- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
A következő jelenségre lettem figyelmes, hátha találkozott már valaki vele.
PHP programkódból küldök ki leveleket egy webshop alkalmazásban (regisztráció visszaigazolása, stb.) főként a saját gmail.com-os email címemmel teszteltem a leveleket, ahol minden rendben volt.
Időnként megnézem másik email címekkel is.
Most regisztráltam egy új gmail.com-os email címet teszteléshez és ezt tapasztalom.
A kiküldött HTML levelekbe beágyazva küldök ki egy .jpg kiterjesztésű email fejlécet, ami a saját régóta használt gmail.com-os email címemnél nem jelenik meg csatolmányként az új teszt email címnél viszont igen.Beszúrok egy képet, hogy lássátok:
Megerősítené valaki, hogy ez a gmail.com egy új sajátossága vagy valamilyen programozási hiba ? Köszönöm !
A levelek kiküldésére a PHPMailer 5.2.9-es verzióját használom.
Programkód:
$mail = new PHPMailer();
$mail->CharSet = 'UTF-8';
$mail->SetFrom($config_email, $config_name);
$mail->AddReplyTo($config_email, $config_name);
$mail->AddAddress($email, $name);
$mail->Subject = $email_subject;
$mail->MsgHTML($email_body);
$mail->AddEmbeddedImage($image_path, $image_cid, $image_cid, 'base64', 'image/jpeg');
$result = $mail->Send(); -
-
Mike
veterán
ezzel nem teljesen értem, mit érek el, nem sikerül az érték beállítása? vagy mire gondolsz?
akkor legyen konkrétabb
php.ini-ben
display_errors: Offlokalisan a file-ban
error_reporting(1);
ini_set('display_errors', 1);phpinfo szerint: local On, Master: off
semmilyen hibát nem ír ki a felületre ezek után sem
-
Mike
veterán
Sziasztok
A következő a problémám: a php totálisan figyelmen kivül hagyja a ini_set-ben beállított lokális értékeket. pl. display_error, de lehet futási idő, memória, ugyanez a jelenség. a phpinfo szerint a display_error lokálisan on, ám master off, és nem is jelenít meg egyetlen hibát sem a felületen (a logban persze igen, szóval nincs az error reporting kikapcsolva).
a php.ini-ben kell valamit állítanom, hogy figyelembe vegye a lokális értékeket? -
coco2
őstag
Karakter set kérdésben szeretnék segítséget kérni.
Json-öket küldözgetnék php - javascript között oda-vissza xhr-el. A binárisokat/stringeket base64-elem, a többi mezei numerikus adat (automatán text konverziót kapnak). Escapelnem kell a kész json stringet, vagy nyugodtan alhatok anélkül is?
-
coco2
őstag
válasz
PiXeL90 #20187 üzenetére
Pph alatt van soap client, de ami magát a soap-ot illeti, csak akkor lesz problémáktól mentes a gyakorlatban, ha szerver és kliens oldalon is ugyan azt a libet használod. Ha a másik szerver nem a php soap libjét használja, kompatibilitási szitukba futhatsz bele.
-
PiXeL90
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy hogyan tudok php-ban soap xml kérést küldeni? Elég simplexml-el vagy használnom kell a SoapClientet?
A kérésnek így kell kinéznie:
XML
Válaszokat előre is köszönöm! -
nevemfel
senior tag
válasz
radi8tor #20182 üzenetére
Nekem elemi szinten mondd el mit csináljak.
Az eredeti kódban ennek a helyére:
$banned_cats = $this->config->get('full_product_path_categories');
Ezt tedd be:$banned_cats = $this->config->has('full_product_path_categories')
? $this->config->get('full_product_path_categories')
: []; -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
pelyib #20181 üzenetére
Nekem elemi szinten mondd el mit csináljak.
Csináltam egy php file-t ezt raktam bele,<?php
$banned_cats = $this->config->has('full_product_path_categories')
: []; ?>
Ha megnyitom ezt a file-t akkor nem ír ki semmit, nincs a logban semmi.Még egyszer köszi hogy próbáltok segíteni, de én nem igazán tudom hogyan lehet vizsgálódni.
-
pelyib
tag
válasz
radi8tor #20176 üzenetére
Nezd meg, h az a $this->config az valoban ez a class e: https://github.com/opencart/opencart/blob/master/upload/system/engine/config.php
Ha igen, akkor a has() methoddal ra tudsz vizsgalni:
$banned_cats = $this->config->has('full_product_path_categories')
: [];
-
nevemfel
senior tag
válasz
radi8tor #20178 üzenetére
Ha ez nem saját program, akkor lehetőség szerint ne nyúlj bele a kódba, mert ha esetleg a jövőben frissítenétek ezt a plugint, akkor a módosítások felülíródnak. Inkább állítsd be valahogy ezt a config paramétert, hogy egy üres tömb legyen a tartalma.
Nem ismerem sem az Opencartot, sem ezt a plugint, úgyhogy nem tudom, hogyan lehet ennek a pluginnek paramétereit beállítani, szóval konkrétumokkal nem tudok szolgálni, mindenesetre azt kell elérni, hogy a
full_product_path_categories
létezzen, de üres tömb legyen. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
instantwater #20177 üzenetére
Nem most lett frissítve a szerver hanem gyorsabb tárhelyre lett költöztetve az oldal és ehhez kapcsolódóan más a PHP verzió.
Ha nagyon muszáj tudok frissíteni de egy ilyen apróság miatt ezt nem tenném meg.
Amúgy ez amit most reszelünk nem az alaprendszer része, hanem egy path manager kiegészítőé.
Adatbázis és fájl mentés naponta készül, szóval általában nyugodtan alszom. -
válasz
radi8tor #20176 üzenetére
Értem.
Viszont ezzel azt kockáztazod, hogy jövőre darabjaira hullik a rendszer amikor a szervert 7.4re frissíted.PHP verziók életciklusa: [link]
A 7.3 támogatása kicsit több mint 1 hónap múlva megszűnik, és csak biztonsági frissítéseket fog kapni még egy évig.
Tehát legkésőbb jövő ilyenkor lesz egy nagyon erős fejfájásod a 7.4 miatt.
Ha nem lehet frissíteni a frameworkot ami a te esetedben az OpenCart akkor fennáll a veszélye, hogy a 7.4-en még jobban széthullik, és még többet kell majd hackelned.
Ha van ráhatásod a szervere, akkor egyenesen 7.4-re frissítenék. Ha nincs, akkor részvétem az üzemeltetőd miatt aki a support vége előtt 1 hónappal aktiválja a verziót.
Az már csak hab a tortán, hogy a korábbi 7.1-hez már 1 éve biztonsági frissítés sem volt, és az aktív támogatása is lejárt 2 éve.Ezzel a sebességgel a 7.4-es problémák is majd csak 2 év múlva fognak előjönni. Ha addig meg nem hackelik a rendszered egy OpenCart vagy PHP rés kihasználásával.
Tartsd szárazon a puskaport és legalább adatbázis mentésed legyen.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
instantwater #20174 üzenetére
Opencart 3.0.2.0, de nem szeretném ilyen apróság miatt frissíteni mert azzal magamat szívatnám a sok egyedi kiegészítő inkompatibilitás és azok frissítése miatt is.
-
-
Milyen PHP verzió volt korábban?
Tippre 7.1, mert ez a változás a countban a 7.2 verzióval került be: [link]Röviden a lényeg, hogy a változó csak array vagy olyan object lehet ami implementálja a Countable interfészt.
Tehát se string, se integer, se null, semmi más.
Sajnos a korábbi verziókon futó rendszerekben elég népszerű volt a count használata random dolgokra és működött mert hibás viselkedés volt implementálva a futattókörnyezetben. Régebbi PHP verziókban ez jellemző.
Ráadásként mivel a PHP dinamikus nyelv, és a fejlesztők előszeretettel hagyják ki a típusdefiníciókat, így még statikus analízissel sem lehet megtalálni ezeket a hibákat, csak futásidőben ugranak elő.
Persze tesztek írásával is meg lehet találni ezeket, de PHPben senki nem ír tesztet sajnos.Ez milyen rendszer?
Teljesen egyedi, vagy valami kész framework?
Tudod frissíteni a frameworkot? Vagy ez a saját kód a frameworkon felül? -
pelyib
tag
válasz
radi8tor #20171 üzenetére
Ha eleg, h nincs tobb warning akkor tenyleg kesz vagy.
Ha meg erdekel, h jobban akkor vedd elo a forraskodot, nezd meg a get() methodot, h milyen bejovo parameterei vannak.
Amirol en beszelek az ilyesmi logikat kovetne:function get($key, $default) {
return isset($configs[$key])
? $configs[$key]
: $default;
} -
bhonti
aktív tag
Már épp kezdtem csodálkozni milyen tiltott macskák lehetnek
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
pelyib #20160 üzenetére
Köszi szépen, ez valóban eltüntette a warningokat.
És igen, más nem volt körülötte csak ez a két warning szemetelte tele az error logot mióta PHP ver 7.3.22 lett az oldal alatt.Amúgy ez a teljes kódrészlet arról a területről, hátha látod benne a választ a kérdésedre:
$path = array();
$categories = $this->db->query("SELECT c.category_id, c.parent_id FROM " . DB_PREFIX . "product_to_category p2c LEFT JOIN " . DB_PREFIX . "category c ON (p2c.category_id = c.category_id) WHERE product_id = '" . (int)$product_id . "'")->rows;
foreach($categories as $key => $category) {
$path[$key] = '';
if (!$category) continue;
$path[$key] = $category['category_id'];
while (!empty($category['parent_id'])) {
$path[$key] = $category['parent_id'] . '_' . $path[$key];
$category = $this->db->query("SELECT category_id, parent_id FROM " . DB_PREFIX . "category WHERE category_id = '" . $category['parent_id']. "'")->row;
}
$path[$key] = $path[$key];
$banned_cats = $this->config->get('full_product_path_categories');
if (
is_countable($banned_cats)
&& is_countable($categories) // jo lenne tudni melyik, mert ezzel csak elrejtjuk a hibat
&& count($banned_cats)
&& (count($categories) > 1)
) {
if (in_array($path[$key], $banned_cats)) {
unset($path[$key]);
} else if (preg_match('#[_=](\d+)$#', $path[$key], $cat)) {
if (in_array($cat[1], $banned_cats)) {
unset($path[$key]);
}
}
}
-
-
pelyib
tag
válasz
radi8tor #20156 üzenetére
is_countable lesz az embered
if (
is_countable($banned_cats)
&& is_countable($categories) // jo lenne tudni melyik, mert ezzel csak elrejtjuk a hibat
&& count($banned_cats)
&& (count($categories) > 1)
) {
// do you job
}return is_scalar($thing)
? mb_strlen($thing, $env->getCharset())
: is_countable($thing)
? count($thing)
: 0; -
nevemfel
senior tag
válasz
sztanozs #20157 üzenetére
de ha mindig array, akkor figyelmen kívül hagyhatod a warningot.
Nem lehet mindig array. Ha az lenne, nem lennének a warningok.
Feltételezem, hogy a változók nem is léteznek, ha amúgy nem lenne tömbelemük, úgyhogy így látatlanban, hogy nem tudjuk, milyen típusú változók, én isset vizsgálattal fejelném meg a feltételvizsgálatokat.
-
sztanozs
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
Help me!
Átköltözött a webshop magasabb PHP verzióra: 7.3.22
Előjött két ilyen dolog az error logban:
PHP Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in ...path_manager.php on line 49
PHP Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in ...Core.php on line 1266Az első hivatkozott sor ez lenne:
if (count($banned_cats) && (count($categories) > 1)) {A második pedig ez:
return is_scalar($thing) ? mb_strlen($thing, $env->getCharset()) : count($thing);Guglival találtam egy ilyen megoldást (meg csomó másikat is), de nekem kevés a tudásom hogy ezt implementáljam:
Replace the line:
if (count($parentPathPieces) == 1) {
with the following one:
if ($parentPathPieces && count($parentPathPieces) == 1) {Tudnátok segíteni mire írjam át az én soraimat?
-
-
pelyib
tag
De akkor a frontend azt mondja meg, h mekkora meretben keri a kepet, ne azt, h mekkora a screen size.
Amugy FE cookie-ban lerakja, h mekkora meretet tamogat, amit a kovetkezo requestnel a bongeszo elkuld a backend-nek, ha cookie nincs, akkor meg valami default meretben general. -
-
válasz
instantwater #20151 üzenetére
Az adat 1-2MB, vagy több, jobb azt szerveroldalon feldolgozni
Amúgy diagramokat jól fel lehetne dobni X3DOM -al, de azt majd egyszer. -
-
válasz
instantwater #20148 üzenetére
Alapvetően képként generálnék le grafikonokat. Egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora az a kép, feleslegesen nem kell marha nagyot készíteni.
-
-
-
válasz
instantwater #20145 üzenetére
Igazából nem "kell", csak
- van egy php-m (mondjuk index.php)
- abból hívok másikat, ami a tartalmat generálja, és annak akarom átadni az ablak méretét; ennek viszont már jó, ha tudja, mekkora az ablak -
-
-
Hello,
Van valami egyszerű módszer arra, hogy egy PHP scriptben megtudjam a képernyő (vagy a böngészőablak) méretét, és átadjam egy másiknak? Nyilván úgy működik, hogy egy Javascript egysoros kiechozza a file-ba, csak azt nem tudom már átküldeni a másik PHP-ba.
Google-val sok JS és Ajax bűvészkedést látok, csak az nem derül ki sehol, hogy azt hova is kéne írnom (alapból egyik script sem html-be ágyazott PHP, hanem sima PHP). -
válasz
#31816946 #20130 üzenetére
Itt találsz ingyenes Udemy-s tanfolyamokat [link], továbbra is napi 20-50 kerül fel. Jelenleg egyetlen ingyenes Php-s tanfolyamot találtam: PHP & MySQL Course: The Complete Guide (Step by Step) 3.5 órás
Ennek a 20.5 órás tanfolyamnak többek között van php-s része is: Web Development Masterclass - Complete Certificate Course
Ha más nyelvet is megnéznél, akkor java, python, android... akár 20-30 órás ideiglenesen ingyenes tanfolyamokat is találni.
-
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20137 üzenetére
Alapok oop-ig gyönyörűen benne vannak.
A 7.x utána rakta a "mysql"-nek egy "i" betűt. Igen, attól minden fenekestül fordult fel
-
Agostino
addikt
disy68 & instantwater - köszönöm szépen a visszajelzéseket, átfutom más szemmel is a kurzusokat
-
-
válasz
Agostino #20133 üzenetére
CSAK leárazva szabad ott bármit venni 10 USD/EUR körül.
Az eredeti árak kicsit magasak ahhoz, hogy egy random indiai akcentust hallgass. Persze vannak egész kiváló minőségű, amerikai akcentussal beszélő oktatók is.
Értékelés szerint kell listázni, és amin van több TÍZEZER csillag, azt vedd meg az első 3-5 közül.
-
disy68
aktív tag
válasz
Agostino #20133 üzenetére
Sokszor vannak leárazások 11 euróra mindenféle indokból (hétvégi, nyári, téli, éppenmost, etc). Az értékeléseket fontos nézni. Korábban linkelt valaki a programozás topic-ban egy általa írt crawlert, ami az aktuálisan ingyenes kurzusokat szedte össze. Én is bezsákoltam párat, ami érdekelt volna, a legtöbbet nem is lehetett értékelni, nem véletlenül, kritikán aluli volt az összes. Szóval a minél többen minél jobbra értékelt kurzusokkal nem fogsz nagyon mellélőni.
-
Agostino
addikt
válasz
instantwater #20131 üzenetére
udemy leárazások mennyire valósak? illetve honnan lehet tudni mi a jó? érnek valamit a csillagok..?
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Milyen új könyveket javasoltok, amikből meg lehet tanulni a PHP programozást az alapoktól?
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20128 üzenetére
Ha hitvitát gyártani vagy itt, tényleg inkább szállj ki
-
-
coco2
őstag
válasz
pelyib #20126 üzenetére
Amelyik framework népszerű akar lenni, igazán megtehetné, hogy legalább egy automata pdf linkert hozzárak a webes doksijához. Tartalomjegyzékkel együtt. Amelyikben annyi kiforrottság sincs, vajon mennyi fogalma lehet a fejlesztési kényelemről egyáltalán? Mert egy framework-nek az lenne a legelső feladata. Éppen azt alapból elbukni, bizonyára bizalomgerjesztő valaki más számára. És igen, egy összeszedett könyvet egy futtában végigolvasni kényelmesebb, mint jobbra-balra kattintgatni, és utólag azt nézni, mi az, amire csak rákukkantottam, de nem olvastam végig. Amelyik framework annyira sem átgondolt, hogy 3 hónap után (vagy akár csak 2-3 év után) totál elavultnak mondható a leírása a framework szemléletét és alapjait illetően, a magam részéről nem sokat kérek belőle.
Más
PHP-ban van beépítve session kezelő A session_set_save_handler-er esetleg barátkozott meg itt bárki mezítlábas php környezetben?
-
pelyib
tag
Frameworkrol konyvet keresni? Hogy total depricated dolgot olvass 3 honappal kesobb?
Laravel doc szeretnek en ilyen "pocsek" doksit az osszes ceges / opensource applikaciohoz...
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20123 üzenetére
Laravel pocsékul dokumentált. Találtam róla kétféle könyvet amazonon, egyik francia, másik olasz, fordítást nem találtam. Eleresztettem.
Redis vs Memcached hitvitával tele a web, és csak arról nem szól a fáma, hogy miért lenne bármelyik tényleg jobb, mint php-ban megírni azt is, és cli-vel futtatni?
Én értem az nginx hitvitát, de egyrészt perpillanat korlátos teljesítménnyel megelégszem, másrészt megnézném a saját szememmel, tényleg gyenge-e tisztán lamp alapon fejleszteni, vagy a szakmai hozzá nem értés írta meg azokat a hitvita blogokat a neten. Peace & love.
-
coco2
őstag
válasz
supercow #20122 üzenetére
A memcache linket köszönöm, az is memcache, amit én linkeltem, csak már ősidőkkel ezelőtti, és azt reméltem, mostanra van beépített modul rá, nem kell külső összetevőt telepíteni.
Gondolkodtam például olyasmin, hogy linux starton cli-vel php alkalmazást indítani (azok még nem kérnek session-t). Abban írni meg socket szervert, és tárolni / kiszolgálni a kéréseket. Például redis ugyan úgy csak egy szálasan fut, de elég gyors, mert a memory access a sebesség nagyja, a többi meg csak a többi. A session-jeim nem lesznek nagyok, a cucc nagyja sql-be megy, 128 mega ram, ami default-ban megy php processeknek, bőven elég. A php motor által használt protokollt még nem sikerült megtalálnom.
Ha esetleg másvalakinek is jutott eszébe hasonló, és van publikus forráskód letölthetően, az lenne a legjobb. A magam részéről nem ragaszkodom hozzá újra feltalálni a kereket, ha nem muszáj
-
-
coco2
őstag
Apache-on lenne jó a session-öket memóriában tárolni hdd helyett (nagyon kell a sebesség). Eddig ezt a blogot találtam, de ez már közel évtizedes. Azóta van session storage-nak valami közvetlenebbül támogatott mód?
-
supercow
őstag
válasz
World-Soft #20118 üzenetére
Az is lehet hogy a szerveren frissítették a PHP-t mondjuk 7.4-re, amitől valamelyik alap php fgv hívás nem megy. Van bármi a logban?
-
coco2
őstag
válasz
World-Soft #20118 üzenetére
FB app - public profile és email address-en kívül kértek más hozzáférést? Ha igen, app dashboardon ellenőrizd, aktív-e még az app. Nagyon sok appot tiltanak most ki illetéktelen igényekre hivatkozva. Loginhoz tudni kell tokent is checkolni, rate limit van, szintén dashboardot nézd meg, nem kerültetek-e tiltás alá amiatt.
Az a hybridaout egyébként sosem használtam, de ha automata frissítésen van - vagy valaki frissítette - esetleg eridjen rá egy revert.
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok.
Van két oldalam.
Van rajtam hybridaout-al FB belépés is.
Aug 19-20 körül hírtelne az évek óta menő belépés hirtelen nem működik.
Értelmes hibát nem ad vissza, csak hogy átmenetileg nem működik, nézzen vissza később.Semmi különösebb dolgot sehol nem találtam róla.
Valaki találkozott ilyen hibával?
Nagyon sürgős lenne, mert épp egy eseményre való regisztráció zajlik és napok óta megállt most minden.Köszi.
Zoli -
pelyib
tag
By default new referenciakent adja at. "&" kell hozza a valtozo neve ele:
http://sandbox.onlinephpfunctions.com/code/58277dbce7cf43cd9544fa585861d2882e90d2e6 -
coco2
őstag
válasz
supercow #20115 üzenetére
A bernard tippet köszönöm, még alszok rá párat.
A külső cron script jellegében olyan, hogy megadok neki egy file nevet, létrehozza a processt, elteszi a process id-t, figyeli top-on, hogy fut-e, ha nem, újra elindítja. És ahhoz csak egy file név kell. Mondjuk ha apache config-ba beírhatnám valami tömbbe a file neveket, az kicsit jobban tetszene.
Más.
<?php
$up_lvl= array();
$one_item= array();
$one_item["1st"]= "1st";
$up_lvl[count($up_lvl)]= $one_item;
foreach($up_lvl as $t_array) $t_array["2nd"]= "2nd";
for($i1=0; $i1< count($up_lvl); $i1++) $up_lvl[$i1]["3rd"]= "3rd";
var_dump($up_lvl);
/*output:
C:\wamp64\www\proba.php:13:
array (size=1)
0 =>
array (size=2)
'1st' => string '1st' (length=3)
'3rd' => string '3rd' (length=3)
*/
?>Nem kellene annak a 2nd-nek is ott lennie? Elvégre referencia kezelek tömböket. Ez valami bug a php7-ben, vagy bug a foreach()-ben, vagy csak elfelejtettem, hogy a foreach() design szerint ilyen, és hogy ezért nem szerettem sosem?
-
supercow
őstag
Laravel queue és linuxon supervisor? Az is támogatja a redist.
Ha nem Laravel alapon csinálod akkor pl ezt a cikket nézd meg. -
coco2
őstag
válasz
supercow #20113 üzenetére
Ezt a scalingo-t nem találta meg nekem google, köszönöm a tippet.
Lamp környezetben kelleni fog nekem extra sql adat feldolgozó. Szerencsémre nem kell extrém teljesítmény. Egy processen elindított php script el tudja intézni. Háttér scripten tudom futtatni, és cron-ból felügyelni a futó taskot, újraindítani, ha lehervadna valamiért. Mindennapi gyakorlat linuxon. Ami esetleg elegánsabb lehetne, ha van valami apache-al összeépíthető framework, hogy az figyeljen a háttér script futtatására, és életben tartására. Van ilyen fejlesztés? Vagy továbbra is csak cron + bash script + php cli?
-
coco2
őstag
Session kezelés teljesítmény tuningról van valami jól összeszedett blog? Vagy közérthető koncepció, amit valaki pár mondatban meg tud fogalmazni?
Amikor véget ér a script (exit-nél), a session adatok mentést kapnak - file-ba. Ha másodpercenként sok100 xhr-t kell kezelni, egyedül a session mentés / töltés szétszedi a szervert. Valami teljesítmény tuning lenne jó, ami memóriába ment / onnét tölt session adatokat a hdd helyett.
Találtam blogot memcache-ről, de arról is, hogy elhagyott project lett, a 7-es pvp-val már nem kompatibilis, és nem várható a javítása. Van helyette valami újabb?
-
-
coco2
őstag
Php scripten belül létezik olyat lekérdezni run-time, hogy az adott scriptben melyik sornál jár a végrehajtás?
Házi-barkács hiba log örülne olyasmi call stack visszajelzésnek, mint ami managed kódos környezetekben van. Legrosszabb esetben meg tudom azt csinálni, hogy központi modulon hívogatok keresztül mindent, és mindegyik modul a hívásnál lejelent egy pozíciót, hogy most éppen ott tart, de az nagyon sokat rontana a kód olvashatóságán.
-
supercow
őstag
blog nincs de itt van magyarázat.
esetleg nem ez a konstans kell neked?DIRECTORY_SEPARATOR
-
coco2
őstag
Slash karakter kérdés ( / )
A php a hivatkozási címekben a / karaktert is duplázva kéri (pld ".//file.txt"), akár ha \ karakter lenne. Van valahol egy értelmesen részleteket elmagyarázó blog, hogy miért? A / karakter nem kellene speciális karakternek számítson.
-
coco2
őstag
válasz
pelyib #20106 üzenetére
Ha szerver oldali vizsgálataid is vannak, log-ba dobod webszerver oldalon, ami érkezett. Csak egy buta log file, és kiderül az igazság. Ha kliens oldal, berakod külön egy változóba előtte, amit elküldeni szeretnél, és annak a tartalmát meg tudja mutatni a debug tool. Az más kérdés, hogy ha olyan szénaboglya kódot gyártotok a cégnél, hogy a processzor is belezavarodjon (
), akkor tényleg nehézkes a debug.
-
pelyib
tag
-
coco2
őstag
Php válaszban ha json-be csomagolom a stringet, base64-el binárist is küldeni tudok. A bináris kb 20 kbyte. Keresem a módját, hogyan tudok xmlhttprequest-nek php alól multipart mime-ot küldeni, mert spórolni tudna nekem a sávszélességből.
Egyenlőre csak mailer classokat találok a témában. Meg olyasmiket, hogy simán echo elég. Kipróbáltam file_put_contents-el php://output-ra dobni binárist, és átvenni nyersen javascriptben, blob meg btoa() - nem érkezik át a bináris .response-on.
Valami nyomra vezetést szeretnék kérni. Végső soron elég lehet egy szem bináris tartalom átküldése, ami "megérkezik", multipart bónusz.
-
coco2
őstag
válasz
pelyib #20103 üzenetére
A stabil adathalmazt úgy értettem, hogy minden alkalommal, amikor írom az adott táblát (átírok / beleírok bármit), a teljes kimeneti cache törlődik, és aztán újra elkezdi felépíteni. Ha sűrűn változik egy tábla, a memcache konkrétan többet árt, mint használ.
A postman-t tényleg nem értem. Google chrome alatt itt vannak beépítve a fejlesztői eszközök. Te miért, hogyan, és mire használod?
-
pelyib
tag
Nem tudom stabilan tartani az alap adathalmazt.
Ha nincs a userhez adat akkor az aktulis session a nyertes. Ahogy lenne egy uj regisztracional, vagy olyan loginnal ahol nincs konkurens session.Hiába csukom le az ablakot és nyitok újat,
Ezt lehetne [Postman]-l, felkonfiguralod a request-t es megnezed, h mit kapsz vissza. De meg tisztabb lenne az API tesztsql szerver memory table van valami ismert baj velük?
Sose kellett meg hasznalnom. -
coco2
őstag
válasz
instantwater #20101 üzenetére
Hát ugye mehhh vagy nem mehhh kell nekem egy freeware db szerver, amelyik viszonylag hely-hatékonyan tárolja az adatokat hdd-n, és ha pakolok elég sok ram-ot a szerverbe, megengedi majd az os-nek, hogy az read cache-eljen, és ne akarjon annyira okos lenni, hogy dupla cache-elésre pocsékoljon ram-ot. Azon túl hogy "elég buta", még arra lesz szükségem, hogy handy kezelhető legyen. Vajon melyik lesz az a db szerver?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- Asus Rog Strix Gamer laptop makulátlan állapotban
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest