- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házi hangfal építés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
válasz
janos1988 #14178 üzenetére
A "+1", "-1' nem fétis, hanem fontos eleme a működésnek, nevezhetjük trükknek, de igazából ez szükségszerű. Ha belegondolsz és megérted a miértjét, szerintem el fogod ezt ismerni.
A programom ugye alapvetően nem karakterenként, hanem szavanként szeleteli le az input szöveget, pontosabban szóköztől szóközig. Minden lépésben megkeresi a következő szóközt, viszont a megtalált szónak ez a szóköz már nem része, ezért van a "-1". A "szeletelésnél" (delete) viszont nem csak tisztán a szót, hanem a megtalált szóközt is le kell szedni a szöveg elejéről, ezért van a "+1".
Ezt nem úgy kell nézni, hogy 1-1 = 0 és ennyi, nem. A folyamat (ciklusmag) végén 1-1 = 0, ez rendben van, de ez nem azt jelenti, hogy működés közben a "mikrokörnyezetben" ez végig így van.Csak a végén.
Közel kell menni a részletekhez hogy megértsük a dolgokat, a működést nem (mindig) lehet "távolról" nézni, vagy átlagolni, ahol már összemosódnak a részletek. Pl. ha fociban egy játékos egy meccsen rúgott 2 db gólt tizenegyesből, az ugyanaz, mint ha az egyiket a kapu mellé rúgta balról 1 méterrel, a másikat a kapu mellé rúgta jobbról 1 méterrel, vagyis átlagban 2 gólt rúgott a kapu közepébe ... (?)A "tmp" változó a függvényemben a jelen esetben nem szükségszerű, mert az eredeti input szövegre menet közben nincs szükség, de más esetben előfordulhatna hogy szükség van rá, ezért én szeretem így csinálni. De itt, most ez valóban tűnhet feleslegesnek.
A tömböket én mindig nullázom induláskor, régebben ez szükségszerű volt (mert nem lehetett arra számítani, hogy 0-val indulnak), az "újabb" pascal verziókban (TP 7.0-tól kezdve) úgy tudom hogy ez a probléma már nincs meg, ez is csak egy (jó) szokásom. Persze az is lehet hogy nem 0 a tömbelemek kezdeti értéke, akkor mindenképpen inicializálni kell, én ezt inkább rutinszerűvé tettem, ennyi.
A "delete(tmp,1,pos1)" az általam írt szóköz végű inputtal jó (mondjuk rá), de ha nem szóközre végződik (azaz normális esetben) NEM JÓ, úgy kell ahogy én csináltam. Próbáld ki az én programomat olyan input szöveggel, aminek a végén nincsenek szóközök (egy sem). Sőt, a "delete(tmp,1,pos1+1)" sem jó. Meg lehet érteni, hogy miért van ez így, de ezt az olvasóra bízom.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Patika hibátlan Iphone 14 PRO MAX 128GB Független - Dark Purple - 5 Mobilxof tok + Üvegfolia
- Bomba ár! HP ProBook 655 G10 - Ryzen 5 PRO 7530U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I NBD Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 655 G9 - Ryzen 5 PRO 5675U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I NBD Gari!
- EVGA Supernova P850 Platinum 850W Tápegység eladó! Még 7+ év garancia!
- Eladó Garmin Forerunner 955 óra + egy Garmin RD (Running Dynamics) Pod
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3364
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2107, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest