- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Micro Four Thirds
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
kollbi
csendes tag
A gondolatmenetet és a tesztelést folytatva némi információt megosztanék az 55PUS6504 készülékemről.
A HDR10 tartalmakat kiválóan kezeli szépen lejátssza (ez azért alap), a HDR10+ tartalmat önállóan még nem néztem, a dolby vision megjelenítést dvhe 05 profilig tudja tehát csak dv single-layer megy (ott mondjuk szépen minden). Elindítja a dv dual-layer videókat is (ráadásul dv logót kiadva) de néhány másodperc után leáll (véleményem szerint feldolgozási kapacitás probléma),sajnos arra nem tudom rávenni hogy a dual layerben meglévő csak a hdr10 adatokkal kezdje a lejátszást (tehát hogy hdr10-ben indítsa és ne akadjon meg), ragaszkodik ahhoz, hogy ez dv tartalom
Más tv- amik nem dv képesek a DL anyagokat simán megjelenítik HRD10-ben.
A 6504 tulajdonosoktól kérdezném, hogy a dolby vision képességgel hasonló eredményre jutottak-e SL megy DL nem megy. Továbbá, hogy lehet-e a film adott időpontjára ugrani, eddig csak a 32x tekerést leltem meg.
A 7-es sorozat (7304) tulajdonosaitól érdeklődnék a dolby vision képességről tekintettel arra hogy abban már van dedikált p5 processzor, míg a 6504-ben nincs. Ti milyen eredményre jutottatok a dolbyvision DL tartalmak lejátszásakor, lehetőleg belső lejátszóval (az androidra telepített VLC nem kifejezetten érdekel tekintve hogy nem dv képes). Valamint ha tudnátok a multimédiás képességről a képen látható infót mondani azt is megköszönöm. -
TIT
veterán
válasz
ntomka #23047 üzenetére
Köszi,szupi mert azokat néztem mivel a moncsim tőlük 9 évesen semmi baja nem volt és az utód is megy 3 éve.
rsf: Fater panája is 10 éve kb.
Itt az a gond,hogy pár ezer forintos tétel helyett 50ropi,mert nem képes a szervíz kondit cserélni,olyanok mint az autószerelők akik már csak alkatrészcserélők,hogy drágább legyen+egyszerűbb.
Csak ez a philips szégyene. -
rsf
senior tag
válasz
ntomka #23047 üzenetére
Nekem az első sík képcsöves TV-m egy Panasonic volt amire 5év garit adtak. Most 9éves 6éve anyuméknál van és szinte éjjel-nappal megy. Semmi baja.
A másik tévém is Panasonic szintén 5év garit adtak hozzá anno. Most 6éves és semmi baja.
Remélem ez a Philips is fogja bírni. -
Alien!
senior tag
válasz
Prime110 #23044 üzenetére
valaki itt a fórumban sikeresen cserélt kondikat.. meg is van.
sztem kérdezd meg hátha.
-
Prime110
aktív tag
válasz
Alien! #23043 üzenetére
Ez az, én is így vagyok vele, monitornak megtartanám a képe miatt. A folyamatos HO mellett rájöttem kéne egy olyan monitor, amin mondjuk 4 desktop képe kint van, erre a feladatra ideális is lenne.
A szervizre még várok, vagy hátha akad valami elektrotechnikus a fórumban, aki teszt jelleggel - elrontani már jobban nem lehet - próbálkozna.@TIT: én nem tartom ezt kevésnek, a SONY-d az beteg sokat ment
, de nálunk a családban 5 évente lecseréltünk mindig mindent (mosógép, hűtő), valamiért mindig találtunk egy jobbat, így nekem ez kvázi soknak tűnik. Bár fel tudok még mutatni most is egy működő 42PFL3604/12 ezt 2010-ben vettük, és még most is megy.
-
Alien!
senior tag
válasz
Prime110 #23039 üzenetére
sztem ez pont, hogy az első TP-s tévék egyike, azért is problémás...Én a nagytesóért (7008k) küzdöttem meg tavaly, sokba volt mire megjavították, de megérte. Dizájnra veri a mai felhozatalt (a teli üveglap kijelző nagyon szép), a képe meg parádés, nálam egy Mi Box S tolja rá a 4K HDR filmeket tonemapping-el, meglepően szép eredménnyel.
-
Atikusz
senior tag
válasz
sirarcheer #23028 üzenetére
Felkapcsol a kapcsolóval is, mert előfordul, hogy elfelejtem, hogy az alkalmazáson keresztül kell a lámpákat vezérelni.
-
TIT
veterán
válasz
Prime110 #23039 üzenetére
Hát az nem sok,a Thomson-om 11 évet ment,a Sony 16-ot,az már valami,a 9603 is 11,5 éves,igaz 2 év után elkezdte azt játszani,hogy bekapcsnál nincs kép,csak hang és az még belga,de úgy látszik a philips nem képes tartósat gyártani.
A 6509 5,5 évesen alaplap hibás mert újraindul,szervíz kapásból alaplapcsere...na persze. -
Prime110
aktív tag
Na jah, kapják is be. De mondjuk nem panaszkodhatom, 8 évet elketyegett így is és volt, amikor - fél év munka nélkül - intenzív használatban volt, de napi 4-5 óra akkor is megvolt amikor már dolgoztam, ha csak háttérzajnak kellett akkor is ment, szóval becsülettel leszolgált. Ez még talán az utolsó sorozatú nem TP-s TV-k egyike, tényleg sajnálnám csak úgy kidobni. De se technikám (se egy forrasztó, se hőlégfúvó, semmi) ahhoz, hogy akár egymagam nekiálljak, nem a 30 forintos kondenzátor a nagy tétel ebben.
-
Prime110
aktív tag
Pénteken elpukkant szegény 8 éves 42PFL6008H-m, hívtam a szervizt, mondtam mi a baja: feszültség alatt 2 piros LED villanás. Ááh, az flash-hiba, nem javítható. Mondtam is, hogy köszi, de ha csak egy kondit kell benne cserélni, van ilyen hibával más TV és általában ez a hiba. Válasz, hát behozhatja, 5100-ért bevizsgáljuk aztán meglátjuk.
De ezek után be nem viszem, hogy 5100-ért ezt elmondják személyesen is. Viszont a TV-t meg szeretem, XL Ambilight, még ha "csak" 2-oldalas is, meg az egész fém keretben. Itt még adott a Philips arra, hogy a középkategória is a lakás dísze legyen a TV.
Tavaly már vettem egy 50PUS7363-at (nekem a forgatható talp volt az egyetlen kritérium, és ezt ezt tudta) a nappaliba, és a hálóban szolgált a 42-esem. Erre ma vettem egy 43PUS7363-ast!Tulajdonképpen megvettem az "öcsköst" ugyanúgy a forgatható talppal.
Jó tudom, az ideális az lett volna, hogy az 50-est be a hálóba, és ki a nappaliba egy 60-65-ös, de - bár sem vendéglátós, sem turizmus függő nem vagyok - azért mostani fejjel és helyzetben, ennél nagyobbat nem ugrottam volna szívesen. Na meg fontos a családi béke is, ugye...
Cserébe nagyon kedvező ajánlattal hoztam el a TV-t, bolond lettem volna otthagyni.
Jut eszembe, ha valakinek van ötlete a javításra is, ami nem feltétlen a Philips szervizt jelöli, az pls ne tartsa magába, megmenteném a régi TV-met, ha van rá mód. -
Monya78
veterán
alap Hue szettnek ez is megfelel? [link]
Az Én 42Pfl7008-es készülékem is tudja ezt kezelni?
Bridge csak vezetéses internettel működik? Csak mert nálam, nagyon távol van a vezeték a tv-től, csak wifi jelet tudnék biztosítani.
Utólag nézem, ez csak a white változat? Tehát ambilight kiegészítésre nemigazán alkalmas
Akkor minimum ezt kell venni? [link] -
-
Doller
tag
válasz
Bogyi007 #23024 üzenetére
Engem az zavar, hogy az lcd-nél megszűnt az 120Hz-es. Csak olednél van.
A mostani lcd-m is 100 Hz, nem akarok visszalépni, ha kifezetek egy halom pénzt. 400 körül meg nem lesz 65ös oled, főleg nem androidos.
Igazából ami a Philips mellett tartott volna, az 80%ban az ambilight, 20% a távirányító, full gombsorral.
Az ambilight hiányát megszokom. És ott lesz gyönyörű képpel a Sony, vagy picivel gyengébb feketével, de magic remote-tal az LG. Samsung nem kell. Sharp szintén. Hisense nálam anno lejáratta magát. -
Bambusznád
tag
Sziasztok,
van egy 2019. október végi 50PUS7304 tv-m. A hétvégén jött rá sw frissítés, és azóta mintha vibrálna a világos színeknél a kép. Nem annnyira, hogy egyértelműen ki tudjam jelenteni, hogy vibrál, de olyannak tűnik. Lehet köze az sw frissítéshez, vagy valami más baja lehet?
YouTube-nál nagyon enyhén látszik, Netflixnél is, de TV adásnál erősebbnek tűnik.
Amúgy van rá valami módszer, hogy megállapítsam, hogy tényleg vibrál, vagy csak az én szemem látja úgy? -
Bogyi007
veterán
válasz
Doller #23006 üzenetére
Nem kell itt búcsúznotok semmitől, mint írtam annyi változás lesz hogy a számozások ugrottak egy ezrest fölfelé. Vagyis az eddigi 5500 sorozat lesz a 6500-as, az eddigi 6500 lesz a 7500 és a mostani 7500-ös széria 8500-as lesz.
Az árak miatt se parázzatok. Most persze drága még az új 8500 széria meg a 7500-as is, de tavaly az elődök is drágán indultak. Hozok példákat.
Tavaly a 7500 sorozat 50" esetén így indult.A 6500-as széria pedig így rajtolt.
Késő ősszel normalizálódni fognak az árak szerintem.
Mondom csak ugrott a számozás a készülékeknél ennyi történt. -
MadMancs
veterán
válasz
Alien! #23021 üzenetére
Igaz. De LED szalag ragasztás ügyileg pl csak 1x használatosak. Meg nem biztos hogy nyom nélkül eltávolítható stb. Illetve ugye úgy szeretném hogy hungarocell szegély fölé/mögé a 4 viszszintes és a 4 függőleges sarokban hogy maga a szalag ne látszódjon. Nem kevés pénzbe lesz szóval szeretném csak 1x megcsinálni
Idővel pedig az egész lakást hue okosmegoldással, de szobán kívül már nem kell majd Ambilight, csak HUE.
-
Huroq
senior tag
válasz
MadMancs #23020 üzenetére
Nagyon szívesen.
Meglátod majd annyira kitolja a térérzetet, hogy ihaj meg csuhajja.
Én még 2 db Philips Hue Play -t szeretnék venni a TV -hez, illetve tervben van a teljes ház HUE felokosítása (Alexa -val vagy Google -el), csak hát az nem egy kis befektetés.Az albérlethez sok sikert.
-
MadMancs
veterán
Köszönöm a tájékoztatást. Egyenlőre csak egy start kit et veszek majd. Majd későbbiekben akarok ledszalagokkal illetve kimondottan ambilight miatt kialakított lámpákkal bővíteni a rendszert, de azt majd csak albérlet próbaidő letelte után, augusztusban telik le a fél év, utána készül közjegyző által egy olyan szerződés, hogy mi 2 évig nem mondhatjuk fel a szerződést, különben ugrik a 200ezer kaució, illetve bérbeadó garantálja hogy 5 évig nem bontja fel a szerződést (ha nem csinálunk hülyeséget), különben a kaució 2x ese jár nekünk. Értelem szerűen addig nem szívesen építek ki semmit se.
-
alaves
addikt
válasz
CopperDckOwl #22993 üzenetére
A Philips maximalizált kontrasztú képvezérlést használ, szűrőket és egyéb "képjavítókat" kikapcsolva már nem látszanak a forrásanyag tömörítési hibájából adódó szín árnyalat átmenet megjelenítési problémák.
Az objektum körül jelenik meg az artifakt hiba, de csak interpolációs mozgásjavítás esetén (Perfect Natural Motion). Filmstílus: Film beállításnál optimális mozgásjavítás van, látható artifakt nélkül (LG-nél pl. De-judder: 2, De-blur:10). Bármely gyártó TV-jén nagyobbra véve a mozgásjavítót, artifaktot eredményez. -
Huroq
senior tag
válasz
MadMancs #23015 üzenetére
Igazából a Bridge csatlakozik a TV -hez, tehát annak kell kompatibilisnek lennie. Jelenleg nem láttam olyan starter kittet a boltokban ami ne lenne kompatibilis. Van a régebbi amit mostanában akcióznak 35-37k forintért, ezekben az izzókban nincs bluetooth, illetve van a bluetooth -os ami ilyen 60-65k forintért szórnak. Normálisabb áruházban most nagyon akciózzák a régebbi verziókat (eDigital pl.). A BT nélküliek is ugyan olyan jók semmilyen hátrány nem ér, hisz ott a Bridge.
-
Atikusz
senior tag
válasz
Alien! #23016 üzenetére
Nekem ez a kit van: [link] Nálam két lámpa van a mennyezeten egy állólámpa pedig a tv szekrény mellett. Ehhez tervezek venni egy 65PUS7304-et. Filmeknél ha esetleg zavaró lenne a túl sok fény, akkor gondolom le lehet kapcsolni vagy finomhangolni a HUE világítást, akár az alkalmazáson keresztül is.
-
Alien!
senior tag
válasz
Atikusz #23009 üzenetére
Sokat ad hozzá az élményhez ha hue lámpákat is használsz. Nekem két Hue Bloom van lerakva két oldalra a földre, az világítja meg a falakat. Sokat tol a kontraszton, hiszen sok fény jut a szemedbe, még sötét szobában is, ergo kompenzálja az ips gyengébb feketéjét. A tévé szinkronizálja őket, minimális késése ugyan van a V1 bridgemnek, de nem zavaró.
Havernak raktunk öszze 2 állólámpa + lightstrip kombót, na az már nekem kicsi bazári volt. -
MadMancs
veterán
Köszönöm szépen a részletes leírást.
Így már be merek ruházni egy E27 Starter Kit re.
Mindegyik kompatibilis a TV vel, vagy van megkötés TV melyiket kezeli és melyiket nem? Nekem nem kell disco, igazából a TV 3 oldalán lévő ambilight-ot szeretném kiterjeszteni, nem szánok másik funkciót neki
-
Huroq
senior tag
Kipróbáltam a HUE izzókat két féle opcióban.
Az első az volt amikor a PC -t szinkronizálod a HUE Bridge -el a PC -re feltelepített Sync appon keresztűl. Ekkor a TV a saját Ambilight -ját vezérli és a PC pedig a többit. Ennél a verziónál sokkal intenzívebbre tudod beállítani a villódzást és az effektek intenzitását, sok embernek akár még zavaró is lehet. Ennél a verziónál a a mobilra letöltött HUE appban hozol létre "entertainment area" -kat. Ilyenkor megjelenik egy TV, illetve a hozzárendelt világító eszközök és azokat oda huzod a TV hez mérten ahol valójában el vannak helyezve a szobában. Innen fogja tudni a a Bridge, hogy melyik lámpa milyen színben kell, hogy világítson. Ezzel egy sokkal hatásvadászabb élményt kapsz, de nem biztos, hogy hosszútávon értékelhető, bár nekem ezzel sincs bajom.
A másik opció, amikor minden fényt a TV vezérel a HUE Bridgen keresztűl. Ez egy sokkal konzisztensebb és szemnek kellemesebb élményt biztosít (kevésbé intenzív, kevésbé villódzó). Ehhez nem kell sem PC sem pedíg mobil aplikáció. Minden a TV-n keresztűl múködik. Itt egy egyszerűbb képen kell beállítani, hogy a fények a TV -hez képest hol helyeszkednek el (mindkét opciórol csatolok képet).
Az én szettem egy GU10 -es starter volt. A spotokat úgy állítottam be, hogy a TV -től ballra, felfel és jobbra a falat világítsa meg. Ezzel egy elég homogén világítást kaptam, nem voltak kiugró fényeffektek. Úgy gondolom még 1-2 asztali lámpa vagy álló lámpába kellene izzó, de így is rengeteget dob az alap ambilighthoz képest. Beállítás kérdése amúgy, hogy discot szeretnél vagy egy kibővített ambilightot.
Ha van valami specifikus kérdés arra is szívesen válaszolok.
-
MadMancs
veterán
válasz
Atikusz #23009 üzenetére
Ez a HUE engem is érdekelne. Sok sok videót néztem ezzel kapcsolatban.
, tetszik meg minden, de nem tudom élőben mit advissza. Illetve ahugy nézem ezekhez nagyon speciális lámpatestek kellenek, mert igaz hogy működik a csillárban és az éjjeli lámpában is, de úgy valószínűleg inkább egy disco lenne belőle mint igazi ambilight élmény. Pl honnan tudja tv + bridge hogy melyik eszkiznokntosan hol van és melyiknek milyen színben is kellene világítani épp? Párszor már eljutott kosárig egy start szett, de még nem jutottam el sose rendelésig. Azért 30ezer nem kevés csak úgy a semmire. Mi a minimum követelmény elrendezésben stb? Erről sehol semmi infót nem találtam még. Az össz amit tudok róla hogy tv menüben van ambilight és ambilight + hue menüpont. És videókon marha jól néz ki. -
Doller
tag
Milyen jók is lesznek a az idei tv-k! Ezek szerint 10 év után búcsúzhatok az Ambilight-tól.
Ok, hogy felsőbb kategóriás LCD-t vennék, de azok csak 60 Hz-et tudnak.
Ha esetleg oledre váltanék, abból csak a 7**as széria lehetne, ott viszont nincs Android.
Nézegethetem a Sonyt és az LG-t. -
Mezcal
addikt
válasz
kollbi #22986 üzenetére
Nekem ugyanez a tévém van 43-as átmérőben, de nálam nagyon rendben van a betekintési szög. Viszont ez IPS panellel van szerelve, azok jobbak ebben. Amit megfigyeltem, hogy SD adásoknál ezen is gyenge a betekintési szög, de HD alatt patent, oldalról nézve is nagyon jó. 4K alatt meg kifogástalan.
-
dropi
senior tag
válasz
kollbi #22986 üzenetére
Szia, nekem 65pus7304 van, épp tegnap ment nálam az ncore-ról letöltött Frozen 2 4k, HDR. A rendszer úgyv an kialakítva, hogy a hálóban lévő filléres android tv boxon van egy vinyó, és azon fut a torrent, plusz az Emby szerver is, a nappaliban lévő Philipsen meg csak a kliens. Szóval a 4K HDR filmek nálam simán mennek, a tegnap sem volt egy pillanatnyi megakadás sem. Sima alap UPC routerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest