- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mini-ITX
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
törölt tag
Hogy tudnám a kábeltv hangját kirakni az 5.1-emre, ha csak ilyen be-kimenetek vannak? Az 5.1 pc-s aktív mély-láda.
A TV-ről ( lg 50pj250), egy hét után:
pixelhiba mentes még mindig, gyönyörű a képe, kímélem azóta is ahogy csak lehet. A Digi Sport HD fantasztikus Tegnap néztem juve meccset, fekete-fehér csikok zöld gyepen, kicsit úszott a kép mellette kegyetlenjó ekkora képet nézni ~2 méterről...Volt itt téma a táp cicergés... enyémet csak akkor hallom ha mute-olva vén, és 50centin belülről csak arra figyelek síri csöndben... egyébként semmi.
A piszkot viszont gyűjti rendesen ez a fekete fényes műanyag. Nem vagyok egy tisztaságmániás, mindenhol elfogadom a port, de az vhogy nagyon látszik...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
köszi hogy így drukkolsz
350mhz-től se találta meg a 354-394Mhz közöttieket, egyszerűen ott állt rajta, gondolkozott kicsit, aztán továbblépett rajtuk
...Ezért most rányomtam egy teljes keresést... csodák csodájára így szépen megtalálja őket, nem úgy mint a finn "üzemmódban" és a keresés is vagy 10-szer gyorsabb... már 68 DTV -
törölt tag
válasz kennystyle #21893 üzenetére
Üdv Bajtárs!
Úgy tűnik az országkódnál kell kiválsztani a "--" -t. Ez után nem árt egy restart, valszeg vindózos a tv mert nem jegyzi meg egyből, vagy mi, de anélkül nem talál semmit.
Utána a kábelt válaszd ki. ( ne antenna)
Majd az egyéni ( ne a teljest mer az fél év)
Aztán 350MHz- től kerestesd ( ne 354-től ,mert akkor már a 354-et kihagyja, nagyon okosan...)egyelőre ott tartok hogy 700 fölött megtalált 40 digitálisat, és 37 analogot.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nah b@sszameg..hát erre nem gondoltam hogy lesz időm elolvasni a teljes manuált...
10 oldal, tele képekkel, legfeljebb 1 oldal az össz szöveg...
a lényeg : A DVB-C Cable bizonyos kábelszolgáltatók esetén esetleg nem működik
A kompatibilitás a digitális kábel adásokkal nem garantált.
LG - diccsitöli jórsz?!szerk: most ezt a "--" országkódot próbálom, hátha
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
félreérhetően fogalmaztam. manuális nemegyenlő analog fentebb írtam hogy az analog bejött 10 perc alatt és szép a kép. Itt a manuálist arra értettem, hogy a tv-nek közvetlenül megmondtam a frekvenciát és azon kb egyesével keresgetett ( nem tudom hogy mit meg hogyan. még az amplitudó modulációt lehet megadni neki), és nem a teljes keresésre mentem. Ha vkinek van LG-je az akár privátban legyen szives írja le mikre kattingassak, nekem abszolút nem triviális ez a menü (tudom ríd dö fakkin manual de arra most a hétvégén nincs időm....)
-
törölt tag
eljutott 380mhz-ig és semmit (asszem 200tól indult)
előtte nem így kerestem, hanem vhogy manuálisan, akkor fél perc alatt bejött a digisport HD gyönyörű képpel, az m1hd és m2hd meg vmi ocsmány elmosódottal. meg egy zenei de az nem érdekelt... a többi nem, pedig 80at kéne találnia, ezért próbáltam ezt a teljest, dehát semmi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
digi-s vagyok. a digi kábel topicban azt írják 40-50perc
szp1: már gyöngyözik a homlokom
az analog nekem is max 10perc volt. Ez most a digitális akarna lenni, Finn országbeállítással, és teljes kereséssel.
eddig bírtam idegekkel, inkább kikapcsoltam... majd jövőhéten
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
bocsi a láma kérdésért, élső hszben nem találtam és inkább megkérdezem...
a TV Saját menüje be tud égni? beálllítottam egy finn digitális keresést, állítolag ez egy óránál is tovább tarthat... ha beéghet inkább leállítom és nézek dvd-t -
törölt tag
válasz DM-Fan #21824 üzenetére
Köszönöm! Kicsit túloztam, nem volt az 10perc, csak míg rájöttem h a windows miért nem az aktuális képernyőt rakja fullscreenre... Kímélem ahogy lehet. Beraktam egy dvd-t 16:9-re állítva, most az fog menni úgy éjfélig.
kételkedem: köszi úgy legyen! A felbontást direkt raktam közzé, mert ez 1366. Megnéztem vagy 50oldalt az elmúlt 2 hétben 50-50%-ban írták a két adatot, az LG hivatalos oldalain is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #89874944 #21821 üzenetére
kiraktam az avatart 1080p- ben, le jön a falról... mintha vmi pósztert néznék
ghostingot nem tudom hogy keressek, eddig semmit nem láttam. 10 percig volt az asztal kint és utána se.
Pixelhiba mentes végignéztem a képekkel.
kontrasztot, fényerőt levettem 50 alá. Kihagytam vmit?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Meegjöött a téévéém(((: gyönyörűű... asszem nagyon jól jártam hogy plazmát vettem köszi a segítséget azoknak akik ide írogatnak
egy pár sor... a tv LG 50pj250... hatalmas alig fér el a szobában.. a méret a lényeg jó hogy nem 42est vettem.
pár kétség volt a tv-vel, a szar lg oldal miatt.
van c-tuner, diginél vagyok bejön minden. Egyelőre nemtudom hogy a digitális adókat is vette-e mert mind ugyanolyan szép.
a felbontás 1360* 768 ezt az asztalkiterjesztésből tudompróbáltam kirakni a képet hdmi-n ( dvi átalakito, hdmi kábel), ahogy kiraktam lefagyott a cinema, a hang ment tovább... mindjárt nyomok egy restart aztan újra.
külön köszönet az első hsz-nek , DM-nek, ami alapján eldöntöttem h plazma lesz
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DM-Fan #21651 üzenetére
Köszi, erre gondoltam, csak nem voltam biztos benne.
Nincs olyan konvertáló program pc-re, amiben explicit meg lehet mondani a felbontást? Akkor nem kéne a tvre bízni, így gondolom szebb lenne.
(vmi E.M totalt találtam, de ez nem tud se 1024-et, se 1366-ot. )
szerk: sztorno, mégiscsak tud...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DM-Fan #21648 üzenetére
Triviális. Elolvastam egy hónapja, meg most is. Csak ezt találtam:"Hogy hogyan lehetséges, hogy az 1024x768-as felbontás ellenére a TV nem 4:3-as képarányú, hanem 16:9-es? Úgy, hogy a TV eltérő alakú pixelekből épül fel, mint mondjuk egy átlag 4:3-as monitor."
Ha tudsz még róla vmit kifejthetnéd bővebben. -
törölt tag
"...plazmatévéknél találkozhatunk 1024×720, 1024×768, 1366×768, 1440×1080 és 1920×1080 pixeles fizikai felbontással is. Ha a felbontás nem igazodik a méretarányhoz, játékkonzollal vagy PC-vel való összeköttetésnél nem lesz tökéletes a kép – vagy a méretarány torzul, vagy a képélesség csökken." [link]
Ehhez mit szóltok? pl. 1024x768 az 4:3
-
törölt tag
"Ezek alapján havonta átlagosan 180 forinttal fizet többet a tesztelt plazmatévék tulajdonosa a vizsgált LCD-k gazdáinál."
Kár, hogy origós cikk...de attól akár még mehetne is első hsz-be, mint a plazmák "óóriási" hátránya
-
törölt tag
válasz DM-Fan #21336 üzenetére
Jó, persze, ha már a kezembe is lett volna nyilván nem adom vissza.
De azt is vedd figyelembe, hogy ezzel a lépéssel ez a webshop indokolatlan versenyelőnyt szerzett a többi céggel szemben( pl nem mentem le a tacskóba, ezért a tacskó is bukott rajta)
Valamint azt se árt figyelembe venni, hogy ez alatt az idő alatt én egy sor másik bolt akciójáról csúszhattam le.Daffni2: na igen... valószínűleg, ha ilyen Európában történik
nem a Balkánon, akkor a német fogyasztóvédelem elküldte volna ezt a webshopot Romániába kecskeszart árulni...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DM-Fan #21334 üzenetére
Ez azért nem teljesen így volt... nem egyből küldtek helyesbítést, hanem az ígért szállítás után egy nappal, vagyis a rendelés után több mint egy héttel.
Kíváncsi vagyok akkor mi lett volna, ha bankszámláról egyből kifizetem az összeget még a múlthéten...
Amúgy a tescos árcédulát le kell fényképezni, úgy már nem tudják kicserélni...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nah hát köszi a hszeket, nem bátorítottatok fel túlságosan Beszéltem az eladóval, egy 10%os kedvezményt sikerült kiharcolni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy hetet vártam rá, ezt nem fogom annyiban hagyni mire van a fogyasztóvédelem?
Nem az ő kamu "szabályzatuk" érdekel, hanem a hatályos törvényi rendelkezések.madgie: a 0, vagy 1 Ft-os termékekre oké, ne vállaljanak felelősséget. Ha elírnak egy, vagy két nullát oké, arra se vállaljanak. De ha kétszerannyiért adják, az nem lehet elírás?!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Kicsit Off, de a másik topic nem nagyon pörög, hátha itt van olyan aki jártas ilyesmikben.Múlthéten rendeltem egy tv-t egy webshopból. Akkor 125ezer Ft-ra volt kiírva. Meg is kaptam pár percen belül a visszaigazoló e-mailt. 1 hétig végig ezen az áron volt hirdetve a tv. Tegnap kellet volna megkapnom, nem jött. Felhívtam őket, azt mondták holnap jön. Ma reggel kaptam tőlük egy levelet, hogy elírták az árat, már 250ezret kéne fizetnem.
Ez szerintetek mennyire jogos?? elvileg ha tescoban vagy bárhol ráragasztanak vmi árat, akkor annyiért kötelesek adni, nem?
Mit tehetek, kihez forduljak?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
pár órája keresgélek dvi i (dual link) - hdmi átalakítót de sehol nem találok. Egyáltalán van ilyen? Vagy a i-sbe belemegy a d-s is?
Vki tudna egy linket dobni? -
törölt tag
Erre vki? Ti hol vettétek a TV-t? Nem igazán bízom azokban a webshopokban, amiknek nincs fix helye, ahova oda lehet menni
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Off. Kocsiban hogy hozzam el a tv-t? Ha hátul lefektetem lehet vmi baja? Vhol azt olvastam hgoy csak állítva lehet.miért?
-
törölt tag
Ferenc körúti pana boltban a c2.re azt mondják nincs benne c tuner. És hogy a g, s ben is külföldi tehát itthon nem megy. Ez igaz?
-
törölt tag
Gyorskérdés, nem tudok keresni mert úton vagyok. Mm.en kívül hol nézhetem meg a városban a samsung, lg, pana, plazmakát? Köszi
Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Anime filmek és sorozatok
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen notebookot vegyek?
- Proxmox VE
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...