy egy adott formon lévő gomb megnyomására felugorjon egy másik, már kész form. Szóval gondolom a button Click eseményébe kéne ezt beleszúrni,, de vhogy sehol sem találom az erre használható metódust...tudom valószínűleg bénán is keresem, de ez tényleg elég "triviális", alap dolog lenne a progi működése szempontjából. Szóval erre dobnátok nekem egy kis kódot, amivel ez megoldható (biztos egyszerű, csakhát nem tudom). Köszi.
-
sonar
addikt
Sziasztok
Jól használható Winapi leírást merre találok? Elkezdtem googlizni, de nem nagyon találtam használhatót
Ezt szeretném megérteni:Public Declare Sub CopyMemory Lib "kernel32" Alias "RtlMoveMemory" (Destination As Any, Source As Any, ByVal Length As Long)
Public Declare Function GetKeyState Lib "user32" (ByVal nVirtKey As Long) As Integer
Public Declare Function SetWindowsHookEx Lib "user32" Alias "SetWindowsHookExA" (ByVal idHook As Long, ByVal lpfn As Long, ByVal hmod As Long, ByVal dwThreadId As Long) As Long
Public Declare Function CallNextHookEx Lib "user32" (ByVal hHook As Long, ByVal nCode As Long, ByVal wParam As Long, lParam As Any) As Long
Public Declare Function UnhookWindowsHookEx Lib "user32" (ByVal hHook As Long) As Long -
kicsitomi88
őstag
-
csaboo
tag
válasz
kicsitomi88 #2991 üzenetére
Ezt természetesen értem, és elfogadom kedves Tamás, egy a bökkenő: annak ellenére, hogy kábé 3 féle C# könyv van itt a gépemen, vannak dolgok, amik bizony egyikben sincsnek leírva, pedig sztem elég triviálisak (ezért is bosszantó, hogy nem tudok haladni velük). Nehéz úgy keresni vmit (pl. Goggle-ban, msdn doksiban), hogy nem igazán tudod mit is akarsz keresni, csak a problémát ismered, ezért lenne jó egy olyan ember, aki személyesen, közvetlenebbül tud ilyesmire válaszolni, persze ehhez nem kevés szakértelem szükséges...Ami a könyvkinyitást illeti rajta vagyok az ügyön, de addig is szeretnék rájönni dolgokra, esetleg megtudni másoktól, pont ezért írtam ide, amit írtam. Ezt most nagyonmegmagyarázó hsznek szántam.
-
kicsitomi88
őstag
Én a Google Józsival szoktam beszélgetni. Ő mindig fent van és nem egy hulyegyerek. Ha o sem tudja akkor meg forum. Ha tul sokszor forumozni jovok akkor altalaban rajovok, hogy ki kene nyitnom egy konyvet es elkezdeni elolrol olvasni. Ezt most konstruktív hsznek szantam.
-
csaboo
tag
Üdv!
Keresnék egy olyan emberkét, aki tudna nekem segíteni visual studio C# programozásban, alkalmazás fejlesztésben. Legjobban talán egy msn címnek örülnék, jöhet privátba is. Előre is köszi!!! (Elég kezdő vagyok még, szóval biztos lesz pár láma kérdésem...
)
csaboo
-
PazsitZ
addikt
válasz
C in LINUX #2986 üzenetére
Jó feladat. Anno én még pascalban kaptam ezt.
Nekem az egyik irányba alakítás (már nem emlékszem melyik) valamiért elakadt 10.000 felett, a hibát nem találtam meg, de azért kaptam rá pontot
.
-
kicsitomi88
őstag
válasz
C in LINUX #2986 üzenetére
Na, egy SZTE hallgató. Hol akadtál el? Ha sehol akkor menjel inkabb kapalni.
Egy csoporttars
-
C in LINUX
csendes tag
-
xlalix
tag
#include<stdio.h>
int main()
{
printf ("szöveg\n");
getch();
}a conio.h-t hasznalom?nem nagyon értem..
-
doc
nagyúr
vmiért lefagy a programod.
szerintem másold be ide azt a "faszíró" programot ami fagyMOD: a conio.h mellőzését javaslom, én még nem éreztem szükségét
esetleg ha szöveges módban akarsz egyszerűen "szép" felületet csinálni, akkor jól jöhet de mindenre van több platformon is elérhető megoldás
persze ha csak dos/windowsban gondolkodsz, nem feltétlenül probléma, de én is sok év után jutottam el oda hogy több platformon is működnie kell a programjaimnak, úgyhogy jól jársz ha előre tervezel -
xlalix
tag
na tegnap este probalkoztam de nem sikerült egy egyszerű szöveget sem kiiratnom....mi lehet a problema?sztem a gépemmel van vmi baj mert amikor le akarom futtatni ezt a képet adja:[link]
valami javaslat? -
xlalix
tag
thx mki
-
xlalix
tag
ki mki!Most kezdek programozni c-ben de már az elején elakadtam...A dev c++ használom és amikor lefuttatnám a programot egy másodpercre bevillan aztán eltűnik....Valami javaslat?
előre is köszi -
doc
nagyúr
válasz
kicsitomi88 #2972 üzenetére
Informatikában, ahol a pontosság és a pontos megfogalmazás kiemelten fontos dolog nem mindegy, hogy BIOSt másolok, vagy CMOSt
jogos, nem is vitattam hogy félrefogalmaztaminkabb beszeljen valaki ilyen stílusban, minthogy olyan "hibát" vétsen mint te
ezzel viszont a legkevésbé sem értek egyet
miért lett volna olyan nehéz azt leírni, hogy "biztos vagy benne hogy nem írtál hülyeséget, nem CMOS az a BIOS?"
erre az lett volna a válaszom hogy tényleg, de sügér vagyok, természetesen CMOS
és kész.
miért nem lehet a másik hibájára kultúráltan rámutatni, miért kell egyből lófaszozni, meg látatlanban mindenféle hülyének elmondani a másikat?
de tudod, ha neki ennyi öröm jut az életben, akkor hadd csinálja... -
doc
nagyúr
válasz
kicsitomi88 #2975 üzenetére
elfelejtetted lezárni az irony taget
-
kicsitomi88
őstag
-
K.O
csendes tag
sziasztok azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehet feltörni egy sima windows rendszergazdai jelszót mert csak ugy simán kitalálni már próbáltam de nem jött be ( e téren elég kezdő vok) és még a legegyszerűbb progit se tom telepíteni engedély nélkül segítsetek please, de ha választ irtok magyarul lécce mer a programozó nyelv nekem pont annyira érthető mint a kínai. előre is kössz!
-
@Pirate@
tag
sziasztok!!!
segítségre lenne szükségem... még pedig pro log ból (mesterséges intellegencia) :p
zh íráshoz kellenne segitség
anyagiak megoldhatók!!! tanulnék rá de sajna nem izlik ez a nyelv nekem... :S
ftp én keresztül mehetne a zh írás!
részletek késöbb aki bewállalja...
köszönöm... -
kicsitomi88
őstag
Rover623, nagyon hasonlít a stílusod egy Prog.Hu-s emberkéére...
A "vitához": Szakmailag Rover623 elmondta a dolgokat. Informatikában, ahol a pontosság és a pontos megfogalmazás kiemelten fontos dolog nem mindegy, hogy BIOSt másolok, vagy CMOSt. Azt, hogy ezen tévedésre milyen stílusban reagál az már mástészta.
doc: no war, de inkabb beszeljen valaki ilyen stílusban, minthogy olyan "hibát" vétsen mint te. Mint szakmabeli beláthatod. -
Rover623
félisten
na mind1, csak az esik rosszul, hogy egy ilyen, szerintem színvonalas és jó hangulatú fórumon látom ezt a pcforum.hu stílust...
Nekem pedig az esik rosszul, hogy egy ilyen, szerintem színvonalas és jó hangulatú szakmai fórumon szakmai igénytelenséggel, slendriánsággal, hőzöngéssel találkozom.
-
doc
nagyúr
másik topicban összefutottam vele, ott éppen másnak játszotta a nagyfiút...
na mind1, csak az esik rosszul, hogy egy ilyen, szerintem színvonalas és jó hangulatú fórumon látom ezt a pcforum.hu stílust...
de szerintem hagyjuk a boxot, térjünk vissza a programozáshoz
főleg hogy úgy tűnik, megmenekültem a flash9-tőlegy időre -
doc
nagyúr
válasz
Rover623 #2967 üzenetére
te meg nagyképű vagy meg agresszív
abban igazad van, hogy valóban nem a BIOS-t mentettem le, hanem a CMOS-t, de egyrészt szerintem egyértelmű volt hogy arról beszélek, másrészt meg ha egy nem-programozónak azt mondod hogy CMOS, valószínűleg fingja sem lesz hogy mi az, míg a BIOSról talán lesz halvány sejtése, és nem a biológiaóra ugrik be neki elsőre
azért meg légy szíves ne basszál le, hogy 10 év után nem tolom séróból az összes portota lényeg, hogy amivel kapcsolatban a programot megemlítettem, és amit állítottam róla, nevezetesen hogy jelszót tud törölni úgy, hogy utána nincs nyoma annak hogy bárki is hozzányúlt a géphez, tudja. akkor meg mi a jó büdös francot pattogsz???
osztod itt az észt, meg nagyképűsködsz, minden kis sz@rba belekötsz, ahelyett hogy értelmeznéd amit más ír...
a programozói tudásomról alkotott véleményed meg nem érdekel, a lényeg hogy mások, akik pénzt adnak érte meg vannak vele elégedve
rendszerprogramozással meg még a DOS korban foglalkoztam, akkor sem sokat, mivel különösebben nem érdekelt, nem is akarok hozzá túlzottan érteni. mondjuk nem is állítottam hogy olyan nagy spíler lennék
-
Rover623
félisten
ez mostanra kb. annyira látszik, hogy fat16-os partíción tud vinyószektorokat kezelni, mbr-t, bootsectort meg megadott sectorokat, hexdumpolni, stb.
BIOS-t "menteni" meg nem...Még egyszer mondom: BIOS-t tutira nem mentettél le és nem töröltél belőle jelszót...!!!
A programban szerencsére nyoma sincs ilyesminek...egy világ omlott volna össze bennem ha a felsorolásba téged is bele kellett volna vennem...
A CMOS-t írtad/olvastad, MERT A JELSZÓ OTT VAN TÁROLVA...!!!
De azt sem a 40-es porton (egyébként is, milyen programozó az olyan aki egy I/O port címét decimális alakban vagy a számrendszer feltüntetése nélkül adja meg?) keresztül érted el, mert a 40h (0x40) port a PIT, a decimális 40 pedig a legtöbb PC-n használaton kívül volt, kivéve néhány Opti chipsetes alaplapot...
A CMOS-t a 70h-71h (0x70-0x71) portokon keresztül lehet birizgálni...Lehet hogy programozó vagy, de a rosszabbik fajtából...
A rendszerprogramozáshoz lammer voltál és az is maradsz... -
doc
nagyúr
válasz
kicsitomi88 #2965 üzenetére
otthon vhol tuti megvan, ha el nem felejtem megkeresem, aztán GPL licence mellett felszabadítom
mondjuk ismerve akkori programozási stílusomat, büszke biztos nem leszek rá, de ti akartátok
amúgy mellékesen jegyzem meg hogy először DOS alatti hosszú file-nevet is ismerő másolóprogginak indult, aztán rendesen elfajzott (erre volt igény...). ez mostanra kb. annyira látszik, hogy fat16-os partíción tud vinyószektorokat kezelni, mbr-t, bootsectort meg megadott sectorokat, hexdumpolni, stb. -
doc
nagyúr
válasz
Rover623 #2955 üzenetére
most először írok ilyet PH-n a jópár éves működésem alatt, de te egy Qrva nagy seggfej vagy
1.igaz, én nem 25, csak 15 éve programozok, de nem tudom minden 10+ éves programomról hogy milyen nyelven készültek. főleg, hogy kb. abban az időszakban szoktam át pascalról C-re.
2. remélem van még szabad ujj a kezeden, vagy ha nincs, vond be a másikat is...
3. ki mondta hogy a lementett biosból töröltem a jelszót? meg annak egyébként sem lenne sok értelme. a jelszó törlése pedig a legegyszerűbb, semmit nem kell azonosítani, bár próbáltam megtalálni a megfelelő helyeket a mentésben, de túl sokban különböztek az egyes biosok - így a legegyszerűbb, de tutibiztos megoldást választottam...
egyébként a cumó itt van: djinn
MOD: nem volt semmilyen BIOS.H, közvetlen olvasással/írással csináltam, így 10 év után a 40-es port rémlik, de lehet hogy nagyon keverem valamivel
-
Rover623
félisten
válasz
kicsitomi88 #2956 üzenetére
-
sghc_toma
senior tag
megpróbálod megnyitni a file-t olvasásra fopen-nel, ha a visszatérési érték NULL, akkor nincs file (*), ha nem NULL, akkor van.. ezt bele egy ciklusba, és minden iterációnál vársz x másodpercet..
(*) illetve nem tuti, hogy azért nem sikerült az fopen, mert nincs meg a file, de ettől függetlenül szerintem ez egy egész jó módszer....
-
camino
tag
válasz
kicsitomi88 #2958 üzenetére
Jó, csak hogy ahhoz nem értek
C-hez is csak konyítok valamit, de lehet, h megtaláltam a nekem való függvényt: FileSearch() vajon ez kell nekem?
-
camino
tag
Üdv, emberek! C-ben hogyan lehetne megoldani, hogy van egy mappa, amit mondjuk percenként ellenőriz a program, hogy van-e benne egy adott nevű fájl, és ha van, akkor mondjuk kiír valamit. Kösz a segítséget! Lehet, hogy egyszerű, de még nem találtam rá semmit....
-
Rover623
félisten
Már mondtam: lószart írtál te olyat...
1. 25 éve programozok...ha megkérdeznek, írtam-e x. vagy y. progit/szubrutint/stb, a mai napig meg tudom mondani hogy igen vagy sem...és azt is hogy milyen nyelven írtam...az elvével együtt...
2. a BIOS-t tutira nem mentetted le...az egy kezemen meg tudom számolni, hány ember fért hozzá a BIOS-hoz DOS alatt...a világon! És még ők sem mindegyikhez...
3. a BIOS-t hiába mentetted le, abból ugyan nem törölted a jelszót, mert semmi köze hozzá! A CMOS memóriában van tárolva, kódolva...gyártónként más helyen, más hosszban, más kódolással.
A CMOS-ból a jelszóvédelem törlése amúgy "egyszerű" dolog...csak be kell azonosítani a BIOS jellegét és tudni kell, melyik flag-et kell törölni...általában egyetlen bitet kell arréblökni...csak tudni kell melyiket.
Egy egyszerű törlőprogi főprogramja pld. így nézett ki...pont 10 évvel ezelőtt, tehát akkor amikor állítólag te is ilyet írtál...Program ClrPswd;
{$M 8192,16384,65536}
Uses
CRT,
CMOS,
CMOSUtil,
Azonosit;Const
CopyRight = 'BIOS (AMI/AWARD/PS2/PHOENIX) password cleaner V1.02 Agis(C) 1997';Var
Helye,
Maszk : Byte;
BeginHighVideo;
WriteLn (Copyright);
LowVideo;
WriteLn;Helye := 0;
Case BIOSTyp Of
bAwardOld.. { a teljesen régi ‚és a 4.50 }
{bAward,} { 4.50G }
bAwardNew: { 4.50G 11/23/94 ‚és utána }
Begin
Helye := $11;
Maszk := $FD;
If (BIOSTyp > bAwardOld) Then Begin
WriteCMOSWithCRC ($4F, (ReadCMOS ($4F) And $FE) );
End; {}
End; {Award}
bAMI: { a "sima" AMI BIOS }
{bAMINew:} { a "szines" AMI Hi-Flex BIOS }
{lehet hogy ezt is itt kell ?}
Begin
Helye := $34;
Maszk := $3F;
End; {AMI}
bAMINew.. { a "szines" AMI Hi-Flex BIOS }
{bAMIEXTRA,} { a "zöld" AMI ‚és az AMI WINBIOS }
bAMIWIN4: { a 4 HDD-s AMI WINBIOS }
Begin
Helye := $37;
Maszk := $8F;
WriteCMOSWithCRC($67, (ReadCMOS ($67) And $0F));
End; {uj AMI}
bPS2:
Begin
Helye := $13;
Maszk := $FC;
End; {PS2}
bPhoenix:
Begin
For Maszk := $2A to $2C do WriteCMOSWithCRC(Maszk,$00);
Helye := $55;
Maszk := $FE;
End; {Phoenix}
Else Begin
HighVideo;
WriteLn ('Sajnálom, ezt BIOS-t nem ismeri a program !');
LowVideo;
Exit;
End; {ha nem kezelt BIOS}
End; {case}If (Helye <> 0) Then begin
WriteCMOSWithCRC (Helye, (ReadCMOS (Helye) And Maszk) );
End;{if}Write ('A BIOS jelszóvédelem ');
HighVideo;
Write ('ki');
LowVideo;
WriteLn (' van kapcsolva !');End.
Szóval a hamukálást hagyjuk más fórumokra...ez itt egy programozás topic, nem mesedélután...
P.S.:
A lényeg (a BIOS pontos beazonosítása) egyébként az "Azonosit" unitban van...alig ezer sor... -
doc
nagyúr
válasz
kicsitomi88 #2953 üzenetére
asszem C-ben, de ez már majdnem 10 éve volt, nem nagyno emlékszem
-
doc
nagyúr
válasz
kicsitomi88 #2950 üzenetére
ez komoly volt
-
szkorhetz
őstag
valaki helpeljen!!!!!
LE van tiltva az alaplapom biosból kóddal.
tud valaki mondani valami programot amivel xp alól ki lehet kódolni a programot. nem akarom a kódot megszüntetni csak azt hogy én is tudjam.
pls help. intel lapom van. -
Gergello
addikt
Azt hiszem itt láttam egy linket amin rendező algoritmusok hatékonyságát mutatja be. Ugyanazt a sorozatot hány lépésből tudta rendezni? Esetleg tud mutatni valaki ilyen oldalt. Tudom futatthatnám én is egyesével, de nincs annyi időm
-
peetside
csendes tag
Hali!
hogy lehet sorok elé számozást kiírni?
tehát van egy-egy for ciklus és azt akarom h az elé (sorokba téve) a számokat írja ki...
(előző feladatomhoz kapcs.)mert nálam átdobja..
tehát jönnek a számok mindegyik új sorba, de a "sakktáblát" átdobja a számok után.
thx -
nemi
tag
válasz
kicsitomi88 #2932 üzenetére
Én a boltban vásároltból tanulok
-
sghc_toma
senior tag
válasz
kicsitomi88 #2934 üzenetére
rtfhsz#2928
-
válasz
Rover623 #2937 üzenetére
Nos, az újítás miatt kérdeztem... igenis tudok mindent a PH!ról, használom a forúmot, és az apróhirdetéseket is. Egy kérdés volt, mert nem találtam, nem tudom miért nem lehet normálisan válaszolni, meg itt istenemezni
Nem gondolom hogy ez szégyen. A szint az látom megvan!!
-
Sziasztok!
Biztos nem ide kellene írnom a kérdésem de most már mindegyTegnag még ha bejelentkeztem a PH!-ra az oldal jobb részén ott voltak az apróhirdetéseim de most nincsenek ott!Hova lettek? Köszi
-
amargo
addikt
#include <stdio.h>
#include <string.h>
char abc[] = ''abcdefghijk'';
void swap( char *p, char *q )
{
char t = *p;
*p = *q;
*q = t;
}
void reverse( char *s, size_t len )
{
char *top, *bot;
for( bot = s, top = s + (len - 1); (bot < top) && (*bot); bot++, top-- )
{
swap( bot, top );
}
}
int main()
{
reverse( abc, strlen(abc) );
printf( ''%s\n'', abc );
return 0;
} -
Immy
őstag
C#-ban valaki megtudná mondani hogy egy stringet hogy lehet tükrözni?
tehát ezt akarom
String a=''abc'';
a=''cba'';
thx előre is -
Darkh
csendes tag
sziasztok nagyon nagy baj van!!
Egy fix ip-és élőwebkamera adását kellene megállítani ''pillanatállj parancsal'' kimerevíteni, 10-20 percre, ha van ember aki megcsinálja rögtön írjon!!!
NAGYON FONTOS !
gép:2,5 GHZ P4 512DDR, 160GB-WD, WinXp, FIX-IP és kábelnet (téonlány), sima webcam: 0-24 élő adás, 10 m2-en.
A pontosabb szoftverkonfigot késöbb tudom meg.
Kérlek segítsetek.
pá -
shev7
veterán
válasz
peetside #2920 üzenetére
hat tenyleg vedd elo a jegyzeteidet, vagy egy konyvet, mert ha c-ben kell programoznod ezek nem olyan kerdesek amit forumon kellene feltenni:
scanf(''%d'', &N);
for(sor=1; sor<=N; sor++){
printf('' %d'',sor);
}
Azt hogy egy szam paratlan az megint nem programozassal hanem matematikaval kapcsolatos kerdes. Ha kettovel eloszod es 0-t kapsz maradekul akkor paros:
szoval valami ilyesmi:
if ((sor+oszlop)%2==0) {
printf(''xx'');
else {
printf('' '');
}
MOD: kicsitomi, te mindig az N-et iratod ki, tudom, hogy csak eliras, de nehogy osszezavarja a kolegat
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
peetside #2912 üzenetére
hat pedig eleg egyszeruek a kerdeseidre a valaszok. Itt nem csak a programozassal van a baj, hanem az, hogy nem ultel le vegiggondolni, hogy mit is kene csinalni.
Eloszor is a szamozas:
- Az oszlop szamozas nem okozhat gondot, hiszen csak siman ki kell iratni 1-tol Nig a szamokat mielott ''kirajzolnad'' a tablat
- a sorszamozas sem boynolultabb mivel a forciklusodban van sor valtozo, igy minden iteracional tudod hanyadik sorban jarsz, es ki tudod iratni az erteket.
Szinezes:
- vagy attol teszed fuggove, hogy a sorszam 2-vel osztva milyen maradekot ad (ez az egyertelmubb, de talan hosszabb a kod)
- vagy minden negyzetre kulon eldontod, hogy mit kell bele irni. Ha a sor+oszlop paros, akkor xx ha paratlan akkor nem. -
amargo
addikt
//---------------------------------------------------------
double Square( double d )
{
return d * (double)d;
}
long double Abs(long double Nbr)
{
if( Nbr >= 0 )
return Nbr;
else
return -Nbr;
}
double SquareRoot(long double Nbr)
{
long double Num = Nbr / 2;
const double Tolerance = 1.0e-7;
do{
Num = (Num + Nbr / Num) / 2;
}while( Abs(Num * Num - Nbr) > Tolerance);
return Num;
} -
peetside
csendes tag
válasz
kicsitomi88 #2913 üzenetére
nincs, csak jegyzet, előadásról...de gondolom tudjátok milyen érhetően..khm..nem magyarázzák el...ezért is nem tom h hogyan is kéne csinálni
-
peetside
csendes tag
hát az alapja megvan, de van egy csomó amit nem tudok. szal a sorszámozás, oszlopra és sorokra. aztán a korlátozás h 25-nél nagyobb számot ne értelmezze, meg azt h hogyan lehet h az egyik sorban az első négyzteben legyen xx a következő sorban már a második négyzetben legyen xx..(lásd kép).
ez így egyszerre nekem magas ... :S
köszi a segítségedet előre is -
cafat
aktív tag
Sziasztok.
C++-ban hogy lehet n. hatványt számolni -
peetside
csendes tag
nah h világos legyen itt van aképhez a feladat:
Készítsen olyan sakktábla-rajzolót, amely már jelöli a világos és sötét mezőket. A tábla szélére írja ki a sorok és oszlopok indexét a példa szerint. A sakktábla méretét a program kérje be (a program működjön helyesen 1 és 25 közötti értékekre).
kép: lásd előző hozzászólás -
peetside
csendes tag
válasz
kicsitomi88 #2904 üzenetére
kép formájában ez a feladat: [link]
thx
[Szerkesztve] -
peetside
csendes tag
válasz
kicsitomi88 #2904 üzenetére
igazad van az nem sakktábla..
nah látod tömbökről még nem hallottam..vagyis az egyetemen ''még'' nem hallottam róla. de h lehet megoldani hasonlóképpen, tehát mit hogyan csináljak? 3hét alatt még nem tudtam elmélyedni a c-ben, ha megkérlek magyarázd el pl. h hogyan kell sorok elé oszlopok fölé számokat sorrendbe rakni, h ugyanaddig legyen mint a beírt szám...(életemben először programozok.)
üdv és köszi -
kicsitomi88
őstag
válasz
peetside #2903 üzenetére
Tömbökről hallottál már? Több, kétdimenziós tömbről? Na azzal egyszerűbb lenne. Kétdimenziós tömbben két index [A-X] [1-N). Egyébként ha már meg kell adni h mekkora legyen az nem sakktábla hanem egy négyzet alakú kisebb négyzetekre osztott ojjektum, a sakktábla definiálva van a chess.h-ban 64 mezőre ha jól emlékszem
-
peetside
csendes tag
Hali! lenne egy számomra bonyolult, de gondolom számotokra egyszerű feladat.
a feladat az h sakktáblát kell rajzolni, eddig minden ok.
gondom az lenne h az oszlopokat,sorokat hogy lehet megszámozni?
a program az h beírod h milyen sakktábla legyen (milyen széles, magas-> egy szám)
és azt hogyan legyen h ha beírom h 13, akkor az oszlopokat,sorokat megszámozza 1-13 ig? illetve hogyan lehet h minden második ''négyzetben'' legyen |xx|.
köszi a válaszokat.
az eredeti így néz ki, ebből kéne a megszámozást (sorok oszlopok) ill. minden második kockában xx legyen.
köszönöm előre is!!
#include <stdio.h>
int main(){
int sor, oszlop, N;
printf(''mekkora legyen a tabla (N)? '');
scanf(''%d'', &N);
for(sor=1; sor<=N; sor++){ //sorok rajzolasa
//printf(''+-+-+-+-+-+\n'');
//printf(''| | | | | |\n'');
for (oszlop=1; oszlop<=N; oszlop++){ // sor felso resze, N oszlopelembol
printf(''+--'');
}
printf(''+\n''); // zaro oszlopelem (felso)
for (oszlop=1; oszlop<=N; oszlop++){ // sor also resze, N oszlopelembol
printf(''| '');
};
printf(''+\n''); // zaro oszlopelem (also)
};
for (oszlop=1; oszlop<=N; oszlop++){ // legalso felsor
printf(''+--'');
}
printf(''+\n''); // legalso felsor zaro eleme
return 0;
} -
cafat
aktív tag
Lenne egy c++ kérdésem!
Egy tömböt kell feltölteni véletlen szám generálással, úgy hogy a generátor -20 és 40 közötti számokat generáljon. Hogy lehet intervallumot beállítani?
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Aoostar WTR pro nas eladó, 8c/16t Ryzen7 5825u, 16GB DDR4 ram, 512GB SSD, 2X 2.5G lan, 4 HDD slot
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Gamer gép - komphone -tól vásárolt
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest