Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Philips LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
KüLÖNc
tag
Sziasztok,
Sony XE9005 televízióm van, amelyen csak a HDMI 2 és HDMI 3 támogatják az enhanced jelátvitelt. Kérdésem lenne, hogy ha nem ezek egyikébe dugom a PS4 Promat, akkor jelentősen romlik a képminőség, játékélmény, vagy pedig a HDMI 1 és 4-be dugva is teljesen okés?
(HDMI 3 az ARC, abban a soundbar van, a HDMI 2-ben pedig a Blu-Ray lejátszó)
Köszi szépen!
Üdv,
Laci
-
mcloud100
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene. Konzol vásárlás előtt állok. Nem vagyok egy hardgamer csak néha játszogatok. 4k-s tévén a ps4 slimnek elfogadható a felbontása. A tv tudja a felskálázàst. Nem szeretnék pro-t venni mert nekem felesleges lenne. Van valakinek tapasztalata ilyen párosítással kapcsolatban? Köszi a válaszokat!
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
Van most a sale alatt olyan játék esetleg, ami igen jó áron van (4-5k), és nem érdemes kihagyni?
Jelenleg The Last of Us és Murdered: Soul Suspect van a kosárban, esetleg valami más?[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz
adalbert1 #171587 üzenetére
2-3 méterre fekszem a konzoloktól. Szóval onnan vannak tapasztalataim.
Slim-nek semmi hangja nem volt.
A PRO-(k)nak sincs szinte. Persze hallani, de mind a 7116B, és mind a 7216B-nek annyira halk, hogy említésre sem érdemes.
Természetesen ha odahajolok nagyon közel, akkor hallani, hogy mind a kettő típusban, kavarja a levegőt a venti, de ez teljesen normális. Plusz, ilyen közelről mindkét PRO típusnál hallani pici coil whine-t.Összegezve, nem hangos. Egyik sem. Hacsak valaki nem ül közvetlenül a PS (-en) mellett. Akkor nem lesz zavaró.
Aztán az más kérdés, hogy mindkét PRO zsír új volt, ki tudja mi lesz majd, ha kicsit porolódik belülről..
De a 7216B-ről majd írok még majd, mert tegnap csak 2 órát ment.
[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
válasz
#42308056 #171588 üzenetére
Nekem van pl. One S-em és fat PS4-em is, viszont erősen gondolkozom egy slim/pro vagy one x beszerzésén valamelyik gép helyett (a fat ps4-et zajosnak találom, illetve az ac-s wifi jó lenne az új gépeknél) - nekem a PS exkluzívok sokkal jobban tetszenek (Xbox-on max. a Forza és Forza Horizon amit igazán érdekesnek találok, de azokkal sem játszok túl sokat), viszont erősen gondolkodóba estem, hogy az RDR2 miatt inkább One X-et vegyek, ha lesz egy jó akció BF-kor (és akkor a multiplatform címeket is arra fogom venni). De az is lehet, hogy semmit nem veszek, hanem inkább játékokra fogom költeni a pénzt.
-
törölt tag
válasz
rumkola #171571 üzenetére
Ez te vagy, meg még sokan a topikból.
Más meg mondjuk a lehető legszebb, legfolyamatosabb Red Dead Redemption 2 élményt akarja és Xbox One X-et vesz mert nem érdekli más.
Én sem vennék Xboxot (max PS mellé
) mert akkor kimaradok csomó remek játékból, de van akit nem érdekelnek a Sony exkluzívjai, vagy elég belőlük annyi hogy megnéz egy végigjátszást.
-
törölt tag
válasz
#20844032 #171582 üzenetére
Én azt is tudom, hogy ez a BC kérdés azért jön elő, mert a one tudja. Ha nem tudná már rég nem lenne téma. De ott sem tartom system sellernek. Jó feature, meg néha használom is, de ennyi. Nekem sem a BC miatt van x-em. Mégcsak nem is azért, mert van pár játék ami kicsit jobban fut. Én ezt leszarnám. Még a forzát is el tudnám skippelni. Egyszerűen azért van, mert annyi játékom van rá, hogy olcsóbb gépet venni hozzá, mint megvenni azokat ps-re. Meg akkor már forza. A BC-nek ehhez semmi köze, simán elviselném a hiányát. Annyi játék jelenik meg, hogy azokra sincs idő. A ps5-be sem kell ez feltétlenül. Jó feature lehetne, szerintem god of wart simán elővenném évek múlva is. Viszont ha nem lesz benne BC, a prót sem fogom megtartani csak emiatt.
-
saelin
veterán
válasz
#20844032 #171583 üzenetére
Csak megnéztem volna hogy homályosabb vagy élesebb (kb mintha a sharpness maxig húztad volna) lenne a végeredmény.
Érdekesség:
Ha háttérben hagysz egy játékot/appot és a ps4 menüjében átállítod a felbontást, akkor bezárja azt. Ellenben a supersampling-ot játék közben is lehet kapcsolgatni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
rumkola #171572 üzenetére
Én nem kívánok büszke gyűjtő lenni végtelen mennyiségű hdmi kapcsolóval, átalakítóval, egy addigra szervíz nélküli géppel, amire maximum a használtpiacon fellelhető ilyenolyan leharcolt géptemető megoldásaival létezni, ha erre adható amúgy egyszerű válasz is. Ez a blackoutoló pro amúgy sem az a gép, amit nagy büszkeséggel őrizgetnék az utókornak.
Hozzáteszem nekem nem dealbreaker a BC nemléte. Ha lesz örülök neki. Ha tud okosságokat (nagyobb felbontás, nagyobb frém, stb) annak mégjobban örülök. Ha nem lesz, megvonom a vállam.[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz
FollowTheORI #171575 üzenetére
Pro.
Közben redditen olvasom, hogy ha a ps UHD megjelenítőt észlel, akkor nem engedi bekapcsolni az SS-t, csak natívba rakni a resolution-t. Sajna a monitorom nem tudja magát 1080p-be rakni, úgyhogy ez így marad. Pedig megnéztem volna hogy SS és a monitor saját felskálázása mit csinál a képpel.
-
törölt tag
Megveszem és 3-5 évig fixen tudok játszani a játékokkal megfelelő minőségben. Nem kell aggódni, hogy elég lesz-e a gépem az aktuális játékhoz.
Sokkal kevesebb bug van a játékokban konzolon.
Nincsenek csalók!
A psn és a live is olyan szolgáltatást nyújt, amit a pc nem. Felhőbe mentett elmentések, normálisan kidolgozott acsi rendszer.
Ez csak pár általános dolog. Ezekért is veszünk konzolt. Konzolokon belül pedig jönnek az exkluzívok és egyéb eltérések, mint controller - szolgáltatások - stb.
Továbbá igenis ott a teljesítmény is. Te pl miért cserélted le a slimet prora, ha nem számít?
[ Szerkesztve ]
-
-
saelin
veterán
4k monitoron ha ps-en fixálom a felbontást full hdra, akkor miért nem engedi bekapcsolni a supersampling-ot? Értem én hogy állítsam át a felbontást natívra, de azért megnéztem volna ss-el is milyen képet hoz.
-
-
törölt tag
válasz
#20844032 #171561 üzenetére
Abban mi a türhőparaszt, ha valaki a saját magad által írtak közt érezhető ellentmondásokkal szembesít?
Én bevallom, nem értek hozzá egyáltalán, de ha elolvasom ezt, hogy
"A checkerboard egy rettenet."
utána meg azt, hogy
"Ez a checkerboard rohadt jó cucc."
akkor az minimum kérdéseket vet fel a fejemben.
-
Deck
titán
-
törölt tag
A 60fps sosem lesz cél. Eddig sem volt az, sosem lesz az, bármilyen felbontás is az éppen megcélzott. Dupla renderidő=szebb játék. A játékosok jelentős része a szebb játékokat preferálja a magasabb framerate ellenében. Plusz a szebb játék=nagyobb alkotói szabadság. Ráadásul a következő generáció már biztosan HDMI2.1-el jön, VRR-el, remélhetőleg a tévék is követik majd. Egyre kisebb lesz a szerepe a diszkrét frametimeoknak. A multiplayer shooterekben lényeges a reszponzivitás(meg a VR-ben), azon kívül ez nem akkora probléma.
-
Deck
titán
válasz
Carlos Padre #171562 üzenetére
Bőven elég lett volna a PS4-nek a fhd 60fps. Minden játéknak. Flesleges volt még a 4k-t behozni meg a HDR-t. Persze tudom jól mutat a dobozom meg a reklámokban. PS5-el debütálhatott volna mindez, megfelelő teljesítmény mellett. Persze ez az én véleményem.
Dexar007: Az új GOW-ba a 30fps nagyon gyenge volt számomra míg a teljesítmény mód sokkal jobb. Akció játék kellett neki az. Az én szemem nem bírja annyira
[ Szerkesztve ]
-
Istyu74
aktív tag
Sziasztok,
Most tettem szert egy HDR képes tvre. Ps4 slimem van, az lenne a gondom hogy akárhogy próbálom be állítani mind a tvt mind Ps4 et sehogy sem tudom a HDR funkciót engedélyezni.
Egy olcsó, szerintem 1.4 és hdmi kábellel van össze kötve a tv vel. Az jelenthet problémát? Esetleg vegyek egy 2.0 ast? -
törölt tag
A checkerboard frame alapú, nem felbontásalapú. A 4K checkerboardnál a framebuffered 4K. (hogy mennyit renderel ehhez, az más kérdés). Az RDR2-nél a framebuffered 1920x2160. Egyúttal ez volt az utolsó alkalom, hogy válaszoltam, egy személyeskedébe oltott türhőparaszt posztra.
-
Deck
titán
-
NyMRooD
őstag
válasz
Dexar007 #171554 üzenetére
Elég sokan, de day1 alatt inkább az első párhónap max első évre gondolj, igaz, hogy nem a legjobb példa de switchből 10-15 millió ment el ha jól emlékszem, szóval elég szépen megalapozta a sikerét az első év. Elég valószínű, hogy amelyik elhúz az elején a generáció nagyobbik részében az lesz a meghatározóbb konzol (lásd x360, ps4). Ha lesz BC a mostani backlog + mondjuk egy új Gow, Hzd vagy Pókember elég ok lehet az azonnali váltásra, ha nincs BC akkor is elég jó okok, de akkor ráérek megvárni amíg kijön mind a 3
(#171557) FollowTheORI: Ez sem egy rossz indok, aki a kék oldalon érzékeny a felbontás és fps szám lemaradására, annak is day1 lehet a kövi gen ha van BC.
[ Szerkesztve ]
-
-
Deck
titán
válasz
Dexar007 #171554 üzenetére
Az xbox one is tudja a 4k 30fps-t pl RDR2 szóval a következő konzolok már a 4k 60fps lesz a cél tuti. Spiderman is pro-n 4k 30fps stabilan. Mivel a következő generációnak erősebbnek kell lennie és 2 év múlva jöhet és évekre jónak kell lennie így remélem erős lesz és menni fog minden eddigi játék csak akar jobb fps-el
Meglátjuk.
-
Dexar007
veterán
válasz
NyMRooD #171541 üzenetére
Ki vesz konzolt az elso napon? Lesz ra 1-2-3 nyitocim oszt csa.Semmi ertelme nincs. .ugyhogy csipkedhetne magat a Sony,mert ha csak jovo karacsonyra jon,akkor hozzam mar csak 2020-ban fog kerulni..jezus. Ilyen harmatgyenge fosokkal kell eljatszogatni addig,mikozben mar reg 4K@60 fpsnel tartanank ha a konzolok nem huznak vissza a fejlodest.
Ps3/Xbox360 korszak volt meg a jo,mikor felevente lehetett vgat cserelni. Most meg? A kiadas napjan mar elavult volt.
A ps menuje is milyen? Meg a store? Ugy laggol mint az android 4.0 tescos telon. -
Deck
titán
válasz
#20844032 #171545 üzenetére
Pontosan. Vannak játékok amiket simán élővennék évek múlva is. Spiderman, GOW, HZD, Unchartedek, Nioh, Dark Soulsok, Witcher 3, Detroid, Bloodbourne, AC-k közül is van pár kedvencem stb stb..
Ezek és sok más mind megvan digitálisan és nem akarom, hogy csak úgy eltűnjenek.Pc-n is előveszem minden évben a Kotor 1-2öt.
[ Szerkesztve ]
-
crue
őstag
válasz
#20844032 #171549 üzenetére
Nem b.szogatásképpen, de tőled már megszokottak az ilyen szöges ellentétek:
"A checkerboard egy rettenet."
"De a checkerboard rendering pont annyira éles, mint a natív 4K"
"Ez a checkerboard rohadt jó cucc."
"amit fel kell skálázni a 4K-hoz, az már sosem lesz olyan éles" -
törölt tag
válasz
Wesder #171550 üzenetére
De ez nem ilyen egyszerű matek. A 4K a gpu-t gyilkolja, a 60fps meg a procit(is). (prón nem 1080p-ben fut az rdr2, hanem felezett felbontáson - 1920x2160, a 1080p már negyedelt).
Ahhoz, hogy a ps5-ön ez kézenfekvőbb opció lehessen, mint ma, ahhoz abban nem ilyen lepkefing cpu kellene, mint ami a mostani generációban van. És akkor lehetne álltalános, hogy resolution meg performance mód, persze akkor is egy csomó többletmunka, szal valszeg sosem lesz az, de - talán - sűrűbb jelenség lehetne.[ Szerkesztve ]
-
Batyops
aktív tag
Engem a Ps exkluziv címekkel megvettek kilóra innentől kezdve biztos vagyok benne visszafele komp.ide vagy oda a következő konzolom is 100% hogy Ps lesz . A sony jó irányba tart mert engem sokkal jobban lekötnek a story központú játékok és amellett meg azt az egy-kettő multiplatform minőségi cuccot amiből azért valjuk meg őszintén nem sok van azokat is ki tudom pörgetni.
-
törölt tag
válasz
markknight #171540 üzenetére
Csakhogy itt nem a 20 éves gta3-ról van szó, hanem arró, hogy majd előveheted-e az uncharted4-et/godofwart/spidemant a ps5-ön,vagy feltétlenül ott kell-e porosodjon mellette egy ps4 ehhez. Arról nem is beszélve, hogy a 20 éves játékok miatt sorbanállnak ezeké a bazári túlárazott retrógépekért, amiket mostanában kiadnak.
-
Zoleee83
addikt
válasz
#42308056 #171531 üzenetére
Jó de azon nem is fug futni a Horizon Zero Dawn 2, meg a nagy PS exclusive címek.
A generáció elején erre van szükség, még mindig a system seller címek adják el nagyrészt a konzolt.
Nem véletlenül MS is most készítteti az új Gears, Halo címeket.
(aminek ps-esként' is kifejezetten örülni kell mert lesz verseny, sok új cím) -
válasz
#42308056 #171533 üzenetére
Ha megnézted a DigitalFoundry összehasonlító tesztjét RDR2-ről, akkor láthattad, hogy a Pro is tudná ugyanazt az élességet, mint az X, csak valamit elqrtak a post processing-el.
Melóhelyről nem megy a YT, nem tudok linkelni, sry.Nem lehetetlen, hogy a jövőben javítani fogják a dolgot szoftveresen...
[ Szerkesztve ]
-
NyMRooD
őstag
válasz
markknight #171540 üzenetére
Kb igazad van, de szerintem más a helyzet a gen indulásakor, ha lesz visszafelé kompatibilitás meg 1-2 ex nyitócím ami érdekel akkor nálam day1 lesz az új ps. Ha nem lesz visszafelé kompatibilitás, megvárom amíg lesz legalább 5-10 ex ami érdekel, ebben az esetben viszont ha közben kijön az új x amin lesz BC és lesz 2-3 nyitó vagy ahhoz közeli ex cím akkor az lesz a day1. Utóbbi esetben ps-ből megvárnám a slimet, amivel nálam 2-3 év előnye lenne az x-nek és még sokan lehetnek így.
-
markknight
veterán
Én tökre örültem boxon a visszafele kompatibilitásnak, de õszintén szólva a Bayonettán kívül egy játékot sem játszottam. Szerintem csak azért vonzza az embereket ez, mert PS-en nincs ilyen, ha lenne, 1-2 címen kívül a kutya nem foglalkozna vele. Valamint abban sincs sok biznisz, ha a 4-5 éves játékokat bagóért megvesszük és elvagyunk. Nem tudom elképzelni, hogy ebben a 4K 60fps világban bárki leülne mondjuk GTA 3-azni.
[ Szerkesztve ]
-
nemorino
tag
válasz
mcwolf79 #171535 üzenetére
Szerintem tuti hogy lesz visszafele kompatibilitás, hogy generációkon át magukhoz tudják kötni a játékosokat. Ha jön egy visszafele kompatibilis PS5, akkor nem kérdés, hogy mi lesz a következő konzolom, ha nem és a PS4-et meg kell tartanom a régi játékokra, simán válthatok is. Ezt tudja a Sony is, szerintem fontosabb ez, mint a ripoff remaster játékokon keresett pénz.
-
mcwolf79
veterán
válasz
Nem is baj, legalább jobban odafigyelnek arra, hogy ilyen tárgya hűtés ne legyen a következő PS-ben. Legyen kicsit nagyobb Ha kell, De ne legyen helikopter hangja Ha kicsit megterhelődik a masina.
Nálam Az is döntő lesz, hogy lesz -e visszafele kompatibilitás. Mert Ha Nem , az elég nagy ellenérv lesz a PS-sel szemben. -
törölt tag
válasz
#42308056 #171533 üzenetére
A ps3 teljesítménye csak papíron volt nagyobb, konkrétan egy fos volt. AZ RSX gyenge volt, a cellt nem tudták használni, legalábbis az SPE-ket nem, így maradt egy szem csoffadt PPC mag + a hurkaszar RSX. Aztán ahogy megtanulták használni az SPE-ket, megjött a teljesítmény is, de ez már inkább csak a generáció legvégén ment a multiplat fejlesztőknek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Madwe #171532 üzenetére
A PS3 azért rossz példa mert a nagyobb teljesítmény ellenére szinte minden rosszabbul futott rajta mint X360-on. Most viszont pl. a Red Dead 2 natív 4k-ban jobban tartja a 30 fps-t Xboxon mint alacsonyabb felbontáson PS4 Prón. És ha a szaksajtó tudatosítja az egységsugarú vásárlóban hogy az XOX-en ugyanaz a játék jobban/szebben fut mint PS4-en, akkor a következő generáció elején előnyben lehet a Microsoft gépe.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz
A puszta erő illetve teljesítmény nem nagyon befolyásolt lényegi dolgokat konzolnál soha kb, ps3 is jó példa volt erre szerintem. Főleg azt nem ltáom, h a most erősebb x miért lenne előny a következő generációnál, amikor pl jelenlegi 2x akkora ps bázis inkább erősebb érv...
Persze a vevőknek a jelenlegi helyzet kb a legrosszabb, nem kell teperjen a sony, ennek ellenére pl játékokban pedig eléggé el vagyunk kényeztetve... -
Nayrobi
őstag
Még mindig jól megy a biznisz:
- 3,9 millió leszállított konzol július és szeptember között
- 86,1 millió eladott konzol szeptember végéig
- 9,2 millió eladott konzol január óta
- 75,1 millió eladott szoftver július és szeptember között
- 34,3 millió ps+ előfizető[ Szerkesztve ]
-
-
.LnB
titán
Tegnap minden józan paraszti ész ellenére, felmentem a 7216B-ért. Baromira f*stam, hogy hülyeséget csinálok, és megszívom majd pont ezzel az egy példánnyal. De szerencsére nem, vagyis két óra RDR2 után, nem hallottam a hangját se. A feltűnő különbségek eddig, bár egyik sem jelentős. Kisebb a csomagolás, vékonyabb a tápkábel, más a hdmi kábel. És nincs a dobozban a hálózati csatlakozó átalakítója. Szóval semmiségek.
Egyébként ez a KonzolokSzervize nagyon pofás kis bolt. (Felénk nincs ilyen.
)
Tegnap megjöttek a KontrolFreak "izék". Ezek: [link] [link] [link]
4$ volt ez a pack. Jól kifogtam szerencsére. Egyébként minőségi cuccok. A feketét próbáltam még csak ki, elsőre fura, hogy annyira magas, de játék közben cseppet sem zavart. -
oriic
HÁZIGAZDA
-
mike1334
veterán
Nekem is 4 hét alatt javították meg a telóm. Más kérdés, hogy addig elővettem a régit, és teljesen jó, sajnálom, hogy lecseréltem, abban bíztam, hogy javíthatatlan lesz a teló és a pénzt kapom vissza
Amúgy jogszabály annyit ír, hogy törekedni kell a 15 napon belül történő megoldásra, de semmi következményt nem fűz az elmulasztásához.
[ Szerkesztve ]
-
SH4D0W2011
őstag
-
Mike
veterán
másnak is vibrál a heavy rain? azóta nem sikerült ezt javítani? azt olvasom, hogy a ps4 újraindítása átmenetileg segít
-
S@c@
őstag
Alzas garancias ugyintezes: ma vittem a gepet mert mar nagyon hangos volt 10honap utan. Az alza persze azt mondta 30nap az atfutasi ido. Na mondom a sony szerviz telefonon meg persze azonnal cserelte volna. A no nem hitte el. Mondta utanajar es holnap telefonalnak. Remelem flottabb lesz,mert igy hiaba a 24 honap ha ilyen lassan javitanak,cserelnek.
-
KaitouP
nagyúr
válasz
Tatyla #171503 üzenetére
Csesszék meg hogy az ide jövő gépre nem rakták rá.
Mondjuk letojom, beröffentem PC -n emulátoron, aztán jónapot. Eleinte nagyon bejött ez az előrukkolás egy ilyen géppel, de most így elnézve az elméletileg nem bővíthető játéklistát, ez egy felesleges +1 kacat lesz a szobába. Sony -nál elgurult a gyógyszer.BTW, Parasite Eve remake -t a népnek. A műfaj egyik legjobbja.
[ Szerkesztve ]
-
sting2
addikt
válasz
Carlos Padre #171469 üzenetére
Elő a képcsöves tévéket, és ijesztgessük a mai fiatalságot ezekkel a szárnypróbálgatásokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EZ IGEN! Sony PS5 Fat BONTATLAN Final Fantasy Bundle + Cover + Joystick ÚJ
- Sony PS5 CF1216 God of War Ragnarök Bundle eladó God of War Ragnarök játékkal együtt!
- 5 db PS játék eladó ár alatt!
- PS3 60 Gb-os konzol eladó dobozában! /hibás/
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia