Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flynn
csendes tag
válasz
King Unique #4268 üzenetére
ok, szinte biztos,h fake. haverom beszámolója a viselkedéséről is ezt igazolja, meg a fizikai mérete is. sajnos már megmenteni se tudom, mert semmilyen program nem látja, formázni sem lehet, szal ennyi volt. köszi a válaszokat, ma is tanultam vmit
-
King Unique
titán
Léteznek elvileg 1-2 TB-os pendrive-ok, van ilyen pl. a Kingston kínálatában is. Viszont az ilyenek egyrészt fizikai méretre is jóval nagyobbak szoktak lenni a megszokottnál, mivel több flash chip kell az ekkora tárolókapacitás eléréséhez. Másrészt egy ilyen jelenleg eleve nem filléres kategória, amit pl. az árgép találatai is szemléltetnek. Szóval ha ami most nálad van az előbbitől jóval kisebb méretű és jóval olcsóbb is volt, akkor az jó eséllyel fake példány lehet... Ha valami noname gyártó terméke, meg eBay és társai online piacterekről lett beszerezve jóárasítva, akkor megint sanszos. Aztán az, hogy állítólag sok adat van rajta, egy dolog. De gondolom nem feltétlen több 100 GB-nyi, meg TB-nyi, meg ténylegesen lefoglalt és visszaolvasható, visszaellenőrizhető formában. Ha ez a helyzet, akkor ilyenkor megint esélyes, hogy nem eredeti az a pendrive, nem 2 TB a valós kapacitása.
-
Ezek write-only tárolók.. Rá lehet írni 2TB-ot de visszaolvasni nem lehet.. Az adatoknak lőttek. Próbáld meg Fat32-re gyorsformázni (külső progival). Ntfs-re esélytelen. Aztán h2testw.exe progival teszteld le a valós méretét. Tippem szerint 8-16-32 GB méretű. A teszt után particionáld át a valós méretére..
-
Flynn
csendes tag
válasz
King Unique #4265 üzenetére
Állítólag nem volt olcsó, meg tényleg sok adat volt rajta, de persze ettől még lehet fake. DE már ezek szerint mindegy is. Kösz a választ!
-
King Unique
titán
Az a 2 TB-os pendrive eleve fake lehet, amiről nem olyan régen egy hasonló esetnél is volt szó. Ha az OS és a különféle programok már fel sem ismerik rendesen, nem lehet particionálni, tesztelni, akkor az jó eséllyel kuka... Illetve mivel eleve hamisított példányról lehet szó, az ilyeneknél amúgy sincs min csodálkozni. Fontos adatokat másolni rá pedig eleve nem volt jó ötlet... Ha azokról van biztonsági másolat, akkor még oké, de ha nincsen, akkor pláne szívás...
-
Flynn
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 2 TB-os pendrive, sajnos típust nem tudok mondani, nem az enyém csak most nálam van, de pontosan így néz ki, csak USB 2.0-ás. Rendszer újratelepítés miatt a fontos adatok kerültek rá vegyesen, meg alapból volt rajta egy jópár film. Többször volt használva aztán egyszer csak semmi. A windows látja, van betűjele, de a méretét már nem tudja megállapítani. Ha megnyitom üresnek tűnik, de használni nem lehet. Lemezellenőrzés azt mondja nem tud hozzáférni, ha formázni akarom fel sem ugrik az ablak. A lemezkezelés nem mutatja a kötetek között, csak lent a lemezeknél, de teljesen szürke az egész. A windows amúgy general UDisk-ként látja. Sem a Rufus sem a TestDisk nem látja. Tudok-e még vele bármit csinálni, vagy ennyi volt?
-
-
Fishor
senior tag
válasz
Doky586 #4257 üzenetére
Szia!
Egyébként igazad van. Mert elfelejtettem azt a tényt, hogy az előlapi panel is hátulról egy hosszabbítóval van bekötve. Tehát valóban a hosszabbítókkal van a probléma. Csak az a rossz, hogy a gép hátsó részébe eléggé nehézkes dugdosni a pendrivet. Egyébként mi lehet az oka, hogy ezek a hosszabbítós megoldások nem működnek 3.0 ként, úgy, hogy évekig nem volt egyáltalán probléma vele, és a wd külső vinyó meg simán megy róluk 3.0 ként?
De az is tény, hogy hátra dugva jónak (3.0) tűnik a pendrive. El tud fáradni egy hosszabbító, vagy a pendrivenek kopott meg a csatlakozója és a hosszabbítónak gyengébb a csatlakozása mint a hátsó dugónak, vagy mi lehet az oka? Természetesen 3.0 a kábel.Üdv: Fishor
-
King Unique
titán
Ez esetben lehet a pendrive csatlakozójánál koptak meg az egyes érintkezők. Ha a csatlakoztatásnál nem szorul meg rendesen az aljzatban (lötyög) a csatlakozója, meg mindenféle abnormális hibát produkál a pendrive úgy, hogy ugyanabban a portban, kábellel, OS alatt más eszközök megfelelően működnek, akkor esélyes. Nemrég másnak is hasonló gondja volt, ahol kiderült, hogy az egyik érintkező (pin) deformálódott.
-
Fishor
senior tag
válasz
King Unique #4258 üzenetére
Szia!
Nem ilyen egyszerű, mert az előlapiban viszont sose működik már és volt amikor direktbe hátra dugva sem működött rendesen. A kábel zsír új 3.0. Egyébként a hosszabbítóba amikor bedugom, ha érzéssel teszem nem nyomom túl akkor úgy veszem észre többnyire bejön 3.0 ként, azt gondolom, valami érintkezési probléma lehet, viszont ha a hosszabbító lenne rossz, akkor a külső vinyónak is vacakolnia kéne nem? Mert az meg akárhogy dugom, mindig 3.0, tehát én olyasmire gondolok, főleg azért mert ez alapból ilyen behúzhatós pendrive, hogy ennek se 100-as a csatlakozása, és a kábellel, vagy épp az előlapi porttal nem tud úgy érintkezni hgoy jó legyen, míg a stabilabb ritkábban használt portokkal meg igen.
De tényleg nem tudom egyiket sem kizárni 100% osan, mert az is igaz, hogy laptopon 100% os a pendrive.
Ja és a sok ki be húzgálástól, az előlapi port már ismeretlen eszközként írja. Azzal nem is tudom mit tudok kezdeni, mert eddig legalább 2.0 ként felismerte. Viszont ugyanebbe másik eszközt ha dugok, akkor teljesen jól felismeri.Üdv: Fishor
-
King Unique
titán
Azt írod, hogy a laptopon megfelelően (USB 3.0 módban) működik és az asztali PC hátlapi USB 3.0 portján is. Vagyis akkor akkor nem a pendrive lehet rossz. Ha csak a hosszabbító kábel használatánál jelentkezik az említett probléma, anélkül nem, akkor pedig egyértelmű, hogy a kábel lehet a probléma forrása.
-
-
Fishor
senior tag
válasz
King Unique #4254 üzenetére
Szia!
Win 10. És az eszközöknél írja, hogy 3.0 kapcsolat, vagy hogy gyorsabb tudna lenni 3.0 kapcsolattal (ilyenkor 2.0 sebességgel működik).
Amikor 3.0 akkor 110 körül másolok rá, amikor 2.0 akkor meg 40 alatt.Üdv: Fishor
-
Fishor
senior tag
Modnjuk az is igaz, hogy a laptopon meg jó a pendrive 3.0 ként megy mindig, és a hátsó usb-ben is jól működik, ahova a hosszabbítóval meg hol működik hol nem. Van hogy bedugom írja a 3.0-t aztán meg hirtelen levált 2.0-ra. Nem tudom már, hogy a pendrive vagy a port a rossz, bár a port meg tökéletes minden mással.
-
King Unique
titán
Mit jelent az pontosan, hogy "állandóan 2.0-nak ismeri fel", milyen operációs rendszerről van szó?
Windowsnál pl. az USB Device Tree Viewer programmal lehet ezt jól lecsekkolni, ahol ha a screenshoton "H" megjelölés van az eszköz előtt, akkor = USB 2.0 (High Speed) módvan csatlakozik, működik. Ha a másikon szemléltetett "S" (SuperSpeed), akkor pedig USB 3.0. De mondjuk az adatátviteli sebességből is látszik, ami az USB 2.0 esetében jellemzően max. 30-4X MB/s szokott lenni.
-
Fishor
senior tag
SZiasztok!
Van egy Sandisk Extreme Cruzer pendrivem, és állandóan 2.0-nak ismeri fel a gépem. Eddig azt hittem a gép rossz, mert az előlapi panelben egyáltalán sosem jön már be 3.0-ba, ezért vettem egy hosszabbítót (3.0) és azzal hol bejön 3.0 ként, hol meg 2.0-ként. De már van hogy 10-ből 10 szer 2.0 ként jön be. Most kipróbáltam a portokat egy 3.0 külső vinyóval és az meg 3 ból 3 szor minden portban és a hosszabbítóban is 3.0 ként szerepel. A kérdésem, hogy lehet valahogy javítani a penrivet, vagy lehet valahogy javítani a helyzeten, vagy másikat kell venni?
Üdv: Fishor
-
King Unique
titán
Már épp akartam is kérdezni, hogy milyen fájlrendszereket tud kezelni az a tévé. Ha az exFAT, NTFS nem megy neki és csak a FAT16/32-t ismeri, akkor nyilván olyanra kell formázni a pendrive-ot. Ha a pendrive teljes tárterületét FAT32-vel akarod használni, akkor pedig külső program kell ehhez (pl. a Rufus), mint már említve volt.
Egyébként ha GPT-UEFI telepítőt kreáltál a Rufus programmal, akkor viszont egyértelműen a GPT lehetett a gond, mivel azt még a modern okostévéknél sem mindegyik kezeli, azok is buták ilyen szempontból... Ez esetben nyilvánvalóan MBR partíciós séma kell a pendrive-ra, csak azt képesek kezelni, hiába van már 2019.
Illetve az MBR / GPT sémán a sima formázás nem változtat, pont ezért kell újraparticionálni a pendrive-ot, a Rufus is azt csinálja.
Szívesen!
-
qfm
őstag
válasz
King Unique #4248 üzenetére
Megoldódott. Rufus-al megformáztam MBR bios/uefi + large FAT32-re, 32k-s klaszter mérettel, és a pendrive életre kelt a tv-ben is.
Köszönöm mindenkinek aki hozzájárult!
-
qfm
őstag
válasz
A plusz partíciót letöröltem még az elején, és a teljes területtel kezdtem dolgozni. Én is erre tippeltem először.
-
qfm
őstag
válasz
Korábban ugyanezzel a pendrivval gyári 64gb-os (egy partíciós) formázással használtam. Tehát a tv tudta, csak valamilyen formázási különbség volt. Hogy mi volt gyárilag azt nem tudom, mivel fel se merült bennem, hogy ennyire buta a TV, így nem jegyzeteltem. Ezért írtam, hogy segítség lenne, ha valaki tudná. Diskpart volt, lemezkezelős formázás volt, windowsos formázás volt. Egyedül a FAT32 konverziót nem próbáltam még, ami említve lett, az megy most. A tv topicjába szívesen mennék, de a tvt párom kapta régen, címke nincs rajta, típusszámot sehol nem ír ki, így a fogalmam sincs családba tartozik. Ezért nem néztem meg a gyári leírást sem, hogy mi baja lehet. Most még fut a FAT32 konverzió, ha úgy sem megy, rakok be lemezkezelős képet. Írtam, hogy próbáltam több partíció méretet, nem ugyanazt próbálgatom. Ki is dobtam róla a korábbiakat, újakat hoztam létre, egyszerre 1-et, kettőt, egész területre, és rész területre is. Hamarosan kiderül, hogy a FAT32 elhozza-e a csodát.
-
King Unique
titán
Az egyrészt nem a pendrive hibája, ha a buta tv nem képes kezelni, ellenben PC & desktop OS környezetben megfelelően működik. Az ügyben a tv topikjában kellene érdeklődni. Másrészt nem derült ki, hogy előtte milyen fájlrendszer, milyen / hány partíciók voltak rajta, amikor éppen kezelte a tévé. Harmadrészt nem mutattál képet a lemezkezelőről, hogy most mi a helyzet a pendrive-nál. Aztán nem szimplán csak a meglévő partíció formázását kellene próbálhatnini, hanem teljesen újraparticionálni a pendrive-ot pl. a parancssorban, ahol a formázásnál lehet a
format fs=fat32 quick
parancsot is használni, ha FAT32 fájlrendszer létrehozása és gyorsformázás a cél. Viszont ha 64 GB-os a pendrive, akkor a FAT32 csak GB-ig opció, afelett már külső program kell, amiről korábban itt a topikban is volt szó. Plusz erre alkalmas program pl. a FAT32 Format is.Egyébként attól, hogy a Rufus programmal kiírsz egy Windows ISO-t a pendrive-ra, majd utána törlöd / formázod, még kezelnie kellene a tévének. Ha integrált telepítőt (4 GB+ install.wim) használtál GPT-UEFI kiírási módban, akkor max az UEFI_NTFS kavarhatott be, ahol a Rufus létrehoz a pendrive-on egy FAT16 fájlszerű segédpartíciót pluszban. A buta tévé lehet azt, a rajta lévő indítófájlokat, illetve a több partíciót nem tudta kezelni... Ellenben egy modern hardver, modern OS nyilván gond nélkül. Illetve ezért is lényeges az újraparticionálás.
-
-
-
qfm
őstag
Sziasztok!
Adott egy 64gb-os Transcend JetFlash 790-es amit egy idős samsung lcd tv-ben használtam eddig médiafájlok lejátszására. A napokban ráírtam egy windows képfájlt, mert kellett egy helyreállításhoz, azóta viszont bárhogy formázom, az istenért nem látja a pendriveot. Próbáltam NTFS-ben, több féle foglalási egységgel, exFAT-al több féle foglalási egységgel, egy partícióként és külön particionálva, még a gyári transcend RecoveRX-el is megformáztattam kb. 1 óra alatt, eredmény nélkül. A pendrive működik, számítógépek tökéletesen kezelik. Mit csinálhatnék vele, hogy a gyári állapotba kerüljön vissza? Azt se tudom mi állítódott el.
-
Sada1
csendes tag
-
KoPiati84
tag
Köszönöm a segítséget.
-
KoPiati84
tag
Üdvözlet mindenkinek!
Olyan problémám van, hogy van 3db pendrive-om amik az asztali gépemben nem működnek, de a a laptopban igen.
Mi lehet a probléma velük? Ilyennel még nem találkoztam! -
robi191
csendes tag
Üdv,
jól látom, hogy szerintetek csak a h2testw a jó pendrájvok tesztelésére?
-
Jani1909
újonc
válasz
King Unique #4232 üzenetére
Köszönöm a segítséget nem megy a pendrajv a végét járja elfáradt szerintem használom amíg megy.
-
-
King Unique
titán
válasz
Jani1909 #4231 üzenetére
Van a Microsoft weboldalán az eszközkezelős hibakódokra magyarázat és megoldási javaslatok. Ott kikeresed a 10-est és kipróbálod, amit ott javasolnak. Illetve egy általános megoldás szokott lenni ilyenkor az eszközillesztő manuális eltávolítása az eszközkezelőben / gépházban, majd utána kihúzni és újracsatlakoztatni az eszközt (pendrive-ot), ami újratelepíti az eszközillesztőt. Sőt, a kettő között akár a Windows újraindítását is célszerű megejteni.
Az egyébként nem derült ki, hogy pl. a lemezkezelő mit mutat, de ha már az eszközkezelőben elakad a detektálás, akkor mindegy is. Ha az eszközkezelő oké, utána jöhet a lemezkezelő, ha Windowsban nem jelenik meg a pendrive a szokványos módon, nem lehet megnyitni.
-
Jani1909
újonc
Szép napot minden fórumozónak.
Van egy olyan problémám,hogy a 32gb pendrayvot nem olvassa a laptop zenék vannak rajta autórádió olvassa szeretnék zenéket cserélni rajta a laptop látni látja,hogy van de mint korábban szabad foglalt tárhelyt mutatta,most semmi csak van és kész.próbáltam a hibajavítót nem csinál semmit,kb 1 éve írta,hogy javítás szükséges,akkor javított is most ezt írja kerestem de nem találtam rá megoldást.
Minden lehetséges tanácsot kipróbálok.A(z) USB háttértár illesztőprogramjával probléma történt, és újra kell telepíteni azt.
InformatívEszközadatok
Név: USB háttértár
Azonosító: USB\VID_090C&PID_1000\0404060000000105
Hibakód: 10Eszközillesztő újratelepítése Kész
A(z) USB háttértár illesztőprogramjával probléma történt. Lehetséges, hogy az illesztőprogram újratelepítésével megoldódik a probléma.
-
-
King Unique
titán
válasz
drjuris #4228 üzenetére
Már miért nem? Ott volt az előzőleg linkelt bejegyzésben is, hogy + 1 szabad meghajtóbetűjel kell neki, hogy fel lehessen csatolni a titkosított partíciót. Ha nincsen, vagy ütközik azzal, amit egy meglévő eszköz már használ, akkor azt kellene megoldani, hogy ne legyen ilyen gond.
Az, hogy a lemezkezelő feldobja az inicializálást, ott jó lenne tudni, hogy már a legelső használatbavételnél is kérte ezt, vagy csak a titkosítás miatt van. Nekem is van olyan spéci külső meghajtóm, ami az utóbbi miatt csinálja, de ilyenkor nyilván nem szabad inicializálni, mivel az destruktív folyamat, azaz a meghajtón tárolt adatok törlésével járhat!
-
drjuris
csendes tag
válasz
King Unique #4227 üzenetére
Köszönöm, de az előző válaszban leírtak erre a problémára nem adnak választ!
A pendrive-ot használtam az előző gépemen, tudom, hogy hogyan működik, de az új gépem nem engedi a következő meghajtót megnyitni.... -
King Unique
titán
válasz
drjuris #4226 üzenetére
Ez most a pendrive, azt akarja inicializálni?
Az elég érdekes lenne, mivel ilyen a cserélhető lemezeknél (pl. pendrive, memóriakártya) normál esetben nem szokott lenni, max. unallocated. A helyi lemezként kezelt meghajtóknál jellemző az inicializálás, mint pl. a belső és külső HDD / SSD meghajtók. De azoknál is úgy, hogy a lemez fizikai kapacitása normál esetben inicializálatlan állapotban is megjelenik. Itt max. esetleg a pendrive spéci mivolta (hardveres titkosítás) miatt lehet eltérés a megszokottól.
Egyébként meg már le volt írva az előző válaszban, hogy mit kellene csinálni. Amúgy látszik ezen a screenshoton, hogy egy CDFS partíció van rajta gyárilag, bizonyára az tartalmazza a hardveres titkosítás élesítéséhez való szoftvert.
-
fireman123
őstag
válasz
fireman123 #4224 üzenetére
Időközben kiderült, hogy nem volt telepítve az usb 3 driver, telepítettem az alaplap weboldaláról, de telepítés után sem működnek jól az usb3 portok, usb 3 portról csak az usb 2-es porton is korábban felismert Kingston pendrive működik, a Transcend JF790 pendriveokat nem ismeri fel.. Viszont ezek a Transcend pendrive-ok laptopon (ugyanez az oprendszer) működnek. Azt hiszem feladom
-
fireman123
őstag
válasz
King Unique #4222 üzenetére
Köszi az infókat
-
-
King Unique
titán
válasz
fireman123 #4221 üzenetére
Hát pl. az eszközkezelőben, amit egy másik topik hozzászólásai szemléltetnek: [link], [link]. Vagy a programok telepítésnél és eltávolításánál is [kép]. De ez csak példa, nem feltétlen az ott linkelt driverekkel kell próbálkozni! A hardveredhez megfelelőt megtalálod a gyártó (alaplap) weboldalán, vagy ha mellékeltek gyári driver DVD-t, akkor azon. A BIOS-ban az USB 3.0 portok működéséhez az XHCI Hand-off köthető, ami ha disabled értéken van, akkor USB 2.0 módban működik a port. De attól még elvileg fel kellene ismernie a csatlakoztatott eszközöket.
De mindegy, ha nem megy, akkor inkább ne piszkáld, nehogy még nagyobb zűr legyen.
-
fireman123
őstag
válasz
King Unique #4220 üzenetére
Hát sajnos ilyen mélységben nem vagyok jártas ezekben a dolgokban
. Hol/hogyan tudom megnézni,hogy milyen usb3 driver van telepítve, és hol találok másikat újratelepítésre? A biosba nem mernék belenyúlni....
-
King Unique
titán
válasz
fireman123 #4219 üzenetére
A Windows 7-nél a megfelelő USB 3.0 driver van telepítve, nem próbáltad eltávolítani és újratelepíteni, vagy másikat (megfelelőt) felrakni helyette? A BIOS-ban esetleg nincsen elállítva valami, Legacy USB support, EHCI / xHCI Hand-off?
-
fireman123
őstag
válasz
fireman123 #4218 üzenetére
Sajnos így sem jártam sikerrel
. Csak az usb3-as eszközökkel van baja (kivétel a kingston pendrive), az usb2 eszközök működnek usb2 és usb3-as portokon is.
-
fireman123
őstag
válasz
King Unique #4217 üzenetére
Majdnem teljesen így csináltam ahogy írod, annyi különbséggel hogy közben nem indítottam újra a windows-t, de kipróbálom még ezt a lehetőséget is
. Az a furcsa, hogy a kingston pendrive-ot mindig felismeri minden usb portot, a Transcendet meg soha, és ha más usb3-as eszközt csatlakoztatok azt sem ismeri fel egyik usb porton sem. Biztos, hogy az asztali gép windowsnál van valami bibi, mert minden eszközt kipróbáltam a laptopon és mindig minden, minden porton felismer.
-
King Unique
titán
válasz
fireman123 #4216 üzenetére
Megfelelően csináltad? Ilyenkor az ismeretlen eszköz bejegyzését törölni kell az eszközkezelőben, majd hardverváltozások kereséses stb. A leírás ugyan nem említi, de ilyenkor célszerű a pendrive-ot is fizikailag újracsatlakoztatni, vagyis kihúzni - visszadugni. Sőt, akár a Windowst is újraindítani az újracsatlakoztatás előtt. Plusz érdemes több USB-portot is kipróbálni, asztali PC-knél lehetőleg a hátlapon lévőket. Ezek a módszerek általában működni szoktak. De volt olyan is, akinél annyira szét volt cseszve a rendszer, hogy csak egy rendszer-visszaállítás, rossz esetedben újratelepítés oldotta meg.
-
fireman123
őstag
válasz
King Unique #4215 üzenetére
Köszi, a 28-asnál leírtakat már próbáltam, nem segített,....elnézést a duplázásért, gondoltam hátha többféle infó/segítség jöhet
.
-
King Unique
titán
válasz
fireman123 #4214 üzenetére
Ha a laptopon működik mindegyik pendrive, akkor az asztali PC-n futó Windows 7-nél nem stimmel valami. A Microsoft weboldalán az eszközkezelős hibakódoknál a megoldási javaslatok is le vannak írva. Vagyis ami a 28-asnál van, azt meg lehetne próbálni.
Legközelebb pedig elég lesz 1 topikba beírni 1 kérdést, nem kell ugyanazt egy másikba is kb. egyszerre. Illetve előtte eldönteni, hogy melyikbe való inkább és oda.
-
fireman123
őstag
Sziasztok,
Asztali pc, windows7 64 bit, USB3-as pendrive-ok közül csak egyet ismer fel, a többinél kiírja, hogy "Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28)", valamint az eszközkezelőben az alábbi sárga felkiáltó jeles dolog látszik:Kingston DT R3.0-t felismeri, a Transcend-eket viszont nem.
Laptopom (ugyanez az op. rendszerrel) viszont mindent felismer.Mit lehet ezzel kezdeni? Illesztőprogramot nem talál a windows hozzájuk.
-
drjuris
csendes tag
válasz
King Unique #4212 üzenetére
Annyi szabad hely van, mint égen a csillag....
Más eszközöket plusszba csatlakoztatva emellett is felismer!
Egyébként így van ahogy mondod, két hely kell neki, a pendriv-on lévő app indításával nyitja meg a titkosított meghajtót.Köszi a választ!
-
King Unique
titán
válasz
drjuris #4211 üzenetére
A hibaüzenet alapján 2 db meghajtóbetűjelre van szüksége a pendrive-nak a működéshez, ellenben csak 1 szabad meghajtóbetűjel áll rendelkezésre. Vagyis azt kellene megoldani, hogy kettőt kapjon, szükség esetén addig más USB-s tárolóeszközöket eltávolítani. Legalábbis pl. az ITT lévő kommentekben másnál az megoldotta a problémát.
Egyébként ez a DataTraveler Locker+ G3 egy speciális pendrive hardveres titkosítással és gondolom van rajta egy CDFS, vagy hasonló partíció pluszban, ami a titkosításhoz, a jelszavas zár feloldásához való szoftvert tartalmazza. Vagyis azért kell neki a 2 db meghajtóbetűjel.
-
drjuris
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Van egy Kingston DataTraveler 16 Gb-os pendrive-om. Új számítógépet vásároltam, amin Win 10 fut.
A pendrive-t nem tudom elindítani, mivel a következő hibaüzenetet írja ki:
" DTLocker+G3 requires two free drive letters. One free letter is available at but an additional drive is not available, DTLocker+G3 cannot operate until an additional drive is available and Will shut down."
Próbáltam a meghajtó betűjelét átírni, de így sem jött össze a dolog!
Valaki találkozott már hasonlóval?Mi lehet a gond?
Köszi a segítséget! -
Sada1
csendes tag
válasz
King Unique #4209 üzenetére
Ezek szerint a problémámra nincs megfelelő topik.
Minden jövőbeli eshetőségre készülve vettem a bővítőkártyát és hozzá kábeleket.
A két USB-C-s eszköz csatlakoztatását tartottam a legfontosabbnak, de vettem még további kábeleket is.
- USB-C --- USB-A (male, ICY BOX to USB 3.0)
- USB-C --- USB-A (female, to USB 3.0 flash)
- USB-C --- USB-C (to ICY BOX, to future)Szvsz: Nincs alaplapi inkompatibilitás, nincs OS inkompatibilitás.
Tény: A vezérlő mindkét portja működik USB3.1 to SATA3 hídvezérlővel (ICY BOX).
"Beruháztam USB 3.1 GEN2 hardverekbe (2xUSB-C vezérlő, külső SSD ház), amelyek jól működnek egymással, és kis hibával az alaplapi USB 3.0 vezérlővel is."Amire keresem a választ (két topik kérdései összevonva, esetleg átfogalmazva):
- ASM2142 vezérlővel kompatibilis-e az USB3.0 flashdrive?
- Mivel műszaki részleteiben nem ismerem az USB OTG funkciót, így firtattam azt, hogy a fotó szerinti kábel esetleges (nem publikált) OTG képessége indokolja-e a tapasztalt nem-működést a PC-s portokon?
Mindkettőnél a hozzászóló saját- vagy átvett tapasztalata kellene.
- A harmadik lehetőség, hogy teljesen rossz a kábel.Üdv. Sada
-
King Unique
titán
"A VIA vezérlőn működnek, az Asmedia vezérlőn nem működnek a pendrájvok."
Vagyis nem a pendrive-ok hibásak, ha egyiken gond nélkül működnek, míg a másikon nem. Ha azok lennének, ahol sehol, egyiken sem működnének rendesen.
Egyébként a másik topikban adott válasznak pont az lett volna a lényege, hogy először hibakeresést kellene végezni és az alapján meghatározni a probléma forrását. Ha az megvan, akkor utána a megfelelő topikban érdeklődni. Vagyis gyakorlatilag most sem éppen a megfelelő topikban tetted fel a kérdést, mivel ezt inkább az alaplap és az OS felől kellene megközelíteni... De azt is úgy, hogy először letesztelni másik OS alatt is ugyanazon hardveren, ami lehet akár egy pendrive-ról bootolt Live Linux is. Ha annál is ugyanez a probléma, akkor nyilván nem a Windows hibája, hanem a hardver, az egyes hardverelemek körül keresendő a probléma forrása. Az meg a másik, hogy az utólagos PCIe bővítésnél inkább elő szoktak fordulni problémák, mint az alaplapon lévő natív megoldás használatánál.
Aztán itt van ez az USB-C - USB-A adapter is, ami akár megint okozhat problémát és első körben közvetlenül a porthoz csatlakoztatva kellene kipróbálni az eszközöket. Oké, hogy a pendrive-okon Type-A fizikai csatalakozó van, de ha nincsenek megfelelő Type-C eszközeid, akkor talán nem kellett volna Type-C only megoldást venni... A másik topikban lévő hozzászólásod alapján viszont van egy USB-C külső házad (IB-245-C31-B), ami már csak a CDM teszt szerint is elvileg működött. Vagy a Gen 2-es ASMedia portokon az sem rendesen?
-
Sada1
csendes tag
[USB 3.1] topikból átköltözve.
Eszközeim:
- USB 3.0 2xUSB-A alaplapi vezérlő (VIA)
- USB 3.1 Gen2 PCI-E x4 2xUSB-C vezérlő (Asmedia)
- Akasa USB-C --- USB-A kábel
- USB 3.0 pendrájvok (pl. ADATA 128GB)A VIA vezérlőn működnek, az Asmedia vezérlőn nem működnek a pendrájvok.
Az eszközkezelőben nem jelenik meg semmi az Asmedia vezérlőhöz csatlakoztatva. Az ADATA LED-je villog a végtelenségig.
Bár az Akasa honlapja nem írta, de ha OTG-s lenne a kábel, akkor nem is kellene működnie a vezérlővel? Sajnos nincs USB-C-s telefon a környezetemben a próbához.Üdv: Sada
-
-
válasz
King Unique #4204 üzenetére
Köszönöm a részletgazdag választ! És többikének is! Remélem másoknak is hasznos lesz
-
Ciccuka
veterán
-
King Unique
titán
Azok a 2 TB-os pendrive-ok elég nagy eséllyel fake modellek lesznek... Ha az eredeti tárolókapacitásukat akarod visszanyerni, akkor alapvetően 2 megoldás van.
1. Részleges megoldás (újraparticionálás)
Ráereszteni a H2testw, vagy akár az AIDA64 programot és írással tesztelni, hogy mekkora a ténylegesen használható tárterület. De jó esetben akár a ChipGenius is megmutatja a valós kapacitását. Majd utána a valós méret szerint újraparticionálni a pendrive-ot a Windows lemezkezelőjével, vagy parancssorban (DiskPart), vagy a MyDiskFix programmal. De ez a beállítás csak addig lesz érvényes, amíg ismét újra nem particionáljuk a pendrive-ot!2. Végleges megoldás (firmware szinten módosítani)
Speciális programmal véglegesen (firmware szinten) módosítani, fixálni a pendrive tárolókapacitását a reálisan használható értékre. Ehhez segítséget nyújthat a fake pendrive javítási segédlet, valamint az alábbi hozzászólásban leírtak.Viszont ez utóbbi megoldás csak hozzáértő felhasználóknak javasolt, mivel ha nem az adott pendrive-hoz való programot használjuk, akkor azzal akár "téglásítani" is lehet, vagyis végleg tönkretenni!
a felhasználó kérésére az eredeti szöveget lecseréltem egy újraformázottra
[ Módosította: crey ]
-
A h2testw.exe programot ereszd rá. Az megmutatja mekkora a valódi (visszaolvasható) mérete. Írd fel. Ezután töröld a meglevő partíciót róla (Lemezkezelőben) és hozz létre egy újat egy kicsit kisebbet mint a mért határ. Innentől használható tovább bármire (kiveve azon progikat amik újraparticionálnák pl rufus).
-
Üdvözlöm a kedves fórum tagokat!
Olyan problémára keresnék megoldást hogy:
Egy kedves ismerősöm kihagyhatatlan ajánlatot látván vett 2 db 2tb-os pendrive-ot egy nevesebb aukciós oldalon... na már most mondanom sem kell h nem tudják a rá írt kapacitást... valahol 16gb körül van a végük mert utánna drasztikusan leesik az írási sebesség és az adatok sem lesznek már vissza olvashatóak.Kérdés az volna, hogyan lehetne az eredeti kapacitásúvá alakítani a drive-okat?
Azért ha már megvannak valamire jó lenne őket használni is, ne csak veszélyes hulladék legyen belőlük....
A válaszokat előre is köszönöm!
-
tejmaffia123
tag
Mechanikai elváltozásról van itt szó ! Az egyik csatlakozó tüske behajlott :S Sajnos nem tudom ki piszkálni úgyhogy kuka :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest