- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz
pelyib #21743 üzenetére
Mivel php, így nem teszem off -ba: /bár js is, és sql is, de a php oldal újratöltéséről van szó/
Nagyon szépen köszönöm a választ.
"Ember -[eger / bill segitsegevel]-> Bongeszo -> JS -[HTTP keresek]-> webszerver -> PHP -> db"
- nekem JS nélkül van. Html + php + sql. Php post vagy get és submit berakja adatbázisba, kész.
Mivel nincs JS , így nem is tudom hova kellene, és mit kellene csinálnia.Ajax-hoz nem kell Fetch. Van ajax vagy fetch (xmljttp -t nem tudom).
Legalábbis én így tanultam. -
lanszelot
addikt
válasz
pelyib #21614 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
De neki miért működik úgy?
home.php -ban a logout -nál is működik nekem:<?php
session_start();
?>
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<title>Login</title>
</head>
<body>
This is the Home page<br>
<form action="index06.php" method="post">
<input type="submit" name="logout" value="logout">
</form>
</body>
</html>
<?php
echo $_SESSION["username"] . "<br>";
echo $_SESSION["password"] . "<br>";
if (isset($_POST["logout"])) {
session_destroy();
header("Location: index06.php");
}
?>pedig itt is lent van
stackoverflow -t olvastam, de egy árva szócskát se értek
"template engine + frameworkot kezdenel hasznalni" ez nem tudom mit jelent
a videót követem, ott így van -
-
lanszelot
addikt
-
lanszelot
addikt
válasz
pelyib #21461 üzenetére
Nem én nem értem.
Többször is leírtam, hogy nem tudok semmit lekérni.
Az amire azt hittem adult, az random ismeretlen filmek.Nincs az az oldal amikre hivatkoztok.
Nincs base url sehol. Nincs a config oldalamon.
Nincs sehol.Próbáltam php, js, json üres object-ek vannak mindenhol.
Az a random filmek meg elvileg a teljes film lista.
Elég kevés.Mindegy, hagyom, mert nem értitek, és magát az oldalt meg nem nézitek meg, és így csak elbeszélünk egymás mellett.
Nem létező oldalakról nem létező url- t hiába keresgetekKöszönöm szépen a segítséget mindenkinek
-
törölt tag
válasz
pelyib #21179 üzenetére
Köszönöm a tippet. Igen, a VSCode valóban jó cucc. Használtam már amikor C/C++ cuccba kellett belenyúlnom.
Viszont valamiért PHP esetében nem ugrott be, hogy használjam. Meg fogom próbálni.
A PHPStorm ilyen jellegű használata viszont macerásnak tűnik, egyelőre nem eröltetem.VIM?? Nem semmi vagy, elismerésem. Én sima editornak is inkább a nano-t használom
Eddig még nem volt erőm belemélyedni a VIM lekivilágába. -
coco2
őstag
válasz
pelyib #21127 üzenetére
Dockernek nekimenni rég óta tervezek, de az a readonly dolog nem fér a fejembe. Aztán ha a talált blogokban marhaságot olvastam valami IQbajnoktól, szóljatok rám.
Szóval website-ra kell egy linux, lenne pár cron script, egy apache a saját konfigjával, egy mysql a saját konfigjával, kell legalább +1 db-t építeni a mysql alatt, aztán a webes scriptek, és a hozzájuk tartozó képi anyagok. Ezek közül a cron scriptek némelyikét lehet, hogy át kell írni, mert nem egyforma gépeken futna, és gyengébb gépen a scriptek némelyikét lekapcsolnám, vagy perces ütemezés helyett 5 percenként futna. Az apache és mysql konfigja ugyan ezek miatt szintén eltérő lehet gépenként. És a webscriptek meg média anyagok is olyanok, hogy fejlesztés közben folyamatosan változnának. Mindezek nem úgy tűnnek nekem, hogy egy immutable image különösebben sokat tudna nekem segíteni deploy-ban. Ha van egy svn kliensem a távoli gépeken, hogy a szerverről automatán húzogassa lefele a megváltozott stuffot cron scriptből, nekem kényelmesebbnek tűnik. De ha nagyon benéztem volna valamit a docker használati technikájában, vagy extrém butaságot olvastam volna a korlátokról, szólj rám légyszíves. A dockerről én csak annyit tudok eddig, amit blogokban találtam.
-
coco2
őstag
válasz
pelyib #21120 üzenetére
A tippet köszönöm. Egyenlőre nem sikeredik eligazodnom rajta, mit kínálnak. Nyers vashoz vagyok szokva, a git deploy-t még nem használtam. Dockert se. Reklám blogokat találok róla, de azokkal nem sokra megyek.
Valami gyakorlati érzékkel megáldott szájbarágós blog lenne jó, hogyan megy egy "kitelepítés". Lépésről lépésre. Vagyok win 10-es gépen, felraktam rá wamp csomagot. Apache, php, mysql használatban vannak. Az app init-jéhez a db motoron létre kellett hozni a db-t: egy szem script van, ami lefut phpmyadmin konzolján, és létrehoz mindent egészben. (Ofc a db-nek írhatónak kell lennie, folyamatosan írási / átírási műveletek érkeznek majd.) Az apache www mappája alá bemásolok file-okat, a website azzal telepítve van. És fut az app helyi gépen. Hogyan néznek ki mindezek a telepítési lépések a heroku tárhelyén?
-
Taci
addikt
válasz
pelyib #20965 üzenetére
The __DIR__ can be used to obtain the current code working directory.
Ezzel az a "baj", hogy más mappákba is be kell "látnom" (hozzáférni fájlokhoz), így nem indulhatok ki mindig az éppen aktuális mappából. Ezért is volt jó a Document_Root, amíg (lokálban) működött.
nem lehet h a script meghiv egy http szervizt es az hasal el?
Van a require_once előtt 3 db direkt változó értékadás, és ennyi az egész szkript, tényleg nincs benne semmi más.
Aztán az azon belül meghívott szkript már millió dolgot csinál, viszont amíg addig eljut, rengeteg kellene logolnia is, de semmi. Ebből gondolom, hogy a belső szkripthez el sem jut, és hogy ezért csak azzal az egy sorral lehet a gond:require_once $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/almappa/php/main.php";
-
Taci
addikt
válasz
pelyib #20793 üzenetére
De király, köszönöm, ez nagy segítség lesz (FILTER_VALIDATE_URL).
A lenti problémát viszont továbbra is meg szeretném oldani.
@sztanozs:
Sajnos a html_entity_decode sem működik (írtam is az eggyel korábbi hozzászólásban).Még egy furcsaság:
$link = "A";
$dirty_content = "a";
$link = htmlspecialchars($link);
if (stripos($link, $dirty_content) !== FALSE){
echo "XSS-találat";
}
Erre meg bejelez...
De hát pont hogy a _decode-nak kellene ezt csinálnia... De nem, a _decode szépen kiírja, hogy ez bizony azA
karakter, viszont a változónak továbbra sem ez az értéke.Nagyon nem értem, mi folyik itt.
-
lanszelot
addikt
válasz
pelyib #20750 üzenetére
pontosítva:
felhasználo nevű tömbben van a 10 jelszósession_set_cookie_params(0);
session_start();
majd ha a létezik a $_SESSION[felhasznalo tömb] /azaz be lett már írva vmikor/ akkor felhasználó egyenlő $_SESSION[felhasznalo tömb] -al
error null /tehát nem kell beírni/
ha nincs beírva semmi /üresen bök a gombra/, akkor
felhasználó, és error is null
ha a beírt jelszó egyenló a tömbben szereplő egyikkel, akkor a felhasznalo egyenlő a beírttal, error null /tehát elfogadja/
ha beírt nem egyenló a felsoroltakkal, akkor felhasznalo null, error = hibas jelszohtml végén ha felhasználó null, akkor die
-
lanszelot
addikt
válasz
pelyib #20750 üzenetére
login.php csak egy jelszót kér. Van 10 fix jelszó és abból ha egyet jót írsz be beléptél, annyi.
Semmi több. Nincs cookie, se semmi. Leg alapabb védelem.
Van egy logout gomb, ami kiléptet, illetve a szerver kiléptet egy bizonyos idő után automatikusan.
Nos, ha a szerver kiléptet, ami 3 óra után tuti, akkor sem kéri a jelszót a könyvtárban lévő php, legyen az bármelyik php amit könyvtárba rakok.
Mi az, hogy feldobjam a login-t? Ezt nem értem.href="valami.jpg" - ilyen nics sehol. Ez csak a linkedre volt példa.
zoom könyvtárban lévő zoom.php igényli a login.php -t , ennyi
Nincs mas link.
A login.php -ben van link a login.css-re, ami ott van mellette.Tehát te azt mondod, hogy amikor igényli, akkor a login.php-t bemásolja a zoom könyvtárba, majd futtatás után vissza másolja? Mert csak így lehetséges, hogy a maga mellett lévő login.css -t nem éri el a login.php. Nem a zoom.php, az csak a login.php-t igényli meg.
-
lanszelot
addikt
válasz
pelyib #20748 üzenetére
A főoldalon kilépek, minden vele egy könyvtárban lévő oldalra be kell lépni, de ha másik könyvtárba van ott nem kér belépést /pedig ott a require be is írtam hogyan/
és belépés nélkül tudom használni, de csak ami alkönyvtárban van azt /pl zoom.php/
Ha kiteszem a könyvtárból,. akkor kér belépést, és a login.css is betöltődik.A képen a 404 az az hogy máshol keresi a login.css-t pedig beírtam hogy van az elérése, és a köntvtárak is ott vannak felsorolva.
Tehát egy zoom könyvtárban lévő zoom.php ból require megy egy könyvtárral kijjebb a login.php -re.
Amit a zoom.php el is ér, de a login.css-t miért a zoom köntvtárban keresi?
Mikor a login.css -re a login.php -ban van hivatkozva ami mellette van.
Miért lép vissza a zoom könyvtárba keresni?Illetve a könyvtárakban lévő php fileokban hiába ott a requirek, ami he nam futna le akkor el kellene szállnia, mert nem include, de ennek ellenére tovább megy, de ha pedig lefut, akkor miért nem indítja a login.php -t?
Minden file-ra igaz lesz ezek, ha könyvtárba rakom, és minden file jól működik, mihelyt kirakom a login.php mellé.
Tudom nagyon zavaros, de ezt csinálja, és ezért állok itt, hogy mi a szösz...
-
lanszelot
addikt
-
Exian
addikt
válasz
pelyib #20665 üzenetére
Köszi!
Hát nem nagyon látok semmit, hiba nincs, egy warning van: crbug/1173575, non-JS module files deprecated.
SZERK.: mondjuk ahogy gyors utána olvastam, valakinek pont ugyanezt az ERR_CONNECTION_REFUSED hibaüzenetet dobta ugyanezzel a warninggal.
Amúgy egy pillanatra az Edge-ben is bejött egy "A lap nem jeleníthető meg" oldal, ott pont DNS problémát írt, de csak egy pillanatig volt az oldal, aztán ment tovább jól az oldal és Edge/Firefox alatt továbbra is megy jó, de Chrome-mal nem.
Nem tudok rájönni. Mondjuk egy olyan valaki csinálta, aki most végzett valamilyen tanfolyamot, tehát kezdő, de a PHP részét segített neki valaki összerakni. Én szintén nem vagyok perfekt PHP-ban, úgyhogy neki sem állok átnézni, felesleges, max. a nagyon szembetűnő hibákat veszem észre. De ez, hogy csak egy böngészőt érint és nincs semmi hibaüzenet szerveroldalról, így nagyon nehéz...
Az általam csinált weboldalak, meg amiket nem én csináltam, de az én szerveremen futnak, minden tökéletesen megy évek óta, szóval nem szerveroldali a hiba, ráadásul felraktam egy másik, otthoni szerveremre is, a helyzet azon is ugyan az, Chrome nem tudja megnyitni. De csak az.
-
-
Taci
addikt
válasz
pelyib #20579 üzenetére
Sajnos nem igazán jutok előrébb vele, egyszerűen akárhány Google-találatot próbáltam végig a témára, nem tudtam használható eredményt produkálni.
Adott pl. ez a link:
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/rokaland/ime-a-tokeletes-toltott-kaposzta-receptje/A forrásából kellene nekem mondjuk a charset:
<meta charset="UTF-8">
Vagy egy kép linkje:<meta property="og:image" content="https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/wp-content/uploads/2020/12/CSP_6335-másolat.jpg"/>
1)
Hogyan kell ezt kiszedni? (getElementsByTagName
-mel pl. Mert sztringként megvan, de az "nem szép megoldás")2)
Mivel az összes soron amúgy is végig megyek:$all_lines = file($feed_link);
foreach ($all_lines as $line_num => $line) {
//
}
Esetleg fel lehet ezt használni agetElementsByTagName
-mel (vagyByID
, vagy bármi, ami kell) kombinálva? Az sem baj, ha nem, csak ha már úgyis végigmegy minden soron, hátha.Köszönöm.
@bhonti: Köszönöm, igen, végül számomra is ez lett a konklúzió.
-
SUPREME7
őstag
válasz
pelyib #20605 üzenetére
Cloudflare védelem vagy egyéb ellenőrzés miatt 301-gyel van átirányítva a cél url-re. Get_headers elvileg a curl-höz hasonlóan default követi a redirectet, szóval elvileg a kapott tömbben kellene lennie 200-as responsenak is (persze ha átengedte mondjuk a cloudflare, ami elég köcsög cucc...)
-
-
-
-
Taci
addikt
válasz
pelyib #20579 üzenetére
Sajnos közbejött egy másik probléma, szóval erre majd később térek vissza.
A PHP error log tele van a következő bejegyzésekkel:
Invalid argument supplied for foreach()És ami nem tetszik neki:
$dynamic_variable = "fix_part_" . $changing_value;
foreach (${$dynamic_variable} as $value){
}
Nem igazán értem, miért nem jó ez neki? Már csak azért sem, mert:
- amúgy működik rendben
- a pár sorral lejjebb copy-paste (csak más értékekkel) hívást nem említi az error logban.Vagy így kellene hívni, kihagyva a köztes változót?
foreach (${"fix_part_" . $changing_value} as $value){
}
-
Taci
addikt
válasz
pelyib #20569 üzenetére
Megcsináltam inkább így, ahogy már elsőre is mondtad, lényegesen egyszerűbb.
Futáskor készítek egy új fájlt (.running) ha még nincs. Ha van (és 10 percnél fiatalabb), akkor exit. Ha 10 percnél régebbi (beragadt), akkor törlés, újrakreálás, aztán a szkript tovább futtatása.
Szkript futása végén törlöm. -
Taci
addikt
válasz
pelyib #20545 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
Így már sokkal jobban rálátok erre az egész collation-dologra, ez az _ai _as, _ci _cs magyarázat különösen hasznos volt.
És így, hogy jobban rálátok, még több kérdés merült fel...Megtaláltam én is végül ezt a választ, amiből idéztél, és én is azt találtam, hogy ha úgy akarok keresni, hogy meg tudjam különböztetni az ékezetes betűket a nem ékezetesektől (_as), de nem számít, hogy kis- vagy nagybetű-e (_ci), akkor
utf8mb4_0900_as_ci
-t kellene használnom, ami viszont 8.0-tól elérhető csak.utf8mb4_bin
-nel igazából többet vesztenék a keresésen, mint nyernék, mert ez ugye binárisan hasonlít, tehát a kis- és nagybetűk meg lesznek különböztetve, ami egy keresésben nem szerencsés.Így a következő kérdéseim lennének:
1)
PHPMyAdmin-ban azt látom, hogy ami táblákat én csináltam, az mindutf8_unicode_ci
collation-nel készült, amit pedig a WordPress csinált, az mindutf8mb4_unicode_ci
.Így, hogy igazából a fentiek (és az egész dolog túlontúl bonyolult mivolta) miatt inkább lemondok arról, hogy megkülönböztessem a keresésben az ékezetes betűket az ékezet nélküliektől, van bármi értelme
utf8
-ról átállnomutf8mb4
-re?
Azon kívül, hogy emoji-téren future proof lennék.2)
Vagy inkább azt szeretném tudni, hogy elronthatok vele valamit? Ami kód működik, az most szépen működik. Elromolhat valami ezzel az átállással?
Pl. már nem is emlékszem hol olvastam, de azt írták, hogy ennél a típusú váltásnál vigyázni kell rá, hogy a mező karakterszáma mondjuk 255-re volt beállítva utf8-nál, akkor ez valójában kevesebb lesz utf8mb4-nél a 3 vs 4 byte miatt.Illetve itt írnak pár lehetőséget, hogy mi sülhet (és a témaindítónak sült is el) rosszul:
[link]3)
Ha jól látom, akkor ahhoz, hogy megfelelően hozzam létre a táblákat, ezeket kell csinálnom PHP-ben, ami intézi az SQL-es műveleteket:
-$conn->set_charset("utf8mb4");
(most utf8 van)
- a mezőre vonatkozó részekhez (VARCHAR):CHARACTER SET utf8mb4
- táblára vonatkozó részekhez:CHARSET=utf8mb4 COLLATE=utf8mb4_unicode_ci
(a _bin helyett ez jobb lesz a keresés miatt)Jól látom, hogy ezekre kell figyelnem? Vagy van még valami?
Köszi!
-
-
coco2
őstag
válasz
pelyib #20467 üzenetére
A linkelt oldalon nem másabb a példa, mint amit használok. 5.x php alatt még minden okés, 7.x alatt ugyan az a kód ugyan arra a feladatra nem működik. Az az ssl tiltás security hole, abból nem kérek. Php ini változók rendben. Azt a mini kódot behajítottam a szerveren php-ba, a kimenete rendben (sor tördeltem):
openssl: yes
http wrapper: yes
https wrapper: yes
wrappers: array (
0 => 'https', 1 => 'ftps', 2 => 'compress.zlib', 3 => 'php',
4 => 'file', 5 => 'glob', 6 => 'data', 7 => 'http', 8 => 'ftp',
9 => 'compress.bzip2', 10 => 'phar', 11 => 'zip', )
Kicsit kotorásztam a curl körül, egyenlőre nem tűnik problémamentes kerülőútnak. Szóval most gyűröm a file_get_contents hibakeresését meg a curl doksikat is.
Ha véletlenül tud valaki valahol egy nagyon tutin összeszedett migrációs doksit php 5->7 file_get_contents() problémákkal, örülnék annak is.
A curl-el kapcsolatos problémám lásd fentebb.
A guzzle-t a magam részéről nem soroltam a megbízhatóan kiforrott libek közé. Az ilyen projectek miatt az ifjú-titán-flame szokott lenni, aztán egyik pillanatról a másikra elhagyatottá válik, és kukás lesz minden, amit arra építettek, és jelen esetben túl sokat kellene rá építenem. Nem kérek ilyesmiből, bocsi. Ha 10 év múlva még mindig létezik a project, majd akkor megnézem.
-
Bzozoo
tag
válasz
pelyib #20410 üzenetére
"hasznalj egy mar jol kiprobalt, tesztekkel validalt libet"
Hol tudok találni ilyesmiket, teszteket, illetve mintakódokat?
"En az oauth-t ajanlanam, ha valamit tanulni szeretnel ebben a temakorben"
Egyelőre egy kicsit magas labdának tűnik ez az Oauth, mondjuk nem rég még a PHP API készítés ötlete is mágiának tűnt (féligmeddig még most is az 😂)
"Ajanlom helyette a megfelelo HTTP status code-kat"
Tehát a PHP ne JSON választ adjon? Természetesen lesz benne hibakezelés is, ha a szerver nem tud válaszolni, akkor se legyen gond a frontenden.
"tessek dokumentalni is az interface-t"
Fogom dokumentálni a cuccot, csak még kb sehol nem tartok az egésszel, még félig-negyedig sincs kész, azt pedig nem tudom mennyire érdemes dokumentálni
Azthiszem értem, hogy mire gondolsz. Hogy használjak egy url endpointet az egészhez. És a lekéréseket is Jsonból vegyem. Majd utána nézek, hogy mit lehet etéren alkotni.
-
coco2
őstag
válasz
pelyib #20367 üzenetére
Ez itt a megjelenés dátuma szerint csak 16 éves
Egyébként meg mindegy, hány éves. Az oop php-t kezdetben szokni kell annak, aki html-be beinjektált php-t látott csak életében. Mert azok meg még régebbi példák. Hozzá kell szokni, hogy valakinek legyen önbizalma félrerakni a mankókat, és normálisan építsen alkalmazás szerkezetet. És tudod mit? Pont ahhoz a régebbi könyvek a jobbak, nem az újak.
-
-
Taci
addikt
válasz
pelyib #20318 üzenetére
Igen, néztem, de sajnos nem járható út. Kb. úgy képzeld el az oldalt, mint a Facebook-feed-et, egymás alatt "ömlesztve" a tartalom (nyilván szűrve és rendezve). Ezt sajnos nem tudom oldalakba szedni.
@sztanozs:
Köszönöm, már nézem is. Most hirtelen legjobb leírásnak példákkal ezt az oldalt találtam:
https://www.sqltutorial.org/sql-limit/
Ha elakadnék, és nem bánjátok, még kérdeznék.Köszönöm!
Illetve máris kérdeznék:
"csak kell egy prepare persze még bele"
Ez a rész pontosan mi és mire kell? Ez lenne az?
https://www.w3schools.com/php/php_mysql_prepared_statements.asp -
Taci
addikt
válasz
pelyib #20296 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Egyelőre az időzóna beállítása a leggyorsabb megoldás, amit a kódban írtál is, és szépen működik is (ahogy a példádban is):
date_default_timezone_set('Europe/Budapest');
Tesztelem, ha esetleg valami nem jól működne vele, akkor már megírtam a kód módosítását a
DateTimeImmutable
használatával is.Köszönöm!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
pelyib #20181 üzenetére
Nekem elemi szinten mondd el mit csináljak.
Csináltam egy php file-t ezt raktam bele,<?php
$banned_cats = $this->config->has('full_product_path_categories')
? $this->config->get('full_product_path_categories')
: []; ?>
Ha megnyitom ezt a file-t akkor nem ír ki semmit, nincs a logban semmi.Még egyszer köszi hogy próbáltok segíteni, de én nem igazán tudom hogyan lehet vizsgálódni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
pelyib #20160 üzenetére
Köszi szépen, ez valóban eltüntette a warningokat.
És igen, más nem volt körülötte csak ez a két warning szemetelte tele az error logot mióta PHP ver 7.3.22 lett az oldal alatt.Amúgy ez a teljes kódrészlet arról a területről, hátha látod benne a választ a kérdésedre:
$path = array();
$categories = $this->db->query("SELECT c.category_id, c.parent_id FROM " . DB_PREFIX . "product_to_category p2c LEFT JOIN " . DB_PREFIX . "category c ON (p2c.category_id = c.category_id) WHERE product_id = '" . (int)$product_id . "'")->rows;
foreach($categories as $key => $category) {
$path[$key] = '';
if (!$category) continue;
$path[$key] = $category['category_id'];
while (!empty($category['parent_id'])) {
$path[$key] = $category['parent_id'] . '_' . $path[$key];
$category = $this->db->query("SELECT category_id, parent_id FROM " . DB_PREFIX . "category WHERE category_id = '" . $category['parent_id']. "'")->row;
}
$path[$key] = $path[$key];
$banned_cats = $this->config->get('full_product_path_categories');
if (
is_countable($banned_cats)
&& is_countable($categories) // jo lenne tudni melyik, mert ezzel csak elrejtjuk a hibat
&& count($banned_cats)
&& (count($categories) > 1)
) {
if (in_array($path[$key], $banned_cats)) {
unset($path[$key]);
} else if (preg_match('#[_=](\d+)$#', $path[$key], $cat)) {
if (in_array($cat[1], $banned_cats)) {
unset($path[$key]);
}
}
}
-
-
-
coco2
őstag
válasz
pelyib #20126 üzenetére
Amelyik framework népszerű akar lenni, igazán megtehetné, hogy legalább egy automata pdf linkert hozzárak a webes doksijához. Tartalomjegyzékkel együtt. Amelyikben annyi kiforrottság sincs, vajon mennyi fogalma lehet a fejlesztési kényelemről egyáltalán? Mert egy framework-nek az lenne a legelső feladata. Éppen azt alapból elbukni, bizonyára bizalomgerjesztő valaki más számára. És igen, egy összeszedett könyvet egy futtában végigolvasni kényelmesebb, mint jobbra-balra kattintgatni, és utólag azt nézni, mi az, amire csak rákukkantottam, de nem olvastam végig. Amelyik framework annyira sem átgondolt, hogy 3 hónap után (vagy akár csak 2-3 év után) totál elavultnak mondható a leírása a framework szemléletét és alapjait illetően, a magam részéről nem sokat kérek belőle.
Más
PHP-ban van beépítve session kezelő A session_set_save_handler-er esetleg barátkozott meg itt bárki mezítlábas php környezetben?
-
coco2
őstag
válasz
pelyib #20106 üzenetére
Ha szerver oldali vizsgálataid is vannak, log-ba dobod webszerver oldalon, ami érkezett. Csak egy buta log file, és kiderül az igazság. Ha kliens oldal, berakod külön egy változóba előtte, amit elküldeni szeretnél, és annak a tartalmát meg tudja mutatni a debug tool. Az más kérdés, hogy ha olyan szénaboglya kódot gyártotok a cégnél, hogy a processzor is belezavarodjon (
), akkor tényleg nehézkes a debug.
-
coco2
őstag
válasz
pelyib #20103 üzenetére
A stabil adathalmazt úgy értettem, hogy minden alkalommal, amikor írom az adott táblát (átírok / beleírok bármit), a teljes kimeneti cache törlődik, és aztán újra elkezdi felépíteni. Ha sűrűn változik egy tábla, a memcache konkrétan többet árt, mint használ.
A postman-t tényleg nem értem. Google chrome alatt itt vannak beépítve a fejlesztői eszközök. Te miért, hogyan, és mire használod?
-
coco2
őstag
válasz
pelyib #20099 üzenetére
Memcache kétélű fegyvert. Nem tudom stabilan tartani az alap adathalmazt. Redist nézegettem, de write-back caching nélkül félkarú óriás. Postman-ről fogalmam sincs, hogyan kellene használni. A feldolgozás háttérszálas.
Session tömbök eldobva, a következő jelentkező sql szerver memory table - van valami ismert baj velük?
-
coco2
őstag
válasz
pelyib #20097 üzenetére
Sokan használnák a szervert, és a lehető legtöbb felhasználót kellene kiszolgálni a lehető legolcsóbban. Az lenne a lényeg.
A session-ökkel játszadozni gyorsítási trükk lenne. Természetesen dobálhatok mindent valami sql szerverre, de akkor sql kapcsolatokat kell építgetni minden alkalommal, amikor klienst szolgálok ki. Ha sikerül session-ök között adatot átadnom, az sql kapcsolatokat kispórolhatom azokra a feladatokra.
De egyenlőre nem működik a példa, amit heggesztek. Wamp 2 szerver mindig ugyan azt a session id-t adja a folyamatoknak. Hiába csukom le az ablakot és nyitok újat, hiába használok 3 külön xmlhttprequest socketot javascriptből, a fene tudja mit kellene tennem, hogy adjon már egy unique session id-t - mert nem ad
-
coco2
őstag
válasz
pelyib #20093 üzenetére
Kérnék szépen egy sanity check-et a lenti elgondolásra.
Felírom db-be a session_id-kat, adott user name onnét tudja majd, ha már be volt loginolva. Ha be volt loginolva, session_id() és session_start() hívásokkal "átkapcsolok" a régi session-re, és a $_SESSION[]-ben beállítom, hogy session logged out (valami változót majd kitalálok rá). Aztán újabb session_id() és session_start() hívásokkal visszakapcsolok a jelenlegi session-re. Az értelme annyi lenne, hogy egy időben egy user login csak egyszer lehessen aktív. Az újat mindig engedem, a régit automatán kidobom, és bánom is én, ha nem mentette az adatait, vagy olyasmi, elveszik minden. Tanuljanak rendet a nyavajások
Ami problémákat még kutatok:
1.
Session-öket adott scriptben cserélgethetek-e kedvem szerint akárhányszor, vagy azt a technikát illegal-nak minősítik későbbi verziókban? Egyenlőre éppen teszt scriptet írok kipróbálni, de ez a környezet csak php 5-ös. Eddig annyit találtam, hogy a session váltásnál lock-ot kap a web worker, ha a session éppen foglalt. Azon még gondolkodom, hogyan is van a session csere egy futó scriptnél. Aktuális webworker w1 fut egy session id-n s1. Amikor w1 session-t vált s2-re, és azon dolgozik, addig egy w2 beléphet s1-re? Vagy w1 megfogja s1-et és s2-t is?2.
Találtam session "kinyíró" scriptet itt [link] de a magam részéről egy ilyesmit:<?php
session_start();
session_unset();
session_destroy();
session_write_close();
setcookie(session_name(),'',0,'/');
session_regenerate_id(true);
?>
egyszerűen csak túl durvának találtam. A kiloginolt session tűnik elegánsabbnak, aztán hagyni a cookie, meg session változók meg minden olyasmit time-out-re futni a saját tempójában. Vagy teljesítményben jobban jöhet ki, ha explicite gyilkolok? A cpu-matek mit mondhat erről?Köszönöm a tippeket mindenkinek.
@instantwater
A streaming nagyon lassú. Nem videó, hanem csak fényképek, amiket base64-en küldök le stringekben - alkalmasint azt is darabokban xhr-en. Jó, tudom, websocket, de nem problémamentes az sem. Szóval igen, custom a stuff. Tudok rajta barkácsolni kedvem szerint, ha valami mókás ötletet kell kivitelezni.
-
-
coco2
őstag
válasz
pelyib #20089 üzenetére
Az "aki először kezdi el" dologgal az a baj, hogy van a csajszi mobilról, haza ér, átcsüccsen laptopra, és nézi onnét tovább. A mobilon meg elfelejt kiloginolni. Szóval nem mondhatni, hogy login hijack vagy olyasmi, de akkor is, elég nehezen lehet olyat mondani weben, hogy egy user ki van-e loginolva, vagy nincs. Javascriptból betehetek az oldalra valamilyen logikai szintű pingeket ajaxxal, de az sok felhasználónál már rendesen eszi a szervert.
Ha streaming iparban tolod, esetleg van valami tipped, mi a "helyes megoldás" ?
-
-
coco2
őstag
válasz
pelyib #20085 üzenetére
Ingyenes streaming jellegű a szolgáltatás. Ha 15 felhasználóm van valójában, azt jobb szeretném a statisztikában 15 regisztrált felhasználónak látni, és nem egynek. Webáruház másmilyen kontextus. Webáruházban tök8 hányszor loginol ugyan az a user, mert a kosarat kifizetni az a pont, ahol úgyis minden egybe fut. Nálam a "kosár" nem kerül pénzbe, és nem csak egy valaki viheti el. De amúgy köszönöm a tippet.
@instantwater
Én inkább azon gondolkodom, hogy nem engedem loginolni. Session sql memory table-ben lenne. -
-
-
WaterWave
veterán
válasz
pelyib #20055 üzenetére
király, még szharakodni se kellett mert van hozzá docker konténer, az meg elfut a nason.
Mukodik szuperulAz az egy nem világos, hogy amit feltöltök képet, azt ő hova rakja fel a szerverre? melyik mappában? Mert dockernél mikor megcsináltam, nem látom, hogy hova rakná fel.
Köszi
-
btz
addikt
válasz
pelyib #20001 üzenetére
Üdv!
Először is köszönöm, ezbben leledzik minden PHP tudásom, amit össze tudtam szedni a cél érdekében. (Nem foglalkozom napi szinten programozással)
Nem ismerem az általad ajánlott PHP galleryt-t de így első ránézésre azt mondom, hogy az enyém jóval egyszerűbb céleszköz kamerakép nézegetésre, mindazonáltal jobban szemügyre veszem majd az általad ajánlott Piwigo scriptet is.
PDO-t már nézegettem, ha jól tudom az előnye abban rejlik, hogy könnyedén lehet változtatni az SQL típusokat és teljesen objektumorientált, de jelenleg a PHP tudásom nincs azon a szinten, hogy egy könnyű félórás szabadidőben csak úgy lecseréljem. Szívesen veszek minden forkot, ami a PDO-ra építkezik adatbázis tekintetében, ebből én is építkezni tudnék PHP ügyileg
Az aktruális scripten való bejelentkezési pontot már én fabrikáltam rá. Igen, sajnos ezzel kódismétlés van. Erre is szívesen várnék egy változatot, ami egy ponton beléptet és vissza tud dobni a refer oldalra.
"csak egy folder legyen elerheto a webservernek (tipikusan web vagy public neven)"
Ezt nem értem pontosan, de jelenleg is így van. Egy mappában van a dashboard és a képek mappa is ami htaccessel le van védve, így csak az viewer applikációban nézhetők a képek.Probálom minél jobban szétválasztani a vieweket a PHP változóktól és minden egyébtől.
Amint lesz időm rendezem a kód sorait olvashatóság szempontjából.
public function __construct(DataSource $source)
{
$this->ds = $source;
}Ez az injektálási eljárás pontosan mitől is jobb? Illetve nem nagyon értem, hogy a require_once nélkül akkor hogy is érem el vele a DataSource.php fájlt?
A readme fájlban meg fogom említeni, hogy milyen PHP verziókon fut, csak előtte le kéne magamnak is tesztelni, eddig az egész 7.4-en ment , nem néztem meg, hogy mondjuk 5.6-on van e nyűgje
if(true === empty($_SESSION["userId"]))
{
require_once './view/login-form.php';
exit;
}
//amit vedEz jó ötlet, azthiszem ez lesz az első a listán amit majd cserélek. Ennél legalább dereng is, hogy miért jobb ha így csinálom
A Class folder a PHPPOT cucca volt eredetileg, de persze bele nyúltam mivel kellett néhány módosítás itt ott.
Köszi a hasznos tippeket, ahogy haladok a PHP-vel való ismerkedésben próbálom behúzni a kódba a hasznos módosításokat.
-
Ispy
veterán
válasz
pelyib #19982 üzenetére
A weboldalt megoldottam, a gond az, hogy a default webbrowser tk. egy ie11, ami alapból egy fosch, de szerencsére nugetből lehet .net alá telepíteni a webview objektumot, ami már edge, ezzel remekül megy a dolog.
Szóval a megy az oldal, azt úgy értettem, hogy fixen bedrotozott paraméterekkel az csinálja, amit kell. Most változott a koncepció és átrakom az egész üzleti logikát .net-ből php szerverre, szóval a .net meghív egy php kódot, ami létrehoz azure táblában egy requestet, és visszadja a komplett url-t, amit csak meg kell nyítni és majd a javascript kód lehívja a requestben tárolt paramétereket.
Szóval...
.net http hívás php oldal -> létrejön a request -> visszajön az url -> .net-ből megnyílik a webview -> js kód leszedi a requestből, ami elő lett neki oda készítve (ajax hívás) -> bodogság
Mondjuk elég ízgi egyszerre vb.net-ben, ms sql-ben, js-ben és php-ban programozni, néha keverem az utasításokat.
-
venic
kezdő
válasz
pelyib #19981 üzenetére
Nagyon köszi a választ.
Igen, tanulni szeretnék és fejlődni és ennek érdekében gyakorolok
Az index.php fájlban include-olom a etel.php fájlt és akkor az etel.php-ban meg include-oljam a index.php-t? Ez igy egyelőre nem stimmel, nem jön be az oldal (mintha valami végtelen ciklusba került volna).
De utánanézek a többi dolognak is amiket irtál, köszi szépen. -
-
válasz
pelyib #19906 üzenetére
Pont ezt akartam elkerülni. Régen ilyen volt, de az nagyon buta, és akkor is hálózati forgalmat generál, amikor nem nézi senki.
Viszont lehet, hogy visszapakolok egy állandóan pingelgetős megoldást, mert kezd igény lenni arra is, hogy valamilyen formában loggoljuk, mikor mi volt elérhetetlen random időközökre. -
-
SunyaMacs
aktív tag
válasz
pelyib #19898 üzenetére
Ez valamiért pont elkerülte a figyelmemet, megpróbáltam a controllerből állítani, de mivel a session class előtte töltődik be, ezért nincs sok haszna.
A megoldás az lett, hogy a natív setcookie()-val írtam felül, (előtte a$this->input->set_cookie()
-val próbáltam)setcookie(
$this->config->item("sess_cookie_name"),
$this->session->session_id,
time() + 30*24*60*60,
$this->config->item("cookie_path"),
$this->config->item("cookie_domain"),
$this->config->item("cookie_secure"),
$this->config->item("cookie_httponly")
);
Így a konfig beállításaival írja felül a session sütit. A HTTP headerben így is 2x van Set-Cookie field, viszont a másodikban már benne van a lejárat, és a böngésző ezt veszi figyelembe. -
zsolti_20
senior tag
válasz
pelyib #19885 üzenetére
Minden ilyesmi oldal tiltva van igy sem a messenger sem a twitter nem mukodik vegul szamomra eleg egyszeru megoldast talaltam.
Html-be ha irok valamit egy gomb megnyomasara egy php menti egy json fileba, majd innen olvassa ki az uzeneteket igy azok meg is maradnak a weboldalon.Ennel egyszerubb szerintem nem letezik.
Most mar csak azt kell kitalalnom higyan vedhetem le a weboldalt. Arra gondolok higy egy elore letrehozott loginnal lehessen csak belepni. Neztem par peldakodot de ott a problema az hogy ha a linkhez mrgadom a weboldalam url-jet akkor az egesz logint atugorja, igy ez siman megkerulhezo
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
pelyib #19796 üzenetére
Ja erre elfelejtettem válaszolni. Köszi a tippet, de sajnos ehhez kevés a tudásom hogy megoldjam.
Lenne egy másik kérdés:
Van egy ilyen kódrészlet a számlázó agentnél:
<input type="text" value="<?php echo $datas['payment_custom_field']; ?>" name="adoszam"/>
A payment_custom_field viszont nem az adószámot tartalmazza, hanem pontosan ezt:
{"1":"1234567-1-12"}Segítenétek átírni a fenti sort (regexp?) úgy, hogy ebből a cella tartalomból csak az adószámot (1234567-1-12) illessze be? Köszi!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
pelyib #19794 üzenetére
Ja sejtettem, de nem okozott ez hibát nekem 1+ éve, max annyit hogy szemetelt az error.log-ba.
2019-06-18 19:47:41 - PHP Notice: Undefined index: priceISO in product.php on line 1110
2019-06-18 19:47:41 - PHP Notice: Undefined index: stockStatus in product.php on line 1112Viszont itt más szintaktika kellene, tudnál ebben is segíteni?
$result .= '"offers": {
"@type": "Offer",
"price": "'. $data['priceISO'] .'",
"priceCurrency": "'. $cur .'",
"availability": "'. $data['stockStatus'] .'",
"itemCondition": "http://schema.org/NewCondition",
"url": "'. $this->url->link('product/product', 'product_id=' . $this->request->get['product_id']) .'",
"priceValidUntil": "2099-12-31"
} '."\r\n";Aztán most már tényleg nem nyaggatlak titeket a log tisztításával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Apple asztali gépek
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X videókártya
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest