Hirdetés
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz ZoltayA #29240 üzenetére
Azért, mert mostanság így mennek a dolgok. Ott van a sok visszaküldött CX is. Amerikai divat, hogy több TV-t megrendelnek és amelyik tetszik megtartják, a többit visszaküldik. Az átlag vásárló is könnyen beleeshet abba a hibába, hogy nem nézi meg részletesen saphi tulajdonságait (pl. nincs HBOgo).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz ZoltayA #29238 üzenetére
Nálam elég a saphi, semmi baj vele (DLNA és USB filmlejátszás, PC monitor-HDMI, TV, YT, jacken külső hangrendszer), kb. ennyi.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Monya78
veterán
válasz ZoltayA #29083 üzenetére
Többször írtad hogy kicsi az 55", ezt ugye tudod hogy elégé szubjektív dolog...
Néhány példa mikor van előnye egy 55" modellnek egy 65"-hoz képest:
- anyagi kérdés, kinek mit enged a pénztárcája.
- nincs elég hely a tv-nek (szekrény, ajtó, virágcserép...stb valami útban van)
- esetleg túl közelről nézi a tv-t (ezt használja számítógép monitorként is) és zavaró lenne egy nagyobb átmérőEngem például az első kettő érint...mint nagycsaládos soha nincs elég zsuga.
ill. nincs elég hely, 50" + az ambi fényének 30-40cm-et adva elfogy a szabad falfelület. Ha hozzám dobnának egy 55"-ös OLED-et, "nagy duzzogva" pár centit tolnék a polcos szekrényen és beszorítanám, de 65"+ambival nem tudnék mit kezdeni. -
rainman72
nagyúr
válasz ZoltayA #29080 üzenetére
Én még nem mondanàm.
Lcdk még lesznek sokàig,az emberek zömét az szolgàlja ki.
Megvàrom a teszteket példàul a
PUS9206-ról,az még jó lehet.
PUS8506-ba nem bízok mert az előd se vàltotta meg a vilàgot,elég középszerű lett,pedig a szàmozàsa alapjàn jobbnak kellett volna lennie,nem igazàn nyújt többet mint a PUS7805.
Mini ledeknek meg idő kell még.
Az idei év nekem még nem az oled,de egy jó 120hz VA paneles tv mint a 9206 egy jó àrcetlivel,és jó tesztekkel best buy lehet újra a Philipsnek,reméljük,ràférne igazàn,lcd fronton.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
nagyúr
válasz ZoltayA #29066 üzenetére
Jól van hallom
Van Oled705 két méretben 55-65"
Ez még nem igazàn dömping
Főleg ugy hogy a 705-nek tavaly kellett volna jönnie,az idei a 706.
Majd akkor beszéhetünk megjelenésről ha lesz vagy 20db a kinàlatban legalàbb,
7506-7906-8506-9206-9506-9636
Oled 706-806-856[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz ZoltayA #29027 üzenetére
Egy hét volt kb az egész procedúra
Nem tudom mi ez az átalános eMag utálat?
Az euronics pl kivárta a megadott 14nap végét.
Amikot tvt veszek átalában másnap-harmadnap itt van,a MM-nak legutoljára 10 munkanap alatt sikerült.
A 2 újcsom, tv-ből az elsőt vissza küldtem mert bevílágított,de annyiért érdemes volt rápróbálni.A 2. meg tökéletes állapotban volt,nem volt semmi sérülés se a tvn se a dobozon,pedig azt írták a leírásban.(Használat apró jelei a terméken, sérült csomagolás)[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
-
Ricsi.M
tag
válasz ZoltayA #28982 üzenetére
Szerintem amíg egy OLED tv 500-nál kezdődik kb, addig az emberek 80%-a nem engedheti meg magának, köztük én sem. Ha tudsz mondani 200 körül OLED-et, 55"-t, akkor nyilván azonnal megveszem.
MR Informatik - IT üzemeltetés, rendszergazda, szerviz, weboldal készítés - www.mrinformatik.hu
-
rainman72
nagyúr
válasz ZoltayA #28840 üzenetére
Egyenlőre nem.
Megvárom az ide lcd felhozatalt,kiváncsi vagyok mit hoznak ki belőle.
Nem kimondottan a mini ledre gondolok,mert az sztem drágább lesz mint egy oled.Samu mini ledek már kint vannak a MM oldalon
Hanem a PUS9206.
Ha tudnak szintet lépni vele akkor már elgondolkozok az oleden.
Nekem elég lenne az alap 705 vagy 706 is idén.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz ZoltayA #28702 üzenetére
Igy van
Az is jó a bevilágitástól eltekintve,de mivel a VA panelnél nincs ilyen,ezért összeségben az 58PUS7805 jobb vétel.
Hogy sok a vissza küldött az csak azért van mert sok a müszaki analfabéta.
Én ennek csak örülök mert igy 40ezerrel olcsobban megvehettem egy ilyen bontott,viszont hibátlan tvt.
ÜdvPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Astor22
tag
válasz ZoltayA #28690 üzenetére
Szebb és természetesebbek a színek, tegnap éjszaka megnéztem a bosszúállók végjátékot és teljesen más hdr élményt kaptam, egyedül az ambilight hiányzik, de az nagyon. Én imádtam a 7304 et de az éjszakai filmezés kiábrándító volt, mivel alul felül a fekete sáv inkább szürke volt mint fekete, itt pl teljesen feketének látom.
-
-
kchris78
veterán
válasz ZoltayA #28642 üzenetére
miaz hogy leharcolt szart? mediaban is volt samu qled 210-ert 55-os. Szerintem a legrosszabb samu qled is jobb mint egy sima VA panel mar csak a betekintes es szinter lefedettseg miatt... medias sajnos visszament 240-re, de pclandnal meg mindig 210... kollega vett pont ilyet a napokban megkerdem melyik modell is pontosan. kikerestem:
[link] ehhez kepest mit tud a VA? egyszeruen arrol van szo hogy nagy kell es olcso minoseg mindegy, aki meg dragabbat is venne annak oled, nagyon vekony a kozep... igy ezek a modellek nemigen fogynak... sokat jaratni jok oledhez kepest.[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz ZoltayA #28609 üzenetére
Többször is bekapcsol a hálónkban a tévé, volt h ejfélkor, de leginkább jellemzően vasarnap ~6:10-kor, meg utána kikapcsolás után is visszakapcsol. Próbáltam a wowlan és a csatornafrissités tiltástól kezdve a reseten át kb. mindent amit olvastam a különböző fórumokon, de nem találtam megoldást, wifivel és kabelen lógva is csinálja, lehúzott rendönyöknél családi házban, elrakott távirányítóval. Ugyh már feladtam, volt akinek egy tőlük kapott forced frissités megoldotta masik tipuson, meglátom nekem mit mondanak, de már betelt a pohár.
-
TIT
veterán
válasz ZoltayA #28586 üzenetére
Ugyanaz a szervize a Karinthyn.
Astor22: A telekom átvert,köteles a pénzt visszafizetni,olyan meg nincs,hogy ő dönti el mire vásárolod le,jelentsd fel a versenyhivatalnál vagy békéltető,fogyvéd túrót nem ér.
Telekom nagy köcsög mindenkivel,semmit nem vennék tőlük,nem is értem,hogy árulhatnak tv-t.
Én mondjuk Lg55nano793ne-t vettem volna 168ért,tuskóba láttam 185-ért dobozolva,azoknak is sok eszük van,biztos eladják így ennyiért. -
Astor22
tag
válasz ZoltayA #28586 üzenetére
Most én nem a szervizt néztem, ha nem hogy lista áron 250 ezer a TCL, a két további LG 190 200 ezer Ft körül van, csak az ár miatt választottam így. Így is eléggé kibasztak velem, 2 hónapja tv nélkül vagyok, nagyon meg hurcoltak, szóval mostanában elegem van mindenből és így döntöttem bármikor el romlik a tv, mert az a pakliban benne van, a pénzem kérem vissza azért küzdök. Azt akartam hogy rá fizetek készpénzben egy LG oled re, kerek 200 ezer forintot vittem magammal mikor mondta nekem a telekonos srác, hogy ilyet nem lehet, csak amit ajánlanak. De fixen le volt írva a papírba amit a Philips küldött ki hogy nem vagyok köteles elfogadni az ajánlott teméket, szóval én így éltem meg ezt a szervizes témát, senkinek nem Kívánom, ha meg úgy alakul akkor legyetek erőszakosak.
[ Szerkesztve ]
-
-
TIT
veterán
válasz ZoltayA #28453 üzenetére
Miért ne?
15-ért vesz alaplapot és jobb tv-je van mintha egy mostani vackot venne.
Nekem is alaplaphibás a 6509 és megy gond nélkül,csak 50x restartol,de ha ilyen kóklerek vannak nem viszem szervizbe se.
minilego: Nem elég,kell a gyári vissza,jobban mint a konnektorból kihúzás,de az elég lenne 2 percig is.
Miért kell azt leíta a szerviz.[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz ZoltayA #28249 üzenetére
Bőrbalhé
Megpróbálhatod a következőt, nálam pozitív változás lett. A 2pont utolsó három számjegyét leviszed -7 re. (tehát a saját normál: xxx,xxx,xxx,-7,-7,-7) Ezzel nagyot csökken a fátyolosság és nő az általános kontraszt. (IPS-nél külön jól jön)
"Előfeszítés" a 20pont nál: -5,-10,-15 végig 1-20.-ig. Ezzel meg a gyengébb képtartalom miatti színösszefolyás csökken, függetlenebb, fixebb, definiáltabb lesz a bőrszín. Nem mosódik, garázdálkodik, hasonul el (annyira) hozzájuk. HDR is szereti. Képek egyre gyengébb világításból, forrásból, próbáltam úgy fotózni mint ahogy valójában kinéz. (Redmi Note4..)
[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
irgum
addikt
válasz ZoltayA #28232 üzenetére
szín: 55 kontraszt: 100 képélesség: 5 fényesség: 50
javított-szín-színjavítás: maximum / színhőmérséklet: egyéni / fehérszint igazítás: 2 pont /vörös: 125 zöld: 112 kék: 108
javított-kontraszt/kontraszt üzemmód: ki / HDR felkonvertálás: be / dinamikus kontr.: ki / videokontraszt: 90 / fényérzékelő: ki / gamma: 1
javított/képélesség/ultra resolution: be
javított/képjavítás/ itt minden kiképformátum: eredeti (diginél csak ezzel nem vág le a kép 4 széléből)
Minden forráson ezeket a beállításokat használom. Kivéve természetesen a Netflix Dolby Vision tartalmaknál.
[ Szerkesztve ]
-
MEXX_85
tag
válasz ZoltayA #28219 üzenetére
Telo színesíti a a eredeti látott képhez képest. De a fekete az ugyvan olyan... Amúgy egyén függő ki mennyire szereti a színeket.. Én pont igen. Természetes nekem fakó.... Ehez szoktam. De vannak tartalmak amik nekem is extremen nezhetetlenul pirosak... Csak azzal van bajom... Masik véglet pedig a fehér sárga bőr szín... Műsorok kb 30 %ba ilyen színhibasak..
-
Kroni1
veterán
Szerintem ne akarjunk már azokból is fanyalgókat csinálni akik amúgy elégedettek a tévéjükkel. Leírta, hogy neki rendben van és kész.
Az oké hogy a bevilágitás, vagy a fakó HDR problémát kitárgyaljuk, de ez a folyon visszatérő bőrszín-fetisizmus már kezd picit sok lenni nekem. Néha azt érzem mintha ez már nem is a philips tévék, hanem a vájtszeműek topikja lenne.. -
blakey
titán
Te mit értékelsz egy fotón? Ennyire vérprofi vagy, vagy mi? Én nem merném egy "jött-ment" fotóból megállapítani, hogy milyen minőségű a lefotózott háttérvilágítású LCD. Vélhetően egy LCD monitoron nézed ami lehet, hogy nincs is normálisan bekalibrálva valamit nem RAW képet nézel hanem egy tömörített f@st amit talán böngészőből rossz színmegjelenítés mellett teszed.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MEXX_85
tag
válasz ZoltayA #28167 üzenetére
Hát.. Most hogy is mondjam... Még nagyobb kétségek közé hajtottál.. , főleg hogy egész jó számomra legalább is szép szinkezelessel bíró 55pus7304 ről váltottam a 58pus8505ra.. De úgy vagyok hogy legalább a kép éles..... Mert a 58pus8535 nek mint már írtam színre ugyan ilyen volt... De az élessége az 10 se volt olyan mint ennek 4-sen. Szóval engem a készülék maradás mellett ez húz a legjobban... Mert ha most másik jonne.. Kitudja lehet megint egy homály lesz.. Nehéz.. Főleg hogy ugye nem úgy veszünk tvt mint átlag.. Hogy hazaviszem működik.. Aztán jol is van... Hanem atnezve saját igényesség ek megfelelően allitgatva... Tesztelgetve, csak hát 2 hét kevés rá.... Mikor kb óránként változik bennem a határozottság az irányba hogy maradjon, ne maradjon... Mert egyszer felidegesit.. Aztan egy hd animáció vagy 4k hrd animal videó meg jajjj istenem nem is olyan szar sőt gyönyörű , és inkább maradjon, vélemény felé billenti a mérlegem. Lehet meg bánom ha marad... Lehet nem... Mondjuk évente nem tudok tvt cserélgetni.. Anyagiak miatt.. Szóval ha marad a kkor még elnem romlik, de 5 évig tuti ezt nézem ... Baromi nehéz..
-
Peti66
senior tag
válasz ZoltayA #28097 üzenetére
220k volt két éve a Tré-nélAmúgy én is a német Amazonos vélemények miatt vettem ezt a típust.
Még mindig csak kamillázunk nap mint nap.A mi kis falunkra túl jó isPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Digitalis
senior tag
válasz ZoltayA #28087 üzenetére
Látom megfogtad a lényeget. Elállsz a 25.napon, visszaadják a teljes vételárat, tehát, nem volt semmi értékcsökkenés. Mi a garancia, hogy nem kap a TV egy újnak tűnő tisztességes csomagolást megint, és a webshop megint újként eladja, akár 30 napos promócióval. (Legközelebb majd valaki más emlegeti itt a fórumba)
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
dino_m
senior tag
válasz ZoltayA #28084 üzenetére
Gondolom a bőr színhelyességét úgy állapítod meg, hogy tisztában vagy a stúdió bevilágításával, a stúdióban uralkodó színekkel és azzal hogy a bőrnek hány féle árnyalata van... És személyesen odaállnak a TV-d mellé az úriemberek, hogy szemre összehasonlítsd, azzal amit a TV-ben látsz.
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
-
Kroni1
veterán
válasz ZoltayA #28040 üzenetére
Nem akarok kötekedni, de ezt is néhány német MM-es vásárlói vélemény alapján írod az OLED754-esről?! Csak mert ha nincs vele saját tapasztalatod, akkor elég félrevezető tud lenni az ide betévedők számára egy-egy ilyen minden valóságalapot nélkülöző magyarázat nélküli egymondatos kijelentés..
"A 2020-as Philips Oledeket dícsérik a tesztek, és a német felhasználók. Csak nekik hiszek."
- Erre csak annyit tudok mondani, hogy a német felhasználók se egytől egyik szakértők, én a külföldi vevői értékeléseket olvasva is mindig arra a következtetésre jutok, hogy nagy az isten állatkertje. Jobb ha inkább a saját szemednek hiszel. Amúgy a 2020-as modellekhez képest a 2021-es philips-eken már 2.1-es HDMI van, ergo ki lehet velük használni a 120Hz-es OLED panel előnyeit külső forrásról is, én ennek tudatában még ha jelenleg nem is használnám ki, már akkor sem vennék semmiképpen 2020-as modellt.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
-
rainman72
nagyúr
válasz ZoltayA #28048 üzenetére
Semmi gond nincs a képminőséggel
Ezt tartom most is.
A bevilágítás mértékét meg csak úgy tudtam megnézni ha megrendeltem.
2.tv-nek kellett volna,de nem maradt meg,mit kell még ezen ennyit lovagolni,nem hinném hogy tartozok itt bárkinek is elszámolással[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz ZoltayA #28044 üzenetére
Pedig hihetnél az itteni tulajoknak is. Az OLED754 OS-ben gyengébb, ha azt annak hívjuk pl. egy Androidhoz képest. Képminőségben, ugyanazt tudja, mint a "nagyok". Ha ezt nem hiszed akkor vegyél egyet, kalibráld és meglátod. Egyébként én csakis saját tapasztalatomnak hiszek.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
rainman72
nagyúr
válasz ZoltayA #28028 üzenetére
Nem fotózgatok tök felesleges,sorry
Az meg hogy szóltál előre,attól még lehetett volna jobb és megfelelő ahova szántam.
Te úgy látod hogy nem színhelyes,én meg úgy hogy nagyon jó az én szememnek.
A full hds tvd képétől sokkal jobb.
Ennyit erről,1-2 fotó nem mérvadó.
Én itt be is fejeztem[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz ZoltayA #28024 üzenetére
ha egy millióm lenne tévére akkor egymillióért vennék tévét ... ezt lassan abbahagyhatod hogy a 2-3x annyiba kerülő TVt hozod párhuzamba ezekkel az olcsó TVkkel
minden terméknek vannak hibái, ezt nem te fedezted fel, de másfél hete mást sem olvasok tőled mint hogy ezek mennyire szarok...
-
alaves
addikt
válasz ZoltayA #28020 üzenetére
Volt 290 eFt-ért akcióban Philips 55OLED754-es (nem utolsó, kiállított v. újracsomagolt darab). Nem hiszem, hogy ez már olyan vészes (2016-ban LG 43UH7505-öst 230 eFt-ért vettem). Idén a 706-os v. LG A1-es mehet 300 alá.
-
Alien!
senior tag
válasz ZoltayA #27738 üzenetére
nem, ez IPS volt, egy jobbfajta LG panel került bele. A 8008s volt VA. Egyébként ez a széria bűn rossz volt hardverileg, az összesnek elszállt az alaplapja sajnos
meg is van, ez volt benne
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Parfüm topik
- Napelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Óra topik
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest