Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20368 üzenetére
Te valami fene mód szeretsz partizánkodni az NginX-re, de én akkor sem fogadom el. Ha éppen érdekel, az okát is elárulom.
Játszottam oroszokkal neten. WoW. Onnét ismerem őket, meg a mentalitásukat. 1 év játék után már volt 2 karimon is legendary cucc. Egyszer csak lépnék be, nem stimmel a jelszó. Próbálom resetelni, nem stimmel az email. Írok adminnak, vissza se válaszolt. Ez volt 2016-ban a wowcircle wotlk x100 szerverén. Csináltam új accot, mentem vissza kicsi karival kérdezősködni, mi a roseb? Na oroszéknál az a szokás, hogy ad 1. Xenofóbok, ad 2. az erkölcsi érzékük még a mínusz 5ezret is alulról veri. Az én jelszómat konkrétan eladták pénzért. Valamelyik admin volt. Gyaníthatóan jót röhögtek rajta. Meg hogy hü**e külföldiek eridjetek a pi**ába. Olyanok ők, amikor "lazák". És oké, hogy csak játék, meg ingyenes, és senkinek semmit nem ígértek, de hát mégis miféle dolog az? Így vagy úgy de pénzt csinálnak mindenkiből mert ha nem akkor nyasgem?
Az NginX-et egy orosz fejleszti. Annyi backdoor lehet benne, mint egy hangyabolyon sem. Bármit fejlesztesz üzleti célra, ha megnő a cuccod, vagy megveszed a fizetős NginX-et, ami kb aranyárban van, vagy szervezett aukciókon fognak hátsó ajtót eladni az alkalmazásodhoz a legtöbbet licitálónak.
Ha éppen szeretsz ge*i feelingelni, akkor értem én, hogy reklámozod, mert bár nem túl szociális dolog, de hát látott már ez a világ kevésbé erkölcsös szórakozást is. Viszont legalább azért teszed? Vagy pusztán naivitásból? Mert ezen az egy kérdésen tényleg vakarom a buksit.
-
válasz
instantwater #20370 üzenetére
Köszönöm, szerintem innen megleszek vele. Ha nem, úgyis jelentkezek még
-
válasz
instantwater #20366 üzenetére
Értem. Nem akarok listázást, csak futtatni akarom a kódjaimat gépen, mielőtt feltenném a netre.
Lényegében egy ehhez hasonlót keresek, csak PHP kompatibiliset és Net függetlent. Az számomra mindegy, hogy a megjelenítő programban dolgozok-e, vagy sem, én Visual Studio Code-hoz vagyok szokva, ha pötyögni kell -
válasz
instantwater #20363 üzenetére
Offline alatt azt értem, hogy ne akarjon netre mászni. Jelenleg a MediaCenter Tárhely Commander-ét használom, de az is rémálom, mert ha változtatsz egy CSS fájlon, az percekbe is beletelik, mire hajlandó megjelenni. Ezért kell olyan, ami a PC-n fut és nem pedig neten. Hogy azonnali legyen a változás.
-
válasz
instantwater #20359 üzenetére
Köszönöm szépen, utána nézek.
Eddig javasolták nekem az Apache Server-t, de az egy rémálom... -
Taci
addikt
válasz
instantwater #20355 üzenetére
Nem, dehogy.
Úgy értettem, hogy keretbe foglalják a tartalmat (a feed-et).
-
Taci
addikt
válasz
instantwater #20353 üzenetére
Nem, ez egy teljesen saját, 0-ról kezdve, üres lapról (plusz egy HTML template-ről). Egyelőre csak egyetlen egy oldal, két oldalon és felül fix "kerettel" (opciók, menük, kereső stb.), középen pedig egy "feed", ahova folyamatosan tölti be (görgetéssel) a bejegyzéseket.
Igazából nem értek semmihez sem, de programozni szeretek, és ebben a "projektben" is kellett rengeteget HTML-lel, CSS-sel, PHP-vel és JS-tel foglalatoskodnom, amit amúgy élvezek is.
A korábban ajánlott Moments.js helyett is inkább megírtam magamnak az időbélyegző formázó kódját - addig is gyakorolok. Úgyhogy megpróbálom ezt is. Köszönöm! -
Taci
addikt
válasz
instantwater #20351 üzenetére
Hmm, most hogy így mondod, az is bőven jó lenne akkor, ha a szerver csak a bejegyzésekhez kapcsolódó adatokat küldené át (aktuális bejegyzés képének linkje, bejegyzés szövege, bejegyzés időpontja stb.) (és ezeket az adatokat sokkal egyszerűbben is lehetne átadni asszociatív tömbbel), aztán ezt a kliens rakná össze egy JS-tel lokálban generált HTML kóddal? Teljesen felesleges ugyanazt a fix html kódot utaztatni szerver és kliens között, az mindig ugyanaz, nem változik, csak az a pár bejegyzésenként módosuló változó.
Ez esetben pedig akkor vagy a JS-be kell "beleégetni" a html kódot, vagy itt is lehet külső fájlból, gondolom. Na ezeknek mind utána nézek most, hogyan lehet, hogy a jobb. Köszi a rávilágítást, erre nem is gondoltam még eddig!(És ha most is rosszul, kérnék egy kijavítást.
)
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20346 üzenetére
Nem szeretem azt a szintaktikát, amit azok nyomnak.
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20344 üzenetére
SPA/API-t bütykölök. A lap annyira igénytelen, hogy a legegyszerűbb framework is az ágyúval verébre esete.
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20339 üzenetére
Mínusz egy sdk a tech stack-ből, amit ha elmicsodálnak, független vagyok tőle.
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20337 üzenetére
Nyers xmlhttp-t nem használ már senki kb 15 éve.
Khm.. én éppen használni készülök vadi új projecthez
Nagyon ciki?
-
Taci
addikt
válasz
instantwater #20326 üzenetére
Köszönöm a gyors és hasznos választ!
Kialszom magam, és holnap munka után újra nekiülök, átnézek minden lehetőséget.
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20309 üzenetére
A célzást mindössze az alapok megértésének a fontosságára, és a fogalmazási stílusra irányítottam. Nem javasoltam neki olyat, hogy dobja sutba az oop-t. Egyébként én a mysqli::real_escape_string() helyett jobb szeretem a mysqli_real_escape_string()-et. És azt is be lehet rakni oop keretekbe
A mysqli_-vel nem tudom, mi bajod. A mysql_ ment ki a divatból a 7-es php-val, nem a mysqli_. A mysqli_ köszöni szépen, remekül megvan. És itt egy performance teszt a hitviták rövidrezárására.
A stresszesebb cégeknél gyaníthatóan a felelősségbiztosítási pénzre megy a játék. De ha nem tud arra rálátásod lenni sehogyan, akkor persze nincs mit tenned vele.
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20303 üzenetére
B2B üzletek még mindig felelősségbiztosítással futnak? Vagy azt már hátra hagyta a világ?
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20301 üzenetére
Attól függően, hogy mekkora az a cég, szó lehet különféle dolgokról. Példa. Hallottam már sütödéről, amelyik direkt tartja alacsonyan a profitot, mert ha valaha megnő, nyakára mászik a tolvaj banda a polgármesteri hivatalból, és elveszik tőle. És az még csak egy viszonylag kicsi cég egyszerű ok-okozati összefüggésekkel.
A kubernetesről egyébként nem tudom, mennyire vakítja a népeket. Én ránéztem doksikra, és rendszerszintű konténereket kezel. Ha nekem adat alapú a felépítésem, kb semmire kell. Akár hátrébb vagyok vele, mint előrébb. De aki brossúra dumákat olvas naphosszat, biztos máshogy látja.
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20299 üzenetére
És gondolom fizetik is az extra szakember munkaórát szép pénzen
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20240 üzenetére
A terveket illetően igazán köszönök bármilyen építő jellegű kritikát. A magam részéről úgy vélem, éppen azokkal az extrém kérdésekkel tuti jól fogok szerepelni a megmérettetések során
Helyette a session kezelési technikák volt az egyetlen kérdés, ami úgy elúszott, mint ami sose volt itt
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20234 üzenetére
Abban a design-ban egy gépre szorul az adatbázis, és bármennyit optimalizálok, legkésőbb 100k mau környékén ott a plafon.
Tervben van, hogy ha muszáj ideiglenesen áttérni egy szerverről kicsit többre, ofc a db mehet külön, és talán 2-3 php szervert ki tud szolgálni, arányaiban annyi lehet a cpu eltérés közöttük. De jobb szeretném azt a tervezési lépést mindenestül átlépni. Felemás megoldás, aminek minden baja van és semmiben sem igazán jó.
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20232 üzenetére
És mi a baj a blocking végrehajtással? Lehet azt is ügyesen használni.
Már régen nem a php 3 időket éljük. Van perzisztens kapcsolat php-hoz.
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20230 üzenetére
Nem dolgozom a Facebook-nál. Bár tekintettel rá, hogy a licencelés szerint egy befutott alkalmazást elkövetelhetnek, még az sem kizárt, hogy az a jövőben megváltozik. Elvileg 5M mau-nál húznak korlátot, amikor rám szólhatnak hogy nosza, akkor most valamit tenni kellene. De addig előbb el is kell ám jutni
A php alábecsülését nem igazán értem. Nekiállsz alaposan kiszámolni mindent egy teljesítmény webapp fejlesztésében, a php-n kívül én nem is találtam semmi mást, amiben megbízni mernék.
Redis egy szálon fut. Nem tudták megoldani a srácok a multithreadinget. A motor legalján pont annyit tudhat teljesíteni, mint mysql memory engine 1 táblán.
Több loadbalancer ofc azért kell, mert egy fürtben a load balancer is ki tudhat esni. És akkor mi is történik? Meghalt az egész alkalmazás?
Eltértünk a tárgytól
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20228 üzenetére
Bár csak az indexek miatt kellene aggódnom
Memory engine-t azért használok, mert az fel tud írni másodpercenként és táblánként külső forrásból kb 2-3 ezer rekordot egy 2 ghz-es cpu-n (kommersz szerverek esete ugye). Szerencsére a sebesség igazi korlátja mindössze a table lock, ahol a folyamatok összeakadnak, szóval ha elérem a korlátot, gyártok majd arra round robin osztást, hogy a folyamatok eltérő táblákat használjanak. Mondjuk 16 memória táblára osztani szét a terhelést. Azok tudnak futni külön szálakon, és nem akasztják egymást. Nekem ott kezdődik a terhelés fogalma. Hdd-n, ssd-n mindaz esélytelen lenne alapos write-back system cache nélkül, de azt viszont nem tudom annyira kézben tartani, mint a memory engine táblákat.
Load balancer annyiban probléma, hogy mindegyik load balancer ugyan azt a szerver csoportot éri el. Gondold csak végig, mi azzal a bajom, ha nem közös nyilvántartással teszik mindazt.
Ha a sticky session találmány nem lenne elég, jól sejtem, hogy csak a session_set_save_handler() marad? Vagy van még valami más, amit utolsó esélyként szintén megnézhetek, mielőtt a nyuszi üregének a legalján állok neki gödröt ásni?
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20226 üzenetére
És a gödör még annál is mélyebb, mert nem használhatok egy darab központi adatbázist
Olyan sok terhelést kapna, hogy muszáj őket elosztanom.
A sticky session nevet köszönöm, körbeszaglászok. De megoldást jelenteni csak akkor fog, ha a load balancereket mind flottába állíthatom olyasmit kezelni. Mert az a helyzet, hogy load balancerből is több lenne.
-
Gergello
addikt
válasz
instantwater #20202 üzenetére
A sendinblueról küldött beágyazott képet tartalmazó emailnél a gmail ugyanúgy megjeleníti csatolmányként a beágyazott képeket. Akkor ez mégsem hiba, hanem a gmail sajátossága ?
Saját címemnél nem jeleníti meg csatolmányként, csak ennél az újonnan regisztráltnál. -
disy68
aktív tag
válasz
instantwater #20207 üzenetére
Nem, ez saját tapasztalatat a Sendgrid-del. Náluk a shared ip csomagnál (Essentials), ha valaki spamel, az megölheti szinte az egész ip pool-t (tizenvalahány ip-ből spamlistára került kb. 8), nem csak a domaint.
És hiába fogják őket letiltani, ha közben napokig áll a szolgáltatás, mert egyes spamlistákról nem kerül le az ip időben. Itt az is benne van a pakliban, hogy valaki nem tényleges spam-et küld csak annak értékelt levelet akár tartalom, akár címzettek alapján, esetleg véletlenül valami bug következtében. Mi ezért váltottunk náluk dedikált ip-s csomagra nemrég, mert így jártunk. El tudom képzelni, hogy máshol is előfordulhat hasonló.
#20208 coco2
Nem tudom milyen "website"-ok ezek, de bárhol ilyet olvasol az komolytalan vagy szimplán igénytelen. Az meg senkit sem érdekel, hogy valaki milyen személyes szűrést használ vagy sem, ami számít, hogy pl. a google vagy bármilyen nagyobb szolgáltató ne tiltsa az összes küldendő leveledet kapásból, mert az bizony tud fájni az üzletnek. -
coco2
őstag
válasz
instantwater #20209 üzenetére
Gizimanci majd odahívja a 8 éves kisunokáját, aki még épp csak megtanult olvasni, de egy tablettel már elboldogul, és majd ő segít.
A vásárlási hírlevelek egyébként tipikusan a spam mappában landoló levélszemetek. MErt az nem letörlés, az spam. Bezzeg ha egy fiatal szőke lány üzen rád, azt minimum elolvasod, mielőtt letörlöd - spam mappába akkor sem kerül. Inkább nekik fizetnéd a pénzt, mint a semmire kellő hitelesítő bizottságosdinak
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20204 üzenetére
Nagyon sok website, ahol hírlevélre iratkozom fel, eleve figyelmeztet, hogy az első levelet ellenőrizzem a spam mappában, és jelöljem ki onnét. Azt megteszem, hiába van spam filteren a domain, meg fogom kapni az összes mailt. Akit érdekel, mind megkapja. Akit meg nem, azt úgysem tudod megerőszakolni. Hiába regisztrálsz bármilyen nyilvántartásban - igen, szerintem az tisztán pénz lehúzás, semmi egyéb - ha az adott felhasználó berakott téged a saját spam filterébe, akkor annak a felhasználónak többet nem küldesz mailt. Végső soron a személyes beállítások dominálnak. A mindenféle nyilvántartások csak az alapértelmezést adhatják meg, amíg személyesen az adott címzettől nyilatkozat nem születik arra, hogy kíváncsi-e arra a küldőre, vagy sem. Én nem változtat azon semmiféle hiúság vására, mert a gdpr sokkal durvábban büntethet egy visszaélésért, semhogy megérné.
-
disy68
aktív tag
válasz
instantwater #20204 üzenetére
zárójelben annyit azért hozzátennék, hogy ezeknél a bulk email szolgáltatóknál is vannak 'shared ip' csomagok, ahol osztozik az ember több felhasználóval és ha ők spam-elnek, akkor pórul lehet járni és fel lehet kerülni önhibánkon kívül is spamlistára, erre érdemes lehet még figyelni
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20200 üzenetére
Merthogy azok a szolgáltatások nem ugyan úgy szerverről küldenek?
Spamlistára az kerül, aki marhaságokat írogat levélben. Aki érdekes tartalmat küld, azokat nem spam listára rakják, hanem már besózva fogják várni, mikor érkezik meg a következő üzenet is. Akkor is, ha php mailer küldi.
-
Gergello
addikt
válasz
instantwater #20200 üzenetére
Hírlevélre a sendinblue-t használom, gondolkoztam már, hogy esetleg ezekre az action emailekre vagy nem tudom minek nevezik ott is meg lehetne próbálni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
instantwater #20177 üzenetére
Nem most lett frissítve a szerver hanem gyorsabb tárhelyre lett költöztetve az oldal és ehhez kapcsolódóan más a PHP verzió.
Ha nagyon muszáj tudok frissíteni de egy ilyen apróság miatt ezt nem tenném meg.
Amúgy ez amit most reszelünk nem az alaprendszer része, hanem egy path manager kiegészítőé.
Adatbázis és fájl mentés naponta készül, szóval általában nyugodtan alszom. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
instantwater #20174 üzenetére
Opencart 3.0.2.0, de nem szeretném ilyen apróság miatt frissíteni mert azzal magamat szívatnám a sok egyedi kiegészítő inkompatibilitás és azok frissítése miatt is.
-
válasz
instantwater #20151 üzenetére
Az adat 1-2MB, vagy több, jobb azt szerveroldalon feldolgozni
Amúgy diagramokat jól fel lehetne dobni X3DOM -al, de azt majd egyszer. -
válasz
instantwater #20148 üzenetére
Alapvetően képként generálnék le grafikonokat. Egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora az a kép, feleslegesen nem kell marha nagyot készíteni.
-
válasz
instantwater #20145 üzenetére
Igazából nem "kell", csak
- van egy php-m (mondjuk index.php)
- abból hívok másikat, ami a tartalmat generálja, és annak akarom átadni az ablak méretét; ennek viszont már jó, ha tudja, mekkora az ablak -
coco2
őstag
válasz
instantwater #20137 üzenetére
Alapok oop-ig gyönyörűen benne vannak.
A 7.x utána rakta a "mysql"-nek egy "i" betűt. Igen, attól minden fenekestül fordult fel
-
Agostino
addikt
válasz
instantwater #20131 üzenetére
udemy leárazások mennyire valósak? illetve honnan lehet tudni mi a jó? érnek valamit a csillagok..?
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20128 üzenetére
Ha hitvitát gyártani vagy itt, tényleg inkább szállj ki
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20123 üzenetére
Laravel pocsékul dokumentált. Találtam róla kétféle könyvet amazonon, egyik francia, másik olasz, fordítást nem találtam. Eleresztettem.
Redis vs Memcached hitvitával tele a web, és csak arról nem szól a fáma, hogy miért lenne bármelyik tényleg jobb, mint php-ban megírni azt is, és cli-vel futtatni?
Én értem az nginx hitvitát, de egyrészt perpillanat korlátos teljesítménnyel megelégszem, másrészt megnézném a saját szememmel, tényleg gyenge-e tisztán lamp alapon fejleszteni, vagy a szakmai hozzá nem értés írta meg azokat a hitvita blogokat a neten. Peace & love.
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20101 üzenetére
Hát ugye mehhh vagy nem mehhh kell nekem egy freeware db szerver, amelyik viszonylag hely-hatékonyan tárolja az adatokat hdd-n, és ha pakolok elég sok ram-ot a szerverbe, megengedi majd az os-nek, hogy az read cache-eljen, és ne akarjon annyira okos lenni, hogy dupla cache-elésre pocsékoljon ram-ot. Azon túl hogy "elég buta", még arra lesz szükségem, hogy handy kezelhető legyen. Vajon melyik lesz az a db szerver?
-
pelyib
tag
válasz
instantwater #20090 üzenetére
Igen.
Most vesztem el a maradek "johiremet"?
-
coco2
őstag
válasz
instantwater #20083 üzenetére
A "B" terv az, hogy pakolok azonosítót sql szerverre, és barkácsolok magamnak ellenőrzést. Az "A" terv pedig az, hogy előtte még megkérdezem, nem fogom-e újra feltalálni a kereket?
Például hogy valamelyik superglobals változó ki van találva ilyesmire, és nem kell sql szerveren memory táblákat olvasgatni. Alaposan gyorsabb lenne.
-
WaterWave
veterán
válasz
instantwater #20066 üzenetére
megvan, szuper
-
supercow
őstag
válasz
instantwater #19973 üzenetére
Ott van hogy Wordpress, abban mindent szabad
-
Ispy
nagyúr
válasz
instantwater #19967 üzenetére
Nem tervezek webfejlesztő lenni, ez csak egy kis kirándulás, nem ez a fő profil.
-
válasz
instantwater #19945 üzenetére
Nem vágom, régen jelentkeztem hozzájuk ~ 2015, de sajnos visszadobtak (hozzáteszem jogosan, mert egy két durva hibát elkövettem).
-
pelyib
tag
válasz
instantwater #19927 üzenetére
Sajnos a neten fellelheto peldak 99% hasonlo megoldasokkal operal. En is es szerintem sokan masok is ezekbol tanultunk.
Onnan meg nagyon messze van meg az "Enterprise Architecture Patterns". -
Joci93
senior tag
válasz
Lumen backend + React / Vue frontend
-
válasz
Tök mindegy milyen nyelven csinálod a hülyeséget. Ez nem a PHP hibája, de a kérdésedre válasz - divat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Én nem tudom, nem vagyok PHP fejlesztő
-
SunyaMacs
aktív tag
válasz
instantwater #19896 üzenetére
Igen ezt tudom, ezért is szeretném használni. Alapból PHP-ban a session cookie-nak 0 lejárat van beállítva, vagyis a böngésző bezárásakor törlődik. Natúr PHP projektben már megoldottam úgy a megjegyzést, hogy felülírtam a session sütit módosított lejárattal, és működött. Itt sikerült valahogy megcsinálnom azt, hogy a HTTP header-ben 2 megegyező Set-Cookie field legyen..
Még azért megpróbálok valami egyszerű megoldást találni rá, vagy valami sajátot kell írnom hozzá. -
sztanozs
veterán
válasz
instantwater #19888 üzenetére
VPN a legtöbb vállalati proxy-n nem megy át. Ahol átmegy (de megtalálják), ott könnyen kívül találja magát az ember...
-
válasz
instantwater #19877 üzenetére
Sziasztok,
decimal(5,2)de úgy néz ki meg van a megoldás.
Érdekes egyébként mert nem az else ág futott le, hanem egy nagy büdös semmit kaptam vissza$sql = "SELECT MIN(ertek) as kutyafule FROM weather_forcast_n";
....
echo "<tr><td>".$row["kutyafule"]."</td></tr>";
így tökéletesen működik
Bár nem értem az első miért nem, de biztos megvan az oka
Köszönöm mindenesete nektek a segítséget -
válasz
instantwater #19859 üzenetére
Vagy a json felé.
-
bhonti
aktív tag
válasz
instantwater #19861 üzenetére
Hacsak nem eleve adott ilyen fájl valahonnan...
-
bhonti
aktív tag
válasz
instantwater #19859 üzenetére
Úgy könnyű
-
bucihost
senior tag
válasz
instantwater #19834 üzenetére
Csak arra lenék kíváncsi, hogy "mit csinál" a háttérben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest