- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Áramkiegyenlítőt fejlesztett a modern GeForce-okhoz az Aqua Computer
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Raspberry Pi
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dezsi82
tag
Szia!
Köszi a gondolatébresztőt, nekem is ezek jutottak még eszembe.
A Z impulzusos megoldás lenne talán az elérhető legjobb megoldás. De sajnos valamelyik jóeszű kitalálta, hogy a 10 gépükön ugyanott legyen a nulla pont a munkadarabhoz képest, így ez sajnos ugrott (azt még talán megoldanánk, hogy a szervó egy induktív érzékelő kapcsolása után keresse az alaphelyzetet).
Tehát ha az egyik gépen beírják, hogy 10 mm, akkor ha a másik gépen is ugyanazt írják be, akkor ugyanolyan munkadarab jön le a két gépen.
Na de aztán megnéztem azt a szakit, aki a 10 gépen 3 mikronon belül elhelyezi ugyanoda a szenzort.
Vagy ha azt mondom, hogy na, felvettem a nullát 3 mikron pontossággal, leellenőrizhetitek, hogy tényleg 3 mikronon belül van-e, akkor mit csinálnak? Mivel mérik le? Honnan tudják, hogy ez most aztán 3 mikronon belül van? Hoznak egy érdességmérőt? 
Amikkel én találkoztam CNC-k azok mikrokapcsolóval, vagy tükrös optikai résszenzorral működtek. Szerintem a jel+Z impulzussal oldják meg. De nekik talán nem is kell nagyon pontos refpont, hiszen a program a munkadarab nullától indul, az meg úgyis a munkadarabon van, azt meg úgyis be kell mérni. Bár sokat nem dolgoztam CNCkkel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Exkluzív órák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Futás, futópályák
- Áramkiegyenlítőt fejlesztett a modern GeForce-okhoz az Aqua Computer
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Silverstone SST-TX700-G TFX táp
- Razer Blade 15 Advanced (2019) Rtx 2080 OLED Touch 4K - újszerű
- Üzletből, garanciával, Új Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 12 Ultra 7 155u/32GBRAM/1TB SSD/OLED kijelző
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- iPhone 15 Pro 512GB Natural Titanium Makulátlan, garanciális, Apple Store vásárlás
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- 198 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070 (FOGLALVA)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4492, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vagy ha azt mondom, hogy na, felvettem a nullát 3 mikron pontossággal, leellenőrizhetitek, hogy tényleg 3 mikronon belül van-e, akkor mit csinálnak? Mivel mérik le? Honnan tudják, hogy ez most aztán 3 mikronon belül van? Hoznak egy érdességmérőt?