- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Komolynak tűnő gamepadekkel gyarapította palettáját a Razer
- Az ADATA legfrissebb XPG SSD-je hisz a piackutatóknak
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple MacBook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
Az NTFS-t vagy MENU-t?
Az NTFS-nél az alényeg, hogy a DOS indítólemezek kizárólag a FAT (és FAT32) fájlrendszereket ismerik fel. NT4 óra (asszem) az NTFS a Windows NT vonal default fájlrendszere. Mivel a Windows 2000, Windows XP, Vista (Windows 7) az NT vonalhoz csatlakozik és nem a Win9x vonalhoz, így azok default fájlrendszere is NTFS.
Amennyiben egy DOS indítólemezzel indítod a géped, akkor nem fogja látni egyik olyan partíciódat sem remélem eddig még nem magas), ami NTFS-el van formázva.
Kicsit többet az NTFS használatáról DOS alatt, magyarul.Ha a MENU részt nem érted (és a magyar leírások sem segítettek), akkor gondolom, hogy legfeljebb felhasználói szinten használod a gépet (esetleg jó hardveres vagy, de a szoftver része nem a barátod). Azt ajánlom, hogy - amennyiben továbbra is érdekel a téma - lapozz végig egy kezdőknek szóló programozási könyvet (bármilyen ismertebb "hagyományos" programozási nyelvről), és akkor az alapvető funkcionális ismeretek birtokába kerülsz (változók, feltételek, iteráció, stb.) Utána már pofonegyszerű lesz.
AE
-
ArchElf
addikt
FKK, elolvastad egyáltalán a linkelt oldalt?
A CONFIG.SYS-ben kell felépíteni a menüt, és amint a CONFIG.SYS lefut, ez eredetileg választott menü azonosítóját továbbadja a meghívott AUTOEXEC.BAT-nak.
Amúgy szerinted a feltételes ugrások után (amelyek amúgy semmit sem csinálnak) meghívott pause-ra lenyomott (bármilyen) gomb akármiben befolyásolná az általad összehozott batch fájlt?Sorry a kirohanásért, de ha ennyire nem vágod a témát (és a linkelt oldalt sem tudod megérteni), inkább kérd meg egy ismerősöd, hogy csinálja meg helyetted...
Hogy konstrukív is legyek... Google (config.sys menü; keresés magyar oldalakon) keresés első oldaláról három magyar nyelvű találat:
1.
2.
3.AE
-
DZs
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3593 üzenetére
Ezt írtam az autoexec-be:
@echo off
cls
echo 1 super fdisk
echo 2 special fdisk
echo 3 memtest
echo 4 bios flesh
if "%1"=="1" goto run_1
if "%1"=="2" goto run_2
if "%1"=="3" goto run_3
if "%1"=="4" goto run_4
pause
:run_1
set path=C:\memtest
memtest.exe
goto end
:endCsak az 1. ágat írtam még le. Az 1. 4 sort kiírja, majd leütöm az "1"-et és megáll rossz parancs hibaüzenettel.
az az igazság, azt sem tudom, meddig jut el és honnatól rossz. -
Hali!
Ahogy látom ez egy MSDOS-os boot-os pendrive(mostantól PD). Ahhoz, hogy a menük "megjelenjenek" ahhoz a PD gyökerében létre kell hozzni az autoexec.bat ill. config.sys fájlokat.(vagy oda másolod, stb). Ezek a boot-oláskor(ha van tartalmúk, tehát nem üresek), akkor feldogozásra kerülnek.
PD:\MT\memtest.exe
PD:\BF\biosflash.exe
PD:\PP\partic1.exe
PD:\PP\partic1.exePersze ez csak példa, úgy alakítsd ki a PD-n a könyvtárszerkezetet, ahogy neked szimpatikus.
Aztán persze az autoexec.bat ill. config.sys fájlokba kell beírni a szükséges dolgokat.
Ezt ArchElf kolléga linkjéből tökéletesen látszik, hogy hogyan kell.Annak a 3 fájlnak meg ott kell lennie, nem szabad őket letörölni!!!
Ami esetleg kellhet, az a HIMEM.SYS mert lehet, hogy egyes alkalmazásoknak kell, sőt még az sem kizárt hogy az EMM386.exe is kelleni fog. De ez majd kiderül...
Fire.
UI: ha esetleg az a szándékot, hogy egy olyan utility PD-t hozz létre, amin minden hasznos progi megtalálható(memória teszt, HDD teszt, Particiónálók, Rendszer infók,stb), akkor javasolni tudnám ezt: [Hiren's BootCD 9.7]
Sokkal egyszerűbb, mint "szenvedni" egy PD-vel, hacsak nem szenvedni akarsz... -
DZs
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem idevaló, amit írok, de a következőben van segítségre szükségem.
Van egy boot pendrive-om, rajta 4 DOS-os alkalmazás, külön könyvtárakban (memtest, bios flash, két partíció kezelő).
Boot után, ha kell az egyik, akkor belépek a kívánt könyvtárba és az exe nevével indítom a dolgot.
Amit szeretnék, hogy boot után feljönne egy számsor, mint ez:1. memtest
2. bios flash
3. partíciók
...és én csak választok, majd magától indítja a megfelelő alkalmazást. Hogyan tudnám ezt a pendrive-ra vinni?
Köszönöm előre is!
-
doc
nagyúr
ugyan priviben mar beszeltuk
de azert itt is:
alapvetoen ketto van amit erdemes kiprobalni: svn es git
ez utobbi megoldasa nekem annyira nem fekszik, de el tudok kepzelni olyan projectet, ahol jo valasztas
cvs-sel szerintem ma mar nem nagyon erdemes foglalkozni... -
amargo
addikt
válasz
Louloudaki #3586 üzenetére
Köszi
-
amargo
addikt
válasz
lakisoft #3584 üzenetére
Szia,
Több verzió követőt használtam, ami ingyenes, de most fizetőst használok, az pedig a TFS (Team Fundation Server). Studióba integrált
Az ingyenesek:
- pvcs tracker (konzolos)
- egy másik cvs-t (ott valami teknős volt a logója? már nem emlékszem rá) ez nem csak konzolosÉs eclipse alá próbáltam ki még pár ingyenest, de aminél maradtam a
subversion.Milyen rendszeren kellene, mert azt nem írtad, hátha tudok ajánlani mást is
üdv
amargo -
lakisoft
veterán
Sziasztok! Milyen verziókövető rendszert érdemes használni?
-
Desmond
csendes tag
Sziasztok!
Én a következő dologra lennék kíváncsi, hogyan lehetne mobiltelefonokra alkalmazásokat készíteni, egy konkrét példa: játékokat készíteni?
-
netboy
senior tag
nem igazán boldogulok az opennms-el
-
netboy
senior tag
ha linux hát linux
nekem mindegy
ugy is csak erre a célra lesz egy gép, monitorozza a hálózati eszközöket, ha leálna valami. (wifinél előfordul)csak mondjuk azért ne 1 csomag után tegye pirosba hanem mondjuk 5 után.
Bár én nem értek nagyon a linuxhoz, ha lehet wint választani azért az jobb lenne.
Azt hogy idézed elő, hogy ne mindegyiket egyenként pingelje hanem egy üzenetre válaszoljon mindenki?
pl: ping 192.168.0.255? vagy ping 192.168.0.0?
-
netboy
senior tag
Hellósztok.
Szeretnék egy olyan progit ami 2 ip tartományt pingel (akár broadcast-ban) és amint egy eszköz nem válaszol, jelezné egy piros listán.
Jó lenne ha át lehetne kapcsolni az ablakot is mondjuk az online eszközökre ahol írná a statisztikát meg hogy az utolsó leszakadás óta mennyi idő telt el (azaz mennyi ideje online).
Ez mondjuk nem olyan fontos csak fantázia. Az első bekezdés lenne a fő funkciója.Esetleg létezik ilyen szoftver?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
amargo
addikt
Szia,
Köszönöm, kicsit megfeledkeztem róla, talán ez a lökés kellet, hogy a c++ felé menjek el.
S60 coming soon De ez már elég
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Könyvtárakat keresek, amelyek több platformra is léteznek, amin mindenképpen futnia kell WM2003/se, WM5, WM6, symbian 60.
Nekem eddig 2 környezet jutott eszembe, Red Five Labs al karoltve .NET vagy c++.
Ha valakinek van jártassága a témában, ötleteket várnék.
Köszönettel
amargo -
progibon
csendes tag
Sziasztok!
Engem a Clipper és a Windows XP kapcsolata érdekelne, egész pontosan Clipperben írt program mért nem indul XP alatt?
Ha van itt hozzáértő akkor pontosítom a problémámat
-
limeninja
csendes tag
Így úgyse értitek és csak azt látjátok, hogy én milyen rosz vagyok mert a hátteret nme tudjátok.De nem is tartozik másra.Én csak annyit akarok,hogy megnézzhessem mit ír és kinek a barátnőm.A bizalomról meg annyit,hogy könnyen elszáll de ha valaki szerelmes akor eltudja nézni.Ha nincs senki se akkor inkább ne is írjon ide aki csak az erkölccel jön mert azzal már ki van a ... Aki olyan hasnló helyzetben van mint én az megérti aki meg nem az tartsa meg magának!!
Kösszi -
limeninja
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3566 üzenetére
Köszi szépen a jó tanácsot!!De én csak a barátnőmre vok kiváncsi és semi mást nem akarok.Persze tudom,hogy akaratom nélkül is belekerülhetek ilyenbe.De valahogy akkor is megakarom nézni,hogy miket írosgat.
De gondolom nektek nincs ilyen problémátok ezért nem is tudhatjátok milyen ez. -
válasz
limeninja #3565 üzenetére
Hali!
Itt valóban nem fog segíteni neked senki ebben a témakörben, ahogy Doc kolléga is említi.
"De nekem úgy kéne ,hogy tőlem elküldöm egy gépre (bele rakva valami doc ba vagy powerpointba)amikor azt megnyitják az feltelepül észre vétlenül és utána küldözgeti vissza a cuccokat."
Ez mind a(megfelelő) Nemzetközi, mind a Magyar hatályos törvény(ek)be ütköző tevékenység, amely több év letöltendő szabadságvesztéssel is sújtható!!!
És egy jó tanács!
Ezt egy pórul járt emberke(USA) publikálta elég régen a neten.
Hasonlóan hozzád, ő is a programozás sötét része felé kezdett érdeklődni, rövid keresgélés után talált is olyan oldalt, amiben forráskódok, meg segédprogramok ill. leírások voltak.
Persze ezt az oldalt számítógépes bűnözők tartották fent(Ők magasan képzett programozók, mérnökök, csak a tudásukat rossz célokra használják).
A segédprogram elindításával a gyerek tudta nélkül persze 2 dolog történt
1. nyitott egy vonalat a bűnözők irányába, ahol figyelték a programjuk működését és várták az adatokat
2. magas szintű hivatalok irányába indított támadást a segédprogiAmikor nem járt sikerrel a mutatvány(beazonosították a gyereket), pillanatok alatt eltűnt a honlap, a gyerek gépéről a segédanyagok stb. Rövid időn belül kommandósok törtek be ajtóstól a szobába, aztán vittek mindent a gyereket is beleértve.
8 év felfüggesztettet kapott, de csak azért felfüggesztve, mert bizonyítást nyert, hogy szakmailag a közelébe nem volt annak a szintnek, ami az ilyen cselekmény elkövetéséhez kellett.
Ezenfelül, semmilyen hivatallal nem kommunikálhatott, csak papír alapon adhatta be azokat a dolgait, amit eddig elektronikusan tett meg, és persze minden adatforgalmát figyelték.Remélem ez elég meggyőző és nem vagy annyira idióta, hogy ennek ellenére mégis nekiállsz kutakodni a neten, mert Te is pórul járhatsz!!!
Fire.
-
limeninja
csendes tag
De nekem úgy kéne ,hogy tőlem elküldöm egy gépre (bele rakva valami doc ba vagy powerpointba)amikor azt megnyitják az feltelepül észre vétlenül és utána küldözgeti vissza a cuccokat.
Ehhez sztem már kell programozás
Vagy ha tudsz valami okosabat akor lécci írd már le részletesebben te hogy csinálnád.
A másik géphez nem férek hozzá max az ip jét tom megnézni. -
limeninja
csendes tag
Szia.Lényegében egy key logger amit elküldök egy gépre és amit elment azt vissza küldi az én gépemre.Ebben tudsz segíteni?
-
limeninja
csendes tag
Sziasztok!!Van egy problémám de olyan valaki kéne aki naon tud programozni és nem csak ki vagyok mi vagyok ember
,és olyan valaki aki ért az al hálozatok kialakításához,de a többit majd elmondom pontosabban.Légyszi ha van valaki ilyen az írjon emailt limeninja@freemail.hu.Kösszi előre iss !!!!!
-
Criton
veterán
Sziasztok !
Ismeri valaki a TradeXpress Designer nevezetü programot ?
VDA,EDI,ANSI konvertalasra jo.ebben kene nekem egy kis help...
-
Devdi
aktív tag
Sziasztok. Kellene egy kis segítség. Elkezdtem tanulgatni a c++ programozást. Dev c++ fordító van fent a gépen, de van egy olyan problémám, hogy mikor lefordítatni a programot csak bevillan. Más programmal kellene próbálkoznom, vagy van valami beállítás erre
-
ambudriver
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne,kérlek segítsetek!!
Szükségem lenne egy java programra ami N95 mobiltelefonon fut. A programnak a következőt kéne tudnia: Egy speciális hívószám tárcsázásakor bekapcsolja a telefonban lévő GPS-jel vevőt és lekérdezi az aktuális koordinátákat,majd ha ez megvan, elküldi azokat a hívott számra SMS formában.A haverom szerint ez bonyolult programozást igényel és nem fogom tudni megcsinálni ill.könnyen beszerezni.Ha valaki ért hozzá kérem véleményezze.
Köszi a választ előre is!
Baráti üdv. mindenkinek!
Zsolt -
róland
veterán
Üdvözlet a Programozóknak!
Találtam egy érdekességet, s közben a a La Fonera 2.0 wikije is frissült a Transmission kliens telepítésének leírásával. (Ami ugyan közel1,5 hónapja megtalálható volt már a fórumon, de most egybegyűjtötték az információkat.)
Kérdésem, hogy ezt a Python scriptet ki tudná átírni Lua nyelvre, amely a La Fonera 2.0 router egyik programozási nyelve? Ráadásul annyi módosítás kellene, hogy akkor működjön, amikor nincs csatlakozó eszköz se a router LAN portján se egyik SSID jelen se.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
akasp
senior tag
júúj a másik ami kiborította a bilit:
jön a standard bemenetről az anyag (vagy file, tökmind1)
ilyenem van hogy:
string sor;
while(cin >> sor) {
}és azt kell leenőriznem ha mivan ha az egy üres sor.
se ez nem jó hogy:
if( sor.empty() ) {}
de még ez se:
if( sor.at(0)=='\0' ) {}
hogy tudnám ezt megoldani?
-
akasp
senior tag
hali. elég láma kérdés lesz de sehogyse jövök rá hogy hogy kellene megvalósitani mármint szintaktikailag.
szal van egy ilyenem hogy
vector<string> s;
namost ezt az egész tömböt kéne átadni egy függvénynek, de nem "lemásolva" a tömböt hanem mondjuk a címét.
mit kell irni a függvény argumentumába?
köszi előre is.
jah és ha már itt vagyunk, akkor hogy adom át úgy, hogy lemásolódjon a tartalma tehát hiába változtatom a függvényen belül az az eredeti tömböt nem fogja változtatni?
köszi
-
Javver
csendes tag
Cannot modofy header information....a Location nem hajtja végre... de miért?
<?php session_start();
?>
<html>
<body>
<center>
<h2>Login Check Hiba</h2>
Hibás bejelentkezési adatok, vagy nem megerősített regisztráció!<BR>
<A HREF="loginurlap2.php">BEJELENTKEZEK!</A><br>
<A HREF="reg.htm">REGISZTRÁCIÓ</A>
<?php
$username = $_POST["user"];
$pw= $_POST["pass"];
include("adatbazis.php");
$eredmeny=mysql_query("SELECT jszo FROM user WHERE fnev='$username'");
$user=mysql_fetch_row($eredmeny);
$eredmeny2=mysql_query("SELECT submitted FROM user WHERE fnev='$username'");
$sub=mysql_fetch_row($eredmeny2);
mysql_close($kapcsolat);
if (($user[0]==md5($pw)) && ($sub[0]=="true")) {
$_SESSION["logon"]="ok";
$_SESSION["fn"]=$username;
Header("Location:http://www.hotellevai.hu/forum.php");
}
?>
</center>
</body>
</html> -
Javver
csendes tag
Sziasztok!
ha tudtok segítsetek nekem....php...4/3 szerveren semmi goind de az egyiken ezt irja ki és nem tudom miért....
Cannot modify header information hibaüzenet....
ime a kód..
<?php session_start();
?>
<html>
<body>
<center>
<h2>Login Check Hiba</h2>
Hibás bejelentkezési adatok, vagy nem megerősített regisztráció!<BR>
<A HREF="loginurlap2.php">BEJELENTKEZEK!</A><br>
<A HREF="reg.htm">REGISZTRÁCIÓ</A>
<?php
$username = $_POST["user"];
$pw= $_POST["pass"];
include("adatbazis.php");
$eredmeny=mysql_query("SELECT jszo FROM user WHERE fnev='$username'");
$user=mysql_fetch_row($eredmeny);
$eredmeny2=mysql_query("SELECT submitted FROM user WHERE fnev='$username'");
$sub=mysql_fetch_row($eredmeny2);
mysql_close($kapcsolat);
if (($user[0]==md5($pw)) && ($sub[0]=="true")) {
$_SESSION["logon"]="ok";
$_SESSION["fn"]=$username;
Header("Location:http://www.hotellevai.hu/forum.php");
}
?>
</center>
</body>
</html>a location -nal van baja, de miért....
-
ALI_G
veterán
de hülye vagyok!!! wáááá, hát kézzel nem szabad destruktort hívni!!!!
-
ALI_G
veterán
szóval az a
Csillag::~Csillag();
az nem jó, eredetileg úgy szerepelt, hogy ~Csillag(); ami szerintem jónak kellene lenni, de ilyen hibát ad:
error C2675: unary '~' : 'Csillag' does not define this operator or a conversion to a type acceptable to the predefined operator
ezt találtam rá google-lel: [link], de nekem ez nem segített
mármint nem értem mit akar.
-
ALI_G
veterán
ja igen, és a kimenet:
Csillag.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: __thiscall Csillag::~Csillag(void)" (??1Csillag@@QAE@XZ) referenced in function "public: class Csillag & __thiscall Csillag::operator+(class Csillag &)" (??HCsillag@@QAEAAV0@AAV0@@Z)
G:\---===Dokumentumok===---\Programozás\C++\Csillag\Debug\Csillag.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externalsnem sokat értek belőle
de legalább észrevettem, hogy 2 hiba is van. A feloldással van valami baj még
mod: bocs, az előbbiben maradt egy komment, meg az első sorba fordított nekem PH smiley-kat is mert nem raktam kódba
-
ALI_G
veterán
üdv.
deklarácio:
friend std:stream& operator<<(std:
stream &os, const Csillag &cs);
std::ostream& operator<<(std::ostream &os, const Csillag &cs) {
os << "A csillag neve: " << cs.name << ", merete: " << cs.m << ", sugara " << cs.r << ", fenyessege " << cs.f;
return os;
}ebben a c++ részletben mi a probléma? A return os; elvileg referencia szerint kellene vissza adódnia, de error-t dob Visual studio, eléggé értelmetlent
Annyira még nem érzem ezeket a cpp-s referenciákat...A másik meg, hogy:
Csillag& Csillag::operator+(Csillag &cs) {
double kcs_m = m + cs.m;
double kcs_r = sqrt(r * cs.r);
double kcs_f = (f + cs.f) / 2;
Csillag *kcs1 = new Csillag( kcs_m, kcs_r, kcs_f, name, true );
cs.~Csillag();
Csillag::~Csillag();
return *kcs1; //referencia szerinti atadas!
}ebben a return *kcs1 helyett eredetileg simán return kcs1; szerepelt, de úgy error volt
A VS javaslatára "dereferáltam", így nem dob hibát, de itt is referencia szerint akarom visszaadni, de ahogy én tudom (pointer dereferencia nélkül) úgy hibás
-
Blaise
veterán
Sziasztok !
Kellene írnom egy beolvasófüggvényt C++-ban, ami az ehhez hasonló gps adatokat olvassa be fájlból:
"$GPGGA,130350,4728.7922,N,01905.4297,E,1,03,3.0,259.1,M,40.9,M,,*46"
Tudtok segíteni ?
-
lakisoft
veterán
Sziasztok! Van itt aki képben vagy Xquery-ben? A részleteket privátban elmondom.
Előre is köszi!
lakisoft -
Sziasztok!
Adott néhány ősrégi, dokumentációval nem, csak forráskóddal rendelkező clipper program adatbázisokkal, kiegészítő batch file-okkal, miegyebekkel. Ennek feltérképezéséért, módosításáért, az adatbázisok összefésüléséért, a programkód módosításaiért, mely változtatások a program további használhatóságát biztosítják (értsd: nem kell új szoftvert íratni) majd az újrafordításért, kitesztelésért, telepítésért, betanításért, további esetleges karbantartásért mennyit lehet kérni? Csak úgy nagyságrendileg érdekelne a dolog, árajánlatot kellene adnom.
Köszi!
-
denetol
csendes tag
Hello!
Segítségre lenne szükségem.C nyelven megirt aknakereső programra lenne szükségem vagy olyan linkre ahol találok segítséget a megirásához.A segítségeket előre is köszönöm. -
ALI_G
veterán
hi!
ötlet kellene egy minimax algoritmushoz (két személyes játék, felváltva lépnek táblán).
Nagyjából összedobtam, csak még sem.
Röviden annyit csinálok, hogy van a tábla jelenlegi állapota, átadom a függvénynek, ami kiszámolja először a Max, majd az összes lehetséges (abból következő) lépésre a Min értékeket (ez egy táblázatban van).
CSak hogy akkor az állapottér, hogy csillió év múlva érne véget ha végigszámoltatnám. Hogyan korlátozzam, hogy csak pl. 2-3 mélységre számoljon, és abból következtessek a legjobb lépésre? -
akasp
senior tag
-
sghc_toma
senior tag
-
akasp
senior tag
sziasztok!
c++ ban egy intet hogyan konvertálok egyszerűen stringgé és vissza egyszerűen és gyorsan?
mod: atoi és itoa fügvényekről azt olvstam, h nem minden compilerrel müxik..
-
Jester01
veterán
válasz
Jester01 #3519 üzenetére
Ja, viszont valgrind szólt, hogy accept hívásban a harmadik paraméter (a méret) nincs inicializálva. Ez okozhat hibát, attól függően, hogy éppen milyen véletlen adat van az adott címen.
man accept: The addrlen argument is a value-result argument: it should initially contain the size of the structure pointed to by addr -
KPepe
senior tag
üdv!
Azt a feladatot kaptuk, hogy select-es vagy poll-os megvalósítással írjunk olyan szervert, ami a gethostbyname() fv segítségével lekérdezi a kliens által küldött weboldal adatait. Lényeg, hogy futtatom a szervert, másik ablakból telnettel csatlakozok rá, és ha elküldöm neki pl. a www.prohardver.hu címet, akkor visszaküldi az adott kliensnek a hostent struktúrából kinyerhető adatokat.
Ez idáig működik is. Annyi bajom van vele, hogy ha csatlakozok egy klienssel, és küldök a szervernek valamit, akkor onnantól több kliens nem tud felcsatlakozni, az accept() fv elszáll. De ha elindítom a szervert, és egyből csatlakozok 2 klienssel, akkor működik mindkettőben a gethost dolog.
Ha valaki lenne olyan kedves, és vetne rá egy pillantást, hogy mit szúrhattam el, azt megköszönném!
Select-el csináltam, és természetesen linux. -
Jester01
veterán
Külső programot használ egy egyszerű funkcióra, rossz hatékonyság, extra függőség (mi van ha nincs a PATH-ban pause?) Ráadásul nem is platformfüggetlen. A kezdő programozó meg elhiszi, hogy ez a helyes anélkül, hogy belegondolna: a pause.exe-t is megírta valaki, tehát valahogy meg lehet csinálni.
Ilyen egyszerű programoknál általában simán elég az enter-re várás (a line buffering miatt a tetszőleges billentyű már nem platformfüggetlen). Tehát egy
string tmp; cin >> tmp;
bőven jó.
-
ocsi19
senior tag
"3509"
Még mindig várnám a segítséget, amennyiben valakinek van rá egy kis ideje
Küszködök vele egy ideje...
Eddig még nem éreztem rá nagyon, azt hiszem nem leszek programozó... -
amargo
addikt
Szia
Érdemes ezeket végig nézned és megcsinálgatni Porkoláb Zoltán
Kérdésedre válaszolva, default parameter megadásakor elég csak egyszer a függvény deklarációjakor megadni. Ha a main előtt adod meg és gyakorlatilag már a definíciót írod le, akkor elég csak ott megadni.
azaz:
void foo(int i = 0); //deklaráció
void foo(int i = 0) //definíció
{
std::cout<< i << std::endl;
}return 0; -ra azért nem áll meg a VS (talán be lehet állítani) mert a program futása a main-nál ilyenkor megszakad a program futása (általában), de ha ezt berakod
system("PAUSE");
akkor meg fog állni
-
ALI_G
veterán
default paraméter-t (konstruktorba és egyéb metódusoknál cpp-ben) csak a header fájlba lehet rakni?
egyébként átírtam és működik, de a return 0; a main végén miért nem eredményezi azt Visual studioban, hogy kér egy billentyűt a futás végén? konzolos program lévén nem látom a kimenetet.
-
ALI_G
veterán
nem értem a kódot, de szerintem arra gondoltak, hogy Sorfejtéssel határozd meg egy Gyök értékét.
Papíron ez nem is olyan nehéz, mi analízisből tanultuk. Nem tudom, hogy mindenhez használható-e, de ha nem haladsz egyről a kettőre, akkor olvasd el ezt: wikipedia Taylor sorfejtés. -
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy programozási feladatot: "Gyök meghatározása fokozatos közelítéssel"
Ezeket a segítségeket kaptam hozzá:
function fok_koz(x,eps:real; var r:boolean;g:fuggv):real;
var x0: real;
k: integer;
begin
writeln(' k x(k) x(k)-x(k-1)');
k := 0;
writeln(k:2, x:12:6, ' - ');
begin
repeat
x0:= x;
k := k + 1;
x := g(x0);
writeln( k:2, x:12:6, (x-x0):12:6);
until abs(x0-x) <= eps;
fok_koz:=x;
r:=false
end;r:=true;
end.és
"y=9,6e a -3,15x-ediken + 0,3x az 1,5-diken"
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna egy picit segíteni, hogy hogyan induljak el, mert már nagyon kétségbe vagyok esve
Előre is köszönöm!
-
amargo
addikt
Örülök
Ezek a feladatok, mégha saját magad is találod ki. Azért vannak, hogy gyakorolj, ebbe jóval több dolog tartozik mint maga a feladat megoldása.
Ezek az egyszerű példák meg nagyon jók, ezekkel tudsz egyfajta gondolkodás módot elsajátítani, amiből később megfogsz élni - azaz alkalmazni tudod egy sokkal bonyolultabb folyamatban. -
amargo
addikt
Gyakorlatilag, igen. Csak ez szabvány. Amint ahogy a kocsin is azért van az index, hogy más is tudja, mit akarunk.
Amúgy a baj:
inc-ben te include-od az ember osztályt, azaz, az embert akarod az emberben include-ni. Ami fura, minek? Az #ifndef-et nem erre találták ki, hanem, hogy 2x ne töltse be a header file-t.Inkább azt kövesd, ahogy leírtam, mert ez így partizánkodás és rossz is.
Dehogy javítást is írjak:
eloleny.cpp szedd ki az include-ot, ide minek, ezt fogod betölteni máshol.
az ember.cpp pedig csak az eloleny.cpp-t kell include-ni. a main-be akár jó az inc-include, csak tök felesleges, mert elég, az ember.cpp-t include-ni(ebben az esetben a main-be kell az stl-t behozni). -
ALI_G
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #3502 üzenetére
de ha ifndef -van, akkor nem mind1? úgyis csak akkor copy-za, ha még nincs ott.
-
amargo
addikt
Proxy-n belül vagyok és a freeszerverek szűrve vannak, így nem tudom megnézni.
De azt már most látom, hogy nem igazán jó includolást használsz: #include "eloleny.cpp"
Leginkább ezeket szoktuk használni #include "eloleny.h" ilyenkor csak az osztály vázát tartalmazza
#include "eloleny.hpp" ezt leginkább template osztályoknál, amikor a kód is megvalósításra kerül benne.Pl egy sima header file, amit így includolsz az eloleny.cpp file ba majd:
#include "eloleny.h"
eloleny.h:
#ifndef ELOLENY_H
#define ELOLENY_H
class Eloleny
{
(...)
};
#endif -
-
ALI_G
veterán
csináltam egy ilyen .headert és a main.cpp-ben includolva van:
#ifndef INC
#define INC
#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;
#include "eloleny.cpp"
#include "ember.cpp"
#endifna most már más hibákat dobál, hogy mintha többször lenne deklarálva egy-egy class.
error C2011: 'Eloleny' : 'class' type redefinition
see declaration of 'Eloleny'
meg ilyesmi marhaságokFeltöltöttem az összes fájlt: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EA Sports WRC '23
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad P1 G7
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest