-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
ASnipper
lelkes újonc
válasz
Kroni1 #26242 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, egyelőre félsiker, mindjárt kifejtem.
Szóval a tévé apósnál van, kb 2-3 éve vette. Eddig szar Invitel net volt, ezért sosem foglalkoztunk azzal, hogy elvileg "okos tv". (meg a szülők nem is nagyon akarták kezelni)
Most Digire történt váltás, gigabites net, a ház többi részén megy gond nélkül. Samsung tv wifin és kábelen is, 3 laptop, 3 tablet, 5 okos telefon, minden megy a Digi modemről gond nélkül.
Tegnap raktam be egy Asus routert is alsó szintre, mert ott már volt olyan helység, amit fentről ugye nem tudott lefedni az a kütyü. Asusba megy a Digi dobozból egy kábel közvetlenül, és szórja a wifit szépen most már az alsó szinten is mindenhova. Most kipróbáltam 2 laptoppal, 2 telefonnal, 2 tablettel, működik jól a wifi része.
Az Asusból bedugtam egy kábelt 2 laptopba, ment a net. Átraktam a tévébe, és most azon elindult a Youtube végre.. eddig nem akart sosem. (hozzáteszem ugyanaz a kábel, ugyanabból a portból a fenti 65"-ös Samsungon gond nélkül ment..ez volt az amit az ablakon lelógattam két hete próbának a digi bekötés után).
Megnyomtam a gyári beállítások visszaállítását, ahogy irtátok.
A wifit próbáltam újra, de semmi.. nem lát egy nyamvadt hálózatot sem, pedig akármelyik készülék wifire kilistáz vagy 4-5 hálózatot (nekem ugye most 2 + szomszédok)Mivel a kábelt véglegesen majd csak egy hónap múlva tudom ebbe a szobába átjuttatni (a falon át, most csak ideiglenesen az előszobán át idehúztam egy 15 méteres kábelt), jó lenne ha az a nyomorult wifi valahogy életre kelne.
Nincs Esztergom/Tát környékén valaki, aki ért ezekhez a vackokhoz?
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat is.
-
Kroni1
veterán
válasz
Darkbeat~H~ #26247 üzenetére
Persze, hogy nem rendeltetésszerű. Próbáld meg a gyári beállítás visszaállítását. Lehet tényleg valami DNS gond, vagy ilyesmi... Saphit nem ismerem, de érdemes a legfrissebb fw-t feltenni.
-
Darkbeat~H~
újonc
[kép] Érdemes lenne e esetlegessen a gyártó honlapjáról leszedni az utolsó rendszert ami van, és pendrive ról manuálisan feltenni?
Nem hiszem hogy rendeltetés szerű működés az , hogy nem mennek az appok -
jedie82
csendes tag
válasz
ASnipper #26238 üzenetére
Amit lehúztál kábelt, próbáld ki egy laptopba, hogy ott jó e. Nekem gyanús hogy így sem lesz jó.
Ha a digis kütyüd bridge módban van, akkor az asus routerből húzd a kábelt, illetve itt állítsd a wifit. Ha nincs bridge módban a digis modem-router, akkor az asus routerben kapcsold ki a dhcp-t. Ezután már mennie kéne...
Ha mégsem, akkor sanszos h a tv a rossz. -
Kroni1
veterán
válasz
ASnipper #26232 üzenetére
"Egy Asus router került most még a körbe"
Most akkor ez hogy is van?! A digi modeme nem bridge módban van véletlenül mióta az asus router is mögé lett rakva?!?! Mert ha igen, akkor a digi eszközből nem fog netet kapni.. Más vezetékes eszközöd van? azok honnan kapják a netet? Ahonnan az asztali pc kap mondjuk onnan kéne ennek is adni kábelen, ha az asus routerből, akkor onnan.
Még valóban egy router restart és egy tévé factory reset nem ártana, de ha ezek után sincs net ugyanazon eszközből és ugyanazon kábelen ahonnan mondjuk a pc vagy laptop megy, akkor kizárható az egyéb (pl hálózatbeállítási vagy kábel) hiba, és nagy eséllyel valóban hibás a tévé.
-
Alien!
senior tag
válasz
Darkbeat~H~ #26227 üzenetére
hiába jók a demó videók ha a filmek sz*rok akkor ugyanúgy nem vagy előrébb. Probálj egy HDR élénk módot, az talán segít valamelyest, de ahogy Kroni1 is írja, egy Mi Box S-el megoldódnak a gondjaid (talán).
-
blakey
titán
válasz
dino_m #26237 üzenetére
Sőt, vezetékes csatlakozásnál semmit nem kell csinálni, azonnal működik.
ASnipper
Ha most vetted a készüléket és semmilyen módon nem tudsz netet kicsiholni belőle akkor vidd vissza.
Router újraindítás esetleg megvolt? Wifin másik csatorna választása? Kábel esetében a routeren egy másik port használata? -
ASnipper
lelkes újonc
válasz
dino_m #26237 üzenetére
Igen, elméletben én is ilyen egyszerűnek gondoltam.. de a wifivel nem boldogult sehogy.
Az emeletről az ablakon keresztül leengedtem egy UTP kábelt közvetlenül a Digitv modemből, csatlakoztattam az Rj45 csatiba, ahogy kell, és úgy sem ment..se kép se hang internet ügyben.Korábban itt irtatok valami titkos szervíz menüről, lehet, ott van letiltva valami?
-
dino_m
senior tag
-
blakey
titán
válasz
Piftuka #26231 üzenetére
Sony szerviz is ugyanezt reagálta nekem, Panasonic szerviznél is volt akinek ilyet mondtak. Sajnos a szervizek ilyenek, AVR szervizeknél is olvasni ilyet. A szervizelés mindig kellemetlen dolog, jobb ha senkinek nem kell szervizeltetni. Router, telefon stb. esetében is van ilyen. Szóval lehet ajánlani a Philipset is, mert ha hibátlan darab kerül a kezeid közé akkor bizony fülig ér a szád. Ha meg szerviz alapján kéne dönteni akkor nagy bajban lennénk, mert szerintem egyik gyártót sem lehet ajánlani. LG is csak akkor jó OLED esetében ha panelt cserél, de az sem végtelen időkig. az sem túl jó, hogy egy zsír új TV-n 1 héten belül 2 panel-csere volt, jó szervizelés ide vagy oda. Egyik sem bizalomgerjesztő.
-
ASnipper
lelkes újonc
Tisztelt Philips Guruk!
Segítséget szeretnék kérni egy 50PUS6162/12 tévével kapcsolatban.
Az internetre történő csatlakozás az Istennek nem akar menni vele, sem wifin sem közvetlenül utp kábelen keresztül a DigiTv modemből. Mind a két lehetőséget próbáltam már.
Milyen beállításokat kellene még próbálnom a menüben:?Egy Asus router került most még a körbe, ahhoz kellene wifin keresztül kapcsolódni.
Bármilyen segítséget szívesen fogadok, köszönöm előre is.
-
Kroni1
veterán
válasz
Ez egy alap saphi op.rendszerű tévé, nem épp az applikációk az erőssége, ha nem tesz rá az ember külső lejátszót akkor érdemesebb android tv-s oprendszerű tévét választani.. Wifin hogy akarsz filmet lejátszani? Miről, és milyen programmal?
A hdr lejátszással külső forrásból vannak problémák bizonyos philips tévéken, ezt többen is jelezték.
Érdemes lenne szerintem egy mi box s-t beszerezni hozzá, az megoldja az általad említett problémákat.
-
karmaresz
senior tag
válasz
Pont tegnap olvastam az AV forums egyik releváns topikjában, hogy volt akinek a Disney+ nem működött és valami DNS szerver beállítás kellett hozzá. Nem biztos, hogy nálad is ugyanez a probléma, de egy keresést megér. Esetleg csinálj egy teljes gyári visszaállítást és próbáld meg úgy még egyszer.
-
Darkbeat~H~
újonc
Sziasztok! Bf alatt sikerült vennem 1 Philips 50pus7805/12 tvt. Hatalmas boldogsággal nyitottam ki és estem neki viszont bekapcs után sokkot kaptam és ehhez kellene 1 kis segítség.
1: saját aplikációi nem működnek! Bármire megyek kb 2 perc gondolkodás után annyi a válasz , hogy philips szerver nem elérhető.
2: Borzasztó harcok árán sikerült végre wifin keresztül lejátszanom filmet. Bár most is van hogy egyszerűen nem hajlandó rá😪.
3: ha 4k hdr vagy dolby vision filmet indítok wifin a tv ugyan visszajelez hogy hdr tartalom és borotva éles a kép, de szinte színtelen! Kipróbálom még hdr es dolby teszt videóval hátha a film a bűnös.És igen: csatlakozik a hálózathoz rendessen tehát van internet elérés.
Valahol visszább olvastam 1 kolléga gondját az arcal kapcspan.
Nálam szépen megy. Sony str dh 720 lóg rajta hdmi 1 es porton.
A tvn alapból be van kapcsolva az easy link és a távvezérlő is.
Nálam az erősítőn kellett bekapcsolni az arc t és azóta megyA hozzászólásokat előre is köszönöm
-
allein
addikt
Sziasztok. A tavalyi-idei 8 és 9 oled szériái között különbségek csak külsőleg vannak? Gondolok itt a dízájnra, a 9 széria attól oled+ mert kaptak b&w hangrendszert.
Képbeli különbségékekben ezt találtam: 2019 modellekben p5 3rd gen, 2020 modellekben pedig p5 4th gen + AI.
Ha már Philips Oled megéri az a több százezer plusz a 2020-as modellek javára?
Nem találok megfelelő helyettesítőt az ambilight helyett és már
nem is keresek tovább. A másik gondom ha már cserélek ismét Philips oled-re55 vagy 65-ös méret legyen.
Az 55” E9-nek szerintem jobb képe van a nappalinkban lévő 65” C8-hoz képest.Nem akarok nem oledet rendelni, ismerve magam ismét csalódás lenne az oled után és küldeném vissza, ezért inkább nem.
A kérdés tehát az, hogy jobban megéri-e a 9. oled Philipset vásárolni a 8. szériával szemben. Nem volt még 8. szériám, a 934 nagyon ott volt képminőségben.
-
Alien!
senior tag
válasz
Digitalis #26222 üzenetére
jogos az észrevétel, de mivel Philips fórumban vagyunk és itt a top lcd kategória kvázi megszűnt létezni, így irreleváns ezeket összehasonlítani. Az biztos, hogy amibe 10 bites panelt raknak/raknának, az annyival minőségibb modell, hogy alapból is szebb / lenne a képe szvsz.
-
Digitalis
senior tag
válasz
Alien! #26219 üzenetére
Nem megfelelő bőrszín látványa, szana meg szét gyalázás biztos, hogy ennek a számlájára írható? Ezek szerint a két tv típus között műszakilag kizárható minden egyéb ok, beállítások is tök egyformák, és csak annyi az eltérés közöttük, hogy az egyik 8 bit + FRC- s a másik meg "10bit"? Mert, akkor tiszta sor, pláne ha mérésekel is alá van támasztva.
-
karmaresz
senior tag
Sziasztok
az Euronics-nál árult Philips 70PUS8535/12-tv-ről kérnék pár infót. [link]
Tudható egyértelműen, hogy VA vagy IPS paneles?
Van a light bleeding-en kívül egyéb hibafaktor, amit érdemes figyelembe vennem?A Sony XH900-as széria 65 és 75"-es modelljei között vacillálva gondoltam arra, hogy pár évet "kibekkelnék" ezzel a tévével, ha alapjaiban nincs vele probléma, viszont ma van akció, így döntenem kellene.
-
dudrob
tag
azt gondolom, kijelenthetjük, hogy az IPS paneles tv-k az esetek jelentős részében felhős/bevilágitós, 200k alatt, /talán a Sony-k nem /?? VA panel-el nincs ilyen probléma.
-
dudrob
tag
sziasztok, pár hete van 50pus7805, semmi probléma, VA panel.., kalibráció kérdés. csak a fehérszintre lennék kiváncsi mindenhol ezt találni: 127 115 110, na ez gagyi, tiszta kék, de vhol találtam 8505re kalibrált értéket ami sokkal jobb, 90 85 65. van ettől jobb?
-
Digitalis
senior tag
Semmi baj egy 8 bit + FRC-vel, sokak úgy gondolják, hogy ez "csak egy 8 bites panel", míg a valóságban alig, vagy egyáltalán nem különböztethető meg egy igazi 10 bites paneltől. Sőt, sokszor egy megfelelő, korrekt 8bit+FRC feldolgozással szebb eredményt lehet elérni, mint az igazi 10 bites paneleknek gyengébb társaival. Ebben az árszegmensben inkább legyen egy erősebb, de becsületesebb 8bit+frc-s (10bit / 1.07b) mintsem egy gyenguszabb, de igazi 10bit. Ott van mindjárt a Samsung KS sorozat, a Sony XD-t a 8bit + frc-vel felülmúlta mind az Rtings, mind a HDTv Test felülvizsgálatában. Mint ahogy általában írják is: "Generally, a TV supporting 10-bit color should score higher than a TV that only supports 8-bit color, but this is not always true. Some 10-bit TVs struggle to display gradients smoothly, and some 8-bit TVs are very good." Magyarul, az igazi 10bit megléte, még nem feltétlenül ok a vidámságra.
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz
rainman72 #26106 üzenetére
Köszi, tényleg szépet esett az ára. 7805 most 122k az Euronics-nal. Nyomtam rá egy rendelést, meg még néztem egyet a legújabb Chromecast 2020-ból hozzá.
Bár még mindig kicsit foglalkoztat a gondolat, hogy a WCG-s 8505 mennyire lehet jobb. Sajnos kiállított darabok elég bénán voltak beállítva, volt amin konkrétan nem volt fényerő. Kérdeztem a "technikai munkatársat" mizu, azt mondta csak kihozták oszt bekapcsolták
Ehhez kapcsolódóan, monitornál tudom ha SRGB tartalom van mint a webes dolgok 90%-a vagy a játékok 99%-a akkor vagy SRGB módba kényszeríti magát a monitor vagy remappeli a képet a saját algoritmusa szerint. TV-knél is ez a helyzet ? Azt látom azért Netflixen van pár Dolby Vision tartalom, szóval ott működhet a WCG szépen.
De ha mondjuk beteszek egy Youtube videót, ami SRGB tartalom ott mizu ? Vagy ha csak bejátszom egy MP4-et HDD-ről*Szerk: SRGB alatt a Rec 709-re gondolok
-
bok92
addikt
Sziasztok!
A két tévé készülék között a lényegi különbség az, hogy az egyik androidos a másik meg a saját oprendszeres? Mert ha csak ennyi, hogy akkor jó a nem droidos tv is, mert úgyis apple tv-vel használnám. -
ozakila
tag
válasz
tonermagus #26197 üzenetére
Kell egy Hue Bridge,a Tv megfelelő menüjében összepárosítod a Tv-vel,eleve csak a színes izzókat fogja a Tv látni,tehát ha olyanod van a Tv felett,kiterjeszti az Ambit. Ha megvan a Bridge vehetsz hozzá Ikea Tradfri izzókat is akár. A Tv menüjében jól testre lehet szabni az izzókat,távolság,pozíció,fényerősség pld. aTv-hez viszonyítva.
-
dino_m
senior tag
válasz
rainman72 #26203 üzenetére
Azt hiszem megtaláltam... valamit.
"EasyLink – HDMI CEC
Csatlakoztasson HDMI CEC szabvánnyal kompatibilis
eszközöket a TV-készülékéhez, és a TV-készülék
távvezérlőjével működtetheti őket.
Az EasyLink HDMI CEC funkciót be kell kapcsolni a
TV-készüléken és a csatlakoztatott készüléken is.
Az EasyLink bekapcsolása
Beállítások > Általános
beállítások > EasyLink > EasyLink > Be.
A HDMI CEC szabvánnyal kompatibilis eszközök
működtetése a TV-készülék távvezérlőjével
Beállítások > Általános beállítások > EasyLink
> EasyLink távvezérlő > Be.
Megjegyzés:
• Más márkájú készülékeken lehetséges, hogy az
EasyLink nem működik.
• A HDMI CEC funkciónak különböző márkák esetén
más az elnevezése. Néhány példa: Anynet, Aquos
Link, Bravia Theatre Sync, Kuro Link, Simplink és Viera
Link. Nem minden márka kompatibilis teljes
mértékben az EasyLink funkcióval. A példaként
felsorolt HDMI CEC márkanevek a megfelelő
tulajdonosok tulajdonát képezik."
A CEC=ARC, csak más a szabvány elnevezése. -
dino_m
senior tag
válasz
rainman72 #26203 üzenetére
Mondjuk Philipsen elég hülyén van megoldva ez. Az előző Sony TV-m is Androidos volt, de a hangkimenetek sokkal egyértelműbben és jobban meg voltak oldva. A 7304-en úgy volt, hogy a digitális kimenet az optikára vonatkozott, a tv hangszóró meg váltakozott a hangszoró és a HDMI között. Esetleg még az általános beállításoknál próbálkozz a HDMI beállításokban. Ott is lehetett valamiket mókolni, de már nem tudom pontosan megnézni.
-
allein
addikt
Ha valakit esetleg érdekel, a jófogáson van egy zsír új Philips OLED 55" méretben, 854. 380.000, nincs garancia rá. Gondolkodtam de nem merem bevállalni garanaica nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest