- Milyen széket vegyek?
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz ittakary #41168 üzenetére
Nálam nem egyértelműen meghatározható, honnan jön, de nem olyan hangos, hogy különösebben foglalkozzak vele.
Nem, kalibrációval nem foglalkoztam, csak beállító videók segítségével a kontraszt, cellafény, fényerő, élesség, zöld-piros arány beállításával.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz ittakary #41113 üzenetére
50C530:
1 éve vettem. Akkor ár/teljesítmény arányban verhetetlen volt, mára a többi tévé ára hozzá képest sokkal jelentősebben csökkent, ezért már jóval kevesebb plussz ráfordítással lehet jobb tévéhez jutni. (Tavaly nyár elején vettem 215-ért, akkor a G20 400 körül volt, most a C530 180, a G30 és C7000 270 körül van, ha jól tévedek, így ma ezek valamelyikét venném)
Szerintem jó képe van, a feketéje persze nem a Pana G sorozatot üti, teljesen jó. Mozgásmegjelenítésben hiányzik belőle a szappanopera-effekt, ezt érdekes lenne kipróbálni néhány adásnál. 3:2 pulldown-nal bír, de ricegést nem venni észre. Vibrálás szinte semmi, a Pana G20-nál ez jelentősebb volt, amikor ezeket nézegettem. A C530-nál csak állóképnél (fényképek) vettem észre, azt is csak amikor sok világos része volt a képnek. Foszforlagot nem tapasztaltam. Többen panaszkodtak a C530-550-nél nagy ghost jelenségre. Vagy szerencsés vagyok mert jó panelt kaptam, vagy mert normálisan járattam be, de nálam ez egész minimális. Főleg a fehér nagy kontrasztú logóknál (pl. NatgeoHD) és a szélesvásznú filmek alsó-felső sávjánál tapasztalom, de nagyon gyorsan eltűnik: 1,5-2 órás film után változó képtartalommal 1 percen belül nincs nyoma. Cserében a táp cicereg, világos képtartalomnál kicsit erősebben, sötétnél el is múlik. Mértéke: halk tévézés + csendes környezet kombó esetén hallható. Számomra akkor válik zavaróvá, ha halk környezet mellett némítom a tévé hangját, bár így viszonylag ritkán nézek tévét
Beégést nem tapasztaltam (bár nem vagyok RTL klub fanatikus) Fogyasztást sosem mértem, de erről annyit, hogy egy 3 éves 32"-os LCD-t cseréltem erre az 50"-os plazmára és a lakás fogyasztása nagyjából ugyanannyi maradt. Hozzá teszem, nálam a szomszédokhoz képest amúgy is nagy a fogyasztás, gondolom a nem gyenge hifi és házimozi komponensek miatt, de tévécserénél nem változott.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz ittakary #41113 üzenetére
Nem ismerem a boltot, de onnantól kezdve, hogy
"A készülékekre kereskedői jótállás vonatkozik, mivel a készülékek értékcsökkent termékek.
A garanciát az üzletünk vállalja, tehát a készüléket az esetleges meghibásodás estén az ügyfélnek az üzletünkbe kell beszállítania.
A garancia idő a terméktípusától függően eltérő, ezért további információért kérem érdeklődjön az üzletünkben."
...szerintem nem is kell jobban megismerni őket. Ha rám hallgatsz, csak gyári garanciával veszel TV-t.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz ittakary #21498 üzenetére
Az lejött, hogy csak bekukkantottál és nem olvasod rendszeresen a topic-ot, mert heti szinten leírom, hogy a panel kímélése azt takarja, hogy kerülöd a statikus képelemek (csatornalogó, korrhatárkarika, játékok HUD-ja, menükép) hosszantartó megjelenítését, valamint kerülöd az indokolatlanul túlzó beállításokat (kontraszt, fényerő). Az első 500 órában ez kiemelten fontos, de később is oda kell rá figyelni. Ez alap plazmás kitétel, aki ezt nem tudja tartani, az ne vegyen plazmát!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!